Bankkártyaszám

A bankkártyaszám ugyanolyan szabályos és matematikai ellenőrző algoritmusokat tartalmaz, mint egy bankszámlaszám.

Nem lehet tehát akármilyen számsor. Sőt, a számok elárulják a kártyatársaság nevét is.

Jellemzően 16 jegyű kártyaszám van divatban a világon, négyes tagolásban. Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogy a bankszámlaszámokból vagy egy bankkártyaszámból mit lehet megtudni.

Ezek is érdekelhetnek

 • Ügyintéző mosolyog az OTP ügyfélszolgálat pultjánál egy ügyfélre
  Bankszámla

  Ebben segít neked az OTP ügyfélszolgálat 2023-ban

  Az OTP ügyfélszolgálat telefonon, cseten, e-mailben és személyesen, a bankfiókokban egyaránt segítséget nyújt. Ebből az útmutatóból megtudhatsz mindent arról, hogy melyik ügyet milyen csatornán keresztül intézhetsz el az OTP ügyfélszolgálaton. Megtudhatod továbbá azt is, hogy pontosan hová fordulhatsz, ha az OTP ügyfélszolgálatot keresed.

  frissítve: 2023. május 19.
 • Közért kasszájából vesz ki pénz a pénztáros
  Bankszámla

  Ingyenes a készpénzfelvétel vásárláskor a cash-back szolgáltatással

  Újfajta készpénzfelvétel indult hódító útjára 2023-ban. Nem is volt annyira új, nemhogy a fejlett infrastruktúrájú országokban, de még idehaza sem. A szolgáltatás ugyanis addig is elérhető volt, csak nem volt népszerű. A kormány tette 2023-ban államilag kötelezően ingyenessé ezt a fajta készpénzfelvételt egy adott határig, ettől lett népszerűbb. Ebben az útmutatóban a hazai cash-back, azaz készpénzátvétel szolgáltatással ismerkedhetsz meg. Pontosan megtudhatod az ingyenesség feltételeit és szó lesz arról is, hogy ez hogyan kapcsolódik a korábban is ismert ingyenes ATM készpénzfelvételi szolgáltatással.

  frissítve: 2023. július 11.
 • Vállalkozó az Erste bankfiókban kezet fog az ügyintézővel
  Bankszámla

  Többszázezres megtakarítást ajánl induló cégeknek az Erste és a Telekom

  A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly július óta csökken a működő vállalkozások száma, idén február végén 523,7 ezer társas és 1,3 millió egyéni vállalkozó volt hazánkban. Egy évvel ezelőtt, 2022 februárjában 30 ezerrel több egyéni vállalkozó és 4 ezerrel több társas vállalkozás működött Magyarországon.

  frissítve: 2023. május 15.