Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Támogatott tartalom

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért
Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Fogászati ellátásra szinte mindenkinek szüksége van. Sokan magánfogászati rendelőt választanak, ami jelentős kiadással jár. Azonban szerencsére van egy megoldás, ami 150 ezer Ft pluszt adhat az egészségügyi „kasszádhoz”, ráadásul a családtagjaidnak is segíthetsz vele.

A megoldás: az OTP Egészségpénztári számla

Hogy egészséges és szabályos mosolyodat akár életed végéig megőrizhesd, elengedhetetlenek a rendszeres fogászati vizsgálatok és kezelések, még ha sokszor nem is kellemes ez – sem a testnek, sem a pénztárcának. Aki nem szeretne hónapokat várni, az magánrendelést választ magának és családtagjainak egyaránt, ami gyakran igen költséges.

Az OTP Egészségpénztár segítségével azonban elérhetőbbé válik a magánorvosi ellátás, hiszen évente közel 150 ezer forintot kaphatsz a segítségével! Tehát néhány év alatt akár 1 millió Ft feletti összeget is spórolhatsz ezzel az egyszerű módszerrel.

A fogát vizsgálják egy betegnek fogászaton

Milyen fogászati kezelésekben segíthet az OTP Egészségpénztári számlád és kártyád?

 • panoráma
 • röntgen
 • fogtömés
 • foghúzás
 • fogbeültetés
 • fogkorona
 • fogszabályozó

Emellett olyan egészségügyi kiadásokat is fizethetsz OTP Egészségkártyáddal, mint a(z):

 • gyógyszer (pl. fájdalomcsillapító)
 • szűrővizsgálatok (pl. nőgyógyászat, urológia)
 • szemüveg
 • gluténmentes élelmiszer
 • okosóra
 • gyógymasszázs

De az sem probléma, ha a szolgáltató nem rendelkezik terminállal, hiszen fizethetsz készpénzzel vagy bankkártyával is, csupán megfelelő egészségpénztári számlát kell kérned, amit be kell küldened az Egészségpénztárhoz kifizetésre.

Mutatjuk lépésről lépésre, hogyan kaphatsz akár 150 ezer forintot, kockázatmentesen

 1. Nyiss OTP Egészségpénztári számlát. (Akár online)
 2. Fizess be rá 6 ezer forintot, ami fedezi a belépési díjat és a kártyadíjat.
 3. Kösd össze az OTP Egészségkártyádat a bankkártyáddal az ügyfélportálon.
 4. Az elfogadóhely fogászati rendelőkben fizesd az OTP Egészségkártyáddal az elszámolható fogászati kezeléseket.
 5. A következő évi adóbevallásodon keresztül igényeld a 20% adó-visszatérítést, ami akár 150 ezer Ft is lehet. (Ezt 750 ezer Ft befizetésével/kártyaösszekötéses vásárlással érheted el a legegyszerűbben.)

Példa:

 • 2024. május: Nyitsz OTP Egészségpénztári számlát, és befizetsz rá 600 ezer forintot, hogy idén ebből finanszírozd a családod fogászati kiadásait. Hiszen a családtagjaidat megjelölheted kedvezményezettednek. Ha pedig a családi fogászati kiadások meghaladják az évi 150 ezer forintot, akkor érdemes mindkét szülőnek OTP Egészségpénztári számlát nyitnia, hiszen így meg is duplázható az évi 150 ezer forintos adó-visszatérítés. Fontos, hogy a befizetett SZJA-ból igényelhető vissza, tehát legyen adózott jövedelmed!
 • 2025. március: Az adóbevallásodon keresztül visszaigényled ennek a 20%-át: 120 ezer forintot.
 • 2025. április: Megkapod a 120 ezer Ft adó-visszatérítést, amit azonnal felhasználhatsz az elfogadóhely rendelőkben, szolgáltatóknál, például fogászati kezelésekre. Összesen tehát 681 ezer forintot teremtettél mindössze némi odafigyeléssel 600 ezer forintból: befizetés – levonás + adó-visszatérítés.

(A befizetést és a kártyaösszekötéses vásárlást levonás terheli, ennek ellenére jelentős pluszforráshoz juthatsz.)

További kedvezményekre is jogosulttá válsz

Az OTP Egészségpénztár országos szolgáltatói hálózattal rendelkezik, akik közül többen exkluzív árkedvezményt is adnak a pénztártagoknak és családtagjaiknak (állandó kedvezmények, időszakos akciók).

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Próbáld ki az OTP Egészségpénztári tagságot és a Kártyaösszekötés funkciót, és nyerj 50, 100 vagy akár 500 ezer forintot!

Nyeremények:

Havonta, 2024. novemberig:

 • 1 x 100 ezer Ft (bankszámládra, átutalással)
 • 1 x 50 ezer Ft (bankszámládra, átutalással)

Extra fődíj a játék végén:

 • 500 ezer Ft (bankszámládra, átutalással)

Játék időtartama: 2024. február 1.-november 30.

A cikk megjelenését az OTP Egészségpénztár támogatta.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.