Információk az MBH Bank fiókjairól

Az MBH Bank három korábbi bankból egyesült 2023. május elsején. A három bank egyesült szolgáltatásai annyira szerteágazóak, hogy átmeneti ideig nem tudsz minden fiókban mindent elintézni, ha a korábbi bankok valamelyikében nyitottad a számládat.

 

Mit mond szakértőnk?Bezár

Az MBH Bank három korábbi bankból egyesült 2023. május elsején. A három bank egyesült szolgáltatásai annyira szerteágazóak, hogy átmeneti ideig nem tudsz minden fiókban mindent elintézni, ha a korábbi bankok valamelyikében nyitottad a számládat.

 

Az egyesült banknak, főleg a Takarékbank jóvoltából behozhatatlan előnye van a vidéki települések lefedettsége terén. Mivel a takarékszövetkezeteken kívül más pénzügyi intézményeknek nem érte meg a kisebb városokban, falvakban kirendeltséget nyitni, ezért máig a volt takarékbankos fiókhálózat jelenti az egyetlen bankolási lehetőséget ezeken a településeken.

 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2024. január 9.
 • promóció

Az MBH Bank több mint 400 bankfiókjával a legnagyobb fióki lefedettségű banknak számít Magyarországon és persze ennyi fiókkal sok minden másban is piacelsők. A fiókokat szinte mindenhol megtalálod az országban. Ha MBH Bank-os vagy, bárhol laksz is, szinte biztos, hogy átlagosan neked kell a legkevesebbet utaznod a bankod legközelebbi fiókjáig. Lássuk, mit intézhetsz el a legnagyobb hazai fiók-lefedettséggel rendelkező MBH Banknál!

Az MBH Bank gyökerei a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank története alapján, az MKB Bank elődjét is figyelembe véve egészen az 1840-es évekig nyúlnak vissza a magyarországi pénzügyi szolgáltatási palettán.

Összefoglaló az MBH Bank fiókjairól: erre figyelj!

Az MBH Banknál egyelőre nem tudsz minden ügyet minden bankfiókban elintézni. Az egyesült bank korábbi bankjai szerinti fiókokat célszerű felkeresned, ha még azoknál igényelted a jelenlegi számládat vagy más konstrukciódat.

Különben elképzelhető, hogy nem fogod tudni elintézni az ügyedet egy olyan bankfiókban, melyet nem a korábbi bankod üzemeltetett.

Az MBH Bank bankfiók keresőjében tudsz szűrni a korábban Budapest Bank fiókokra, korábban MKB fiókokra vagy korábban Takarékbank fiókokra. Használd a keresőt, hogy ne érjen csalódás, ha ezeknek a bankoknak az ügyfele voltál!

Hasonló szabály érvényes az MBH Bank bankjegy-automatáinál, azaz ATM-jeinél is.

Milyen szolgáltatásokat nyújtanak az MBH Bank fiókjai?

Az MBH Bank fiókokban széles körű lakossági és vállalkozói termékpaletta vár rád.

Ha most nyitsz bankszámlát vagy igényelsz bankkártyát, akkor a korábbi Budapest Bank palettáját kapod, amelyet természetesen immáron az összes MBH bankfiókban és MBH ATM-ben elérhetsz.

Ha a régi bankok valamelyikében nyitottál bankszámlát, akkor figyelj arra, hogy egy korábban azonos bankhoz tartozó fiókot keress fel!

Az egyes MBH bankfiókok szolgáltatásairól legegyszerűbben a hitelintézet fiókkeresőjéből tájékozódhatsz, melyet itt érhetsz el.

A bankfiókok között szűrhető a széfszolgáltatás, továbbá az, hogy rendelkezik-e pénztárral, illetve hogy akadálymentesen megközelíthető-e, akár segítséggel, akár mozgáskorlátozott parkolón keresztül.

Egyes bankfiókok MFB Pontként is üzemelnek.

A bankfiókok tulajdonságai között az MHB Bank feltünteti azt is, hogy a bankfiók rendelkezik-e ATM-mel, lakossági és vállalati ügyfelek használhatják-e, nyugdíjpénztári ügyeket és a kiemelt ügyfeleknek szóló Money+ ügyeket lehet-e intézni, van-e a fiókban ügyfélhívó, illetve hogy USD és EUR készpénzt forgalmaznak-e. Ezekre a tulajdonságokra azonban nem lehet szűrni a fiókkeresőben.

Ügyfelek pénzt vesznek fel MBH bankfióknál lévő ATM-ből

Nyitvatartási idők az MBH bankfiókokban

Az MBH Bank fiókjai változó nyitvatartási rend szerint üzemelnek. Általában, ha a fiók elhelyezése nem indokolja, akkor az általános nyitva tartás szerint a fiók hétfőn 17 óráig, pénteken 15 óráig, más munkanapokon pedig 16 óráig van.

Ettől eltérés például a bevásárlóközpontokban lévő fiókokban fordul elő.

Széfbérlet

A bankfiókok mintegy 15 százalékában van széfbérleti lehetőség. Ha ilyen szolgáltatásra van szükséged, keresd ezeket a bankfiókokat a fiókkereső szűrőjének segítségével.

Pénztármentes MBH bankfiókok

Országosan a fiókok kevesebb, mint 1 százalékában nincs bankpénztár.

Az MBH Bank fiókhálózatában alapesetben tehát nem kell számítanod arra, hogy nem tudod befizetni a készpénzt vagy nem tudsz felvenni készpénzt a bankszámládról.

MFB Pontok

Az MFB Pontok a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által létrehozott pontok az MBH és más bankok egyes fiókjaiban, a 2014-2020-as EU-s finanszírozási ciklusban a vállalkozások számára elérhető, hitelként működő visszatérítendő támogatások közvetítésére.

Ezeknek a hiteleknek a területe a kutatás, a technológiai fejlesztés és az innováció, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének fokozása, a foglalkoztatás és a munkavállalói mobilitás ösztönzése, az infokommunikációs technológiához való hozzáférés elősegítése és az e-technológiák használatának, minőségének fokozása, valamint az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés terén minden ágazatban.

Az MFB Pontként is üzemelő bankfiókokat az MBH fiókkeresőjével szűrheted ki. Az MBH fiókok közel 90 százalékában találsz MFB Pontot.

Akadálymentes megközelítés

Az MBH Bank fiókok háromnegyede akadálymentesen is megközelíthető. Országszerte mindössze néhány fiókban van lehetőség nyitvatartási időben segítséggel akadálymentes megközelíthetőségre, 9 fiók pedig rendelkezik mozgássérült parkolóval.

Egyetemeken okoskapszulákat is használhatsz az MBH bankfiókok helyett

Budapesten, az Állatorvostudományi Egyetemen debütált az MBH Bank első budapesti digitális ügyfélkiszolgáló pontja, melyet aztán több is követett. Ezekben az okoskapszulákban a hallgatók helyi ügyintéző személyes közreműködése nélkül, biztonságosan és kényelmesen tudnak bankszámlát nyitni.

Az MBH Bank első körben tíz, a magyar FaceKom által fejlesztett digitális banki kioszkot telepít a hazai egyetemeken, ezáltal is hozzájárulva a fiatal felnőtt korosztály pénzügyi tudatosságának erősítéséhez. Az első kapszulákat a Miskolci Egyetemen és a Győri Széchenyi István Egyetemen telepítette az MBH Bank, amelyekben ATM is található a digitális banki kioszk mellett.

A magyar FaceKom koncepciója és fejlesztése alapján készült okoskapszula egy olyan professzionális, a biztonságos online ügyfélazonosításhoz szükséges eszközökkel, megvilágítással felszerelt mobilszoba, amelyben lehetőség van privát és kényelmes távoli ügyintézésre. A kapszula és a kezelőfelület akadálymentes elérhetőséget is biztosít, így például kerekesszékkel közlekedő ügyfelek is használhatják a szolgáltatást.

Az MBH Bank digitális kioszkjaiban gyors ügyfélazonosítási folyamatot követően, videós távsegítséggel lehet számlát nyitni.

Az okoskapszulák a tervek szerint a jövőben további banki termékekkel és szolgáltatásokkal bővülnek.

MBH bankfiókban lévő ügyintéző fejhallgatóval

Fiókmodernizációs program

Az MBH Bank 2023 májusában, a megalakulását követően átfogó modernizációs programot indított, amelynek részeként a 2023-as év végéig minden fiókjának arculati elemeit megújította, harmincat pedig a legelső, miskolcihoz hasonlóan teljesen átépített.

Ezekben külön teret kapott a prémiumbanki vagy a jelzáloghitelezési tanácsadás és elkülönített helyre került a pénztár. A letisztult belső terek akadálymentesek lettek, ami a fogyatékkal élőknek is kényelmes ügyintézést tesz lehetővé.

A bank fiókátépítési programja folyamatosan zajlik, a régebbi fiókokat átépítik, hogy városban és vidéken, kisebb településeken egyaránt ugyanolyan körülmények között legyenek kiszolgálva az ügyfelek. A bank a korábbi fiókösszevonások során az esetek többségében meghagyta az ATM-et, sőt a közeljövőben fejleszteni kívánják az ATM hálózatot, mind darabszámban, mind pedig funkcionalitásban. Így például minél több helyen üzemeltetnek majd pénzbefizetésre alkalmas ATM-eket.

Az MBH Bank bankfiók lefedettsége országosan

Az MBH Bank a legjobb fiók-lefedettségű bank az országban. Megelőzi az OTP Bankot, még úgy is, hogy sok fiókját az egyesítés után bezárta és valószínűleg készül még ilyenre.

Az MBH Bank a vidék falvaiban, községeiben az egyetlen bankot jelenti, még a fiókhálózat racionalitása után is. Egyik versenytárs bank sem tudja ezzel felvenni a kapcsolatot országos szinten, hiszen az MBH Bank főleg az egykori Takarékbank fiókhálózatára épít, amely nagyon erős, sőt, a legerősebb a vidéki helyszíneken.

Ha az MBH Banknál bankolsz, biztos lehetsz abban, hogy országosan a legnagyobb bankfióki és ATM hálózatot használod.

A bankfiókok bő 10 százaléka található Budapesten, a többi mind vidéken helyezkedik el.

Az MBH Bank bankfiók keresője

Az MBH Bank bankfiók keresője ezen a címen érhető el.

A keresőben a Szűrés gombra kattintva tudsz szűrni a korábban Budapest Bank fiókok, korábban MKB fiókok, illetve korábban Takarékbank fiókok között.

Akár bankfiókot választasz, akár Mobil bankfiókot, be tudod állítani, hogy a fiókhálózat lekérdezésében szerepeljen, hogy jelenleg melyik fiók legyen nyitva, melyik rendelkezzen széffel, melyik rendelkezzen pénztárral, melyik legyen akadálymentes és melyik legyen segítséggel akadálymentesen megközelíthető (nyitvatartási időben), illetve melyik rendelkezzen mozgáskorlátozott parkolóval.

Le tudod szűrni azokat az MHB bankfiókokat, amelyek MFB Pontként is funkcionálnak.

Tudsz szűrni a beállított helytől számított távolság szerint is. Ehhez be kell írnod a címsorba azt a települést, ahol tartózkodsz éppen, vagy engedélyezned kell a böngésződ helymeghatározását.

Az MBH Bank fiókok előnyei és hátrányai

 • jelentős, a legnagyobb bankfióki lefedettség országszerte
 • vidéken, a falvakban, kis községekben utolérhetetlen lefedettség Magyarországon
 • virtuális sorban állási lehetőség az MBH Bank minden ügyfélhívós bankfiókjában
 • általában van hosszított nyitva tartás, a hétfői napokon 17 óráig
 • a teljes átállásig nem lehet minden ügyet bármely MBH bankfiókban elintézni
 • a korábbi takarékbankos ügyfelek csak bankfiókban tudnak befizetni, ATM-ben nem
 • sok olyan településen is bezártak bankfiókokat az egyesítés után, ahol nincs más bankfiók
 • nincs egységes nyitvatartási idő a bankfiókokban

Maradtak kérdéseid?

 • Honnan tudom, hogy melyik bankfiókban mit tudok elintézni?

  Az átmeneti időszakban, az átállásig az alábbi oldalról tudsz tájékozódni arról, hogy mit hol tudsz elintézni. Az átállási időszak alatt előfordulhat, hogy bizonyos régi ügyeket csak olyan bankfiókban tudsz elintézni, amely régen is kezelte az adott banki konstrukciót.

 • Hogyan alakulnak a nyitva tartások az egyes MBH bankfiókokban az egyesítés óta?

  Összességében kedvezőtlenebb lett a helyzet a nyitva tartás és a fiókpénztárak lefedettsége tekintetében, mint a korábbi három bankos, egymástól független rendszerben, amely az egyesítés szempontjából valahol érthető.

  Létezik egy általános nyitvatartási rend, mely szerint egy MBH Bank fiók hétfőn 17 óráig, keddtől csütörtökig 16 óráig, pénteken 15 óráig tart nyitva, de vannak ez alól kivételek, így a fiók felkeresése előtt érdemes tájékozódnod a pontos részletekről.

 • Ha a bankfiók nem is, de az ATM legalább képes minden funkcióra minden bankfióknál?

  Nem. Az MBH Bankot alkotó korábbi bankok szerint igénybe vehető ATM szolgáltatásokról az alábbi oldalon tájékozódhatsz.

 • Ha régi Budapest Bank-os, régi MKB Bank-os vagy régi takarékbankos ügyfél vagyok, mindenképpen egy eredeti bankfiókot kell felkeresnem?

  Nem. Nagyon sok ügyet el tudsz intézni bármely MBH fiókban, függetlenül attól, hogy korábban melyik bank ügyfele voltál. Használd ehhez az alábbi oldalt, azon belül a korábbi bankod szerinti Megnézem gombot!

Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.