Egy presztízs bankkártyával kinyílik a világ

Támogatott tartalom

Egy presztízs bankkártyával kinyílik a világ Egy presztízs bankkártyával kinyílik a világ
 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2024. június 14.
 • promóció
Egy presztízs bankkártyával kinyílik a világ Egy presztízs bankkártyával kinyílik a világ

Egyre több izgalmas szolgáltatást nyújtanak idehaza is a presztízs bankkártyák, főleg mióta közel 10 éve megjelent a Gránit Platinum Mastercard bankkártya. Ezek közelebb hozzák a kiemelt banki szolgáltatásokat a mindennapi pénzügyekhez, méghozzá egyre elérhetőbb áron.

Egy presztízs bankkártyával kinyílik a világ

Egyre több izgalmas szolgáltatást nyújtanak idehaza is a presztízs bankkártyák, főleg mióta közel 10 éve megjelent a Gránit Platinum Mastercard bankkártya. Ezek közelebb hozzák a kiemelt banki szolgáltatásokat a mindennapi pénzügyekhez, méghozzá egyre elérhetőbb áron.

Minden nagyobb bank kínál presztízskártyát ma Magyarországon, amivel alapvetően a tehetősebb réteget célozzák meg. Ezek a kártyák olyan szolgáltatásokat kínálnak, mint például külföldi utasbiztosítás, asszisztencia szolgáltatás, előnyök a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren és számos más reptéren világszerte.

Ezen kívül a bankok a presztízs bankkártya mögötti bankszámla szolgáltatásokat is igyekeznek további kedvezményekkel nyújtani, melyekben már általában különböznek egymástól.

A presztízs bankkártyák világa korábban sokkal elérhetetlenebb volt, tényleg csak a felső tízezer tagjai érhették el. Mára sokat változott a helyzet, amelyben nagyot nyom a latban a Gránit Bank presztízs bankkártya ajánlatának megjelenése közel tíz éve. Ahogy azt a Gránittól már megszoktuk, a digitális banki modellhez illően, kedvező díjért gazdag szolgáltatástartalommal rendelkező presztízs bankkártyát választhatnak az ügyfelek bármelyik lakossági bankszámlához, így akár havidíj-mentes bankszámlához is.

Presztízs bankkártyával fizet egy ügyfél autóbérlésnél

A bankok többféle presztízs kártyát kínálnak, de érdemes tudni, hogy ezeknek az elérhető kedvezmények és szolgáltatások tekintetében van egy hierarchiája, azaz például a Gold kártyák a Platinum kártyáknál alacsonyabb szintűek – éppen ezért érdemes mindig alaposan megnézni, melyikkel mi vehető igénybe.

Következzen most egy rövid bepillantás abba, milyen szolgáltatásokat nyújtanak ma a presztízs bankkártyák Magyarországon!

Amit minden presztízs Mastercard bankkártya nyújt, az a Mastercard Airport Lounge, azaz egy exkluzív váróterem elérése a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, valamint a Budapest Airport Gyorsító Sáv használata a biztonsági ellenőrzés során. Ugyancsak a Mastercard biztosítja a MÜPA és az Aquaworld kedvezményeit. Emellett a prémium Mastercard kártyával vásárolt elektronikai készülékek jótállása egy évvel meghosszabbodik. Érvényesíthető a 30 napos árgarancia is legalább 17 500 forinttól, legalább ugyanekkora árkülönbség esetén.

A vásárlás utáni első 30 napban sérülés- és lopáskár is vonatkozik a kártyához kapcsolódó biztosítás által lefedett termékekre. Egyes kártyákkal igénybe vehető a világ egyik vezető autókölcsönzője, a Hertz 147 országban elérhető kedvezménye, és az Avis Autókölcsönző programjához is csatlakozhat a kártya birtokosa.

A legtöbb kártyához sürgősségi készpénzfelvétel és sürgősségi bankkártyacsere is igénybe vehető külföldi tartózkodás esetén. Amennyiben a banknál elérhető, akkor a presztízs bankkártya alkalmas lehet mobilfizetésre, köztük okosórás fizetésre is, megfelelő szoftver- és hardverfeltételek esetén.

A bankok általában dedikált ügyintézőt biztosítanak a prémium ügyfeleknek.

Fő a biztonság!

Minden banknál van lehetőség ingyen blokkolni a kártyát mobilapplikációval két használat között. Ez a csalások elleni védekezés miatt lehet fontos. Blokkolt kártya nem terhelhető meg sem a kártyabirtokos, sem a csalók által.

Ezen felül kikapcsolható a bankkártya internetes fizetési lehetősége az OTP Banknál és a Raiffeisen Banknál, és korlátozható a bankkártya használhatósága a kártyacsalások szempontjából megbízható országokra a CIB és OTP Bankoknál, ez az úgynevezett geolokáció.

A bankkártya PIN kódja megtekinthető a Gránit, Erste, K&H és UniCredit bankok mobilapplikációjában.

Minden bankkártya adat megtekinthető az Erste és a Gránit bankok mobilapplikációjában, így internetes vásárláskor nem is muszáj elővenni a kártyát.

Most pedig következzenek a bankok szerinti egyedi díjak és szolgáltatások.

CIB Bank

A CIB Mastercard Gold betéti bankkártyája évente 35 158 forintba kerül, de CIB ECO Plusz Bankszámlával az első évben díjmentes a bankkártya. A CIB ECO Plusz bankszámla havi számlavezetési díja nettó 450 000 forint jóváírással ingyenes, egyébként havi 7 092 forint. A CIB Bank az egész világra kiterjedő, magas szintű utasbiztosítást kapcsol a bankkártyához, továbbá autós asszisztenciát, háztartási asszisztenciát és orvosi asszisztenciát. A kártyabirtokosok soron kívüli ügyintézést kapnak a CIB bankfiókokban csúcsidőben is, és várják őket a Tensi utazási és vásárlási kedvezményei is.

Erste Bank

Az Erste Banknál a 35 000 forint éves díjú MasterCard Gold betéti bankkártya és a hozzá kapcsolódó prémium szolgáltatások minimum 15 millió forintos megtakarítással érhetők el, amit ki lehet váltani minimum 1 millió forintos havi jóváírással is. A számlavezetési díj akciósan ingyenes. Külföldön érvényes utazási biztosítás is tartozik a kártyához, mely emelt szintű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást nyújt. Az alkalmankénti külföldi tartózkodás alatt maximum 30 napra szól a biztosítás.

Gránit platinum bankkártya egy laptopon

Gránit Bank

A Gránit Bank a legolcsóbb presztízskártyát kínálja Magyarországon, 18 900 forintos éves díjjal. Ráadásul a kártya kézhez kapásáért semmilyen pénzügyi feltételt nem kell teljesíteni, mindössze az éves díjat kell kifizetni. A Gránit Platinum Mastercard bármelyik lakossági bankszámlához kapcsolható, így a feltétel nélkül ingyenes számlavezetési díjú Sztár bankszámlához is.

A kártya belföldön havi 4 darab, külföldön havi 2 darab ingyenes készpénzfelvételt biztosít, összeglimit nélkül, ingyenes készpénzfelvételi nyilatkozat nélkül is.

A plasztikhoz kapcsolódó prémium utasbiztosítás 50 millió forint értékben az egész világra kiterjed. Több ezer nemzetközi és magyar magazin olvasható online a PressReader mobilalkalmazással. A Maternity Magánklinika szűrővizsgálati csomagjaira 15 százalékos kedvezmény jár. A Gránit Bank VIP dedikált telefonos ügyfélszolgálatot biztosít a kártyabirtokosoknak, maga a kártya pedig környezetbarát, gyorsan lebomló anyagból készült.

Díjmentes a belépés a VIENNA Lounge és SKY Lounge várókba a bécsi repülőtéren. A bankkártya mellé kapott Priority Pass kártya felmutatásával kedvezményesen, 28 euróért lehet belépni világszerte több mint 1 500 repülőtéri VIP váróba.

K&H Bank

A Mastercard arany bankkártyája ingyenes K&H prémium asszisztenciát és beépített utasbiztosítást tartalmaz. Ez kiterjed a bankkártya, kulcsok és hivatalos okmányok pótlására, az utazási segítségnyújtásra, a baleset- és poggyászbiztosításra, a sürgősségi egészségügyi költségek átvállalására és a jogi segítségnyújtásra is.

A kártya éves díja 33 628 forint, de csak prémium bankszámlához igényelhető, melynek ingyenes számlavezetéséhez 5 millió forint feletti megtakarítás vagy havi 500 ezer forint beérkező átutalás szükséges. Emellett havonta legalább 100 000 forint összértékű kártyás vásárlás vagy havonta legalább 50 000 forint értékben teljesülő rendszeres befektetési jegy vásárlás vagy rendszeres díjas megtakarítási életbiztosítás is szükséges az ingyenes számlavezetéshez, ami kiváltható 15 millió forint értékű megtakarítással. A feltételek részbeni teljesítésével a havi számlavezetési díj 4 129 forint. Feltételek teljesítésének hiányában a havi számlavezetési díj ennek a duplája.

MBH Bank

Az MBH Bank által kínált Mastercard Platinum bankkártya első éves díja ingyenes, a második évtől 26 930 forint. Ennek a díjnak a duplájáért fémből készült kártya is kérhető. A kapcsolódó számlavezetési díj 8 millió forintos megtakarítás és elektronikus számlakivonat választása esetén ingyenes. Ennek hiányában a mindenkori minimálbér 3 százaléka, aktuálisan 8 004 forint a fizetendő havidíj.

A kártyabirtokosokat elsőbbségi bankfióki kiszolgálás és kiemelt telefonos ügyfélszolgálat várja. A prémium ügyfelek ingyenes exkluzív szakmai webináriumokat kapnak, továbbá időről időre igényes kulturális programlehetőségeket is, mint zenei fesztiválok, operaelőadások, múzeumi tárlatvezetések.

OTP Bank

Az OTP Banknál a prémium ügyfelek a Mastercard Gold kártyát folyamatosan ingyenes éves díjjal kapják meg. Az OTP Prémium Next szolgáltatás havi számlavezetési díja az akciós feltételek teljesítése esetén 3 900 forint, legalább havi nettó 700 000 forint rendszeres jövedelemmel vagy 10 millió forintos megtakarítás esetén. Az OTP Kedvezményprogram részeként, kizárólag Prémium Next számlacsomaghoz jelenleg 10 százalékos kedvezmény jár a Notebook.hu oldalon, a BL óraszalonban, a Starbucks-ban pedig 20 százalékos.

További kedvezmények járnak a Szépművészeti Múzeumban, a Sebastianoban, a maiUtazás.hu-n, az iStyle.hu-n és a Lírában is. A bankkártya beépített balesetbiztosítást és asszisztencia-szolgáltatást tartalmaz. A plasztik újrahasznosított műanyagból készül.

Raiffeisen Bank

A Raiffeisen Banknál a feltételek teljesülése esetén, tehát 400 000 forintos havi nettó jövedelemmel vagy 8 millió forintos megtakarítási összeggel díjmentes a Mastercard Gold kártyához kötődő számlavezetés, de a 28 288 forint éves díjú bankkártya egyébként bármely lakossági bankszámlához kapcsolható. A kártyához emelt szintű külföldi utazási biztosítás (baleset-, poggyász-, sürgősségi biztosítás) és asszisztencia-szolgáltatás kapcsolódik, díjmentesen.

UniCredit Bank

Az UniCredit Banknál a Mastercard Arany betéti kártya beépített Gold utasbiztosítást tartalmaz, mely mellé gépjármű, háztartási és egészségügyi asszisztencia szolgáltatás is jár. Az UniCredit aranykártyás ügyfelei is ingyen használhatják a PressReader alkalmazást. A kártya éves díja 33 591 forint, a kártya bármilyen bankszámlához igényelhető.

A cikk megjelenése a Gránit Bank támogatásával készült.

Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.

Legfrissebb útmutatóink hírek témában

 • Iskolakezdéskor magasak a kiadások, érdemes felkészülni
  Hírek

  Pénztárcabarát iskolakezdéshez ad gyakorlati tanácsokat az MNB

  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Pénzügyi Navigátor oldalán indított tájékoztató kampányt az iskolakezdéssel kapcsolatban, egyúttal az online piacterek veszélyeire is felhívva a figyelmet. A felkészültséget kvízjátékokkal le is tesztelhetik az érdeklődők. A kampány célja az őszi iskolakezdés előtt álló családok és a felsőoktatási tanulmányaikat kezdő hallgatók pénzügyi döntéseinek támogatása.

  frissítve: 2024. július 21.
 • A magas banki díjak egy része tudatos használattal elkerülhető vagy csökkenthető
  Hírek

  A jegybank szerint a nagymértékű díjemelésekkel öngólt lőnek a bankok

  Az ügyfeleknek még csak-csak ad némi muníciót a jegybank új publikációja, de a bankok számára, amelyek a frissen másfélszeresére emelt pénzügyi tranzakciós illeték fizetésének alanyai, vajmi keveset. A BiztosDöntés.hu összeszedte, mivel tudnának valódi költséglefaragást elérni az ügyfelek, annak ellenére, hogy a banki tranzakciókat terhelő állami elvonások brutálisan emelkedhetnek jövőre.

  frissítve: 2024. július 23.
 • Hitelkártyák amiken tartozás van
  Hírek

  Ma már a hitelkártya a fő segítség a pénzzavarban lévő embereknek

  A rövid távú, átmeneti pénzzavarban lévő emberek egyre inkább a hitelkártyákra hagyatkoznak: a hitelkártya-tartozás ma már nagyobb, mint a folyószámlahitel-állomány – a hitelkártyás költések növekedése közel 50 százalékkal haladta meg a betéti kártyás vásárlások értékének bővülését – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2024. július 21.