Így használd a Fitbit eszközeidet fizetésre

A Fitbit okoseszközök fizetési rendszere, a Fitbit Pay és a Google Wallet is használható a Fitbit okosórákkal és okoskarkötőkkel. Megmutatjuk hogyan.

Mit mond szakértőnk?Bezár

A Fitbit okoseszközök fizetési rendszere, a Fitbit Pay és a Google Wallet is használható a Fitbit okosórákkal és okoskarkötőkkel. Megmutatjuk hogyan.

Az okosórás fizetések egy új, feljövő fizetési módot képviselnek és könnyen összeköthetők azok életvitelével, akik gyakran edzenek, futnak, bringáznak és nem szeretnék eközben a pénztárcájukat magukkal vinni, de sok esetben még az okostelefonjukat sem, mert elveszíthetik, megsérülhet és különben is, sportruházatban problémás a viselése.

A Fitbit által gyártott eszközökön futó Fitbit OS operációs rendszerekre ezért a gyártó kifejlesztett egy saját fizetési rendszert, mely természetesen ugyanúgy használható bármely érintéses elfogadóhelyen, mint egy érintéses bankkártya. Csak éppen az a baj vele, hogy kevés bank csatlakozott hozzá.

Amikor a Google anyavállalata felvásárolta a Fitbitet, pont az volt a célja, hogy a keresőóriás a saját okosórás operációs rendszere, a Wear OS mellé végre hardvert is kínáljon. Ezt az újabb típusokba követte a Google Pay integráció is, amellyel egy csapásra megnyílt a lehetőség sokkal több bank csatlakozására a Fitbit eszközökhöz.

Ebben az útmutatóban bemutatjuk a Fitbit Pay-t és azt, hogy hogyan fizethetsz vele.

 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2024. január 12.
 • promóció

Az okosórás fizetések egyik meghatározó képviselője a Fitbit és az általa kifejlesztett Fitbit Pay. A Fitbit eszközöket azonban újabban már a sokkal népszerűbb Google Pay-jel is használhatod. Ebben az útmutatóban mindkettőt bemutatjuk neked.

Mi az a Fitbit?

A Fitbit az ún. viselhető technológia egyik népszerű márkája, amely főként aktivitásmérőket kínál. Ezek az eszközök segítenek az egészséges életmódod mérésében, illetve javításában. Csaknem mindegyik típus nyomon követi a napi lépésszámot, a megtett távolságot, az elégetett kalóriát és az alvási aktivitást. Egyes fejlettebb készülékek a pulzusszámot és a földrajzi helyzeted is nyomon tudják követni GPS segítségével, amely a futás elemzésében segíthet.

Minden eszköz fel van szerelve Bluetooth-szal, amely lehetővé teszi az összeszinkronizálást az okostelefonoddal vagy akár a laptopoddal.

Ez lehetővé teszi azt, hogy az okoskarkötődet, okosórádat fizetésre is használhasd.

Ez az útmutató a Fitbit fizetési képességeivel foglalkozik, de a Fitbit hivatalos weboldalán többet is megtudhatsz a márkáról és az egyes eszközökről.

Mielőtt továbblépnél, nézd meg a legjobb mobilos bankszámlákat a BiztosDöntés.hu kalkulátorában, amelyekkel a legtöbb számlavezetési kedvezményt érheted el. Az útmutató a Fitbittel történő fizetés bemutatásával folytatódik a kalkulátor alatt.

Bezár
Havonta
számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár
Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • Bajnok bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 413 Ft Kezdetben 350 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 510 Ft Kezdetben 364 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • ECO bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 189 Ft Kezdetben 896 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Mi ez?
   Havi összköltség 3 507 Ft Kezdetben 806 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • Digitalizáld Visa betéti kártyádat és 5 000 Ft díjkedvezményt kapsz
  • MBH Kedvezmény Plusz Számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 3 779 Ft Kezdetben 2 251 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Megnézem Részletek

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése
  Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
  - a bankszámla havi számlavezetési díja
  - a bankkártya éves díja
  - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
  - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
  Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
  Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
  - a bankszámla havi számlavezetési díja
  - a bankkártya éves díja
  - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
  - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
  Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

  Így használhatod a Fitbit eszközödet fizetésre

  A Fitbit okoskarkötőd, okosórád sokféle egészségügyi mérésre használható. Ugyanakkor eléggé rosszul jönne ki, ha egy edzés, futás során, amikor megszomjazol vagy megéhezel, el kéne szaladnod a pénztárcádért, ami nyilvánvalóan nincs nálad ilyenkor. Ezért a Fitbit eszközöket a gyártó ellátta fizetési funkcióval is.

  A Google érdekeltségébe tartozó Fitbit nem a Google által fejlesztett Wear OS okosóra operációs rendszert használja, hanem saját rendszere van, Fitbit OS néven. A Fitbit eszközökhöz saját alkalmazásáruház is tartozik. Ezzel a Google egy saját tulajdonú hardvert is kínál, szemben a Wear OS-szel, amely egy okosórákra kínált univerzális operációs rendszer. Az egyes hardvergyártók azonban inkább a saját megoldásaikat szeretik használni, így csapott le a techcég a Fitbitre.

  A saját operációs rendszertől függetlenül, ha fizetésről van szó, akkor a Fitbit a már jól ismert Google Pay márka alá tagozódik. Ez azt jelenti, hogy mindenhol tudod használni fizetésre, ahol a Google Pay-t elfogadják.

  A Google Pay egy globális fizetési márka, amely az érintéses fizetés nemzetközi szabványára épül. A Fitbit eszközök azonban nemcsak Androiddal, hanem az Apple által használt iOS operációs rendszerű készülékekkel is képesek együttműködni. Ehhez egy Fitbit nevű alkalmazást kell telepíteni minimum iOS 15 vagy minimum Android 9 rendszerű készülékre.

  A Fitbit alkalmazás hozzá lehet adni a bankkártyát

  A fizetési képességet a Fitbit alkalmazás kezeli. A telepítése során, vagy később egyszerűen hozzá tudod adni bármely bankkártyádat a Fitbit app által kezelt elektronikus pénztárcádhoz. Az alkalmazás több kártyát is el tud tárolni, ahogy azt a Google Wallet-ben vagy az Apple Pay-ban is megszokhattad.

  Itt tudod lekérdezni, hogy mely magyar vagy külföldi bankok kártyái kompatibilisek a Fitbittel. Magyarországról az OTP Bank kártyáit tudod jelenleg bedigitalizálni a Fitbit eszközödbe (2021. szeptember 5-től), de alkalmas erre a Revolut Bank kártyája, ahogy a Curve és a Wise kártyája is.

  Egyes eszközökön elérhető a Google Pay is közvetlenül. Ez integráltabb Google-élményt és több támogató bankot kínál, így ha a Fitbit okoseszközöd alkalmas Google Pay használatára, akkor átválthatsz rá akkor is, ha már elkezdted használni a Fitbit Pay-t.

  A Fitbit Pay-ről Google Pay-ről váltani a Fitbit alkalmazás pénztárca funkcióján keresztül tudsz, ekkor a Wallet csempéje Fitbit Pay-ről Google Pay-re változik. A Fitbit Pay-be telepített kártyáid nem jelennek meg automatikusan a Google Pay-ben is, azokat oda is külön be kell digitalizálni.

  Fitbit regisztráció sportolás közben

  Kártya regisztrációja a Fitbit-be

  A Fitbit eszközöd közelében tartózkodva koppints a Fitbit alkalmazáson belül a Today fülre, majd a bal felső sarokban található Fitbit ikonra.

  Koppints az eszközöd képére, majd a Google Pay vagy Wallet csempére.

  A kártya hozzáadásához kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat. A bankod további ellenőrzést kérhet a fizetés beállítása során. Első alkalommal a rendszer felkérhet, hogy állíts be egy 4 számjegyű PIN-kódot az eszközödhöz. Ehhez a jelszóvédelmet is engedélyezned kell a telefonon.

  A kártya hozzáadása után kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat az értesítések bekapcsolásához, ha eddig még nem tetted meg. Ezzel a beállítás elkészült, a kártyát használhatod fizetésre.

  Típustól függően legfeljebb 5 vagy 6 kártyát adhatsz hozzá a Fitbit eszközödhöz. Közülük alapértelmezett fizetési kártyát is beállíthatsz.

  A már beállított kártyáddal bárhol fizethetsz a Fitbit okoseszközöddel, ahol a Google Pay, vagy az érintéses fizetés általános logóját látod, éppúgy, mint az érintéses bankkártyáddal. Függetlenül attól, hogy Fitbit vagy Google Pay tárcából indítod a fizetést.

  Összefoglaló a Fitbit Pay-ről

  A Fitbit Pay a Fitbit okosórákra és okoskarkötőkre kifejlesztett fizetési megoldás, melyre támaszkodva edzés, futás, bringázás, evezés közben is otthon hagyhatod a pénztárcádat. Az okoseszközöddel ugyanis ugyanúgy tudsz fizetni, mint egy érintéses bankkártyával.

  A Fitbit Pay azonban viszonylag kevés bankot fogad be, ezért az újabb Fitbit eszközökön már Google Pay-t is használhatsz, amihez sok magyar bank is csatlakozott.

  A Fitbit okoseszközök egy Fitbit nevű mobilapplikációval csatlakoznak az Android vagy iOS rendszerű telefonokhoz és ezen az alkalmazáson keresztül lehet beállítani a fizetést is.

  A Fitbit eszközökhöz több bankkártyát is hozzáadhatsz és az egyiket kijelölheted alapértelmezettnek is.

  Miután regisztráltad a bankkártyádat a Fitbitre, azaz digitalizáltad, attól kezdve azonnal használhatod fizetésre. A kártyás vásárlás a Fitbittel is ingyenes.

  A Fitbittel ugyanakkor nem tudsz az interneten fizetni, kizárólag a boltokban, érintéssel.

  A Fitbit Pay előnyei és hátrányai

  • önálló ökoszisztéma, egy kézben a hardver és a szoftver
  • ha a kártyádat nem tudod regisztrálni a Fitbit Pay-be, megpróbálhatod a Google Pay használatát
  • a Fitbittel otthon hagyhatod a pénztárcádat, hiszen bárhol fizethetsz vele önállóan
  • Android és iOS rendszerű eszközökkel is kompatibilis
  • nagyon egyszerű a kártyaregisztráció
  • a Fitbit Payhez kevés bank csatlakozott, így ha teheted, használd a Google Pay-t
  • zavaró lehet a kétféle fizetési lehetőség párhuzamos megléte
  • nem minden eszközön érhető el a Google Pay, van, ahol csak Fitbit Pay-jel fizethetsz
  • típustól függően 5 vagy 6 kártyát regisztrálhatsz a Fitbit Pay-be, többet nem
  • egy banktól sem biztos, hogy bármely kártyádat beteheted a Fitbit Pay-be

  Maradtak kérdéseid?

  • Mely típusokon lehet csak 5 kártyát regisztrálni?

   Charge 3, Charge 4 és Charge 5.

  • Mely típusokon tudok Google Pay-re váltani?

   A Google elektronikus pénztárca szolgáltatása a Fitbit Sense 2 és Versa 4 rendszereken érhető el. Ha nem látod a Google Wallet beállításának lehetőségét, amikor megérinted a Wallet csempét a Fitbit alkalmazásban, akkor próbáld frissíteni az operációs rendszert! Ha még ezek után sem látod, próbáld 24 óra múlva újra.

  • Több kártya esetén hogyan tudok váltani közöttük?

   Ha nem az alapértelmezett kártyát szeretnéd használni, akkor csúsztasd az ujjad a kívánt kártya megkereséséhez, majd tartsd a csuklódat a terminálhoz.

  • Hogyan tudom beállítani az alapértelmezett kártyát?

   A Google Pay csempén belül koppints arra a kártyára, amelyet alapértelmezettként szeretnél beállítani. Itt koppints a Részletek elemre, majd Legyen alapértelmezett az érintésmentes használathoz az órán elemre! (A feliratok a beállított nyelven jelennek meg, a magyar fordítást használd értelemszerűen.)

   A Fitbit Paynél ugyanígy kell beállítani az alapértelmezett kártyát a Wallet csempén keresztül.

  Homa Péter
  Homa Péter bankszámlaszakértő
  Linkedin
  Homa Péter bankszámlaszakértő

  Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.

  Legfrissebb útmutatóink bankszámla témában

  • 18 év alatt a diákszámlához is tartozhat bankkártya
   Bankszámla

   Bankkártya gyerekeknek - Ilyen bankkártyák elérhetők 18 év alatt

   Már az általános iskolai kor kezdetétől igényelhető bankkártya a gyerkekeknek, de a számlanyitáshoz jelen kell lennie a szülőnek is, hiszen jogilag csak nagykorú személy nyithat számlát. Ebből az útmutatóból megtudhatod, hogy milyen választék áll ma rendelkezésedre, ha bankkártyát szeretnél a gyermekednek.

   frissítve: 2024. június 9.
  • Diáklány szemüvegben és az iskolai cuccaival
   Bankszámla

   Ezért fontos a gyermeknek a diákszámla

   Már gyermekkorban is érdemes bankszámlát nyitni, mert sok mindenben képes segíteni a gyermekeknek is a mindennapokban. A pénzügyi tudatosság és a pénz kezelésének fejlesztése, önfejlesztése kulcsfontosságú lesz majd később a gyermekek felnőtt élete során. Egy diákszámla ráadásul még olcsó is, ami segít könnyebben begyakorolni a felnőtt korban amúgy is elkövetkező napi pénzügyeket.

   frissítve: 2024. június 7.
  • A kedvezményes devizaváltással sokat spórolhatsz
   Bankszámla

   Devizaváltás olcsóbban - így spórolhatsz rajta 2024-ben

   A devizaváltás kérdésköre a nyaralásokon szokott elsősorban előkerülni. Pedig hasznos lehet akkor is, ha rendszeresen vásárolsz külföldi webáruházakban vagy akkor is, ha devizában szeretnél takarékoskodni. Azt mi sem tudjuk megmondani neked, hogy mikor tudsz a legkedvezőbben devizát váltani, de azt igen, hogy pillanatnyilag hogyan tudsz a legjobb feltételekkel devizához jutni. Olvasd el ezt az útmutatót, és kezdj el sokat spórolni a devizaváltáson!

   frissítve: 2024. július 12.