Ha szoktál moziba menni, online ételt rendelni vagy fizetős helyen parkolni és mindent szeretnél kényelmesen egy appból elintézni, akkor a Simple neked készült. Az applikáció ennél még sokkal több mindent kínál. Megmutatjuk, hogy neked hogy tudja kényelmesebbé tenni a mindennapjaidat.

Az OTP Mobil Szolgáltató Kft. 2014-ben dobta piacra új termékét, a Simple alkalmazást, mellyel céljuk az online fizetés megkönnyítése volt. Ekkor az app még csak a mindennapos dolgok intézéséhez nyújtott segítséget, mint például mozijegy-, parkolójegy-vásárlás. 2017 óta azonban érintéses mobilfizetésre is alkalmas, valamint számtalan egyéb hasznos funkcióval bővült. 2021-ben megjelent az alkalmazás új változata, mely 2023 májusában megkapta a Simple nevet, az addig fejlesztett appot pedig Simple Classicra nevezték át és kivezetik néhány hónapos párhuzamos működtetés után.

Az alkalmazás lakossági és kereskedőknek szóló kedvezményeket is kínál. Szinte bárhol, bármilyen típusú online vásárlásodat megkönnyítheti, és már több, mint 2,6 millióan töltötték le.

Megmutatjuk miért nem tévedtek.

Mindenkinek érdemes telepítenie

Az ingyenes Simple alkalmazás elérhető Android és iOS operációs rendszerekre is, valamint korlátozott funkciókkal webes felületen is. A regisztráció egyszerű, az app letöltése után pedig bármilyen bankkártyát (vagy akár többet is) hozzáadhatsz, melyekkel ki tudod majd fizetni, amiket az alkalmazáson keresztül vásárolsz.

Mindegy, hogy melyik banknál van bankszámlád, a banki appod mellé mindenképpen érdemes a bankfüggetlen Simple-t is feltelepítened.

A Simple főképernyőjét láthatod a legfontosabb funkciókkal a lista tetején. A lista aztán tovább folytatódik, de a listaelemek átrendezhetők.

Simple applikáció főképernyő

Ezután megadhatsz egy jelszót, melyet fizetésnél kér majd az alkalmazás, ha nincsen lezáró kód a telefonodon.

Hol fizethetek a Simple-el?

Szinte bárhol. Számos funkció van beépítve az appba online ételrendeléstől kezdve a BKK jegyek megvásárlásán keresztül a csekkbefizetésig, amit egyből a telefonodról ki tudsz fizetni. Vagy későbbi kifizetésre is elmentheted a beolvasott csekket. A Simple-lel webshopokban is lehetőséged van biztonságosan és egyszerűen fizetni. Az online vásárlás során, ha a fizetési felületet a Simple biztosítja, nem kell megadnod a bankkártya-adataidat.

Helyette a Simple fiókodba belépve, az ott elmentett kártyáidból választva, az appon keresztül történik majd a fizetés. Másik lehetőség még, hogy a fizetési oldalon megjelenő QR-kódot olvasod be, mely a Simple alkalmazásba visz majd téged. Ha pedig az érintéses fizetés funkciót használnád, az ország szinte bármely területén megteheted, ahol van erre alkalmas POS terminál.

Érintéses mobilfizetésre is van lehetőség a Simple kártyával, tehát a telefonodat odatartva a sarki pékségben is tudsz fizetni, bár nem ez az erőssége a Simple-nek, erre a Curve vagy a Revolut szerintünk sokkal jobb.

Még nagyobb biztonság

Az alkalmazáson belüli vásárlás, egyenlegfeltöltés és pénzküldés során a regisztrált minden bankkártya meglévő vagy új készüléken történő első használatakor az applikáció ellenőrzi az adott Simple-fiókhoz tartozó bankkártyát és készüléket.

Ez - a biztonság érdekében - annyi kényelmetlenséggel jár, hogy a bankkártya háromjegyű CVC/CVV kódját is meg kell adnod a fizetés befejezéséhez azért, hogy meggyőződhessenek róla, hogy az valóban a te tulajdonodban van.

Miután így megerősítetted az adott kártyát, következő alkalommal már a kód megadása nélkül, a megszokott módon fizethetsz vele ugyanazon a készüléken.

Mutatunk pár olyan bankszámlát, amiknek az applikációjával a boltokban is tudsz fizetni. Az útmutató a kalkulátor alatt folytatódik.

Bezár
Havonta
számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár
Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • Bajnok bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 378 Ft Kezdetben 315 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 450 Ft Kezdetben 304 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • ECO bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 015 Ft Kezdetben 722 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Mobil Aktív Plusz számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 206 Ft Kezdetben 693 Ft
   Számlanyitási akció 35 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Mi ez?
   Havi összköltség 3 309 Ft Kezdetben 806 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • Digitalizáld Visa betéti kártyádat és 5 000 Ft díjkedvezményt kapsz
  • MBH Kedvezmény Számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 3 582 Ft Kezdetben 3 032 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Megnézem Részletek

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése
  Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
  - a bankszámla havi számlavezetési díja
  - a bankkártya éves díja
  - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
  - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
  Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
  Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
  - a bankszámla havi számlavezetési díja
  - a bankkártya éves díja
  - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
  - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
  Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

  Szórakozás, sorban állás nélkül segít a Simple

  A Simple-lel a zsebedben többé nem kell kivárnod a kígyózó sorokat a jegypénztárnál. Az alkalmazáson belül a jegyvásárlási szolgáltatást megnyitva válogathatsz név, vagy akár város szerint szűrve az elérhető jegyek között. A Simple a Jegy.hu és a Jegymester kínálatát tartalmazza. Így veheted meg belépődet többek között színházakba, koncertekre, fesztiválokra, múzeumokba, sporteseményekre, vagy akár az állatkertbe.

  A jegyek egy gyűjtőkategória, mint látható, amin belül többféle jegy vásárolható meg. Köztük van a színházi, zenei rendezvényekre szóló belépőjegyek listája. Elérhető a Ma este Színház! kínálata is.

  Simple applikáció fesztiválok listázása képernyő

  A jegyvásárlási képernyő folytatása. Kiállításokra, múzeumokba, táncbemutatókra is vásárolható belépőjegy, ahogy sporteseményekre is. Filmklubokba, művész és egyéb vetítésekre szintén itt vásárolható meg a belépőjegy. Az egyéb menüben eseti rendezvények mellett cirkuszba, Planetáriumba is megvásárolható a belépőjegy.

  Simple alkalmazásban jegyek vásárlása nézet

  A jegyedet nem muszáj kinyomtatnod, a legtöbb elfogadóhelyen az alkalmazásban elmentett vonalkód leolvasása elég a belépéshez. A vásárlás után e-mailben is elküldik neked a jegyet nyomtatható formátumban. Ha másnak vettél jegyet, a Jegyeim menüben, a továbbküldésre kattintva, az e-mail címük megadása után a jegy átkerül az ő Simple fiókjukba. Egyszerre több jegyet is küldhetsz.

  Mozizni is könnyebb így

  A Mozi-t megnyitva választhatsz a CinemaCity, a Corvin, a Puskin és még sok más fővárosi mozi kínálatából. Szűrhetsz a vetítés időpontja, a film típusa és a mozik szerint is. Választhatsz a normál vagy kedvezményes (diák, nyugdíjas, gyermek) jegytípusok közül. Az ülőhelyválasztásban a jól átlátható ábra segít. A jegyet a kosárba téve a Simple alkalmazáson keresztül ki is fizetheted az apphoz hozzáadott bankkártyáddal.

  A mozijegy-vásárlási képernyő. Az adott filmre koppintva lehet kiválasztani a jegy helyét és lefoglalni azt. A filmre koppintva lehet bővebb információhoz jutni az alkotásról és a bemutatója is elérhető így.

  Simple alkalmazásban mozijegy vásárlás

  A jegyeid azonnal megjelennek a Jegyeim menüpontban és pdf formátumban e-mailben is megkapod őket.

  A moziban elég felmutatnod telefonodon a jegyek vonalkódját, így nem kell korábban érkezned és azon izgulnod lesz-e még hely a filmre.

  Ha autóval érkeztél és a parkolójegyedet szeretnéd érvényesíteni (sok mozinál ilyenkor 2-3 óra ingyenes parkolás jár), akkor a jegypénztárnál, ha felmutatod a parkolójegyedet és telefonod képernyőjén a mozijegyedet, akkor ugyanúgy megkapod az ingyenes parkolást, mintha ott álltál volna sorba.

  A Simple alkalmazásban jelenleg a Mi Mozink és a Budapest Film hálózatok mozijainak filmkínálata érhető el: a Corvin, Puskin, Művész, Tabán, Toldi, Lurdy és Vértescenter mozikba lehet jegyet venni.

  A parkolásban is segít a Simple

  Ha nálad sincs sose apró a parkoláshoz és nem akarod fejben tartani mikor jár le a parkolójegyed, a Simple ezt megoldja helyetted. Az alkalmazás GPS segítségével még a megfelelő zónát is kiválaszthatja helyetted, az időzítő pedig figyelmeztet, ha közel jár jegyed a lejárathoz.

  A fiókodba elmentheted járműved adatait, a zónát, amiben általában parkolsz és egy widget formájában gyorsindítót is létrehozhatsz (ez a funkció egyelőre csak Androidra érhető el). Bárhol használhatod, ahol a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. Biztosítja a parkolójegy szolgáltatást a közterületi parkolókban.

  Parkolás nézet Simple applikációban

  A szolgáltatás előnye, hogy kedvezőbb tarifát kínál, mint az sms-szolgáltatások, perc alapon fizetheted a parkolásodat bankkártyával, helyetted megtalálja a megfelelő zónát, és az idő lejártakor a GPS vezérlés segít visszatalálni autódhoz. A pontatlanság elkerülése végett a zónák határán és cím beírásánál nincs automatikus meghatározás, a térkép méretét megnövelték és becenevet is adhatsz járműveidnek.

  Továbbá abban is segít az app, hogy ne felejtsd el leállítani az órát. Beállíthatsz egy átmérőt a járműved köré, amibe, ha visszatérésedkor belépsz, figyelmeztet az app, hogy állítsd le az időt.

  Hogyan tudom használni?

  A Simple appban a Parkolást megnyitva először rögzítened kell a járművedet, melyet a továbbiakban már a beceneve alapján is kiválaszthatsz. Ha több autód van, beállíthatod a leggyakrabban használtat alapértelmezettnek. Ezután a zónát kiválaszthatod te magad, vagy a GPS segítségével.

  A következő lépés, hogy a maximális parkolási időt beállítsd. A parkolás akkor kerül élesítésre, ha kiválasztottad bankkártyádat, megjelenik a maximális összeg, majd 5 perced van megerősíteni a fizetésedet. Az összeg zárolásra kerül a számládon, a parkolás végeztével azonban csak a tényleges parkolásodért járó összeget vonják le.

  Ha nincs annyi pénz a számládon, hogy a parkolás elindításakor a teljes parkolási díjat zárolhassa a Simple, akkor nem tudod elindítani a parkolást.

  Ha elfelejtenéd leállítani a parkolást, akkor a zónában engedélyezett maximális, vagy az előre beállított időtartam után áll le a parkolásod. Ha még ingyenes időszakban parkoltad le az autódat, de szeretnél előjegyezni parkolójegyet, azt is megteheted.

  Előre időzítheted a díjköteles időszakra a parkolásodat, vagy a Lejárat menüpontban beállíthatod mikor álljon le a parkolás. A lejárat előtt 15 és 5 perccel is értesítést küld az app. Ha például céges kocsival parkolsz, a profilodban elmentheted a számlázási címet, a számlákat pedig havonta elektronikusan továbbítják neked.

  A tömegközlekedést, utazást így teszi kényelmesebbé a Simple

  Mobiljegy szolgáltatás

  A Simple-el vehetsz a BKK járataira érvényes napijegyeket is és a Volánbusz járataira szóló jegyeket is.

  A funkció lényege, hogy ne kelljen papíralapú bérletet venned, így azt nem hagyod otthon, nem kell az automatával vesződnöd, sorban állnod és biztonságosan, bankkártyával fizethetsz.

  Elérhető Budapest, Debrecen, Hódmezővásárhely, Kecskemét, Miskolc, Paks, Pécel, Pécs, Szeged, Szombathely, Tatabánya és Veszprém tömegközlekedési járataira, valamint a Volánbusz által üzemeltetett más településeken elérhető helyi járatokra és az összes helyközi Volánbusz járatra. Ezen kívül további társaságok helyközi járataira is vásárolható menetjegy. A megvásárolt jegyeket limitált számban a Simple felhasználók között át lehet ruházni, valamint az érvényesség kezdete előtt vissza is lehet váltani.

  Lehetőséged van teljes árú vagy kedvezményes napi-, félhavi és havi jegyet váltanod és vonaljegy is rendelkezésre áll.

  A vonaljegy érvényesítése a járművek ajtajára és a vezető mellett elhelyezett QR-kód segítségével történik.

  BKK jegy vásárlás Simple applikációban

  A BKK-hoz hasonló rendszerben látható a Volánbusz jegyvásárlási képernyője. A korábban vásárolt jegyeket eltárolja a rendszer, így azok ismétléssel egyetlen gombnyomásra újra megvásárolhatóak.

  Volánbusz vásárlási képernyő Simple alkalmazában

  Fontos tudni, hogy a Volánbusz 5 százalékos kedvezményt ad a Simple vagy más applikációban vásárolt elektronikus mobiljegyekre ahhoz az árhoz képest, amit a jegypénztárakban vagy az autóbuszvezetőnél fizetnél.

  A Volánbusz mobiljegyeket az érvényesség előtt bármikor megveheted, hiszen azzal bármelyik járatra felszállhatsz. A jegy megvásárlásakor még nem érvényes, az az első ajtós felszálláskor az ajtó mellett elhelyezett vagy a vezetőülésnél felragasztott QR-kód beolvasásával válik érvényessé a megadott időpontig, csak arra az egy járatra, amelyre felszálltál. A jegyvásárlás és a QR-kódos érvényesítés között legalább két percnek kell eltelnie.

  Autópálya-matrica

  Autópálya-matricát is vehetsz a Simple alkalmazásban és a webes felületen keresztül. Az alkalmazásban megvásárolt matricák egyenesen a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-től érkeznek, így rögtön megjelennek majd az állami rendszerben. A rendszámot leolvasva tehát látni fogják a hatóságok, hogy az adott járműved elektronikus matricával rendelkezik. Az elmentett bankkártyáddal, vagy akár OTP Cafeteria kártyával is fizethetsz.

  Az autópálya-matrica vásárlás képernyője. Mint látható, nagyon gyorsan és egyszerűen lehet megvásárolni az e-matricát, a korábban rögzített gépjárművek adatait ráadásul eltárolja a rendszer, így könnyen elő lehet hívni.

  Simple autópálya matrica vásárlás képernyő

  Az e-matricát a járműkategória és az időtartam, majd a rendszám megadása után tudod megvenni. Ezután, ha nem állítod be az érvényesség kezdetét, az a vásárlás időpontjával egyezik majd meg (a vásárlás időpontja lehet a leghamarabbi kezdő időpont, tehát ma nem tudsz olyan matricát venni, ami tegnaptól érvényes).

  A matricát azonnal megtalálod az appon és a webes felületen is, valamint az e-mail címedre egy nyomtatható bizonylat is érkezik majd, vagy akár számlát is kérhetsz róla. A matrica lejárata előtt figyelmeztetést küld az alkalmazás. Ha elfelejtetted megvenni a matricát, az autópályára felhajtástól kezdve 60 perced van ezt pótolni.

  Taxi

  A Simple a taxirendelést is kényelmessé és egyszerűvé teszi Budapesten a Főtaxinál. A GPS meghatározással oda rendelheted a taxit, ahol éppen vagy, nyomon követheted az útját és 3 perccel az érkezése előtt értesítést kapsz.

  Nagy előnye még, hogy a távolság alapján megbecsülheted a fuvar díját, így az nem fog az utazás végén meglepetésként érni. A taxit érkezéséig bármikor lemondhatod. Az utazás végén a rögzített bankkártyáddal az appon keresztül fizetsz.

  További hasznos szolgáltatások amikben a Simple segít

  Csekkbefizetés otthonról

  A postai sorban állás sem fogja már az idődet rabolni. A sárga vagy fehér csekken szereplő QR-kódot a kameráddal beolvasva és a Simple Csekkbefizetést választva, akár a kanapédon ülve fizetheted ki az összeget.

  Arra is van lehetőség, hogy a beolvasott csekket későbbi kifizetésre elmentsd. A tranzakció szintén megjelenik majd a vásárlásaid közt, valamint e-mailben is értesítést kapsz róla.

  Kedvezménykártyák rögzítése

  Simple fiókodban rögzítheted az összes kedvezmény-, és hűségkártyádat, amely nem chipes (az érintős is ide tartozik) vagy mágnescsíkos. így többet nem kell a pénztárcád káoszából előkeresni őket, nem dagad tőlük a pénztárcád és nem felejted őket otthon sem. A Hűségkártya gombot megérintve választhatsz a gyakori kártyasablonok közül, vagy létrehozhatsz egyedi kinézetet is.

  A nem chipes és nem mágnescsíkos hűségkártyák mind berögzíthetőek a Simple appba, így nem kell azokat mindenhová magaddal cipelni. A leggyakoribbak rögzítését egy sablonnal segíti a rendszer, ahogy az a képernyőképen is látható.

  Simple applikáció hűségkártya típus választó nézet

  Az alkalmazásban tárolt kártyádat megnyitva bemutathatod a vonalkódot, vagy beolvashatod a kártyaszámot. Egyedül a chipet tartalmazó hűségkártyák nem használhatók ezzel a módszerrel, ilyen például a SuperShop kártya. De az alkalmazás egy másik menüpontjában a SuperShop kártya is elmenthető.

  Simple web

  Korlátozottan a Simple webes felületén is elérhetőek bizonyos szolgáltatások. Ilyen az autópályamatrica-vásárlás és a fesztiválszezon közeledtével a fesztiváljegyek megvételének lehetősége is.

  Érintéses mobilfizetés a Simple-el

  A mobilfizetésnek különböző formái léteznek, többek között fizethetsz QR-kód beolvasásával, telefonodra letöltött alkalmazáson keresztül, telefonszámlád terhelésével vagy webes felületen keresztül. A legnépszerűbb módja egyértelműen a bankkártyádat teljesen kiváltó, érintéses fizetés. Ezt biztosítja a Simple alkalmazás is.

  A technológia lényege, hogy a telefonod és a bankkártyaterminál közötti kommunikációt a telefonodban lévő NFC-chip biztosítja.

  Az alkalmazásba digitalizált kártyád adatai nem kerülnek felfedésre, helyette minden fizetésnél új kártyaadatokat generál a rendszer. Minden információ titkosítva, felhő alapú rendszerben tárolódik.

  Mivel nem kell elővenned a bankkártyádat, valamint a kártya eredeti adatai sem kerülnek felfedésre, ezért ez egy sokkal biztonságosabb és higiénikusabb fizetési módszernek számít, hiszen a PIN kódodat nem kell a terminálokon megadnod. Az alkalmazáson belül tárolt adataid pedig titkosítva vannak, így azokhoz sem lehet hozzáférni.

  Ha mégis ellopnák a mobilodat, a fizetéshez általában szükség van a telefon képernyőjének feloldására, vagy az alkalmazáshoz tartozó kód megadására, vagy ujjlenyomatra, így nem valószínű, hogy hozzá tudnak férni a pénzedhez.

  Mobilfizetés Simple kártyával

  Sok más kártyához hasonlóan (pl.: Revolut kártya), a Simple is egy prepaid kártya, azaz a bankkártyádról előre fel kell töltened rá az összeget, mielőtt használni szeretnéd. A működése teljes mértékben virtuális, fizikai kártyáról nincs szó, az adatok pedig titkosítva vannak az alkalmazáson belül.

  Androidos rendszereken így már lehetőséged is van a mobilfizetés használatára. Az iOS készülékeken ezt követően a Simple kártyát még hozzá kell adnod az Apple Walletedhez, illetve az Apple Payen keresztül fizetsz majd.

  A Simple kártyádon levő összeget felhasználhatod minden, az alkalmazásban elérhető szolgáltatásra is.

  Amire érdemes figyelned, hogy nem korlátlan a Simple kártya használata.

  A vásárlási és egyenlegfeltöltési felső határ 45 000 forint, ráadásul havi díjat és egyenlegfeltöltési díjat is kell fizetned a virtuális kártya után, melyeket visszavonásig, de legkésőbb 2024.02.29-ig elengednek (valószínűleg utána is meghosszabbítják a díjelengedést), így a Simple kártya igénylését nem javasoljuk.

  Az olyan régi típusú termináloknál, melyeknél 15 000 forint felett PIN kódot kérnek, nem fogod tudni használni. Az olyan prepaid kártyákhoz képest, mint a Revolut, ma már eléggé kedvezőtlen feltételeket biztosít, így mondhatjuk, hogy nem ebben rejlik a Simple erőssége.

  Mobiltelefonon webshopban böngészik egy Simple felhasználó

  Ezt kínálja a Simple a webshop tulajdonosoknak

  A Simple üzleti szinten is hasznos megoldásokat nyújt. Azzal, hogy egy biztonságos, egyszerűen használható fizetési felületet kínál webshopodnak, közvetetten elősegíti, hogy a vásárló- és tranzakciószámod is növekedhessen.

  Ismétlődő fizetések beállítása

  Lényege, hogy vásárlóidnak lehetősége van azt választani, hogy az adott termékért vagy szolgáltatásért ismétlődően úgy tudjanak fizetni, hogy kártyaadataikat nem kell minden alkalommal megadniuk. Ez történhet automatikusan levonással, tehát nem kell jóváhagyniuk a terhelést, de eseti hozzájárulással is, mikor mindegyik levonáshoz a beleegyezésükre van szükség.

  Ez a webshoptulajdonos és a vásárló számára is kényelmes ismétlődő vásárlásoknál (például, ha meghatározott időnként rendelne kontaktlencsét a vevőd, de ez lehet akár újságelőfizetés is vagy bármi más) rendszeres vásárlás is. A fizetés leegyszerűsítésével vásárlóid jó véleményt alakítanak ki rólad, és nagy valószínűséggel a jövőben is szívesen igénybe veszik majd szolgáltatásaidat.

  Mit kell tennem kereskedőként, hogy a Simple-t használhassam?

  Kereskedőként nem kell a bankszámlaforgalmad az OTP Bankhoz vinni, az online fizetési szolgáltatást más banknál vezetett céges számlával is igénybe lehet venni. A SimplePay szolgáltatás havi díjas, a felületen keresztül történt tranzakciók után pedig kell jutalékot fizetned.

  Csatlakozáskor a csatlakozási díj összege attól függ, hogy csak az online fizetés lehetőségét vagy webes felületet is szeretnél biztosítani vevőid számára. Ha még nincs webshopod, akkor annak létrehozása után a Simple ellenőrzi annak kompatibilitását, valamint segítséget nyújt a fizetési felület elkészítéséhez. A szolgáltatás elindítása előtt a weboldal tesztelésen esik át. A segítségnyújtást 24 órás ügyfélszolgálat végzi.

  A SimplePay szolgáltatással, ami a Simple kártyaelfogadási szolgáltatása, 16 500 kereskedőt és bő 24 500 elfogadóhelyet lehet már elérni. Emellett több száz kereskedőnek biztosítanak lehetőséget arra, hogy a Google Wallet tárcákat is használhassák a fizető ügyfelek. A fizetési lehetőségek köre hamarosan az Apple Pay-jel bővül.

  Simple előnyök és hátrányok

  • Ingyenesen letölthető, szép, felhasználóbarát applikáció Android és iOS okostelefonokra is
  • Mindenkinek elérhető, aki Maestro, Mastercard, Visa vagy American Express kártyával rendelkezik
  • Biztonságos fizetés online és mobilon is
  • Nem kell magaddal vinned a bankkártyádat, így eredeti kártyaadataid nem kerülnek átadásra
  • Számtalan kedvezmény és kényelmi szolgáltatás
  • Webshop-tulajdonosoknak könnyen integrálható fizetési felület
  • A Simple kártya havi limitje elég alacsony és nem tudsz vele külföldön fizetni
  • A Simple kártya havi díjas és a feltöltéséért is fizetni kell, melyeket visszavonásig, de legkésőbb 2024.02.29-ig elengednek (bár valószínűleg utána is meghosszabbítják)
  • A webes felület nagyon korlátozottan használható csak

  A versenytársak

  Több hasonló mobiltárca alkalmazás van már a piacon, azonban hazai viszonylatban mégis sok mindenben verhetetlen a Simple. A hazai jegy- és autópályamatrica-vásárlást, valamint a csekkbefizetést nincs még egy app, ami egyben kínálná, biztonságosan és egyszerűen. Vannak azonban olyan dolgok, amikben még nem ér fel versenytársaihoz, főként az érintéses mobilfizetésnél.

  Egy üzletember Simple és Curve applikációt nyomkod kávézás közben

  A Simple és a Curve

  Mindkét alkalmazással lehetőséged van bankkártyáid digitalizálására, így azokat nem kell magaddal vinned. A Curve esetében még egy bankkártyát is kapsz, amivel ingyenesen fel tudsz venni készpénzt és amelyet Apple Pay-el is tudsz használni. A Curve akkor nagyon hasznos, ha külföldre utazol vagy külföldi webshopokban vásárolsz, mert kedvezményesen válthatsz át devizát és még sok olyat tud, amelyet más mobiltárcák nem.

  A Simple inkább magyarországi használatra lett kitalálva és nincsen egy olyan külföldi app sem, amivel annyi mindent tudsz elintézni, megvenni és lefoglalni, mint a Simple-el. Mivel a Curve-nek is van ingyenes csomagja és kártyája és a Simple egyébként is ingyenes, mi mindkettő letöltését és használatát javasoljuk (kivéve a Simple mobil bankkártyáját).

  Másra jók és nagyon jól kiegészítik egymást.

  A Simple és a Revolut

  Akárcsak a Simple kártya, a Revolut is prepaid bankkártyaként működik, vagyis előre fel kell töltened egy másik számláról, hogy aztán ezzel vásárolhass, viszont a Revolutnál egy fizikai bankkártyát is kapsz. Ahol azonban a Simple kártya limitálva van, a Revolut sokkal kedvezőbb feltételeket kínál. Külföldön is használható, sőt ez a legnagyobb erőssége, hiszen bankközi átváltási árfolyamon fizethetsz vele bárhol.

  Ingyenesen is fel tudsz venni vele készpénzt, ennek összege a csomagodtól függ. A Revolut kártyádat digitalizálhatod Apple Walletedbe és a Google Walletbe (volt Google Pay), így ugyancsak használhatod érintéses mobilfizetésre Apple telefonokon is. A Revolutról utalhatsz is bárhova, más Revolutos felhasználóknak azonnal megérkezik a pénz és cégek is nyithatnak náluk számlát.

  A Revolut magyar nyelven is működik és Magyarországon már közel egymillióan használják.

  A Simple appot nem egymás közötti pénzátutalásra (bár OTP bankkártyák között erre is van lehetőség), kedvezményes devizaváltásra vagy ingyenes készpénzfelvételre találták ki, hanem olyan mindennapi dolgok elintézésének megkönnyítésére, amiből szinte egyiket se tudja a Revolut.

  A Revolutot azok fogják biztosan sokat használni, akik külföldre járnak, a Simple-t pedig azok akik Magyarországon élnek.

  A Simple ingyenes, a Revolutnak pedig van ingyenes csomagja is, így mi mindkét szolgáltatást ajánljuk és használjuk is napi szinten.

  A Simple Classic és a Simple különbségei

  A régebbi Simple mobilalkalmazás neve Androidon 2023. május 8-tól, iOS-en és Harmony OS-en 2023. május 15-től Simple Classic-ra módosult. Simple néven ettől kezdve a fejlesztő a korábbi fejlesztési időszakban Simple Plus-nak hívott alkalmazást nevezi.

  A két applikáció párhuzamosan használható lesz néhány hónapig, amíg az érintéses mobilfizetési szolgáltatás teljeskörűen (tehát az OTP Mastercard/Maestro kártyákra is) meg nem jelenik az új Simple alkalmazásban.

  A Simple Classic-ra új fejlesztések már nem érkeznek, ám hibajavítások, frissítések még érkezhetnek.

  A felhasználók az új Simple alkalmazásban ugyanúgy elérik a jegyeiket, bérleteiket, matricáikat, ha belépnek a Simple fiókjukba.

  Jelenleg csak a Simple Classic alkalmazásban érhetők el az alábbi funkciók:

  • érintéses fizetés OTP Mastercard kártyával
  • Bookline
  • Party (bulikereső)
  • Közelemben (elfogadóhelyek)
  • Pénzküldés (OTP-n belül bankkártyáról bankkártyára),
  • Simple kártya igénylés
  • Simple kártyás érintéses fizetés

  Jelenleg csak a Simple alkalmazásban érhetők el az alábbi funkciók:

  • részleges csekkbefizetés
  • érintéses fizetés OTP Visa kártyával
  • Simple ételrendelés
  • OTP EP kártyaszám elmentés
  • OTP SZÉP kártyaszám elmentés
  • Felfedező (akciós ajánlatok)

  Az új Simple applikáció Harmony OS rendszeren jelenleg nem érhető el.

  Összefoglalva

  A Simple app sokféleképpen meg tudja könnyíteni a mindennapjaidat. Számtalan kedvezményhez juthatsz hozzá, otthon hagyhatod bankkártyádat és online fizetéseid biztonságosan és kényelmesen intézheted. Mi mindenkinek csak ajánlani tudjuk.

  Homa Péter
  Homa Péter bankszámlaszakértő
  Linkedin
  Homa Péter bankszámlaszakértő

  Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.

  Legfrissebb útmutatóink fintechek témában