Szakértői útmutatók lekötött betétekről

A legmagasabb betéti kamatot nyújtó ajánlatot keresed? Vagy megtakarítási számlát szeretnél nyitni? Jó helyen vagy. Útmutatóinkban bemutatjuk, hogy a bankok milyen lekötött betéteket kínálnak és betétkalkulátorunk segítségével a pontos kamatokat is láthatod.

 • Férfi kiszámolja hogy a szocho mennyi levonást jelent a befektetéseiből

  Szocho: új adónem terheli a betétkamatokat 2023-tól

  A szocho (szociális hozzájárulási adó) egy olyan állami elvonás, mely a kamatokat érinti és némileg váratlanul érkezett 2023. május 31-én, július 1-jei bevezetési dátummal. A kormányzat nem titkolt célja, hogy ezzel a szocho-mentes állampapírok felé terelje a lakossági befektetéseket, melyek közel nulla kamatozású, látra szóló betétekben vannak már mintegy tíz éve. A szochót az induláskor ismert feltételek alapján csak a veszélyhelyzet ideje alatt kell fizetni és van néhány lehetőség kikerülni azt, az állampapírokon kívül is. Ebben az útmutatóban sorra vesszük ezeket.

  frissítve: 2023. augusztus 4.
 • Gránit Bank ügyintéző mosolyog szerződéssel a kezében

  Kimagasló kamat deviza betétre is a Gránit Banknál

  Mától nem csak a forint látra szóló és lekötött betétek esetében alkalmaz a Gránit Bank kiemelkedő árazást, hanem azon ügyfelek számára is, akik dollárban vagy euróban szeretnék gyarapítani megtakarításaikat. A 12 hónapos lekötésű USD betétekre 4,00%-os éves kamatot (EBKM: 4,00%), az EUR betétekre évi 3,00% kamatot (EBKM: 3,00%) kínál a Gránit Bank. Mindeközben a Kamat Plusz számlával rendelkező ügyfeleknek a lekötés nélkül tartott forint megtakarításokra is kimagasló, jelenleg évi 8%-os kamatot (a mindenkori éves MNB alapkamat mínusz 5,00%, EBKM: 8,00%) ad ügyfeleinek. A Gránit Bank által nyújtott betéti kamatok megfelelő értékajánlatot kínálnak azoknak, akik a következő napokban még szocho mentesen szeretnék gyarapítani félretett pénzüket, és így 13%-ot megtakarítanának a kamatjövedelmükből.

  frissítve: 2023. június 26.
 • Gránit bank zafír színű utcai tábla

  Még kedvezőbb feltételeket kínáló betéti ajánlat a Gránit Banktól

  Immáron a mindenkori éves MNB alapkamatnál 2,00%-kal alacsonyabb, jelenleg évi 11,00%-os kamattal, 12 hónapos lekötési idővel érhető el a változó kamatozású KamatMax Plusz betét Gránit Banknál. Mivel a betét lejárat előtti feltörés esetén is látható kamatot fizet, jó megoldás lehet azoknak, akik júniusban még szocho-mentesen kívánják lekötni a bankszámlán lévő pénzüket. Ez jó alternatíva azok számára is, akik az aktuális jogszabályi változások miatt még keresik az új megtakarítási módokat és célokat.

  frissítve: 2023. június 15.
 • Jó megtakarítási ötlet jutott eszébe ennek a házaspárnak

  Indul a roham a lekötött betétekért

  Utolsó körre indulnak júniusban a hazai betétgyűjtések a szociális hozzájárulási adó kamatjövedelemre vonatkozó július 1-jei bevezetése előtt.

  frissítve: 2023. július 2.
 • Meglepett férfi olvassa a mobilján, hogy már kamatadót is fizetnie kell a megtakarításai után

  A kamatadó mellett milyen adóterhek terhelik a kamatot?

  Amikor egy befektetést mérlegelsz, fontos szempont a jövedelmezőség. A jövedelmezőségnél azonban nemcsak a hozam, a kamat az érdekes, hanem az is, hogy ebből mennyit von le az állam (és nyilván az is, hogy mennyire kockázatos egy befektetés). Mint látni fogod, viszonylag kevés opciód van, ha ki akarod kerülni a kamatadót és a többi elvonást. Ebben az útmutatóban bemutatom neked, hogy milyen lehetőségekkel élhetsz.

  frissítve: 2023. augusztus 31.
 • Cetelem betéti kamatok 2023

  Cetelem betéti kamatok 2023

  A Magyar Cetelem Banknál eltér a lekötött betétek kezelése, mint ahogy azt más banknál megszokhattad. Mivel ők alapvetően hitelezéssel foglalkoznak, nincs náluk klasszikus bankszámlavezetés. Van viszont megtakarítási számlájuk, melyről le tudsz kötni betétet is. A megtakarítási számlának magas a kamata, alig marad el a lekötött betét kamatától, így akár lekötés nélkül is kaphatsz magas kamatot a pénzedre, ami nagyobb döntési szabadságot jelent. Ebben az útmutatóban a Magyar Cetelem Bank forint alapú megtakarítási konstrukcióiról olvashatsz.

  frissítve: 2023. augusztus 31.
 • Oberbank betéti kamatok 2023

  Oberbank betéti kamatok 2023

  Az Oberbanknál más bankokhoz képest előnyösebben tudod elhelyezni a pénzed, hiszen a lekötött betétekre szemmel látható kamatot kínálnak, még ha az nem is éri el az infláció mértékét. Az igazán jó kamat eléréséhez azonban más bankokhoz képest jóval magasabb összeget kell elhelyezned! A betétlekötésre és szükség esetén a feltörésére mobilalkalmazást nem használhatsz. Az Oberbanknak kevés bankfiókja van Magyarországon, nincsenek is jelen minden vármegyeszékhelyen. De ez nem baj, mert van náluk videobankos ügyintézés.

  frissítve: 2023. szeptember 16.
 • Ügyfél telefonon beszél az MBH betéti kamatokról a bank ügyfélszolgálatával

  MBH betéti kamatok 2023

  Az MBH Bank-os lekötött betétek kicsit kilógnak a sorból a többi bank kínálatához képest. Egyrészt náluk bankszámla nélkül is leköthető a pénzed, ami egy elég ügyes konstrukció, hiszen nem kell bankszámlavezetési költségeket fizetned, amíg le van kötve a pénzed. Másrészt elérhető náluk a Takarékbanktól megörökölt nyereménybetét is, amellyel a minimális kamat helyett akár egy új autó kulcsa lehet a tiéd bármelyik páros hónapban. Tarts velünk és bemutatjuk mindegyik megtakarítási lehetőséget.

  frissítve: 2023. augusztus 31.
 • K&H betéti kamatok 2023

  K&H betéti kamatok 2023

  A K&H Banknál a lekötött betét konstrukció eléggé egyszerű, hiszen csak egyféle leköthető betét van, igaz, többféle futamidővel. A kamatok viszont egységesen alacsonyak. A banknál többféle megtakarítási számla is elérhető, köztük a fiatal ügyfelek is takarékoskodhatnak. Mindegyiket részletesen bemutatjuk ebben az útmutatóban.

  frissítve: 2023. augusztus 31.
 • CIB betéti kamatok 2023

  CIB betéti kamatok 2023

  A lekötött betétek klasszikus és befektetéssel közösen kombinált konstrukciói is elérhetőek a CIB Bank kínálatában. Ezenkívül kétféle megtakarítási számla is elérhető náluk, ebből egyik csak a mobilalkalmazásban kezelhető. A betételhelyezés ráadásul a számlára történő belépés nélkül is megvalósítható. Minden információt egy helyen megtalálsz a CIB Bank kockázatmentes befektetési lehetőségeiről ebben az útmutatóban.

  frissítve: 2023. augusztus 31.