A MagNet Bank nagyon kevés bankfiókot üzemeltet országszerte, nem is céljuk az országos lefedettség elérése. A Sopron Bank 2022-es megvásárlásával ugyan bővült a bankfiókjaik száma, de az igazi erősségük a digitális csatornákon keresztüli kiszolgálás és a nyilatkozat nélkül is érvényes országos ingyenes ATM készpénzfelvétel havi 150 000 forintig. Bankfiókjaik jó része akadálymentesen is megközelíthető.

A MagNet Bank egy 2013. március 1. óta teljesen magyar magántulajdonban lévő hitelintézet, amely magát közösségi bankként definiálja és támogatja a civil szférát. 1995-ben alapították HBW Express Takarékszövetkezet néven, tőkeemeléssel 2008-ban vált bankká. Mai nevét 2010. április 30-án nyerte el.

Összefoglaló a MagNet Bank fiókjairól: erre figyelj!

A MagNet bankfiókok száma nagyon csekély az országban. Hacsak nem Budapesten, vagy más olyan településen élsz, ahol jelen van bankfiókkal a MagNet Bank, a készpénz befizetésével vagy a nagyobb összegű készpénzfelvétellel – bankkártya használata nélkül - gondban leszel.

De az is megoldás lehet ebben az esetben, ha a készpénzbefizetéseidet vagy a nagy összegű készpénzfelvételi igényeidet másik banknál kezeled, egyébként pedig a MagNet Banknál bankolsz.

A törvényi 150 000 forintos ingyenes készpénzfelvételt nyilatkozat leadása nélkül is nyújtja a MagNet Bank, így a nyilatkozatot a másik bankodnál adhatod le, ezzel megduplázva az ingyenes keretedet.

A MagNet bankfiókokban lévő várakozó sorba be tudsz állni távolról is a Linistry.com-on, amit érdemes használni, hiszen ekkor érkezéskor te leszel a következő ügyfél.

A MagNet Bank fiókjainak döntő többsége akadálymentesen is megközelíthető.

Milyen szolgáltatásokat nyújtanak a MagNet Bank fiókjai?

A MagNet Bank fiókjaiban tudsz készpénzt befizetni vagy felvenni, de ATM-ben nem tudsz befizetni.

A fiókok egy részében találsz csak széfet és nem mindegyik bankfiók közelíthető meg akadálymentesen.

A MagNet Bank fiókjában már virtuálisan is beállhatsz a sorba a tényleges, fizikai megjelenésed előtt.

Nyitva tartással kapcsolatos információk

A MagNet Bank fiókjai csak délután 4 óráig tartanak nyitva minden egyes munkanap, a péntek kivételével. Nincs ez alól kivétel, vagyis nincs hosszított nyitva tartás.

Péntekenként csak délután 3 óráig tartanak nyitva a fiókok.

Férfi MagNet bankfiók oldalában lévő ATM-et használ

Készpénz befizetése

Készpénzt a MagNet Banknál kizárólag bankfiókban tudsz befizetni a bankszámládra. Az ATM befizetés ugyanis jelenleg nem érhető el.

Ha ez nem felel meg a számodra, például azért, mert csak munkaidőben lehet befizetni, akkor sajnos keresned kell egy másik bankot, ahol befizetheted a pénzt és onnan át kell utalnod a MagNet Bank-os számládra.

Vagy postán kell befizetned a MagNet Bank-os számládra. A posta díjat számít fel ezért a szolgáltatásért. Mint ahogy általában az is díjba kerül egyébként, hogy a más bankba befizetett pénzt átutald a másik bankszámládról a MagNet Bank-os bankszámládra.

Törvényi 150 000 forintos ATM kedvezmény nyilatkozat nélkül is

A MagNet Bank az egyetlen hazánkban, amely nyilatkozat nélkül is nyújtja azt az országos ATM kedvezményt, amelynek értelmében havi legfeljebb 2 alkalommal, összesen legfeljebb 150 000 forint erejéig ingyen vehetsz fel készpénzt bármely forint ATM-ből.

Ehhez kapcsolódik a készpénzátvételi kedvezmény is, mely szintén elérhető nyilatkozat nélkül is. A készpénzátvétel keretében havi legfeljebb 2 alkalommal, összesen legfeljebb 40 000 forint erejéig ingyen vehetsz át készpénzt az erre szerződött kereskedők pénztáraiban.

Az, hogy nem kell leadnod nyilatkozatot azokért a kedvezményekért, melyeket máshol csak nyilatkozattal vehetsz igénybe, azt is jelenti, hogy ha van még egy bankszámlád a MagNet-es bankszámlád mellett, akkor ott leadhatod ezt a nyilatkozatot és így megduplázhatod az országos ATM készpénzfelvételi kedvezményt. Így már a két bankszámláról 300 000 forintot vehetsz ki havonta összesen, teljesen ingyen.

Széfszolgáltatás

A MagNet Bank az alábbi bankfiókjaiban biztosít lehetőséget széfbérlésre: Astoria, Belvárosi, Dunakeszi, Központi, Solymári, Soproni és Székesfehérvári fiók.

A biztonságos széf fiókok többféle méretben és árban elérhetőek.

Virtuális sorban állás a MagNet Bank fiókjaiban

Először is keresd fel az alábbi oldalt, majd válaszd ki a listából a felkeresni kívánt bankfiókot és jelöld meg a szolgáltatást, amit igénybe szeretnél venni. Add meg telefonszámodat, majd az SMS-ben kapott ellenőrző kódot, melyre csak a rendszer első használatánál van szükség.

A következő képernyőn láthatod a digitális jegyed, amin a sorszámán kívül az is szerepel, hogy hányan állnak előtted.

Ekkor virtuálisan beálltál a sorba.

Amikor sorra kerülsz, kapsz egy értesítő SMS-t. Ekkor indulj el a fiókba, a megérkezésedre egy óra áll rendelkezésedre.

Mikor megérkeztél a fiókhoz, az értesítő SMS-ből nyisd meg a digitális jegyedet a "Megérkezés jelzése" után található link segítségével, majd jegyen nyomj a MEGÉRKEZTEM gombra.

A sorszámoddal szólítanak, figyeld a kijelzőt!

Akadálymentes megközelítés

A bankfiókok bő háromnegyede akadálymentesen megközelíthető és használható.

A hitelintézet fogyatékkal élők részére biztosított tájékoztatását a bankfiókok használatáról itt olvashatod el.

Magnet ügyfélszolgálatos munkatárs telefonál

Közösségi pontok a bankfiókokban

A MagNet közösségi bankként definiálja magát. Arról, hogy ez pontosan mit jelent, itt olvashatsz.

A közösségi bank részeként országosan már 3 bankfiókja is közösségi pontként üzemel. A MagNet Bank 2015. november óta megnyitott, újraértelmezett fiókjaival, mind funkciójában, mind pedig megjelenésében eltér minden eddigi helyszíntől, amit a pénzügyi szférában eddig megszokhattunk.

A közösségi pontokat fair trade biokávézó, civileket támogató közösségi pont egészíti ki a bankfióki funkció mellett, ahol a bank szándékai szerint egyaránt jó pénzügyeinket intézni és társasági életet élni.

Az újratervezés egyik alapvetése az volt, hogy a MagNet szellemiségével összhangban szűnjön meg a banki tanácsadó és az ügyfelek között húzódó, őket elválasztó pult, és helyette barátságos környezetben, egyenrangú és fesztelen találkozás jöjjön létre a két fél közt. Ennek megfelelően a Közösségi Pontban a banki kollégák és vendégeik közös képernyőt néznek egy laptopon, melynek során az ügyfelek egyúttal megtanulhatják maguk intézni az internetbankon keresztül indítható tranzakciók többségét.

A fiatalos, innovatív térben egyedi dizájn bútorok segítenek abban, hogy a banki és a kávézó zónák organikus egységet alkossanak. Minél több természetes és újrahasznosított anyagot igyekeztek használni, és a zöld fal mellett élő fákat is elhelyeztek a kávézóban, ahogy az utcán is ültettek fákat a környékbeli közösség számára. A belvárosi közösségi pontban a székek többsége PET palackból készült, a gyerekek számára pedig egy formabontó játéksarkot alakítottak ki.

A közösségi pontok kutyabarát helyszínek is egyben. A kávézó nyitva tartása azonos a bankfiókéval.

A MagNet Bank bankfiók lefedettsége országosan

A MagNet Banknak kevesebb, mint 20 fiókja van országszerte és ezek is csak Budapesten, az agglomerációban és a nyugat-magyarországi vármegyékben találhatók, egészen pontosan a Dunántúlon, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém és Fejér vármegyékben.

A fővárosban 5 bankfiókjuk található, melyből kettő közösségi pontként is üzemel.

A MagNet Bank bankfiókkeresője

A MagNet Banknak nincs bankfiókkeresője a kis számú országos fiókhálózat miatt. Az összes fiókot itt megtalálod, a nyitvatartási időkkel, címmel, telefonszámmal együtt.

Az akadálymentesített megközelítésű fiókokat külön is listázza a hitelintézet, de megtalálod ezeket a fiókok között is.

A MagNet Bank fiókok előnyei és hátrányai

 • virtuális sorban állási lehetőség minden MagNet bankfiókba
 • a legtöbb fiók akadálymentesen is megközelíthető
 • a közösségi pontokon kávéház is üzemel
 • a törvényi 150 000 forintos készpénzfelvétel nyilatkozat nélkül is érvényes
 • a MagNet Banknak nincs országos bankfiók lefedettsége
 • csak fiókban lehet a számlára készpénzt befizetni a MagNet Banknál, ATM-mel nem
 • nincs hosszú nyitvatartási idő, csak munkaidőben tart nyitva minden bankfiók
 • csak a fiókok mintegy felében van széfszolgáltatás

Maradtak kérdéseid?

 • Hogyan tudok készpénzt befizetni a MagNet Bank-os bankszámlára?

  Sajnos csak a munkaidőben nyitva tartó, kis számú bankfiókban tudsz befizetni készpénzt a bankszámládra, ATM-mel nem. Tartós probléma esetén megoldás lehet egy másik bank választása a készpénzes befizetésre.

 • Hogy működik a távoli sorban állás?

  Amikor virtuálisan beállsz a sorba a weblapról indítva, a rendszer jelez, amikor te következel. Ha megkapod az értesítést erről, akkor a fióki érkezésedkor te leszel az első, akit szólítanak.

 • Ha a törvényi 150 000 forintos ingyenes ATM készpénzfelvételről nyilatkozom a MagNet Banknál, akkor más banknál nem vehetem azt igénybe?

  Igen. Ezért ne adj le nyilatkozatot a MagNet Banknál, hanem add le más banknál, a MagNetnél pedig vedd igénybe ugyanazt a kedvezményt nyilatkozat nélkül!

 • A közösségi pontokon maradhatok még a kávézóban, ha bezárt a bankfiók?

  Nem. A kávézó csak a bankfiók nyitvatartási idejében üzemel.

Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.