Szakértői útmutatók lekötött betétekről

A legmagasabb betéti kamatot nyújtó ajánlatot keresed? Vagy megtakarítási számlát szeretnél nyitni? Jó helyen vagy. Útmutatóinkban bemutatjuk, hogy a bankok milyen lekötött betéteket kínálnak és betétkalkulátorunk segítségével a pontos kamatokat is láthatod.

 • A jegybank határozza meg az alapkamatot és bocsát ki pénzt

  Jegybanki alapkamat - minden amit tudni akarsz róla 2024-ben

  Az utóbbi időben, egész pontosan mióta az infláció jelentős emelkedésnek indult, sokkal többen hallottunk az inflációról és a jegybanki alapkamatról is. A gazdaság szereplői feszülten várták, hogy az MNB (Magyar Nemzeti Bank) vajon mikor és mennyivel emeli, vagy épp csökkenti a jegybanki alapkamatot. Figyeltük az árakat és a hitelkamatokat is, de vajon mi köze van ezekhez az alapkamatnak? Ebben az útmutatóban elmagyarázzuk.

  frissítve: 2024. február 16.
 • Banki betétet köt le laptopról kávézás közben ez a nő

  Berobbant a reálkamat a bankbetéteknél

  Bár másfél éves mélypontra esett vissza a lekötött bankbetétek átlagos kamata, a korábbinál jóval kisebb infláció felett az ajánlatok kedvezőbbek. Ráadásul Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint az akciós betétek között szép számmal találunk komoly reálkamatot kínáló konstrukciókat is.

  frissítve: 2024. február 15.
 • Házaspár megnézi számítógépen a megtakarításait

  Az infláció szépíti a lakosság banki megtakarításait

  Első ránézésre csak a lekötött forint betéteknél van gond a lakossági banki megtakarítások esetében, ám a hónapok óta tartósan 7000 milliárd forint körül mozgó forint folyószámla állomány reálértéken 18 százalékos visszaesést jelent – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője. A devizabetét állomány alakulását nagyban befolyásolja majd, hogy az új lekötéseknek magas bázissal kell felvenniük a versenyt.

  frissítve: 2024. február 15.
 • A Gránit Bank megvásárolja a De Lage Landen International B.V. magyarországi lízingcégeit

  A Gránit Bank megvásárolja a De Lage Landen International B.V. magyarországi lízingcégeit

  Az akvizícióval a bank tovább bővíti szolgáltatási palettáját és üzleti aktivitását.

  frissítve: 2024. január 15.
 • Házaspár az év végi megtakarításaikat nézik át

  Karácsonyi hajrában a megtakarítások is

  Bár több bank nem várta meg a Magyar Nemzeti Bank keddi kamatdöntését, ám a gyorsan lépőknek még szép, infláció feletti kamatok elérhetőek. A BiztosDöntés.hu összeállításából az is kiderül, milyen egyéb lehetőségek adódnak év végén pénzünk fialtatására.

  frissítve: 2024. január 10.
 • Családanya mobilon áttekinti a magnet banknál lévő megtakarítását

  Különleges megtakarítási lehetőségek a MagNet Banknál

  A MagNet Banknál sosem volt hiány a kreativitásban, így mindig van pár olyan szolgáltatásuk, ami egyedülálló, tehát más bankoknál ilyen nem érhető el. Az alábbiakban bemutatunk 3 olyan, most futó konstrukciót, amelyet hiába is keresnél máshol.

  frissítve: 2024. január 10.
 • Pénzt rakosgat egy befektető egymásra

  Néhány hétig még van infláció feletti betétkamat

  Tavaly októberben megjelentek, idén novemberben eltűnhetnek a banki betétlekötési ajánlatokból a két számjegyű kamatok. Ugyanakkor a BiztosDöntés.hu szakértői szerint év végén nagy eséllyel lesz olyan bank, amely az infláció feletti (reál)kamatot ajánl ügyfeleinek.

  frissítve: 2024. február 15.
 • 1 milió forint ennyi pénzt kamatozik

  Mennyit kamatozik 1 millió forint?

  Sokszor nem is könnyű kiszámolni, mennyit is kamatozik 1 millió forint. Ebben az útmutatóban segítünk neked ebben és elmagyarázzuk, hogyan számold ki te magad 1 millió forint kamatát. Mint látni fogod, nem árt ehhez pár tényezővel tisztában lenned, de elmagyarázzuk neked ezeket a fontos részleteket is. Azt is megmutatjuk, hogy nagyságrendileg mekkora pénzt kapsz majd a futamidő végén, ha a kamat nagyságát már ismered.

  frissítve: 2024. február 15.
 • Ebbe az üvegbe fog pénzt gyűjteni ez ez a kislány

  Nem jött el a bankbetét alkonya – az állampapírral versenyeznek

  A szocho bevezetése ellenére augusztusban már ötödével több pénzt kötöttek le bankbetétben a lakossági ügyfelek, mint egy hónappal korábban, ráadásul a legújabb ajánlatok már infláció feletti kamatozást ígérnek, sőt az állampapírhozamokkal is versenyre kelnek – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu.

  frissítve: 2024. február 15.
 • Boldog nő aki rájött, hogy mennyire hasznos a kamatos kamat

  Mitől függ a kamatos kamat hatása?

  A kamatos kamat azt jelenti, hogy az eredeti tőkére fizetett kamatokat hozzáadják ehhez az eredeti tőkéhez, és ezt követően már ez a nagyobb összeg lesz a kamatozó alap. Ez az elv biztosítja a hosszú távú megtakarítások növekedését, de egyben a hitelek gyorsabb növekedését is. De vajon mitől függ a kamatos kamat hatása? Erről lesz szó ebben az útmutatóban.

  frissítve: 2024. február 15.