Fogyasztási hitel

Fogyasztási hiteleknek hívjuk azokat a kölcsönöket, amelyekből használati tárgyakat vásárolhatsz, javíttathatsz, vagy szolgáltatásokat vehetsz igénybe. Ilyenek a személyi kölcsön, az áruhitel, a hitelkártya és a folyószámla-hitelkeret.

Ezek fedezet nélküli hitelek, általában nem túl magas a hitelösszeg, a kamat viszont jellemzően magasabb, mint a jelzáloghiteleknél.

A személyi kölcsön keretében a számládra kapod a kölcsönt, és bármire elköltheted. Havi részletekben kell törlesztened, a kamat pedig a futamidő végéig fix.

Áruhitelt felvehetsz az üzletben, ahol a terméket megvásárolnád. Általában rövid lejáratú kölcsönök, akár egy éven belüli futamidő is előfordulhat. Bár kínálnak komoly akciókat is a szolgáltatók, érdemes megnézni, hogy valóban jól jársz-e vele. Itt nem kapsz pénzt, hanem magát a terméket kapod meg. A hitel összege tehát egyenlő a termék árával.

Hitelkártya esetén a havonta elérhető hitel összegét a bank a jövedelmed alapján határozza meg. Egy bizonyos időkereten belül, ami általában 45 nap, kamatmentesen használhatod a bank pénzét. A tartozásodat a hitelkártyára kell feltöltened. Ha a türelmi időn túl is marad tartozásod, azért viszonylag magas kamatot számít fel a bank, és a készpénzfelvétel is nagyon drága a hitelkártyáknál.

A folyószámla-hitelkeretet is a számlavezető bankod biztosítja, az összegét a jövedelmed alapján határozza meg. A hitelkeretet a jövedelmed automatikusan feltölti, de a fennmaradó tartozás után a bank kamatot számít fel. A hitelkeretnek és a hitelkártyának nincs lejárata, a hitelt újra és újra felveheted amíg te vagy a bank fel nem mondjátok a szerződést.

Ezek is érdekelhetnek

 • Ennél több pénzt is lehet a gyorskölcsön segítségével igényelni
  Személyi kölcsön

  Gyorskölcsön kalkulátor 2023

  Elromlott az autó, vagy beázott a lakás? Vagy más, előre nem látható kiadásod támadt és nem tudod miből fizesd ki? Megoldást jelenthet a gyorskölcsön, ami egy azonnal felvehető hitel. Lépésről lépésre megmutatjuk, hogy miben más ez, mint egy normál személyi kölcsön. És vajon jól jársz vele? Ebben is segít dönteni ez az útmutató.

  frissítve: 2023. július 11.
 • Személyi kölcsön segítségével megvásárolható háztartási gépek
  Személyi kölcsön

  Személyi kölcsön - kalkulátor és feltételek

  Ha gyorsan pénzre van szükséged autóvásárláshoz, felújításhoz vagy bármi máshoz, akkor a személyi kölcsön jó megoldás lehet. Megmutatjuk, hogy milyen törlesztőre és kezdeti költségekre számíts és a kedvezményes ajánlatok feltételeit is elmondjuk.

  frissítve: 2023. szeptember 9.
 • Üres pénztárca amiből még az adósság öröklése miatt is kell fizetni
  Személyi kölcsön

  Adósság öröklése: minden, amit tudnod kell 2023-ban

  Az örökösöket sokszor kellemetlen meglepetésként éri az adósság öröklésének lehetősége. Vajon tényleg lehet tartozást örökölni? Mi történik, ha nem fizetek az örökhagyó helyett? Útmutatónkból választ kaphatsz a kérdéseidre, ráadásul azt is megtudhatod, hogy hogyan előzhető meg a tartozás hátrahagyása.

  frissítve: 2023. szeptember 2.