Használt ingatlan

A használt lakás olyan ingatlan, amelyet nem az építtetőtől, hanem egy előző tulajdonostól vásárolsz meg. A használt lakást korábban már használatba vették, azaz kértek rá használatbavételi engedélyt, és ez az engedély nem egy cég (pl. építtető) nevén van, hanem egy magánszemély nevén.

Ha tehát magánszemélytől vásárolsz ingatlant, az még akkor is használt lakásnak minősül, ha korábban senki sem lakott még ott.

Az új ingatlan csak akkor új, ha annak te vagy az első magánszemély tulajdonosa.

Fix Kamat személyi kölcsön
 • Fix kamatozású személyi kölcsön, THM: 14,41 - 21,77%
 • Most 1 500 000 forint felett online igénylésért 30 000 forint visszajár
 • 300 000 - 12 000 000 Ft hitelösszeg igényelhető
 • A kölcsön bármire elkölthető
Érdekel
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Családi ház
  Lakásvásárlás

  Lakást vagy házat vegyek?

  Általános vélekedés, hogy a családi házak sokkal drágábbak, mint a lakások. Ez az eredete annak a közhiedelemnek, hogy a tehetősebbek dönthetnek csak a kertes házak mellett, a szegényebbek pedig a lakást választják kényszerűségből. De vajon így van ez a valóságban is? Ha kíváncsi vagy, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak egyik, illetve másik opciónak, akkor útmutatónk segíthet a lakás vagy ház nagy kérdésének eldöntésében.

  frissítve: 2022. augusztus 26.
 • Házaspár számolja költségeket lakásvásárlásnál
  Lakásvásárlás

  Lakásvásárlásnál ezekkel a költségekkel kell számolnod

  A lakásvásárlás a legtöbb ember életében egy kiemelt fontosságú esemény, sok-sok év takarékoskodás és várakozás áll a nagy pillanat mögött. Sajnos azonban számos egyéb költsége is van az ingatlanvásárlásnak, és nem csupán a vételárral kell számolnod, hanem egyebek mellet például az illetékkel is, ami több millió forint is lehet. Összeszedtük, hogy milyen költségekre számíthatsz, és tippeket is adunk, hogy melyikből mennyit tudsz lefaragni.

  frissítve: 2023. április 4.
 • Felújítandó lakás
  Lakásvásárlás

  Érdemes felújítandó lakást vennem? Segítünk dönteni

  Ha éppen költözés előtt állsz, vagy befektetési céllal vásárolnál ingatlant, felmerülhet a kérdés, hogy vajon megéri-e felújítandó lakást vásárolni, illetve milyen előnyei és hátrányai vannak egy ilyen lépésnek. Sok hasznos tanáccsal segítünk neked, hogy elkerüld a váratlan költségeket és biztonságban érezd magad.

  frissítve: 2022. augusztus 26.