Fogyasztási hitel

Fogyasztási hiteleknek hívjuk azokat a kölcsönöket, amelyekből használati tárgyakat vásárolhatsz, javíttathatsz, vagy szolgáltatásokat vehetsz igénybe. Ilyenek a személyi kölcsön, az áruhitel, a hitelkártya és a folyószámla-hitelkeret.

Ezek fedezet nélküli hitelek, általában nem túl magas a hitelösszeg, a kamat viszont jellemzően magasabb, mint a jelzáloghiteleknél.

A személyi kölcsön keretében a számládra kapod a kölcsönt, és bármire elköltheted. Havi részletekben kell törlesztened, a kamat pedig a futamidő végéig fix.

Áruhitelt felvehetsz az üzletben, ahol a terméket megvásárolnád. Általában rövid lejáratú kölcsönök, akár egy éven belüli futamidő is előfordulhat. Bár kínálnak komoly akciókat is a szolgáltatók, érdemes megnézni, hogy valóban jól jársz-e vele. Itt nem kapsz pénzt, hanem magát a terméket kapod meg. A hitel összege tehát egyenlő a termék árával.

Hitelkártya esetén a havonta elérhető hitel összegét a bank a jövedelmed alapján határozza meg. Egy bizonyos időkereten belül, ami általában 45 nap, kamatmentesen használhatod a bank pénzét. A tartozásodat a hitelkártyára kell feltöltened. Ha a türelmi időn túl is marad tartozásod, azért viszonylag magas kamatot számít fel a bank, és a készpénzfelvétel is nagyon drága a hitelkártyáknál.

A folyószámla-hitelkeretet is a számlavezető bankod biztosítja, az összegét a jövedelmed alapján határozza meg. A hitelkeretet a jövedelmed automatikusan feltölti, de a fennmaradó tartozás után a bank kamatot számít fel. A hitelkeretnek és a hitelkártyának nincs lejárata, a hitelt újra és újra felveheted amíg te vagy a bank fel nem mondjátok a szerződést.

UniCredit Fix Kamat személyi kölcsön
 • Nincsenek kezdeti költségek, fix törlesztő
 • 3 000 000 forint felett 50 000 forint jóváírás
 • Online igénylésnél 1 500 000 forint felett 30 000 forint jóváírás
Érdekel
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • K&H személyi kölcsön 2024 - kalkulátor és feltételek
  Személyi kölcsön

  K&H személyi kölcsön 2024 - kalkulátor és feltételek

  Mutatjuk, hogy milyen személyi kölcsönök vannak a K&H Banknál, és melyik mire jó. Megtudhatod azt is, hogy melyik kölcsönnek milyen feltételei vannak, és a kalkulátorban azt is láthatod, milyen havi törlesztőrészlettel számolhatsz. Ha már a bank ügyfele vagy, akkor online is igényelhető bármelyik K&H személyi kölcsön. Megmutatjuk hogyan, és segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. március 11.
 • Magas jövedelemmel ennyi kölcsön is igényelhető
  Személyi kölcsön

  600 000 forint jövedelemmel ezek a legjobb személyi kölcsön ajánlatok

  Magas jövedelemmel szeretnél személyi kölcsönt igényelni? Talán tudod, hogy így nagyobb esélyed lehet arra, hogy megkapd a kölcsönt, amit szeretnél, és több kamatkedvezményt is kaphatsz. Mutatjuk, hogy milyen futamidők mellett milyen kölcsönöket kínálnak a bankok, és mekkora lesz a havi törlesztőd.

  frissítve: 2024. április 20.
 • Adósok számolják, hogy hitelkiváltással mennyit spórolhatnak
  Személyi kölcsön

  Személyi kölcsön hitelkiváltásra - kalkulátor és feltételek

  Hitelkiváltásnak nevezzük, amikor egy kedvezőbb kamatozású, olcsóbb hitelre cseréled a már meglévő, drága tartozásodat. Ennek több módja is van. Felvehetsz személyi kölcsönt, vagy adósságrendező jelzáloghitel segítségével összegyúrhatod a többféle, már meglévő hiteledet egy összességében kedvezőbb konstrukcióvá. Ha van egy régebben felvett hiteled, és úgy érzed, hogy sokkal többet fizetsz érte, mint kellene, akkor érdemes elgondolkoznod a hitelkiváltáson. Nem kell hosszabb futamidővel számolnod, csupán a költségek lesznek alacsonyabbak. Nézzük meg hogyan!

  frissítve: 2024. április 18.