Kötvénybefektetés hazai piacon: magyar fókuszú alapokkal bővült a onemarkets Fund

Kötvénybefektetés hazai piacon: magyar fókuszú alapokkal bővült a onemarkets Fund Kötvénybefektetés hazai piacon: magyar fókuszú alapokkal bővült a onemarkets Fund
Kötvénybefektetés hazai piacon: magyar fókuszú alapokkal bővült a onemarkets Fund Kötvénybefektetés hazai piacon: magyar fókuszú alapokkal bővült a onemarkets Fund

A onemarkets Fund alapcsalád – amelyet az UniCredit Csoport számos országban kínál – 2023 őszétől már az UniCredit Banknál is elérhető, és januártól két, hazai fókuszú alappal bővült.

Az UniCredit Bank a onemarkets Fund keretében kötvénytúlsúlyos termékeket kínál, lefedve a befektetői igények széles spektrumát. Az alapcsalád célja, hogy a befektetések iránt érdeklődők az átfogó, jelenleg összesen 18, kiegyensúlyozott és részvénytúlsúlyos alapot felvonultató kínálatból megtalálják azt a terméket, amely számukra minden szempontból a leginkább megfelelő. Az alapok fejlesztése házon belül, illetve elismert partnerekkel – többek között: Amundi, Allianz Global Investors, BlackRock, Fidelity, J.P. Morgan, Pictet, PIMCO – való stratégiai együttműködésben zajlik.

2024 januárjától már két hazai fókuszú, forintban denominált kötvényalap is szerepel a kínálatban:

 • onemarkets Short Term Bond HUF Fund: rövid kötvény alap, amely befektetési stratégiájának célja, hogy magas likviditással és alacsony volatilitással rendelkező, kamatozó eszközökbe történő rövid és középtávú befektetéssel jövedelmet termeljen és felértékelje eszközeit.
 • onemarkets Bond HUF Fund: kötvény alap, amely célja középtávú tőkenövekedés realizálása és jövedelemtermelés elsősorban magyar állam- és vállalati kötvények és egyéb kamatozó eszközök diverzifikált portfóliójába történő, közép- vagy hosszú távú, magas likviditású befektetésekkel.
„A onemarkets Fund kínálatába felvett két hazai alap kiválóan egészíti ki a termékcsaládot, hiszen így már azok is megtalálják a számukra megfelelő befektetési terméket, akik kimondottan magyar eszközöket keresnek befektetési portfóliójuk kialakítása során. Bízunk benne, hogy – a onemarkets Fund többi alapjához hasonlóan – a két új befektetési forma iránt is nagy lesz az érdeklődés ügyfeleink részéről”
fűzte a bevezetéshez Hideghéti Pál, az UniCredit Bank befektetésekért felelős vezetője.

Legfrissebb útmutatóink befektetés témában

 • Befektető részvényt vásárol mobiltelefonról és laptopról
  Befektetés

  Amit mindig is tudni akartál a részvényekről és a részvényvásárlásról

  Érdekelnek a részvények és részvényvásárláson gondolkodsz? Bizonyára jó érzés lehet, hogy a kiválasztott cégek tulajdonosa, részvényese leszel, ők pedig ezzel beszállnak a vagyonod gyarapodásába. Azonban, ha ez egy eseménymentes, gondtalan, egyenes út lenne, akkor a sokkal alacsonyabb kamatozású bankbetétek helyett nyilván mindenki ezt csinálná. De nem ez a helyzet. Éppen ezért kell sok mindenre odafigyelned a részvénybefektetések esetén, hiszen a legnagyobb hozamú pénzügyi befektetés egyben a legtöbb odafigyelést is igényli.

  frissítve: 2024. július 8.
 • Átvert befektető néz ki az ablakon szomorúan
  Befektetés

  Így viszik el a pénzed a csaló befektetések, ha nem figyelsz!

  Ma adsz nekem 100 ezret, én a jövő héten visszaadok neked 200 ezret! Ismerős? Valószínűleg igen, hiszen a befektetési csalások sajnálatosan gyakori jelenségek a pénzügyi világban. Pedig nem olyan nehéz felismerni ezeket önmagában a magas hozamról. Ebben az útmutatóban megismerkedhetsz a legfontosabb ilyen csalásokkal, melyek mellé megtörtént eseteket is hozunk.

  frissítve: 2024. április 17.
 • Befektetési alapokban felgyűlt pénz
  Befektetés

  Befektetési alapok: Így érdemes választanod

  A befektetési alapok egy jó választás a pénzügyi piacon, hiszen a kezelésük hasonlóan egyszerű, mint a bankbetéteké. Viszont, azokkal ellentétben itt akár el is veszítheted a pénzed egy részét. Ezért célszerű tisztában lenned a kockázatokkal, mielőtt befektetsz, mert a végeredmény nem biztos, hogy az lesz, amire a befektetéskor számítottál. Fogjunk is bele!

  frissítve: 2024. július 8.