Használt ingatlan

A használt lakás olyan ingatlan, amelyet nem az építtetőtől, hanem egy előző tulajdonostól vásárolsz meg. A használt lakást korábban már használatba vették, azaz kértek rá használatbavételi engedélyt, és ez az engedély nem egy cég (pl. építtető) nevén van, hanem egy magánszemély nevén.

Ha tehát magánszemélytől vásárolsz ingatlant, az még akkor is használt lakásnak minősül, ha korábban senki sem lakott még ott.

Az új ingatlan csak akkor új, ha annak te vagy az első magánszemély tulajdonosa.

Fix Kamat személyi kölcsön
 • Fix kamatozású személyi kölcsön, THM: 14,41 - 21,77%
 • Most 1 500 000 forint felett online igénylésért 30 000 forint visszajár
 • 300 000 - 12 000 000 Ft hitelösszeg igényelhető
 • A kölcsön bármire elkölthető
Érdekel
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Sok ház között terül el az osztatlan közös tulajdon
  Lakásvásárlás

  Osztatlan közös tulajdon: minden, amit tudnod kell 2024-ben

  Az ingatlanvásárlás vagy az öröklés kapcsán sokszor felmerül az osztatlan közös tulajdon fogalma. Ez a típusú tulajdonjog rengeteg konfliktushoz vezethet, így érdemes tisztában lenni a vonatkozó szabályozásokkal és megoldási lehetőségekkel. Útmutatónk segítségével azt is megtudhatod, hogy az osztatlan közös tulajdon hogyan befolyásolja a hitelfelvételt és miként szüntethető meg.

  frissítve: 2024. január 1.
 • Lakásvásárlásnál vagyonszerzési illetéket kell fizetni
  Lakásvásárlás

  Vagyonszerzési illeték: minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  A vagyonszerzési illeték (szaknyelven visszterhes vagyonátruházási illeték) fizetési kötelezettségéről sokan csak akkor értesülnek, amikor már nyakig benne vannak a vásárlás folyamatában. Nagyon kellemetlen, ha a várt költségeidhez hirtelen hozzáadódik még egy nagyobb kiadás. Ha azonban időben képbe kerülsz a vagyonszerzési illetékfizetés szabályaival és a lehetséges kedvezményekkel kapcsolatban, akkor elkerülheted ezt a váratlan meglepetést. Segítünk felkészülni, hogy mutatunk pár trükköt amivel csökkentheted az illeték összegét.

  frissítve: 2023. december 28.
 • Épülő családi ház, amit meg lehet venni
  Lakásvásárlás

  Minden, amit a házvásárlásról tudnod kell

  Gondolkozol, hogy házat vennél? Már esetleg ki is néztél egyet, de nem tudod, hogy vágj bele? Nem vagy benne biztos, hogy vásárolj vagy csak bérelj? Kipróbált tanácsokkal segítünk, hogy már az adásvétel előtt fel tudj készülni a házvásárlásra, és megalapozott döntést hozhass.

  frissítve: 2024. május 6.