Lakásfókusz blog

A Lakásfókusz.hu oldal egy ingatlanszakmai oldal volt, mely 2012. júniusában született. Akkoriban nagyon komoly gondot jelentett a devizahitelek problémája és a blog ebben próbált segíteni az olvasóknak.

Minden olyannal foglalkozott, ami a lakással, a lakhatással volt kapcsolatos. Így a tematikában szerepelt a lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásköltségek, lakásárverés.

Írtak benne az akkori állami megoldásról, az árfolyamgátról, de a bedőlt hitelekről, az állami eszközkezelőről, a hitelproblémákról, az ingatlanpiacról, jelzáloghitelekről, kamatokról, lakáseladásokról, lakáshitelekről és lakástakarékról, a szocpolról, a támogatott hitelről is.

A weboldalon hírlevélre is fel lehetett iratkozni és a cikkekhez is hozzá lehetett szólni. Viszonylag kevés, néhány tíz hozzászólás érkezett a cikkekhez. A portál három sajtóközleményt is kiküldött a sajtónak az életciklusa során. Ezek a cikkek a hitelválsággal és az adósmentéssel foglalkoztak.

Egy állandó oldalon a lakás alapterületének mérési problémáival és annak az árra gyakorolt hatásáról is írtak.

Cikkeik elfogulatlanok voltak és kifejezetten a független szakmaiság jellemezte az oldalt.

A Lakásfókusz.hu oldalhoz Facebook oldal is tartozott. Azt azonban nem lehetett megtudni, hogy az oldal kinek a tulajdonában áll (magánszemély vagy valamilyen szervezet) és ki írja a cikkeket. Sem impresszum, bemutatkozás nem tartozott az oldalhoz, sem pedig a cikkek szerzőjét nem tüntették fel.

A Lakásfókusz.hu weboldal 2018. júniusáig üzemelt, de érdemi mennyiségben cikkek 2014. márciusáig jelentek meg rajta. Utána már csak havi 1-3 cikk készült, mely változatlanul a lakáshitelesek problémáira fókuszált. 2014. szeptembere után új cikket már nem tettek közzé rajta.

Lakáshitel 10 évig fix kamattal
 • Kezdeti költségekre vonatkozó díjkedvezmények
 • Futamidő: 10-30 év 10 éves kamatperiódussal
 • THM: 7,06-7,09%
 • Díjmentes törlesztőszámla a hitelhez
Érdekel
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Raiffeisen lakáshitel - kalkulátor és feltételek 2024
  Lakáshitel

  Raiffeisen lakáshitel - kalkulátor és feltételek 2024

  A Raiffeisennél találsz piaci kamatozású, minősített fogyasztóbarát lakáshitelt és CSOK Plusz hitelt is igényelhetsz. A hitelügyintézést online nem végezheted, de visszahívást kérhetsz, és egyeztethetsz időpontot az általad választott bankfiókba. A Raiffeisen előzetes hitelbírálatot és előzetes értékbecslést is végez. Segítünk megtalálni a legjobb Raiffeisen lakáshitel ajánlatot.

  frissítve: 2024. július 11.
 • Két nő beszélget építési hitelekről
  Lakáshitel

  Építési hitel - kalkulátor és feltételek

  Ha új lakást vagy családi házat építenél, amihez az állami támogatásokon és a saját pénzeden kívül még hitelre is szükséged van, akkor erre építési hitelt tudsz igényelni. Ez egy kicsit máshogy működik, mint egy sima lakásvásárlási hitel. Elmondjuk a különbségeket, segítünk ajánlatot választani és elmondjuk, hogy min szoktak mások elcsúszni.

  frissítve: 2024. január 24.
 • Hitelfedezeti mutatót tartalmazó dokumentumot ír alá a lakáshitel igénylő
  Lakáshitel

  Hitelfedezeti mutató: Ilyen ingatlanodnak kell lennie 2024-ben, ha lakáshitelt szeretnél

  Lakáshitel felvételnél az ingatlanfedezet értékének 80 százalékánál magasabb összeget a bank nem adhat neked hitelként és a havi törlesztőrészlet nem lehet magasabb, mint jövedelmed bizonyos része. Miért vannak ezek a szabályok? Milyen egyéb feltételeknek kell megfelelnie az ingatlannak ahhoz, hogy fedezetként használhasd? Bemutatjuk, hogy miért kell odafigyelned a hitelfedezeti mutatóra.

  frissítve: 2024. február 22.