ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek.

Általános szerződési feltételekről akkor beszélhetünk, ha a szempontok nem a két fél közötti alkufolyamat eredményeképpen jöttek létre, hanem az egyik fél előre meghatározta őket.

Tipikus eset, amikor bármelyik biztosítóval, bankkal vagy nagy céggel kötsz szerződést valamely általa létrehozott szolgáltatásra (ők ezt terméknek nevezik).

Az ÁSZF-et azért szokták alkalmazni a cégek, mert a szerződéseket gyakran tömegesen kötik és sokkal egyszerűbb, ha előre kialakítják és egységesítik a feltételeket. Szerződéskötéskor az aláírásoddal mindig igazolod, hogy megismerted az Általános Szerződési Feltételeket, de a gyakorlatban ezt kevesen szokták elolvasni és értelmezni.

Törvény szabályozza azokat a részleteket, amiknek szerepelniük kell az aláírandó szerződésben. Mivel ezeket általában jogászok írják jogászoknak, nem könnyű megérteni őket. Sokszor nem elég az ÁSZF-et ismerned, hanem egyéb tájékoztatók (üzletszabályzat, hirdetmény, kondíciós lista stb.) is a szerződéses feltételek részét képezik.

Cetelem Személyi Kölcsön
 • bankváltás nélkül igényelhető
 • online hitelbírálat 6 perc alatt
 • folyósítás akár 2 munkanap alatt
 • igényelhető hitelösszeg: 400 000 - 9 900 000 Ft
Érdekel
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Raiffeisen személyi kölcsön 2024 – kalkulátor és feltételek
  Személyi kölcsön

  Raiffeisen személyi kölcsön 2024 – kalkulátor és feltételek

  Megmutatjuk, hogy milyen feltételek mellett kaphatsz Raiffeisen személyi kölcsönt, és milyen esetekben kaphatsz kamatkedvezményeket. A kalkulátorban azt is láthatod, hogy mennyire jók a Raiffeisen személyi kölcsön ajánlatok más bankokhoz képest, és mekkora törlesztőrészletet kellene fizetned, ha őket választod. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. március 13.
 • Ideges férfi aki most kérdezte le a khr státuszát és aktív státusszal van fent
  Személyi kölcsön

  KHR lista és lekérdezés – minden, amit tudnod kell róla 2024-ben

  A KHR, azaz Központi Hitelinformációs Rendszer egy adatbázis, amely nyilvántartja a bankok és más hitelezéssel foglalkozó pénzügyi intézmények ügyfeleinek hitelfelvétellel kapcsolatos adatait. Negatív státusszal olyan ügyfelek adatai szerepelnek benne, akik korábban már rossz adósok voltak, azaz késedelmesen fizették a hitelük törlesztőrészleteit, vagy csalást követtek el. Ha ezen szerepelsz, az megnehezítheti, vagy akár lehetetlenné is teheti, hogy később hitelt kapj. De a KHR-nek van egy pozitív listája is, amely azokat a szerződőket tartja nyilván, akik pontosan törlesztenek. Ha a pozitív listán szerepelsz, az előnyt jelenthet neked egy következő hitel igénylésénél. Útmutatónkból megtudhatod, hogyan működik a negatív és pozitív KHR lista, hogyan kerülsz fel rá, hogyan kérheted le, hogy rajta vagy-e és egyáltalán jó-e az neked, ha szerepelsz rajta.

  frissítve: 2024. június 13.
 • Férfi húszezreseket tart a kezében
  Személyi kölcsön

  250 000 forint jövedelemmel ezek a legjobb személyi kölcsönök

  Személyi kölcsönre van szükséged, és ehhez 250 000 forint havi nettó jövedelmet tudsz igazolni? Megmutatjuk, hogy ekkora fizetéssel mennyi pénzt kaphatsz és hogy az egyes bankoknak milyen feltételei vannak.

  frissítve: 2024. február 15.