Megérkezett az új befektetési portfólió, a onemarkets Fund az UniCredit Bankhoz

Megérkezett az új befektetési portfólió, a onemarkets Fund az UniCredit Bankhoz Megérkezett az új befektetési portfólió, a onemarkets Fund az UniCredit Bankhoz
Megérkezett az új befektetési portfólió, a onemarkets Fund az UniCredit Bankhoz Megérkezett az új befektetési portfólió, a onemarkets Fund az UniCredit Bankhoz

Az UniCredit kiterjeszti a onemarkets Fundot Közép- és Kelet-Európában. Az új alapcsalád erősíti az ügyfeleknek kínált befektetési megoldások kínálatát a régióban, így Magyarországon is.

Az UniCredit az olaszországi, németországi és ausztriai sikeres bevezetést követően Csehországban, Szlovákiában, Bulgáriában és Magyarországon is elérhetővé teszi a onemarkets Fund portfólióját, amely hamarosan megérkezik Romániába is. A bevezetést követő első évben a kezelt vagyon meghaladta a 3 milliárd eurót Olaszországban, Németországban és Ausztriában.

A onemarkets Fund kialakítása az UniCredit ügyfeleinek mély ismeretén alapul, a termékek fejlesztése pedig házon belül, illetve neves partnerekkel – többek között: Amundi, Allianz Global Investors, BlackRock, Fidelity, J.P. Morgan, Pictet, PIMCO – való stratégiai együttműködésben zajlik.

„Világszínvonalú üzleti partnereinkkel együtt a onemarkets jelentősen növeli a közép- és kelet-európai ügyfeleinknek nyújtott kínálatunkat, választási lehetőségeiket és a befektetéseik diverzifikálásának lehetőségeit. A onemarkets Fund – az alapkezelés tökéletesen összehangolt új módja – más szintre emeli a befektetéseket, ami szorosan összefügg a stratégiánkkal” – mondta el az új termékcsaláddal kapcsolatban Teodora Petkova, az UniCredit közép- és kelet-európai vezetője.

Az UniCredit Bank a onemarkets Fund keretében kötvénytúlsúlyos kiegyensúlyozott és részvénytúlsúlyos termékeket kínál majd az érdeklődőknek, lefedve a befektetői igények széles spektrumát.

„Egy jó befektetés a jövőről való gondolkodásról és gondoskodásról szól. Ebben nyújthat segítséget a sokrétű, minden igényt kielégítő onemarkets Fund termékcsalád, amely lehetővé teszi, hogy ügyfeleink az eszközosztályok legjobb vagyonkezelői által kezelt alapokba fektessenek. Nagy öröm számunkra, hogy bankunknál is bevezetjük az új befektetésialap-portfóliót, és biztosak vagyunk benne, hogy – a többi piachoz hasonlóan – nálunk is sikeresek lesznek” – fűzte hozzá Vörös Réka, az UniCredit Bank Lakossági és kisvállalati divíziójának vezetője.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.