Akár 1+3% százalék visszatérítés. Ennyit is el lehet érni egy-egy vásárlás árából az Erste Max Hitelkártyával. Mutatjuk, hogyan maxold ki a visszakapható kedvezményt és hogyan takaríts meg évente akár közel 100 000 forintot.

A hitelkártyákhoz Magyarországon sok esetben kapcsolódik vásárlási kedvezmény. Közülük az Erste Bank nyújtja a legnagyobb általános, tehát nem konkrét kereskedőhöz kötött kedvezményt.

Tarts velünk és bemutatjuk neked, hogy működik a piacvezető Erste Max Hitelkártya!

Extra kedvezmények 3 választott üzletkategóriában

A vásárlási tranzakciókat 8 kategóriába sorolja be a rendszer: benzinkút, divat, otthon, barkács+kert, elektronikai áruházak, utazás, szépségápolás+egészség és szórakozás. Ezek közül a hitelkártya-birtokos szabadon választhat 3 kategóriát, melyekben bármely üzletben vásárolva extra visszatérítést kaphat.

Az extra visszatérítés mértéke 3 százalék, melyhez plusz 1 százalékos általános visszatérítés is kapcsolódhat. Így lesz összesen akár 4 százalék a visszatérítés mértéke a 3 kiválasztott üzletkategóriában.

Ha például a kártyabirtokos kiválasztja a divat, az elektronikai áruházak és a szórakozás üzletkategóriákat, akkor minden olyan kereskedőnél vagy szolgáltatónál, amelynek üzletprofilja ebbe a kategóriába tartozik, összesen 3+1 százalékos visszatérítéssel vásárolhat, függetlenül a kereskedőtől. Nincsenek tehát olyan korlátozások, hogy a kedvezményt csak ennél vagy annál a kereskedőnél lehet igénybe venni.

Onlinevásárlás erste hitelkártyával és számítógéppel a kanapéról

Általános kedvezmény a többi üzletkategóriában

Ha olyan helyen vásárolsz, mely nem a kiválasztott 3 kategóriába esik, akkor 1 százalékos visszatérítést kaphatsz.

Az összegyűjtött kedvezményeket a program által megszabott feltételek szerint használhatod fel.

Kedvezmények felhasználása

Az Erste Max Hitelkártyás vásárlások után visszatérítésként Erste Forintokat gyűjthetsz. Tehát ha 1 százalékos visszatérítést kapsz, akkor például 132 000 Ft költés után 1 320 Erste Forintot gyűjtesz. Ha pedig 3+1 százalékos visszatérítést nyújtó boltban vásárolsz, akkor ott 132 000 forintos költés után akár 5 280 Erste Forintot gyűjthetsz össze.

Elszámolási időszakonként - egyik fordulónaptól a következőig - a hitelkeret összegével megegyező, de legfeljebb 200 000 forintnyi vásárlás után kaphatsz Erste Forintokat a banktól.

Benzinkúton történt vásárlás esetében elszámolási időszakonként legfeljebb 30 000 forintnyi vásárlás után jár a visszatérítés. Ha van társkártyád, akkor annak a vásárlásai is beleszámítanak a havi gyűjtési határokba.

Ha minden hónapban kihasználod a 200 000 forintos gyűjtési keretedet és csak olyan helyen vásárolsz az Erste Max Hitelkártyáddal, ahol a visszatérítés összesen 3+1% százalék, akkor havonta akár 8 000, évente 96 000 Erste Forintot gyűjthetsz össze.

Amikor legalább 5 000 Erste Forintnál tartasz, akkor a kiválasztott üzletkategóriában elköltheted a visszatérítésedet. Több üzletkategóriát is megjelölhetsz, de akkor mindegyikhez legalább 5 000 Erste Forintot kell társítanod. A beváltás során 1 Erste Forint 1 forintot ér. Az Erste Forintokat a jóváírástól számított 3 évig tudod elkölteni, utána törli a bank.

A felhasznált Erste Forintokat a következő fordulónapkor írja jóvá az Erste Bank a hitelkártyaszámlán.

Most 10% visszatérítés jár az új igénylőknek az élelmiszerboltokban történő vásárlásaik után

2023. március 31-ig igényelt és 2023. április 30-ig jóváhagyott új Erste Max Hitelkártya után az első 3 hónapban 10 százalék visszatérítést - maximum 10 000 Erste Forintot - kapsz bármely élelmiszer üzletkategóriás boltban történt vásárlásod után.

Egy másik kedvezmény alapján az online vagy bankfiókban igényelt hitelkártya kibocsátási díjának megfelelő összeg a hitelkártya kibocsátását követő három hónapon belül levásárolható. Ha van társkártyád, a kedvezmény arra is vonatkozik. Ha mobilbankárnál igényled a hitelkártyát, akkor a kibocsátási díj 0 Ft.

Végül, az Erste Max Hitelkártyához díjmentes utasbiztosítás tartozik, mely a külföldi utazásaidon, nyaralásaidon kiválthatja a külön pénzért megvásárolandó utazási biztosításodat.

Erste hitelkártyához kapcsolódó kedvezményeket néz laptopon ez a házaspár

Más hitelekkel kombinált kedvezménycsomagok (nem összevonhatók)

Erste Max Hitelkártya Babaváró Csomaggal

Ha Babaváró hitellel együtt igényled az Erste Max Hitelkártyát - azaz Babaváró Csomagban -, akkor az első évben 10 százalék visszatérítést kaphatsz 5 vezető bababoltnál történt vásárlásaidból.

A Babaváró Csomag kizárólag bankfiókban, Babaváró hitellel együtt igényelt Erste Max Hitelkártyához igényelhető. A visszatérítés itt is Erste Forintok formájában történik, összesen legfeljebb 10 000 Erste Forint értékig a hitelkártya-szerződés hatálybalépését követő 1 éven belül. A kedvezmény az alábbi belföldi babaáruházakban érvényes: Brendon babaáruházak, Mini-Manó Kft., Babaszafari Bababolt, Elefáni Babadiszkont, Mamas & Papas.

Erste Max Hitelkártya Otthon Csomaggal

Ha a lakáscélú jelzáloghiteleddel együtt igényled az Erste Max Hitelkártyát - azaz Otthon Csomagban -, akkor az első évben 10 százalék visszatérítést kaphatsz az otthon, barkács, kert kategóriás vásárlásaidból, ha ez be van állítva kiemelt kategóriának.

Az Otthon Csomag kizárólag bankfiókban, lakáscélú jelzáloghitellel együtt igényelt Erste Max Hitelkártyához igényelhető. A visszatérítés ebben a csomagban maximum 30 000 Erste Forint értékig jár.

Pénzvisszatérítés kuponos vásárlásaid után

A Moneyback Kedvezményprogramot az Erste Max Hitelkártyádra is aktiválhatod a George App mobilalkalmazásban. Ebben a kiválasztott kuponokkal a vásárlásaid után visszatérítést kaphatsz a következő hónap elején közvetlenül a hitelkártya számládra (tehát nem Erste Forintok formájában).

A kedvezmények jellemzően 5-10 százalékos kedvezményt biztosítanak az aktivált kereskedőknél. A kedvezményprogram teljesen ingyenes, így csak nyerhetsz vele. A programról bővebben olvashatsz az Erste oldalán.

Könnyítések a hiteltörlesztéshez

Ha vásárolsz a hitelkártyáddal és azt a számlakivonat elkészülte után az abban szereplő határidőig pontosan visszafizeted, akkor a bank pénzét kamatmentesen használtad.

Ezzel - attól függően, hogy a számlakivonat elkészülte előtt hány nappal vásároltál - egy legfeljebb 45 vagy 52 napos kamatmentes költéslehetőséget kapsz. Ha lejár a határidő és nem fizeted vissza a teljes tartozásod, akkor - a vásárlás napjától - hitelkamatot számít fel a bank. A készpénzfelvételekre nincs kamatmentes időszak, az a tranzakció napjától azonnal elindul.

Azonban még ekkor is csökkentheted a bank felé fizetendő kamatot az Erste EasyPayjel.

Erste EasyPay

Az Erste EasyPay egy hitelkártyához kapcsolódó szolgáltatás. Lényege, hogy az elköltött összeget több hónapra elosztva, egyenlő részletekben fizetheted vissza. Bármilyen hitelkártyás vásárlás után beállíthatod, ha 19 999 forint felett vásároltál az adott tranzakcióval és az internetbankban és a mobilappban be tudod rá állítani az Erste EasyPayt.

A futamidőt te választhatod ki, 3, 6, 12 vagy 24 hónap lehet. Nincs szükség külön hitelügyintézésre, az elő- és végtörlesztés pedig díjmentes (minden egyes beállítás esetén évente egyszer maximum 200 000 forintos összegig).

A kamat akciósan 8,99 százalék is lehet, de akción kívül is kedvező: évi 17,99 százalék.

További információk az Erste Max hitelkártyáról.

A cikk megjelenését az Erste Bank támogatta.

Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.