Nagyot ment az UniCredit: minden idők legjobb első félévét hozták össze

Nagyot ment az UniCredit: minden idők legjobb első félévét hozták össze Nagyot ment az UniCredit: minden idők legjobb első félévét hozták össze
Nagyot ment az UniCredit: minden idők legjobb első félévét hozták össze Nagyot ment az UniCredit: minden idők legjobb első félévét hozták össze

Nagyon jól sikerült az UniCredit csoport második negyedéve, így minden idők legjobb első félévéről adtak jelentést.

Várakozások felett teljesített 2023 második negyedévében az UniCredit csoport: 2,3 milliárd eurós nyereséget ért el, míg az elemzők 1,86 milliárd eurós átlagos nyereséget prognosztizáltak.

2023 első félévében a nettó nyereség rekordmagas szintet, 4,4 milliárd eurót ért el, ami 91,5 százalékos növekedést jelent féléves összehasonlításban.

A 2023 második negyedévi kiváló pénzügyi eredmény a társaság jelentése szerint a következetes minőségi növekedést tükrözi, az összes kulcsfontosságú mutató javult minden üzletágban. A második negyedévben elért 5,9 milliárd eurós nettó árbevétel 24,4 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ezen belül a 3,5 milliárd eurós nettó kamatbevétel 41,3 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

2023 második negyedévében a működési költségek 2,3 milliárd eurót tettek ki, ami negyedéves szinten stagnálást jelent, éves szinten pedig 1,2 százalékos csökkenést. A csoport a rendkívül magas infláció ellenére is képes volt strukturálisan csökkenteni költségeit anélkül, hogy ez hatással lenne a növekedésre vagy a folyamatban lévő beruházásokra - írja az UniCredit jelentése.

A gyorsjelentéséből kiderül az is, hogy az UniCredit a korábbi célokhoz képest nagyobb összeget, legalább 6,5 milliárd eurót tervez visszaadni idén a befektetőknek részvényvisszavásárlás és osztalékfizetés formájában, valamint hogy a 2024-es évre is az ideihez hasonló nyereséget és osztalékcélokat tervez.