Kötvénybefektetés hazai piacon: magyar fókuszú alapokkal bővült a onemarkets Fund

Kötvénybefektetés hazai piacon: magyar fókuszú alapokkal bővült a onemarkets Fund Kötvénybefektetés hazai piacon: magyar fókuszú alapokkal bővült a onemarkets Fund
Kötvénybefektetés hazai piacon: magyar fókuszú alapokkal bővült a onemarkets Fund Kötvénybefektetés hazai piacon: magyar fókuszú alapokkal bővült a onemarkets Fund

A onemarkets Fund alapcsalád – amelyet az UniCredit Csoport számos országban kínál – 2023 őszétől már az UniCredit Banknál is elérhető, és januártól két, hazai fókuszú alappal bővült.

Az UniCredit Bank a onemarkets Fund keretében kötvénytúlsúlyos termékeket kínál, lefedve a befektetői igények széles spektrumát. Az alapcsalád célja, hogy a befektetések iránt érdeklődők az átfogó, jelenleg összesen 18, kiegyensúlyozott és részvénytúlsúlyos alapot felvonultató kínálatból megtalálják azt a terméket, amely számukra minden szempontból a leginkább megfelelő. Az alapok fejlesztése házon belül, illetve elismert partnerekkel – többek között: Amundi, Allianz Global Investors, BlackRock, Fidelity, J.P. Morgan, Pictet, PIMCO – való stratégiai együttműködésben zajlik.

2024 januárjától már két hazai fókuszú, forintban denominált kötvényalap is szerepel a kínálatban:

  • onemarkets Short Term Bond HUF Fund: rövid kötvény alap, amely befektetési stratégiájának célja, hogy magas likviditással és alacsony volatilitással rendelkező, kamatozó eszközökbe történő rövid és középtávú befektetéssel jövedelmet termeljen és felértékelje eszközeit.
  • onemarkets Bond HUF Fund: kötvény alap, amely célja középtávú tőkenövekedés realizálása és jövedelemtermelés elsősorban magyar állam- és vállalati kötvények és egyéb kamatozó eszközök diverzifikált portfóliójába történő, közép- vagy hosszú távú, magas likviditású befektetésekkel.
„A onemarkets Fund kínálatába felvett két hazai alap kiválóan egészíti ki a termékcsaládot, hiszen így már azok is megtalálják a számukra megfelelő befektetési terméket, akik kimondottan magyar eszközöket keresnek befektetési portfóliójuk kialakítása során. Bízunk benne, hogy – a onemarkets Fund többi alapjához hasonlóan – a két új befektetési forma iránt is nagy lesz az érdeklődés ügyfeleink részéről”
fűzte a bevezetéshez Hideghéti Pál, az UniCredit Bank befektetésekért felelős vezetője.