Nagyon jól sikerült az UniCredit csoport második negyedéve, így minden idők legjobb első félévéről adtak jelentést.

Várakozások felett teljesített 2023 második negyedévében az UniCredit csoport: 2,3 milliárd eurós nyereséget ért el, míg az elemzők 1,86 milliárd eurós átlagos nyereséget prognosztizáltak.

2023 első félévében a nettó nyereség rekordmagas szintet, 4,4 milliárd eurót ért el, ami 91,5 százalékos növekedést jelent féléves összehasonlításban.

A 2023 második negyedévi kiváló pénzügyi eredmény a társaság jelentése szerint a következetes minőségi növekedést tükrözi, az összes kulcsfontosságú mutató javult minden üzletágban. A második negyedévben elért 5,9 milliárd eurós nettó árbevétel 24,4 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ezen belül a 3,5 milliárd eurós nettó kamatbevétel 41,3 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

2023 második negyedévében a működési költségek 2,3 milliárd eurót tettek ki, ami negyedéves szinten stagnálást jelent, éves szinten pedig 1,2 százalékos csökkenést. A csoport a rendkívül magas infláció ellenére is képes volt strukturálisan csökkenteni költségeit anélkül, hogy ez hatással lenne a növekedésre vagy a folyamatban lévő beruházásokra - írja az UniCredit jelentése.

A gyorsjelentéséből kiderül az is, hogy az UniCredit a korábbi célokhoz képest nagyobb összeget, legalább 6,5 milliárd eurót tervez visszaadni idén a befektetőknek részvényvisszavásárlás és osztalékfizetés formájában, valamint hogy a 2024-es évre is az ideihez hasonló nyereséget és osztalékcélokat tervez.