Fogyasztási hitel

Fogyasztási hiteleknek hívjuk azokat a kölcsönöket, amelyekből használati tárgyakat vásárolhatsz, javíttathatsz, vagy szolgáltatásokat vehetsz igénybe. Ilyenek a személyi kölcsön, az áruhitel, a hitelkártya és a folyószámla-hitelkeret.

Ezek fedezet nélküli hitelek, általában nem túl magas a hitelösszeg, a kamat viszont jellemzően magasabb, mint a jelzáloghiteleknél.

A személyi kölcsön keretében a számládra kapod a kölcsönt, és bármire elköltheted. Havi részletekben kell törlesztened, a kamat pedig a futamidő végéig fix.

Áruhitelt felvehetsz az üzletben, ahol a terméket megvásárolnád. Általában rövid lejáratú kölcsönök, akár egy éven belüli futamidő is előfordulhat. Bár kínálnak komoly akciókat is a szolgáltatók, érdemes megnézni, hogy valóban jól jársz-e vele. Itt nem kapsz pénzt, hanem magát a terméket kapod meg. A hitel összege tehát egyenlő a termék árával.

Hitelkártya esetén a havonta elérhető hitel összegét a bank a jövedelmed alapján határozza meg. Egy bizonyos időkereten belül, ami általában 45 nap, kamatmentesen használhatod a bank pénzét. A tartozásodat a hitelkártyára kell feltöltened. Ha a türelmi időn túl is marad tartozásod, azért viszonylag magas kamatot számít fel a bank, és a készpénzfelvétel is nagyon drága a hitelkártyáknál.

A folyószámla-hitelkeretet is a számlavezető bankod biztosítja, az összegét a jövedelmed alapján határozza meg. A hitelkeretet a jövedelmed automatikusan feltölti, de a fennmaradó tartozás után a bank kamatot számít fel. A hitelkeretnek és a hitelkártyának nincs lejárata, a hitelt újra és újra felveheted amíg te vagy a bank fel nem mondjátok a szerződést.

UniCredit Fix Kamat személyi kölcsön
 • Legalább 250 000 forint havi nettó jövedelemnél kamatkedvezmény
 • 2 000 000 forint 7 évre 37 808 Ft havi törlesztőrészlettel, THM 15,27%
 • Online igénylésnél 1 500 000 forint felett 30 000 forint jóváírás
Érdekel
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Ideges férfi aki most kérdezte le a khr státuszát és aktív státusszal van fent
  Személyi kölcsön

  KHR lista és lekérdezés – minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  A KHR, azaz Központi Hitelinformációs Rendszer egy adatbázis, amely nyilvántartja a bankok és más hitelezéssel foglalkozó pénzügyi intézmények ügyfeleinek hitelfelvétellel kapcsolatos adatait. Negatív státusszal olyan ügyfelek adatai szerepelnek benne, akik korábban már rossz adósok voltak, azaz késedelmesen fizették a hitelük törlesztőrészleteit, vagy csalást követtek el. Ha ezen szerepelsz, az megnehezítheti, vagy akár lehetetlenné is teheti, hogy később hitelt kapj. De a KHR-nek van egy pozitív listája is, amely azokat a szerződőket tartja nyilván, akik pontosan törlesztenek. Ha a pozitív listán szerepelsz, az előnyt jelenthet neked egy következő hitel igénylésénél. Útmutatónkból megtudhatod, hogyan működik a negatív és pozitív KHR lista, hogyan kerülsz fel rá, hogyan kérheted le, hogy rajta vagy-e és egyáltalán jó-e az neked, ha szerepelsz rajta.

  frissítve: 2024. június 13.
 • Egy magyar bank és a hozzá tartozó ATM-ek
  Személyi kölcsön

  Magyar bankok

  Itt találod a Magyarországon működő bankok listáját. Tájékozódhatsz a hitelintézetek legfontosabb adatairól, találsz információt a bankfiókok és ATM-ek számáról, a bank méretéről, tulajdonosi szerkezetéről és az elérhetőségeiről. A Részletek fülön a bankok tevékenységével is részletesen megismerkedhetsz.

  frissítve: 2024. június 6.
 • Üres pénztárca amiből még az adósság öröklése miatt is kell fizetni
  Személyi kölcsön

  Adósság öröklése: minden, amit tudnod kell 2024-ben

  Az örökösöket sokszor kellemetlen meglepetésként éri az adósság öröklésének lehetősége. Vajon tényleg lehet tartozást örökölni? Mi történik, ha nem fizetek az örökhagyó helyett? Útmutatónkból választ kaphatsz a kérdéseidre, ráadásul azt is megtudhatod, hogy hogyan előzhető meg a tartozás hátrahagyása.

  frissítve: 2024. január 1.