ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek.

Általános szerződési feltételekről akkor beszélhetünk, ha a szempontok nem a két fél közötti alkufolyamat eredményeképpen jöttek létre, hanem az egyik fél előre meghatározta őket.

Tipikus eset, amikor bármelyik biztosítóval, bankkal vagy nagy céggel kötsz szerződést valamely általa létrehozott szolgáltatásra (ők ezt terméknek nevezik).

Az ÁSZF-et azért szokták alkalmazni a cégek, mert a szerződéseket gyakran tömegesen kötik és sokkal egyszerűbb, ha előre kialakítják és egységesítik a feltételeket. Szerződéskötéskor az aláírásoddal mindig igazolod, hogy megismerted az Általános Szerződési Feltételeket, de a gyakorlatban ezt kevesen szokták elolvasni és értelmezni.

Törvény szabályozza azokat a részleteket, amiknek szerepelniük kell az aláírandó szerződésben. Mivel ezeket általában jogászok írják jogászoknak, nem könnyű megérteni őket. Sokszor nem elég az ÁSZF-et ismerned, hanem egyéb tájékoztatók (üzletszabályzat, hirdetmény, kondíciós lista stb.) is a szerződéses feltételek részét képezik.

Fix Kamat személyi kölcsön
 • Fix kamatozású személyi kölcsön, THM: 14,41 - 21,77%
 • Most 1 500 000 forint felett online igénylésért 30 000 forint visszajár
 • 300 000 - 12 000 000 Ft hitelösszeg igényelhető
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Pénzügyi tanácsadóval beszélget egy házaspár hitelekről
  Személyi kölcsön

  Mikor melyik hitel a legjobb választás számomra? Segítünk dönteni

  Szeretnél valamit vásárolni, de nincs rá elegendő pénzed? Nem tudod, hogy személyi kölcsön, autóhitel, hitelkártya vagy lakáshitel az, ami erre a legjobb? A hitelfelvétel az egyik legfontosabb pénzügyi döntés az életünkben, melynek hatásai hosszú évekre elkísérhetnek bennünket törlesztőrészletek és egyéb költségek formájában. Számít, hogy mire szeretnéd fordítani a felvett összeget, illetve, hogy egyszerre van szükséged nagyobb összegre, vagy kisebb részletekben kellene, hogy a pénz elérhető legyen. A bankoknak számos ajánlata van, melyek útvesztőjében könnyű eltévedni, ezért fontos lehet alaposan megismerned ezeket, és átgondolni a céljaidat, lehetőségeidet.

  frissítve: 2023. október 10.
 • UniCredit személyi kölcsön 2024 - kalkulátor és feltételek
  Személyi kölcsön

  UniCredit személyi kölcsön 2024 - kalkulátor és feltételek

  Megmutatjuk, hogy milyen személyi kölcsönöket találsz az UniCreditnél, és mik ezeknek a fő jellemzői. Megtudhatod, milyen feltételek mellett kínálja őket a bank, így könnyebben választhatod ki közülük a neked megfelelő konstrukciót. Megtudhatod azt is, hogy hogyan igényeld a kölcsönt online. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. február 22.
 • Egy pár színkódról választja ki az új nappali színét
  Személyi kölcsön

  Újítsd fel a lakásod MBH személyi kölcsönből! Íme a kedvezmények!

  Egy lakásfelújítás komoly kiadással járhat, de ha jól csinálod, akkor annyit nyersz a másik oldalon, hogy személyi kölcsönből is megérheti elvégeztetni a munkálatokat. Mutatjuk, hogy milyen költségekkel kell számolnod, és az MBH Bank milyen megoldást kínál a felújításhoz szükséges anyagi háttér megteremtésére.

  frissítve: 2024. január 10.