Nagyon jól sikerült az UniCredit csoport második negyedéve, így minden idők legjobb első félévéről adtak jelentést.

Várakozások felett teljesített 2023 második negyedévében az UniCredit csoport: 2,3 milliárd eurós nyereséget ért el, míg az elemzők 1,86 milliárd eurós átlagos nyereséget prognosztizáltak.

2023 első félévében a nettó nyereség rekordmagas szintet, 4,4 milliárd eurót ért el, ami 91,5 százalékos növekedést jelent féléves összehasonlításban.

A 2023 második negyedévi kiváló pénzügyi eredmény a társaság jelentése szerint a következetes minőségi növekedést tükrözi, az összes kulcsfontosságú mutató javult minden üzletágban. A második negyedévben elért 5,9 milliárd eurós nettó árbevétel 24,4 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ezen belül a 3,5 milliárd eurós nettó kamatbevétel 41,3 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

2023 második negyedévében a működési költségek 2,3 milliárd eurót tettek ki, ami negyedéves szinten stagnálást jelent, éves szinten pedig 1,2 százalékos csökkenést. A csoport a rendkívül magas infláció ellenére is képes volt strukturálisan csökkenteni költségeit anélkül, hogy ez hatással lenne a növekedésre vagy a folyamatban lévő beruházásokra - írja az UniCredit jelentése.

A gyorsjelentéséből kiderül az is, hogy az UniCredit a korábbi célokhoz képest nagyobb összeget, legalább 6,5 milliárd eurót tervez visszaadni idén a befektetőknek részvényvisszavásárlás és osztalékfizetés formájában, valamint hogy a 2024-es évre is az ideihez hasonló nyereséget és osztalékcélokat tervez.

Legfrissebb útmutatóink mindennapi pénzügyek témában

 • Ideges nő akinek mindenki megmondja mit csináljon
  Mindennapi pénzügyek

  Fogyasztói társadalom és személyes pénzügyek

  Fogyasztói társadalom. Milyen érzést társítasz ehhez a kifejezéshez? A legtöbben lemondó sóhajjal ejtik ki ezt a szókapcsolatot, miközben éles kritikát fogalmaznak meg a fogyasztási trendekkel kapcsolatban. De vajon tényleg ilyen fekete-fehér jelenségről van szó? Mit jelent valójában a fogyasztói társadalom fogalma, és hogyan hat a fogyasztás a hosszú távú pénzügyi célokra, illetve a boldogságra?

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Férfi a kezével megállítja a dominót
  Mindennapi pénzügyek

  Mi az a pénzügyi terápia?

  A pénzügyi döntéseid során hajlamos vagy ugyanazokat a hibákat elkövetni? Szeretnél jobban hozzáállni a pénzügyi kérdésekhez? Kíváncsi vagy, hogy hogyan működik egy pénzügyi terápia és milyen pszichés tényezők húzódhatnak meg a rossz pénzkezelés mögött? Útmutatónkból megtudatod, hogy mit csinál egy pénzügyi terapeuta, ráadásul az adósság pszichológiájáról is tájékozódhatsz.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Fiatal lány bankkártyával a kezében
  Mindennapi pénzügyek

  Serdülők és a pénz

  Serdülő gyermeked van? Szeretnéd segíteni őt a tudatos pénzügyi viselkedés terén? Nem jutsz dűlőre a zsebpénz kérdésében? Szeretnéd, ha gyermeked jobban bánna a pénzzel? Útmutatónk segítségével megtudhatod, hogy hogyan alakulnak ki a pénzkezelési szokások, mennyire fontos a pénzügyi tudás, és arról is tájékozódhatsz, hogy hogyan érdemes végigkísérni a serdülőket a pénzügyi tudatosság útján.

  frissítve: 2023. október 5.