OTP Junior: Így lehet ingyenes a bankszámla tanulóknak

Ha olyan számlacsomagot szeretnél, amit neked találtak ki sok kedvezménnyel, és egy olyan app is van hozzá, amivel mindent el tudsz intézni, akkor jó helyen jársz. Görgess lejjebb!

PROMÓCIÓ
OTP Junior bankszámla
 • 24 éves korig díjmentes számlavezetés, bankkártya és online vásárlás
 • Telefonos bolti fizetés Apple Pay-jel és Simple-lel
 • OTP Junior Kedvezményprogram: akár 30% pénzvisszatérítés a vásárlások után
Részletek

Átirányítunk a bank oldalára

Összeszedtük, mit kínál ma az OTP Junior az egyetemistáknak, főiskolásoknak. Nem csak pénzről szólnak ezek a lehetőségek, pontosabban a pénzről is, csak éppen másképp. Ha főiskolán, egyetemen tanulsz és nem múltál még el 26 éves, mindenképpen érdemes belevágnod a kedvezményes lehetőségekbe. Nézzük, mit tud az OTP Junior számla!

Az OTP Bank számára már harmadik évtizede különösen fontos a fiatal korosztály, melynek tagjainak extra kedvezményeket is nyújt az egyetemi, főiskolai évek mellé. Olyat, amelyet más felnőtt ügyfelek nem kaphatnak meg.

Az OTP Bank elsőként nyújtott bankszolgáltatásokat gyerekeknek és fiataloknak hazánkban. A Junior program jelenleg három korosztálynak kínál banki szolgáltatásokat.

Kezdjük a legfiatalabbakkal!

OTP Junior számla 14-17 éveseknek

A 14-17 éves korosztály számára ingyenes a számlavezetés, a számlához kapcsolódó első Mastercard Online Junior kártya kibocsátási díja és mindenkori éves díja, illetve az internetbank és mobilbank szolgáltatásoknak sincs havi díja.

A kártya- és számlaszolgáltatásért és az internetes számlahozzáférésért, melyet az OTP-nél OTPdirekt szolgáltatásnak hívnak, állandó díjat tehát egyáltalán nem kell fizetni. Ugyanúgy havidíj-mentes a bankszámláról és a bankkártyáról szóló SMS értesítő szolgáltatás is.

A tranzakciók közül nem kell díjat fizetni a bankkártyás vásárlásért, sem internetes, sem pedig bolti fizetés esetén. Az ATM készpénzfelvétel fix díjából közel 50 százalék kedvezményt kapsz a felnőttek díjához képest a nem OTP-s belföldi ATM-ekből, ami több száz forintos megtakarítást jelent minden egyes tranzakció árából.

Egy diák OTP számlát nyit szelfivel

16 éves kortól még jobb lesz az OTP Junior

16 év felett lehet nyilatkozni a törvényi ingyenes készpénzfelvételről. Ez lehetővé teszi, hogy havonta 150 000 forintig, összesen legfeljebb 2 tranzakcióval, ingyen vehess fel készpénzt bármely magyarországi ATM-ből banki díj és pénzügyi tranzakciós illeték nélkül, azaz teljesen ingyenesen.

Fontos, hogy csak 150 000 forintig ingyenes a készpénzfelvétel, így ha ezt túlléped, akár a havi első vagy második tranzakció során is, akkor már díjat kell fizetned. A törvényi ingyenes készpénzfelvételről szóló nyilatkozat nem kerül pénzbe.

18 éves kortól megváltoznak a bankkártyák

18. évtől 24 éves korig ugyanezek a kedvezmények vonatkoznak rád, kivéve az SMS értesítő szolgáltatás ingyenes havi díját. A kártyaválaszték kibővül a Mastercard Online Junior, az egyedi képpel történő legyártással kérhető Mastercard Online Junior Sajátkártya, Mastercard Online PTE Junior, valamint Mastercard Online ISIC Junior betéti kártyákkal.

Utóbbi egyébként egy érdekes bankkártya, mely csak az OTP Banknál kapható. Ez attól érdekes, hogy egyben nemzetközi fényképes diákigazolványként is használható, amit 18 év feletti nappali tagozatos hallgatók igényelhetnek. A kártya 120 országban több mint 40 000 elfogadóhelyen biztosít 5-50 százalékos kedvezményt a kártya birtokosának.

Most pedig nézzük meg a bankszámla-kalkulátor segítségével a Junior számla díjait!

Vissza
Havonta
számlára érkező összeggel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
A kalkulációnál utalással nem számolunk.
Részletes kalkuláció
Bezár

A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a bankszámlák keresése gombot!

Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • Junior számla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 0 Ft
   Bankfiókok száma 360 db
   Havi összköltség 0 Ft
   Bankfiókok száma 360 db
   Érdekel
   Átirányítunk a bank oldalára
   • Akár 50%-os kedvezmény a Campus Fesztiválra június 30-ig nyíló számlák esetén!
  1 / 1 találat

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, illetve promóciós szerződés. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  OTP Junior számla szelfivel

  Természetesen bármely OTP bankfiókban nyithatsz bankszámlát, de az OTP Bank kínál már olyan megoldásokat, melyek megkönnyítik a fióki számlanyitást, sőt, teljesen ki is váltják azt. Ne feledd, hogy 18 éves korig szülői közreműködéssel lehet csak megnyitni a bankszámlát.

  14 és 17 év között OTP Junior számlát egyrészt az OTP VideóBankban nyithatsz, ahol videohíváson keresztül azonosítanak be, így nem szükséges bankfiókba bemenned a számlanyitáshoz.

  Másrészt online igényléssel, majd annak befejezéseképpen személyesen bankfióki szerződéskötéssel lehet számlát nyitni, amelynél csak egy rövid űrlapot kell kitöltened, és kiválaszthatod azt a bankfiókot, ahol a szerződést alá szeretnéd írni.

  18 év felett ezeken felül választhatod a szelfis számlanyitást is.

  Ennek az a lényege, hogy a telefonodban lévő NFC áramkörhöz közelítve a 2016. január 1. után kibocsátott személyi igazolványodat, kiolvashatóvá válik a rajta lévő adatok köre elektronikusan, így mellé elég csak egy szelfi a telefonos kameráddal, és pár adat megadása után máris beadhatod a számlaigénylést anélkül, hogy egy bankos ügyintéző a vonalban lenne. A számla egy munkanap múlva nyílik meg.

  És ez még jobb is lesz!

  OTP Junior kártya helyett fizetés mobillal

  A Google Wallet (volt Google Pay) rendszerbe az OTP Bank bankkártyái jelenleg még nem regisztrálhatók be, de az Apple Pay rendszerébe viszont igen.

  Az OTP saját mobilapplikációjával, a Simple-lel viszont Androidon is tudsz már mobiltelefonnal érintéssel fizetni a boltokban, mely a Google Wallethez hasonló élményt nyújt.

  A fentiekkel áttérhetsz a műanyag bankkártyáról az NFC-képes telefonod használatára a bolti mobilfizetések során. Az Apple fizetési rendszere biztosítja azt is, hogy a hozzá csatlakozott webáruházakban ne kelljen beregisztrálnod vagy bejelentkezned a webáruházba az interneten.

  Ha be vagy lépve az Apple fiókodba, a webáruház felajánlja az ott elmentett postázási és számlázási címek és a fizetésre használható bankkártyák kiválasztását, így semmilyen űrlapot nem kell kitöltened. Ha nem vagy bejelentkezve, akkor pedig a fiókba történő bejelentkezés szükséges a mentett adatok előhívásához.

  Ne feledd, hogy az internetes fizetést az európai uniós webshopokban az úgynevezett erős ügyfélhitelesítés védi, azaz a tényleges vásárláshoz hitelesíteni kell magadat a fizetési művelet során, így ezekkel az adatokkal nem tud más fizetni, aki véletlenül leül a nem zárolt számítógéped elé.

  Fiatalok akik OTP Junior kedvezménnyel vásárolnak

  OTP Junior speciális banki programok és kedvezmények fiataloknak

  Az OTP Bank egy külön kedvezményprogrammal szolgál a fiatal ügyfeleknek. Az OTP Junior Kedvezményprogram akár 30 százalékos pénzvisszatérítést nyújt a szerződött partnereknél (KFC, Mobilfox, Starbucks, Notebook.hu és Pirex Papír) 2022. március 31-ig.

  A kedvezményprogramba regisztrálni kell az OTPdirekt internetbank Vásárlási kedvezmények menüpontján vagy az új internet- és mobilbank Kedvezmények menüpontján keresztül. A kiválasztott - vagy akár az összes - kedvezmény ajánlatot aktiválni kell.

  Emellett összesen közel 100 partner kínál pénzvisszatérítést a kártyás vásárlások után. A visszatérítést a következő hónap elején írják jóvá a bankszámládon.

  Egy takarékoskodási lehetőség is elérhető az OTP Banknál egy külön mobilapplikációval. Az OTP Junior Next app segítségével pénzügyi tervet lehet készíteni a rövid távú céljaidhoz. Az applikáció segít tájékozódni a lehetőségekről, és megtervezni azt, hogy mennyi pénzre lehet szükség a kiválasztott úton.

  A Jövőtervezővel megnézheted, hogy milyen karrierutak passzolnak hozzád, és ezekhez mit érdemes tanulnod. A MoneyBag pedig megmutatja, hogy mekkora havi költséggel kell majd számolni a tanulmányok alatt.

  Az alkalmazás része a Hírfolyam is, melyben pénzügyi, továbbtanulási és egyéb témákban olvashatsz híreket. Sőt, az applikáció abban is segít, hogy ideális diákmunkát találj a korod, a feladat, a nyelvtudásod és a tartózkodási helyed alapján, illetve abban is segítséget nyújt, ha önkéntes munkát vállalnál, hogy másokon segíts.

  Homa Péter
  Homa Péter bankszámlaszakértő
  LinkedinE-mail
  Homa Péter bankszámlaszakértő

  Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.