Létezik egy olyan rizikómentes megtakarítási mód, mellyel 20%-kal gyarapíthatod a forrásodat. Ez az egészségpénztár, amivel évente akár közel 150 000 forinttal is növelheted a megtakarításodat. Lépj év végéig! Ne maradj le a lehetőségről! Ráadásul most nyereményjátékban is részt vehetsz, amivel akár további 150 000 forinthoz juthatsz!

1. Belépés az egészségpénztárba

Az OTP Egészségpénztárba személyesen vagy online is beléphetsz.

2. Befizetés

Ezután következik a befizetés, ami teljesülhet saját, egyéni befizetések és munkáltatói hozzájárulások formájában is.

A befizetett összeg 20%-át pedig visszakaphatod, adó-visszatérítés formájában, de évente legfeljebb 150 000 forintot. Érdemes tehát 750 000 forintot befizetni évente, hiszen így a maximális, 150 000 forintos adó-visszatérítés érhető el.

(A befizetést terheli ugyan levonás, ennek ellenére megéri a pénztártagság a jelentős adó-visszatérítés miatt.)

Mivel közeleg az év vége, ezért figyelj rá, hogy befizetésed 2023-ban eddig érkezzen be az OTP Egészségpénztárhoz:

  • Bankkártyás feltöltéssel: december 27.
  • Azonnali átutalással: december 31.
  • Készpénzzel OTP Bank fiókokban: december 29. 12 óra

Ha van nyugdíjpénztári számlád is, akkor összesen értsd a 150 000 Ft adó-visszatérítés limitet.

Az adó-visszatérítést a NAV arra a pénztári számládra folyósítja jövőre, amit megjelölsz az adóbevallásodban. Tehát azoknak éri meg egészségpénztári számlát nyitniuk, akik rendelkeznek SZJA befizetéssel, adózott jövedelemmel.

Boldog család megtakarít egy perselybe

3. Az egészségpénztári egyenleg felhasználása

Az egészségpénztárral elérhető extra egyenleg olyan egészségügyi szolgáltatásokra és termékekre használható fel, amelyekre egyébként is költenél.

Az OTP Egészségpénztár több mint 13 000 szerződött szolgáltatóval áll kapcsolatban. Nagyon széles az elszámolható szolgáltatások és termékek köre. Magánegészségügyi vizsgálatok, kezelések (pl. fogászat), gyógyszerek, gyermekruhák, tandíj, gyógyászati segédeszközök (pl. szemüveg), babaápolási termékek (pl. pelenka, tápszer), és számos egyéb dolog fizethető az egészségpénztári számlán lévő összegből.

Ráadásul a vásárlás most még egyszerűbbé vált az OTP Egészségpénztár új funkciójának köszönhetően. A „kártyaösszekötés” ugyanis lehetővé teszi az OTP Egészségkártya és a bankkártya összekapcsolását, tehát nem kell folyamatosan ellenőrizni az egészségpénztári egyenleget és külön befizetni rá pénzt. Kártyaösszekötés esetén ugyanis az OTP Egészségkártyával történő fizetéskor automatikusan levonásra kerül az összekapcsolt bankkártyáról a hiányzó összeg, ha egyébként nincs elegendő egyenleg az egészségpénztári számládon.

4. A 20% adó-visszatérítés kihasználása

Végül nincs más dolgod, mint élvezni a befizetések utáni 20% adó-visszatérítést, amely a következő évben érkezik az egészségpénztári számládra, és egyből felhasználhatod saját és kedvezményezett családtagjaid egészségügyi kiadásaira.

Ne feledd, hogy a max. 150 000 Ft adó-visszatérítés minden évben igényelhető!

Ezenkívül számos szolgáltató árkedvezményt is biztosít az OTP Egészségpénztár tagjainak. Így akár 5-30%-kal alacsonyabb áron vehetnek igénybe magánegészségügyi szolgáltatásokat a pénztártagok. Például a Budai Egészségközpont 10%-ot nyújt a tagoknak.

További előny, hogy az OTP Egészségpénztári tagság nemcsak számodra előnyös, hanem kedvezményezettként akár családtagjaidnak is. Hiszen a szolgáltatások és termékek számukra is elérhetők, ha bejelented őket kedvezményettnek, ráadásul társkártyát is rendelhetsz nekik.

Költségek:

  • belépési díj: 2 000 Ft
  • működési költség (6,5%)
  • kártyadíj, 3 évre: 2 900 Ft
  • A minimum havi befizetés 5 000 Ft, amit felhasználhatsz.

Részletek, további előnyök: www.otpep.hu

NYEREMÉNYJÁTÉK

Nyerd meg befizetésed 20%-át!

Akár 150 000 forintot nyerhetsz!

Ha min. 20 000 forintot fizetsz be OTP Egészségpénztári számládra 2023. november 20. és december 27. között és regisztrálsz a játékra, akkor visszanyerheted a befizetésed 20%-át, akár 150 000 forintot!

Nyeremények: 10 x max. 150 000 Ft (bankszámládra, átutalással).

Játék időtartama: 2023. november 20.-december 27.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.