Befizető ATM - bankonként megmutatjuk hogyan működik

Ha még nem fizettél be pénzt ATM-be, vagy nem tudod, hogy mennyi ennek a díja, vagy egyszerre mekkora összeget fizethetsz be a bankodnál, akkor jó helyen vagy. Mindezekre megmutatjuk a válaszokat.

Mit mond szakértőnk?Bezár

Ha még nem fizettél be pénzt ATM-be, vagy nem tudod, hogy mennyi ennek a díja, vagy egyszerre mekkora összeget fizethetsz be a bankodnál, akkor jó helyen vagy. Mindezekre megmutatjuk a válaszokat.

Az ATM-es befizetésnek megvan a maga koreográfiája. Régebben elegendő volt, ha a borítékba begyömöszölted a bankjegyeket, melyeket be szerettél volna fizetni, de a borítékos befizetés mára már végérvényesen hanyatlani látszik.

A helyét átveszi az azonnali jóváírós befizető ATM, amely régebben maga volt a csoda, hiszen a befizetéskor emberi közreműködés nélkül azonnal jóváírta az összeget. Azóta sok pénz átfolyt az azonnali jóváírós ATM-eken és gyakorlatilag ez lett az új szokás: a gép írja jóvá azonnal, ha befizetek.
 
Ennek elsősorban akkor van jelentősége, ha munkaidőn túl szeretnél pénzt befizetni a bankszámládra, hiszen ilyenkor a bankok zárva vannak. A régebbi borítékos befizetés ugyan kényelmesebb és gyorsabb megoldás volt, mint órákig sorban állni a bankpénztárhoz, de csak a várakozási időt tudtad megúszni vele, a pénz rákerülése a számlára bizonytalanná vált.

Az azonnali jóváírós ATM-nél azonnal megkapod ezt az élményt. Javaslom, hogy használd!

Én igazából csodálkoztam, miért nyert teret ilyen későn az azonnali befizetős ATM, hiszen az utcai pénzváltó automaták már évtizedek óta nyújtják azt a technológiát, amire ez épül: felismerni egy bankjegyet, majd elfogadni az értékét. Talán a banki rendszerben történő azonnali jóváírás volt a fő akadály, talán nem, de mára megszületett az automata pénztáros teljes értékű változata, mely nemcsak azonnal kiad, de azonnal be is fogad készpénzt. Ebben az útmutatóban ezt járjuk körül.

Az ATM befizetésről bankonként írunk, melyek között a sajátosságokat is közöljük. Fontos megemlíteni, hogy általában az azonnali jóváírású ATM-ekről írunk, mert ezé a jövő és itt több a buktató, de léteznek még régi, borítékos befizetésű ATM-ek is. Illetve léteznek olyan ATM-ek is, melyek befizetésre egyáltalán nem képesek.

CIB Bank befizető ATM

A CIB Banknál úgy tudsz azonnali befizetést végezni, hogy a bankkártya ATM-be helyezése után megadod a PIN kódot, majd a Befizetés menüpontot választod.

Az idegen tárgyakat távolítsd el a bankjegyek közül, majd a bankjegyeket vízszintesen behelyezed a bankjegy-nyílásba. A gép megvizsgálja a bankjegyeket, a hamisgyanúsakat bevonja és később - az előírás szerint - megvizsgáltatják azokat a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB). Ezekről a bankjegyekről az ATM bizonylatot nyomtat, és tájékoztat a további teendőkről. Az MNB vizsgálata alapján nem hamis ATM-eket a CIB Bank utólag jóváírja a számládon.

Ha az ATM bármilyen idegen tárgyat (pl. fémet, műanyagot) érzékel, figyelmeztet ezek eltávolítására. Ugyancsak azonnal visszaadja a gép a nem forint bankjegyeket vagy idegen papírdarabokat. A vizsgálat után az ATM kiírja a jóváírandó összeget, melyet ha elfogadsz a Jóváhagyás gombbal, akkor azonnal jóváírja az egyenlegen. Mindegy, milyen időpontban, így éjjel vagy hétvégén is.

A jóváírás a kártya mögötti számlára történik, melyről bizonylat készül, címletjegyzékkel.

Két mosolygó fiatal készpénz fizet be ebbe az automatába

Az azonnali jóváírású ATM-ekben a hitelkártyás befizetés is azonnali, sőt, a teljes hitelkeret is visszafizethető így. A társkártyások, vállalkozások is ugyanígy használhatják az azonnali befizetési szolgáltatást.

Csak forint fizethető be és ne használj gyűrött, összehajtott, ragasztott vagy hiányos bankjegyeket, továbbá érméket! Az MNB által a forgalomból bevont, törvényes fizetőeszköznek már nem minősülő bankjegyeket viszont befizetheted a géppel, melyek értékét szintén jóváírja a bank.

A CIB Bank azonnali jóváírású ATM-jeinek befizetői kapacitása 200 darab bankjegy (tehát legfeljebb 4 millió forint) egy tranzakcióval. Ennél több bankjegy befizetése esetén rendellenes működés léphet fel, ezért ennél több bankjegyet több tranzakcióval fizess be.

A CIB Banknál a 2019. június 17. után megkötött bankszámla-szerződések esetén díja van az ATM befizetésnek, egyébként nincs.

Nézd meg a CIB számlacsomag-választékát a bankszámla-kalkulátorunkban, hátha tudsz váltani egy másik csomagra. A CIB Banknál - feltétellel - ingyenes számlavezetés is elérhető.

Vissza
Havonta
számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár

A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a bankszámlák keresése gombot!

Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • ECO bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 892 Ft Kezdetben 661 Ft
   Bankfiókok száma 61 db
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • ECO Plusz bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 6 923 Ft Kezdetben 5 938 Ft
   Bankfiókok száma 61 db
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek

  Ezeket a termékeket jelenleg nem tudod rajtunk keresztül igényelni

  • Classic Magánszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 2 279 Ft
   Bankfiókok száma 61 db
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3

   Jelenleg nálunk nem igényelhető

  3 / 3 találat

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, illetve promóciós szerződés. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Erste Bank befizető ATM

  Az Erste Banknál úgy kell használnod a szolgáltatást, hogy behelyezed a bankkártyát az ATM-be vagy odaérinted a leolvasó felülethez. Bármilyen Erste Bank-os bankkártyát használhatsz, a Virtuális Kártya kivételével. Válaszd a Pénzbefizetés menüpontot, majd add meg a PIN kódot. Helyezd el a bankjegyeket a készpénzbefizető nyílásba. Figyeld a készülék visszajelzéseit, majd hagyd jóvá a befizetni kívánt összeget!

  Ha nem akarsz további bankjegyeket befizetni, zárd le a tranzakciót. Csak akkor távozz az ATM-től, ha az üdvözlő képernyőt látod.

  A befizetés során a bankjegyeket széthajtva, rendezetten helyezd a nyílásba.

  Maximum 50 darab bankjegyet fizess be egy tranzakcióval, tehát maximum 1 millió forintot. Ennél több bankjegyet a gép visszaadja.

  Csak forint bankjegyet fizess be, távolíts el minden borítékot, gémkapcsot, gumit, kötegelőt a bankjegyekről. Ne helyezz be szakadt, sérült, szamárfüles, szennyezett, megragasztott, összefirkált vagy gyűrött bankjegyet, illetve érméket az automatába.

  A fel nem ismerhető bankjegyeket a gép visszaadja. Ezeket 2-3 alkalomnál többször ne próbáld meg befizetni, mert bevonhatja a gép.

  A hamisgyanús bankjegyeket az ATM viszont magától bevonja és megvizsgáltatja az MNB-vel, majd csak a valódi bankjegyek ellenértékét írja jóvá a számládon a bank a vizsgálatot követően.

  A befizetett összeg mindig azonnal megjelenik a számládon a bank nyitvatartási idejétől függetlenül, így azt azonnal fel is használhatod. A számlatörténetben azonban csak később, a könyvelést követően jelenik majd meg, 20:30 után a következő munkanapon.

  Ezekre is figyelj oda készpénzbefizetésnél

  A hitelkártyás befizetésnél figyelj erre, hiszen ott számíthat a befizetés napja. Mindig őrizd meg a befizetésről kapott bizonylatot! A tranzakció végén a bankkártya elvételére 30 másodperced van, az utolsó másodpercekben hang-, illetve fényjelzés is kíséri a figyelmeztetést.

  A szolgáltatást csak érvényes tényleges tulajdonosi nyilatkozat megléte esetén veheted igénybe. Erre a pénzmosás megelőzéséről szóló törvény miatt van szükség. Ha ezzel a nyilatkozattal még nem rendelkezel, menj be bármelyik Erste Bank fiókba.

  A készpénzbefizetés akciósan, visszavonásig díjmentes az Erste Banknál. Akkor is, ha a hitelkártya-tartozásod rendezed vele.

  Nem mindegyik Erste ATM alkalmas még azonnali befizetésre, de ezek köre folyamatosan bővül.

  Nézd meg az Erste számlacsomagokat a bankszámla-kalkulátorunkban, hátha tudsz váltani egy másik csomagra. Az Erste Banknál - havi díj ellenében - korlátlan készpénzfelvételi csomag is elérhető, ahol csak a pénzügyi tranzakciós illetéket kell kifizetni.

  Vissza
  Havonta
  számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
  Részletes kalkuláció
  Bezár

  A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a bankszámlák keresése gombot!

  Életkorod
  év

  Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

  Utalások
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Automatikus beszedések
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Rendszeres utalások
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft

  Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

  Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Kp felvétel másik bank ATM-jéből
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Bankkártyás vásárlás
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft

  Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

  
  					
  Bezár

  Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

  Most kalkuláljuk a(z)
   bankszámláit...
   Mit szeretnél mobilról elintézni?
   Rendezés:
   • Privilégium "X" Díjcsomag Kedvezményes szinten
    Mobilbanki ügyintézés
    4,4
    Mi ez?
    Havi összköltség 3 697 Ft Kezdetben 1 003 Ft
    Bankfiókok száma 103 db
    Mobilbanki ügyintézés
    4,4
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
    • 30 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként online nyitod meg a számlát
   • George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
    Mobilbanki ügyintézés
    4,4
    Mi ez?
    Havi összköltség 3 730 Ft Kezdetben 806 Ft
    Bankfiókok száma 103 db
    Mobilbanki ügyintézés
    4,4
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
    • 30 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként online nyitod meg a számlát
   • EgySzámla Díjcsomag - korlátlan NetBank utalási kedvezménnyel
    Mobilbanki ügyintézés
    4,4
    Mi ez?
    Havi összköltség 4 084 Ft Kezdetben 1 931 Ft
    Bankfiókok száma 103 db
    Mobilbanki ügyintézés
    4,4
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
   • Bázis Díjcsomag
    Mobilbanki ügyintézés
    4,4
    Mi ez?
    Havi összköltség 5 819 Ft Kezdetben 6 095 Ft
    Bankfiókok száma 103 db
    Mobilbanki ügyintézés
    4,4
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek

   A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, illetve promóciós szerződés. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
   Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

   További szöveg megjelenítése

   K&H Bank befizető ATM

   Nem kell sorban állnod a készpénzzel a K&H automatáinál sem. A K&H Banknál a saját számlád mellett bármely K&H-nál vezetett számlára is befizethetsz, fióki nyitvatartási időn túl is.

   A szolgáltatás bankfióki nyitvatartási időn túl, hétvégéken, munkaszüneti napokon is használható. A befizetett összeg azonnal elérhetővé válik, de a jóváírás értéknapja hétvégén, illetve munkaszüneti napokon a következő munkanap lesz.

   A vállalkozások pénzforgalmi számlájához több bankkártya is igényelhető, melyek megfelelő beállítások mellett csak befizetésre használhatók, így a vállalkozás munkatársai önállóan, akár naponta elvégezhetik a bevételek befizetését az ATM-ekbe.

   A K&H Banknál legfeljebb 200 bankjegyet fizethetsz be egy tranzakcióval, azaz 4 millió forintot. A befizetés akciósan díjmentes. A K&H hitelkártyákkal nem tudsz befizetni a hitelkártya-számlára ATM-en keresztül.

   Nézd meg a K&H bankszámla-választékát a bankszámla-kalkulátorunkban, hátha tudsz váltani egy másik csomagra. A K&H Banknál - feltétellel - ingyenes számlavezetés is elérhető.

   Vissza
   Havonta
   számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
   Részletes kalkuláció
   Bezár

   A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a bankszámlák keresése gombot!

   Életkorod
   év

   Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

   Utalások
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft
   Automatikus beszedések
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft
   Rendszeres utalások
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft

   Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

   Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft
   Kp felvétel másik bank ATM-jéből
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft
   Bankkártyás vásárlás
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft

   Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

   
   					
   Bezár

   Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

   Most kalkuláljuk a(z)
    bankszámláit...
    Mit szeretnél mobilról elintézni?
    Rendezés:
    • K&H kényelmi plusz számlacsomag 100% számlavezetési díjkedvezmény 2 feltétel teljesítésével
     Mobilbanki ügyintézés
     3,9
     Mi ez?
     Havi összköltség 901 Ft Kezdetben 554 Ft
     Bankfiókok száma 200 db
     Mobilbanki ügyintézés
     3,9
     Megnézem
     a bank oldalán
     Részletek
     • Feltétel, hogy a K&H Banknál legyen legalább 3 000 000 Ft megtakarításod
    • K&H minimum plusz számlacsomag 100% számlavezetési díjkedvezmény 2 feltétel teljesítésével
     Mobilbanki ügyintézés
     3,9
     Mi ez?
     Havi összköltség 901 Ft Kezdetben 554 Ft
     Bankfiókok száma 200 db
     Mobilbanki ügyintézés
     3,9
     Megnézem
     a bank oldalán
     Részletek
     • Feltétel, hogy a K&H Banknál legyen legalább 500 000 Ft megtakarításod
    • K&H Lakossági Bankszámla
     Mobilbanki ügyintézés
     3,9
     Mi ez?
     Havi összköltség 1 402 Ft
     Bankfiókok száma 200 db
     Mobilbanki ügyintézés
     3,9
     Megnézem
     a bank oldalán
     Részletek
    • K&H minimum plusz számlacsomag 50% számlavezetési díjkedvezmény 1 feltétel teljesítésével
     Mobilbanki ügyintézés
     3,9
     Mi ez?
     Havi összköltség 1 419 Ft Kezdetben 1 072 Ft
     Bankfiókok száma 200 db
     Mobilbanki ügyintézés
     3,9
     Megnézem
     a bank oldalán
     Részletek
    • K&H kényelmi plusz számlacsomag 50% számlavezetési díjkedvezmény 1 feltétel teljesítésével
     Mobilbanki ügyintézés
     3,9
     Mi ez?
     Havi összköltség 2 108 Ft Kezdetben 1 761 Ft
     Bankfiókok száma 200 db
     Mobilbanki ügyintézés
     3,9
     Megnézem
     a bank oldalán
     Részletek
    • K&H okos kényelmi plusz számlacsomag online kedvezménnyel; 50% számlavezetési díjkedvezmény 1 feltétel teljesítésével
     Mobilbanki ügyintézés
     3,9
     Mi ez?
     Havi összköltség 2 142 Ft Kezdetben 1 644 Ft
     Bankfiókok száma 200 db
     Mobilbanki ügyintézés
     3,9
     Megnézem
     a bank oldalán
     Részletek
    • K&H prémium számlacsomag – feltételek teljesítése nélkül
     Mobilbanki ügyintézés
     3,9
     Mi ez?
     Havi összköltség 8 547 Ft
     Bankfiókok száma 200 db
     Mobilbanki ügyintézés
     3,9
     Megnézem
     a bank oldalán
     Részletek

    A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, illetve promóciós szerződés. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
    Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

    További szöveg megjelenítése

    MBH Bank befizetős ATM

    Az ATM-es készpénzbefizetés során helyezd a kártyád a nyílásba vagy érintsd az ATM kártyaolvasójához. Add meg a PIN kódot, majd válaszd ki a Befizetés/Készpénzbefizetés menüpontot.

    Helyezd a nyílásba a befizetni kívánt pénzt, amely csak papírpénz lehet, rendezett formában, kisimítva, sérülésmentesen. A bármilyen okból nem megfelelő (pl. külföldi, összehajtott, sérült vagy ragasztott) bankjegyeket az automata visszaadja. Hagyd jóvá az ATM által megszámolt és kijelzett összeget vagy adj hozzá további bankjegyeket a befizetéshez. A befizetés összege azonnal megjelenik a számládon. A művelet végén kapott bizonylatot minden esetben tedd el!

    Az MBH Banknál a korábbi három bank sajátosságai miatt a teljes egységesítésig egyelőre korlátokkal tudsz pénzt befizetni ATM-en keresztül.

    A korábbi MKB Bank és korábbi Budapest Bank által üzemeltetett ATM-eken veheted igénybe a szolgáltatást. A volt MKB-s kártyákkal csak az MKB ATM-ek használhatók, a volt Budapest Bank-os kártyákkal pedig csak a volt Budapest Bank-os ATM-ek.

    A volt MKB-s ATM-ekben egy befizetés alkalmával legfeljebb 150 bankjegyet tudsz befizetni, ami legfeljebb 3 millió forint lehet. Több tranzakcióval is összesen legfeljebb 9 millió forintot tudsz egy nap befizetni.

    A volt Budapest Bank-os ATM-ekben egy befizetés alkalmával legfeljebb 200 bankjegyet tudsz befizetni, ami legfeljebb 4 millió forint lehet. Itt bankkártyánként naponta legfeljebb 2 millió forintot tudsz befizetni.

    A volt Takarékbank ügyfelei nem tudnak készpénzt befizetni ATM-en keresztül egyelőre.

    Arról, hogy egy korábbi MKB Bank vagy korábbi Budapest Bank által üzemeltetett ATM-ről van szó, egy „Ön egy korábban MKB Bank által üzemeltetett ATM előtt áll.” vagy „Ön egy korábban Budapest Bank által üzemeltetett ATM előtt áll.” matricáról tájékozódhatsz.

    Értetlenül áll egy nő egy volt MKB-s ATM előtt mert nem tudja hogyan fizethet be készpénzt

    Csak forint bankjegyeket tudsz befizetni az azonnali befizetésű ATM-ekben, pénzérméket, külföldi bankjegyeket, borítékot, csipeszeket, gémkapcsokat, gumiszalagokat, pénzszalagokat ne használj befizetéskor! Ne fizess be sérült, gyűrött, ragasztott vagy hiányos bankjegyeket az ATM-be!

    A hamisgyanús bankjegyeket az ATM bevonja, amit a kiadott bizonylaton feltüntet. A bevont bankjegyek vizsgálata után a valódinak minősített bankjegyek értékét a bank utólag jóváírja a befizetéshez használt betéti- vagy hitelkártyához tartozó számlán.

    Az MBH Banknál az ATM-en keresztüli befizetés díjköteles szolgáltatás.

    OTP Bank befizető ATM

    Forint alapú lakossági vagy üzleti kártyával használhatók az OTP Bank azonnali jóváírós ATM-jei. Azonnali jóváírós ATM-ben a befizetés után az összeg azonnal rendelkezésre áll a számlán. Egy tranzakcióval legfeljebb 200 darab bankjegy fizethető be, tehát maximum 4 millió forint. Ennél több bankjegy behelyezése esetén a befizetési művelet megszakad.

    A befizetési művelet során a kártyaolvasó nyílás mellett az érintéses olvasó is használható.

    A PIN kód megadása után a Pénzbefizetést kell választani. A befizetés során kerülni kell a gyűrött bankjegyek befizetését, továbbá aprópénz sem fizethető be. Kapocs, papír, vagy más idegen tárgy nem lehet a bankjegyek között. A gép kijelzi a befizetendő címleteket és a befizetés összegét, amit jóváhagyhatsz.

    A jóváhagyást követően a pénz azonnal megjelenik a számládon. A befizetésedről címletenkénti tételes bizonylatot nyomtat az ATM, melyet őrizz meg!

    Az automata az összehajtott vagy összeragadt bankjegyeket visszaadja, ezeket lehetőséged van újra befizetni. A hamisnak ítélt bankjegyeket azonban ATM bevonja, melyeket az MNB vizsgál majd meg. Ezeknek a bankjegyeknek a darabszámát az ATM külön feltünteti a bizonylaton, de ezek értékét az OTP Bank majd csak az MNB vizsgálata után írja jóvá, ha azok valódinak bizonyulnak.

    Más OTP-s számlára is befizethetsz

    Az OTP Banknál van mód más, OTP Banknál vezetett számlájára befizetni ATM-en keresztül. A Pénzbefizetés menüpont kiválasztása után a Befizetés más OTP számlára menüponttal érhető el ez a szolgáltatás. Ez a lehetőség azonban nem érhető el minden OTP bankkártyával és nem tudsz befizetni bármely bankszámlára sem.

    A bank ezt a szolgáltatást ingyenesen biztosítja a lakosságnak és a vállalkozásoknak egyaránt, legalább a KSH (Központi Statisztikai Hivatal) 2023. évi infláció közzétételét követő második hónap első napjáig, azaz 2024. március 1-ig.

    Lehetőség van a behelyezett összegnél kisebb összeg befizetésére a kedvezményezett számára. Ebben az esetben a befizetésre megjelölt és a behelyezett összeg közötti különbözet – visszajáró összegként – a befizetési tranzakcióhoz használt kártyához kapcsolódó kártyaszámlán lesz jóváírva. A befizetési tranzakció keretében a kedvezményezett számára közlemény adható meg.

    Nézd meg az OTP bankszámla választékát a bankszámla-kalkulátorunkban, hátha tudsz váltani egy másik csomagra. Az OTP Banknál - feltétellel - ingyenes számlavezetés is elérhető és többféle átalánydíjas tranzakciós csomagból is választhatsz két számlacsomag esetében.

    Vissza
    Havonta
    számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
    Részletes kalkuláció
    Bezár

    A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a bankszámlák keresése gombot!

    Életkorod
    év

    Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

    Utalások
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft
    Automatikus beszedések
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft
    Rendszeres utalások
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft

    Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

    Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft
    Kp felvétel másik bank ATM-jéből
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft
    Bankkártyás vásárlás
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft

    Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

    
    					
    Bezár

    Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

    Most kalkuláljuk a(z)
     bankszámláit...
     Mit szeretnél mobilról elintézni?
     Rendezés:
     • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
      Mobilbanki ügyintézés
      4,9
      Mi ez?
      Havi összköltség 391 Ft Kezdetben 267 Ft
      Bankfiókok száma 360 db
      Mobilbanki ügyintézés
      4,9
      Megnézem
      a bank oldalán
      Részletek
     1 / 1 találat

     A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, illetve promóciós szerződés. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
     Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

     További szöveg megjelenítése

     Raiffeisen Bank befizető ATM

     A Raiffeisen Bank ugyancsak üzemeltet azonnali jóváírású ATM-eket, melyekkel a befizetett pénz bármikor azonnal rendelkezésre áll a bankszámlán. A szolgáltatást lakossági és Premium betéti bankkártyával, FWR Private Banking betéti kártyával és üzleti betéti kártyával rendelkező vállalati ügyfelek vehetik igénybe. A befizetés társkártyával is lehetséges.

     Az azonnali befizetéshez helyezd s bankkártyádat az automatába vagy érintsd az érintéses jelhez. Add meg PIN-kódodat, majd válaszd a képernyőn megjelenő Befizetés funkciót. Miután megjelent a még befizethető napi limit összege, helyezd a forint bankjegyeket a befizetőnyílásba. Az automata megszámolja és ellenőrzi a bankjegyeket. A jóváhagyást követően visszaigazoló bizonylatot kapsz, ezzel a befizetés befejeződött. A Törlés funkcióval bármelyik lépésnél megszakíthatod a folyamatot.

     A befizetésre csak Raiffeisen betéti bankkártyával van mód, hitelkártyával nincs. Kizárólag forint bankjegyet fizethetsz be. Az automata szakadt vagy megragasztott bankjegyet nem fogad el, aprópénz, kapocs, idegen tárgy, boríték szintén nem helyezhető be az automatába.

     A Raiffeisen Banknál akciósan visszavonásig, de legalább 2023. december 31-ig díjmentes a befizetés ATM-en keresztül. Befizetésre napi 1 millió forintos limit áll rendelkezésedre.

     Banki készpénz befizetésre alkalmas ATM

     UniCredit Bank befizető ATM

     Az UniCredit Banknál is van lehetőség azonnali befizetésre ATM-mel aktív Mastercard, Maestro vagy VISA betéti bankkártyákkal, a hozzá kapcsolódó forint bankszámlára. A befizetett összeg azonnal rendelkezésre áll a bankszámládon és szabadon felhasználható.

     A befizetési művelet során az UniCredit betéti- vagy hitelkártyádat helyezd be az ATM-be, válassz nyelvet, add meg a PIN-kódodat, majd válaszd ki a „Készpénzbefizetés” menüpontot. Amikor kinyílik a készpénzbefizető modul ajtaja, helyezd be a bankjegyeket. Az ATM az összehajtott vagy összeragadt bankjegyeket visszaadja, amiket korrigálás után újra felhasználhatsz.

     A befizetést követően az ATM megvizsgálja a bankjegyeket, és címletenként feldolgozza azokat. Ezután a képernyőn megjelenik a befizetett és elfogadott bankjegyek összege.

     Ezt jóváhagyhatod, vagy megszakíthatod. Jóváhagyás esetén a pénz azonnal a számládra kerül, megszakításnál a gép visszaadja a bankkártyádat és a behelyezett pénzt. Betéti bankkártya szolgáltatás mögött az elsőként beállított forint bankszámlán jelenik meg az összeg. A befizetésről bizonylatot nyomtat az automata, melyen már a befizetéssel megnövelt, az adott időpontban rendelkezésre álló egyenleg szerepel.

     Hamisgyanús esetekben az ATM visszaadja a kártyát és bevonja a bankjegyeket, majd azokról bizonylatot nyomtat. A bankjegyeket az MNB vizsgálja meg, a vizsgálat eredményéről az UniCredit Bank írásban értesít. A tévesen hamisgyanúsnak ítélt bankjegyek értékét a bank jóváírja a bankszámlán.

     Az UniCredit Bank is felhívja a figyelmet arra, hogy csak forint bankjegyeket helyezz az ATM-be, pénzérméket ne.

     Egyszerre legfeljebb 50 bankjegyet tudsz befizetni, így az egy tranzakcióval befizethető maximális összeg 1 millió forint. A pénzt széthajtogatva, hosszában kell betenni az ATM nyílásába, de nem szükséges őket szétválogatnod, sem címletek szerint sorba rendezned. Szakadt, megragasztott vagy összehajtogatott bankjegyet ne helyezz be az ATM-be és a bankjegyeken kívül ne tegyél be semmilyen papírt vagy borítékot. Figyelj arra is, hogy a bankjegyeken ne legyen gemkapocs vagy egyéb összefogó eszköz.

     A befizetés ATM-mel szolgáltatás visszavonásig ingyenes az UniCredit Banknál.

     Nézd meg az UniCredit számlacsomag választékát a bankszámla-kalkulátorunkban, hátha tudsz váltani egy másik csomagra. Az UniCredit Banknál – csak mobilalkalmazás használatával - teljesen ingyenes, korlátlan átutalási lehetőség is elérhető, még a pénzügyi tranzakciós illetéket sem kell megfizetni.

     Vissza
     Havonta
     számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
     Részletes kalkuláció
     Bezár

     A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a bankszámlák keresése gombot!

     Életkorod
     év

     Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

     Utalások
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft
     Automatikus beszedések
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft
     Rendszeres utalások
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft

     Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

     Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft
     Kp felvétel másik bank ATM-jéből
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft
     Bankkártyás vásárlás
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft

     Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

     
     					
     Bezár

     Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

     Most kalkuláljuk a(z)
      bankszámláit...
      Mit szeretnél mobilról elintézni?
      Rendezés:
      • Mobil Aktív Plusz számlacsomag
       Mobilbanki ügyintézés
       4,1
       Mi ez?
       Havi összköltség 1 025 Ft Kezdetben 590 Ft
       Bankfiókok száma 52 db
       Mobilbanki ügyintézés
       4,1
       Megnézem
       a bank oldalán
       Részletek
       • 35 000 Ft jóváírás lehet az Öné, ha teljesíti a feltételeket!

      Ezeket a termékeket jelenleg nem tudod rajtunk keresztül igényelni

      • Ikon Plusz számlacsomag
       Mobilbanki ügyintézés
       4,1
       Mi ez?
       Havi összköltség 6 148 Ft Kezdetben 4 457 Ft
       Bankfiókok száma 52 db
       Mobilbanki ügyintézés
       4,1

       Jelenleg nálunk nem igényelhető

      2 / 2 találat

      A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, illetve promóciós szerződés. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
      Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

      További szöveg megjelenítése

      Összefoglaló a befizető ATM-ről

      A befizetős ATM-ekből kétféle van. A régebbi, borítékos módszert használó ATM-eket, melyeknél egy borítékba kell tenni a pénzt, amit az ATM biztosít a művelet során egyre több gépnél felváltja az azonnali jóváírós módszer. A kettő között ez az egy különbség akad, de ez igen fontos. Az azonnali jóváírós ATM-eknél ugyanis a számládra értelemszerűen azonnal rákerül a pénz, még banki nyitva tartási időn túl is, tehát hétvégén is vagy éjszaka.

      Miért fontos ez?

      Adódhatnak olyan élethelyzetek, hogy nincs pénz a számládon, de készpénzed van. Viszont készpénzzel nem tudsz vásárolni az interneten, nem tudsz mobilegyenleget feltölteni az interneten, szintén nem tudsz online vásárlási kedvezményt biztosító vonatjegyet vagy buszjegyet vásárolni például.

      Az élet számtalan területén akadnak olyan lehetőségek, melyekkel készpénzzel el vagy zárva. Még banki vásárlási kedvezmények is akadnak, melyek szintén csak bankkártyával érhetők el.

      De olyan élethelyzet is adódhat, hogy egy távoli, akár külföldön élő barátodnak szeretnél készpénzt eljuttatni, vagy a nyaraló gyermekednek küldenél pénzt.

      Itt is számtalan élethelyzet adódhat, melyeknél a számlán kell lennie a pénzednek.

      Ebben segít az azonnali jóváírós ATM

      Az azonnali jóváírós ATM-ekkel elérheted ezt a lehetőséget, hiszen bármikor rá tudsz helyezni pénzt a számládra. Még banki nyitvatartási időben is spórolhatsz vele sorban állási időt, a művelet pedig csaknem minden banknál ingyenes, akár akciósan, akár tartósan.

      Minden hazai nagybank üzemeltet már azonnali jóváírású ATM-et, de még nem mindegyik berendezés ilyen. Ezért általában az adott bank ATM keresőjével tájékozódhatsz arról, hogy melyik gép képes befizetésre és közülük melyik az azonnali jóváírós ATM.

      A K&H és OTP Bankoknál más számlájára is fizethetsz be pénzt a bankon belül, más bankoknál csak a saját számládra.

      A befizetés során csak forintot fizethetsz be forint számlára, és figyelned kell arra, hogy a bankjegyeket rendezetten, széthajtogatva helyezd be, de címlet szerint sorba rendezned nem kell. Idegen tárgyakat, papírokat ne helyezz be a bankjegyek közé, mert a befizetés sikertelen lesz. A fel nem ismert bankjegyeket vagy az idegen tárgyakat kiemelve a bankjegy kötegből, a befizetés újra megpróbálható, a művelet megszakítása nélkül.

      Figyelned kell arra is, hogy ahogy készpénz-kifizetéskor, úgy befizetéskor sem tudsz bármennyi bankjegyet a gépbe helyezni. Minden banknál meg van adva az egy befizetési tranzakcióhoz tartozó limit, mely legkevesebb 50 darab bankjegy, azaz legfeljebb 1 millió forint. A befizetés műveletét azonban a legtöbb banknál megismételheted a kimaradt bankjegyekkel.

      A befizető ATM előnyei és hátrányai

      • a pénz a befizetési művelet lezárultával azonnal a számládra kerül az azonnali jóváírású ATM-ek használata esetén
      • egyes bankoknál bankon belül más számlájára is be tudsz fizetni ezzel a módszerrel
      • nem kell figyelned a bankjegyek címletezésére, sorba rendezésére
      • minden hazai nagybanknál elérhető az azonnali jóváírós ATM
      • nem minden banknál ingyenes az ATM befizetés szolgáltatás
      • nem minden ATM azonnali jóváírású még, így találkozhatsz borítékos befizetésű ATM-ekkel, melyeknél csak a következő munkanap írják jóvá a befizetett pénzt
      • az azonnali jóváírású ATM-ek érzékenyebbek a gyűrött, ragasztott, összefirkált bankjegyekre
      • meghatározott limit felett nem tudsz befizetni az ATM-be, vagy a fennmaradó bankjegyekkel meg kell ismételned a műveletet

      Maradtak kérdéseid?

      • Az azonnali jóváírós ATM-eket hogyan tudom elérni?

       A legegyszerűbb erre a bankok ATM keresője, amelyekkel lehet szűrni erre a szolgáltatásra.

      • Mindig ingyenes az ATM befizetés?

       A CIB Banknál a 2019. június 17. után megkötött bankszámla-szerződések esetén kell fizetni díjat, az MBH Banknál pedig feltétel nélkül. A többi banknál ingyenes az ATM befizetés, de a legtöbb bank ezt csak akciósan, határidőig vagy visszavonásig nyújtja, így számítanod kell arra, hogy ennek előbb-utóbb több banknál is díja lesz.

      • Félnem kell attól, hogy hamis bankjegyet helyezek az ATM-be?

       A borítékos vagy a pénztári befizetéshez képest nem jelent semmilyen hátrányt egy esetlegesen hamis bankjegy befizetése az azonnali jóváírású ATM-mel sem. Természetesen a három közül egyik esetben sem adja vissza a bank a hamisgyanús bankjegyet, mert azt kötelező bevonnia.

      • Érintéses ATM-nél is használhatom a befizetést?

       Persze. Ugyanúgy, mintha készpénzt vennél fel. Mobiltelefonba digitalizált kártyával azonban nem használható az ATM, így befizetni sem tudsz.

      Gergely Péter
      Gergely Péter pénzügyi szakértő
      LinkedinE-mail
      Gergely Péter pénzügyi szakértő

      Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.