Bejött az ügyfeleknek a Gránit Bank díjnyertes 30 perces online babaváró hiteligénylési folyamata

Bejött az ügyfeleknek a Gránit Bank díjnyertes 30 perces online babaváró hiteligénylési folyamata Bejött az ügyfeleknek a Gránit Bank díjnyertes 30 perces online babaváró hiteligénylési folyamata
Bejött az ügyfeleknek a Gránit Bank díjnyertes 30 perces online babaváró hiteligénylési folyamata Bejött az ügyfeleknek a Gránit Bank díjnyertes 30 perces online babaváró hiteligénylési folyamata

A babaváró hitelezés terén 2024-ben tovább nőtt a Gránit Bank piaci részesedése. A kihelyezett hitelek összege ötször akkora mértékben nőtt, mint a piaci állomány. A piaci térnyerésben jelentős szerepe van annak, hogy a Gránit Bank az év végi csúcs előtt élesítette a továbbfejlesztett, end-to-end digitális babaváró hiteligénylési folyamatát. A népszerű hitelt így még élményszerűbben és gördülékenyebben, akár 30 perc alatt lehet igényelni, amivel idén az ügyfelek több mint 92 százaléka élt.

A 2024 elejétől megváltozó hiteligénylési feltételek 2023 végén jelentősen megnövelték a keresletet a Babaváró kölcsön iránt, amivel párhuzamosan megnőtt az érdeklődés a Gránit Bank által tavaly novemberben élesített, egyszerűbbé és gyorsabbá váló, teljesen digitális igénylési folyamat és szerződéskötés iránt. A kényelmes kölcsönigénylés is közrejátszott abban, hogy a Gránit Bank babaváró hitelállománya tavaly novemberről decemberre 8,4 százalékkal nőtt, szemben a piac 1,4 százalékos bővülésével.

Idén – erősödő verseny közepett - folytatódott a Bank piaci részesedésének növekedése, annak ellenére, hogy jelentősen szűkült a hitelt igénybe vevők köre. A Gránit Bank babaváró hitelállománya továbbra is jóval nagyobb ütemben nő, mint a teljes piacé. 2023 novembere és 2024 áprilisa között a piaci állomány mindössze 3 százalékkal nőtt, miközben ugyanezen időszak alatt 15 százalékkal bővült a Gránit Bank babaváró hitelállománya.

Fiatal mosolygó házaspár mobiltelefonnal a kezükben

A Babaváró kölcsön igénylése és a szerződéskötés a Gránit Banknál - a piacon egyedülálló módon - már három éve 100 százalékban online - számítógépen vagy akár mobiltelefonon is elvégezhető. A bank a hitel digitális felvételét 2023 végén még élményszerűbbé, gyorsabbá és egyszerűbbé tette. A szükséges dokumentumok és igazolványok előkészítése és videós nyilatkozattétel esetén akár 30 perc alatt igényelni lehet a hitelt mobilból indítva is. A szerződés aláírása előre egyeztetett időpontban, VideóBankon keresztül történik, amelyet követően akár 24 órán belül folyósítja a hitelösszeget a Bank. A magas UX élményt adó hiteligénylési folyamat lett az év könnyű és kényelmes bankolási élménye a Mastercard Év Bankja 2023 versenyén.

„A Babaváró hitelt a Gránit Bankot választó ügyfelek 3 éve otthonuk kényelméből igényelhetik, egyszer sem kell bankfiókba menniük” – emelte ki Jendrolovics Péter, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági Divízió vezetője. „Tavaly ezt a folyamatot tovább gyorsítottuk, a benyújtandó dokumentumok körét személyre szabtuk, a hiteligénylő nyomtatvány kitöltését pedig automatizáltuk, míg a KHR nyilatkozat aláírása szelfi videóval történik” – tette hozzá a banki vezető.

A Bank szakértői az igénylés teljes folyamata alatt az ügyfelek rendelkezésére állnak akár telefonon, akár a Gránit VideóBankon keresztül, a személyes támogatás biztosítására. A Babaváró kölcsönt bárki igényelheti, aki megfelel a jogszabályi feltételeknek, olyanok is, akik még nem ügyfelei a Gránit Banknak. Sikeres folyósítás esetén 180 ezer forint egyszeri ajándék jóváírás érkezik a Banknál vezetett folyószámlára, új ügyfélként pedig a férj és a feleség is kaphat további 40-40 ezer forintot a számlanyitásért cserébe, így összességében 260 ezer forintjóváírás is elérhető.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.

Legfrissebb útmutatóink hírek témában

 • Iskolakezdéskor magasak a kiadások, érdemes felkészülni
  Hírek

  Pénztárcabarát iskolakezdéshez ad gyakorlati tanácsokat az MNB

  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Pénzügyi Navigátor oldalán indított tájékoztató kampányt az iskolakezdéssel kapcsolatban, egyúttal az online piacterek veszélyeire is felhívva a figyelmet. A felkészültséget kvízjátékokkal le is tesztelhetik az érdeklődők. A kampány célja az őszi iskolakezdés előtt álló családok és a felsőoktatási tanulmányaikat kezdő hallgatók pénzügyi döntéseinek támogatása.

  frissítve: 2024. július 21.
 • Hitelkártyák amiken tartozás van
  Hírek

  Ma már a hitelkártya a fő segítség a pénzzavarban lévő embereknek

  A rövid távú, átmeneti pénzzavarban lévő emberek egyre inkább a hitelkártyákra hagyatkoznak: a hitelkártya-tartozás ma már nagyobb, mint a folyószámlahitel-állomány – a hitelkártyás költések növekedése közel 50 százalékkal haladta meg a betéti kártyás vásárlások értékének bővülését – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2024. július 21.
 • Egy nő azt számolja, hogy vajon belefér-e még egy hitel törlesztője a jövedelmébe.
  Hírek

  Ezekre érdemes figyelned, ha a meglévő hiteled mellé vennél fel újabbat

  Bárki kerülhet abba a helyzetbe, hogy a meglévő hitele mellé újabbat kelljen felvennie. A lépés egyáltalán nem ördögtől való, ám érdemes figyelembe venni néhány szempontot, mielőtt döntést hozunk. Mutatjuk, hogy mire figyelj oda egy második hitel igénylésekor!

  frissítve: 2024. július 20.