Készpénzfelvétel díja: így úszd meg a legolcsóbban

Megmutatjuk, hogy melyik banknál mennyibe kerül a készpénzfelvétel és azt is, hogy miként tudsz ingyenesen készpénzt felvenni.

Mit mond szakértőnk?Bezár

Megmutatjuk, hogy melyik banknál mennyibe kerül a készpénzfelvétel és azt is, hogy miként tudsz ingyenesen készpénzt felvenni.

A készpénzfelvétel díja egy fontos banki díj mindenkinek, aki túllépi a törvényi 150 000 forintos ingyenes készpénzfelvétel határát vagy nem kéri nyilatkozatban ezt az állami kedvezményt.

A készpénzfelvétel díja általában eléggé drága Magyarországon, szinte minden banknál. Ennek az az oka, hogy a kormány 2013-ban bevezette a pénzügyi tranzakciós illetéket, amely önmagában is 0,6 százalékkal drágít minden egyes banki készpénzfelvételt.

Ezért aztán érthető, hogy miért vagyunk érzékenyek a készpénzfelvétel díjára. Ráadásul a készpénzfelvétel díját sokkal nehezebb csökkenteni, mint az átutalásét, hiszen egyáltalán nincsenek korlátlan készpénzfelvételt kínáló bankszámlák Magyarországon.

Az Erste Banknál és az OTP Banknál igényelhetsz olyan havidíjas csomagot, mely korlátlan (Erste) vagy korlátozott számban (OTP Bank) tesz lehetővé olcsó készpénzfelvételt. Ezekkel a csomagokkal tényleg jobban megérheti a készpénzfelvétel annak, aki sok készpénzt vesz fel minden hónapban.

A Gránit Bank Platinum kártyája havi 4 készpénzfelvételt enged felvenni ingyen, törvényi nyilatkozat nélkül is, ez is lehet egy megoldás.

A MagNet Banknál pedig nyilatkozat nélkül is havonta ingyenesen vehetsz fel 150 000 forintot.

Ha készpénzhez szeretnél jutni a bankszámládról, számtalan útvesztővel találkozol. Ez azért van, hogy lehetőleg ne tudd kivenni a pénzed készpénzben, vagy ha mégis, akkor az sok pénzedbe kerüljön. Megmutatjuk, hogy mikor melyik a legjobb készpénzfelvételi mód, és aztán bankonként azt is végigvesszük, hogyan lesz a legolcsóbb a készpénzfelvétel díja. Vágjunk is bele!

Készpénzfelvételi lehetőségek

Többféleképpen le tudsz venni pénzt a bankszámládról, köztük készpénzt négyféleképpen is.

1. Vehetsz fel készpénzt közvetlenül a bankszámládról a bankfiókban, személyi igazolvánnyal, bankkártya nélkül.

2. Vehetsz fel készpénzt a bankszámládról bankkártyával is a bankfiókban.

3. Vehetsz fel készpénzt más bankfiók pénztárából, ha a bankkártyád logója szerepel a bank bejáratán (általában Mastercard vagy Visa). Ehhez szükséged lesz a bankkártyádra is. Ide tartozik a postai készpénzfelvétel is, ugyanis annak is ennyi a díja. Erről azt kell tudnod, hogy általában ez a legdrágább készpénzfelvétel. Kerüld el, ha tudod!

4. Amikor saját vagy idegen ATM-ből veszel fel pénzt. Ez a legkényelmesebb és az állandóan, 7×24 órában elérhető művelet, ezért mi ezt ajánljuk.

ATM-es felvételnél a legolcsóbb a készpénzfelvétel

Mindig az ATM a legolcsóbb

A bankok díjazása jellemzően olyan, hogy a saját ATM-ből a kisebb összegek felvétele éri meg jobban, míg idegen ATM-ből a nagyobbaké. Ez azért van így, hogy a bank arra ösztönözze az ügyfeleit, hogy a nagyobb összegeket ne nála vegyék fel.

Hazánkban több bank is éppen emiatt korlátozza az ATM-jéből egy alkalommal idegen bank által kibocsátott kártyával felvehető összeget.

Akármelyik ATM-ből veszel fel pénzt, utánajárás nélkül is biztos lehetsz benne, hogy a díjazást tekintve ezzel jársz a legjobban.

Ennek az az oka, hogy a bankok az élőmunka pluszköltségeit rád terhelik, ha a bankfiókot vagy a postahivatalt választod.

Az ATM-nél, géppel történő önkiszolgálás ezzel szemben a lehető legolcsóbb, már ha mindenképpen készpénzt szeretnél felvenni. Érdemes ezt választanod, figyelve a korlátokra, melyekről lejjebb találsz fontos információkat.

Egyszeri nagyobb összeget vegyél fel, ne aprózd el!

A bankok díjazása általában olyan, hogy tartalmazza a fizetési művelet fix költségeit, valamit egy, az összeggel arányos díjat is. Ezt egy példán levezetjük, de ha nem szereted a sok számot, akkor görgess tovább, mert a te bankod készpénzfelvételi díjait is megmutatjuk lejjebb.

Tehát például így néz ki egy banki díj: 100 Ft + az összeg 0,1 százaléka. Ennek ráadásul még lehet egy minimum összege is, amely a két összegre együttesen vonatkozik.

A 100 Ft + 0,1%, minimum 500 Ft díj feltüntetése így azt jelenti, hogy ha a 100 Ft + 0,1% díjrész nem éri el az 500 forintot, akkor 500 forintot kell fizetni fixen. Ha pedig eléri, akkor 100 Ft + 0,1%-ot. Mivel 400 000 forintnál éri el az 500 forintot a 100 Ft + 0,1%, ezért 400 000 forintig fix 500 forint a díj, utána pedig 100 Ft + 0,1%.

Mint látszik, a minimumdíj eléggé megnöveli a fizetendő díjat, hiszen például 20 000 forintnál csak 120 forintot kéne fizetni, de ott is 500 forintot kell.

A készpénzfelvétel fix díja is bekavarhat

Egyrészt a minimumdíj, másrészt a fix díj (jelen példánál maradva a 100 forint) arra ösztönöz, hogy minél kevesebbszer vegyél fel készpénzt, különben ezeket a díjakat minden készpénzfelvételkor meg kell fizetni.

A fenti példában, ha minimumdíj van, akkor 5 alkalommal, alkalmanként 20 000 forint felvétele 2 500 forintba kerül neked, míg ha egyben felveszed a 100 000 forintot, akkor csak 500 forintot fizetsz.

Ugyanezzel a példával élve, ha nincs minimumdíj, akkor is 400 forinttal többet fizetsz, ha elaprózod, hiszen ötször fizeted ki a 100 forintot, nem pedig egyszer.

Persze ez még nem tűnik túl nagy különbségek, a baj azonban az, hogy a bankok nem 100, hanem annál jóval magasabb fix díjat számítanak fel.

Ez a különbség még számottevőbb, ha kis összegeket (1 000, 2 000, 5 000 forintot) veszel fel alkalmanként.

Tehát a lényeg: soha ne aprózd el a készpénzfelvételeidet, mert valószínűleg rosszabbul jársz! Ha kell készpénz, azt vedd ki egyben! Fokozottan igaz ez, ha kérted az ingyenes készpénzfelvételt, mert ott az ingyenes havi két alkalom elfogyása után brutális ugrás is bekövetkezhet a díjban.

Ennél a két ATM-nél ugyanannyi a készpénzfelvételi díj

Bankon belül a díjcsomagokban nem különböznek az ATM készpénzfelvételek díjai

Talán észrevetted már, hogy minden banknak több számlacsomagja is van. Ezeknek különböző a havi díja, mások a kedvezmények feltételei, mások az átutalások díjtételei, talán még a bankkártya éves díja is más.

Ha sokallod a készpénzfelvétel díját, és ez rendszeresen megismétlődik, akkor biztosan arra gondolsz, hogy ha átmész egy másik díjcsomagba, akkor jobban járhatsz.

A bankok valóban alkalmaznak különbségeket az egyes díjtételek vonatkozásában, de ez általában nem vonatkozik az ATM készpénzfelvételekre, sőt a bankfióki készpénzfelvételekre sem.

Ezért ha túl drágának tartod a bankod készpénzfelvételi díját, akkor nem lesz számodra megoldás a bankon belüli számlacsomagváltás. Ez esetben inkább használd ki jobban az ingyenes vagy kedvezményes lehetőségeket, illetve inkább fizess bankkártyával vagy utalj mobilbankon keresztül, mert ezek olcsóbbak, mint a készpénz használata.

A bankok ATM készpénzfelvételének díjai akár jelentősen is különbözhetnek egymástól. Ha rendszeresen veszel fel készpénzt és szeretnéd ennek a költségét minimálisra csökkenteni, akkor nézz körül bankszámla-kalkulátorunkban. A részletes kalkulációban be tudod állítani, hogy mennyi készpénzt vennél fel havonta.

Bezár
Számlára érkező jövedelem
Készpénzfelvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
Összesen
Részletes kalkuláció
Bezár
Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • Bajnok bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 393 Ft Kezdetben 331 Ft
   Készpénzfelvétel díja 0 Ft 100 000 Ft felvétele esetén
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 498 Ft Kezdetben 352 Ft
   Készpénzfelvétel díja 0 Ft 100 000 Ft felvétele esetén
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • ECO bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 095 Ft Kezdetben 802 Ft
   Készpénzfelvétel díja 0 Ft 100 000 Ft felvétele esetén
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Mobil Aktív Plusz számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 206 Ft Kezdetben 693 Ft
   Készpénzfelvétel díja 0 Ft 100 000 Ft felvétele esetén
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Mi ez?
   Havi összköltség 3 492 Ft Kezdetben 806 Ft
   Készpénzfelvétel díja 0 Ft 100 000 Ft felvétele esetén
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • Digitalizáld Visa betéti kártyádat és 5 000 Ft díjkedvezményt kapsz
  • MBH Kedvezmény Számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 3 743 Ft Kezdetben 3 193 Ft
   Készpénzfelvétel díja 0 Ft 100 000 Ft felvétele esetén
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Megnézem Részletek

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése
  Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
  - a bankszámla havi számlavezetési díja
  - a bankkártya éves díja
  - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
  - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
  Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
  Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
  - a bankszámla havi számlavezetési díja
  - a bankkártya éves díja
  - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
  - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
  Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

  Ingyenes készpénzfelvétel Magyarországon

  A pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény 2014 óta biztosítja az ingyenes készpénzfelvételt Magyarországon.

  Eszerint 16 éves kortól minden olyan bankszámla-tulajdonos, akinek magyarországi lakóhelye vagy tartózkodási helye van, ingyen vehet fel készpénzt havonta legfeljebb 2 alkalommal, összesen legfeljebb 150 000 forintig az ország bármely forint töltésű ATM-jéből, ha előzetesen nyilatkozik erről a bankjánál. 2025. január 1-től ez a lehetőség a postákra is kiterjed. Ezeknél a bankoknál is tudod ezt a lehetőséget igényelni:

  Az ingyenességi határ 150 000 forintnál kevesebb is lehet, ha folyószámlahiteled van és arra 150 000 forintnál kevesebb jövedelem vagy szociális ellátás érkezik. Ebben az esetben eddig a rendszeres összegig vehetsz csak fel készpénzt.

  A kedvezmény csak az ún. fizetési számlákra vonatkozik, tehát arra a bankszámládra, amelyről átutalni, csoportos beszedési megbízást adni is lehet és bankkártya is tartozhat hozzá. Nem vonatkozik tehát a kedvezmény például a takarékszámlákra, tartós befektetési számlákra (TBSZ), hitelkártyaszámlákra.

  Az ingyenes készpénzfelvételkor figyelned kell arra, hogy ne lépd túl a havi 2 alkalmat és összesen a havi 150 000 forintot, különben készpénzfelvételi díjat számít fel a bankod.

  Ez még akkor is igaz, ha havonta kétszer veszel fel ugyan készpénzt, de összesen túlléped velük a 150 000 forintot.

  Egyszerre csak egy bankszámlához rendelve lehet ingyenes készpénzfelvételed. Ha egy újabb banknál nyilatkozol erről (minden hónap 20-áig kell nyilatkozni, ha a következő hónaptól szeretnéd), akkor az előzőt törlik és az újat használhatod a következő hónap elejétől.

  Ha nem elég a havi 150 000 forint ingyenes kivétel, akkor a következő fejezetben mutatunk pár trükköt, amivel még többet fel tudsz venni kedvezményesen.

  Olyna bankkártyát fog az ügyfél amivel olcsó a készpénzfelvétel

  Az ingyenes készpénzfelvétel megtoldása

  Van pár módszer, amivel meg tudod növelni az ingyenes keretedet minden hónapban. Ezek nem ingyenes lehetőségek, de mivel ez az útmutató a készpénzfelvételi díjak csökkentéséről, optimalizálásáról szól, azokat egész biztosan lehet velük csökkenteni.

  Így összességében ezekkel jobban jársz, mint ezek nélkül.

  Készpénzfelvétel Revoluttal

  Ha van Revolutod, azzal havonta 75 000 forintig ingyen vehetsz fel készpénzt bármely országban, így Magyarországon is, korlátlan alkalommal.

  Az applikációban figyelemmel kísérheted a havi ingyenes készpénzfelvételi kereted alakulását a „Profil” részben, a jelenlegi csomagod alatt.

  Igen magas, 2 százalékos díjat számít fel a Revolut az ingyenes határ feletti készpénzfelvételekért, figyelj tehát arra, hogy ezt ne lépd túl!

  A Revolutnál a számlavezetés ingyenes, csak a bankkártyáért kell kifizetned néhány ezer forintot, de nem évente, hanem az 5 éves kibocsátásonként egyszer.

  A Revolut sok minden ingyenes dologra jó még, ebben az útmutatóban mutatjuk a részleteket.

  A MagNet trükk

  A MagNet Banknál nem kell nyilatkozni az ingyenes készpénzfelvételről, az nyilatkozat nélkül is jár, a törvényivel megegyező módon és összegben.

  Ez azt jelenti, hogy ha más banknál nyilatkozol az ingyenes készpénzfelvételről és a MagNet Banknál is van számlád, akkor a két bankszámlán összesen 300 000 forintnyi készpénzt vehetsz fel havonta, összesen legfeljebb 4 alkalommal.

  Erre nyilván azt mondod, hogy „de biztosan nem éri meg fenntartani ezért még egy bankszámlát a MagNet Banknál”.

  Ez azonban nem így van. A MagNet Banknál ingyenes számlavezetés érhető el, a bankkártyáért pedig nem egy összegben, hanem havonta kell fizetni egy pár száz forintos díjat. Sokkal kevesebbet, mint amennyibe a második 150 000 forint felvétele kerül annál a bankodnál, ahol nyilatkoztál a törvényi ingyenes készpénzfelvétellel kapcsolatban.

  Mutatunk pár kedvező MagNetes számlacsomagot a kalkulátorban. Utána folytatódik az útmutató, érdemes tovább olvasnod.

  Bezár
  Számlára érkező jövedelem
  Készpénzfelvétel a bank saját ATM-jéből
  Hány darab?
  Összesen
  Részletes kalkuláció
  Bezár
  Életkorod
  év

  Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

  Utalások
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Automatikus beszedések
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Rendszeres utalások
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft

  Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

  Kp felvétel másik bank ATM-jéből
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Bankkártyás vásárlás
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft

  Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

  
  					
  Bezár

  Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

  Most kalkuláljuk a(z)
   bankszámláit...
   Mit szeretnél mobilról elintézni?
   Rendezés:
   • Diamond számlacsomag
    Mobilbanki ügyintézés
    3,0
    Mi ez?
    Havi összköltség 323 Ft
    Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
    Mobilbanki ügyintézés
    3,0
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
   • Házhozszámla
    Mobilbanki ügyintézés
    3,0
    Mi ez?
    Havi összköltség 349 Ft
    Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
    Mobilbanki ügyintézés
    3,0
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
    • Csak online igényelhető új ügyfeleknek
   • Csillag számlacsomag
    Mobilbanki ügyintézés
    3,0
    Mi ez?
    Havi összköltség 425 Ft
    Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
    Mobilbanki ügyintézés
    3,0
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
   • Általános számlacsomag
    Mobilbanki ügyintézés
    3,0
    Mi ez?
    Havi összköltség 1 919 Ft
    Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
    Mobilbanki ügyintézés
    3,0
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek

   A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
   Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

   További szöveg megjelenítése
   Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
   - a bankszámla havi számlavezetési díja
   - a bankkártya éves díja
   - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
   - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
   Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
   Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
   - a bankszámla havi számlavezetési díja
   - a bankkártya éves díja
   - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
   - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
   Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

   Az állampapír trükk

   A Magyar Államkincstárnál korlátlan összegben nagyon olcsón, az átutalásra vonatkozó, korlátozott összegű pénzügyi tranzakciós illetékkel tudsz készpénzt felvenni az állampapír-vásárlás céljából megnyitott ügyfélszámládról. Tehát 0,3 százalékos, de legfeljebb 10 000 forintos díjárt tranzakciónként.

   Ez a lehetőség alapvetően arra lett kitalálva, hogy a lejárt állampapírod vagy annak kamatait olcsón vehesd fel készpénzben, hiszen lehet, hogy készpénzben is fizetted be azt.

   Ettől még azonban felveheted azt a pénzt is, ami esetleg csak néhány perce érkezett a számládra, átutalásként.

   Erre valószínűleg azt mondod, hogy „de biztosan sokat kell fizetni azért az átutalásért a jelenlegi bankomtól, amellyel átküldöm a pénzt a számlámról. Akkor inkább felveszem a bankomnál készpénzben”.

   Nos, a helyzet az, hogy – lakossági ügyfél esetében – a Magyar Államkincstárnál vezetett állampapír-vásárlás céljából megnyitott ügyfélszámládra a pénzügyi tranzakciós illetéktől mentesen tudsz átutalni pénzt a jelenlegi bankodtól.

   A banki díjat persze ki kell fizetni, de az általában egy ennél alacsonyabb összeg.

   Egész biztosan alacsonyabb, mint a bankod készpénzfelvételi díja, főleg, hogy utóbbin nemcsak hogy 0,6 százalékos és felső értékhatár nélküli a pénzügyi tranzakciós illeték, tehát magasabb, mint az átutalás esetében. A kincstárnál legfeljebb 10 000 forintot kell fizetni ezért. Magyarul, az államkincstárnál már csak a kisebb és limitált pénzügyi tranzakciós illeték miatt is jobban jársz!

   Ez a trükk természetesen inkább nagyobb, milliós összegeknél éri meg elsősorban, és számlát kell nyitnod hozzá a Magyar Államkincstárnál. A számlavezetés díjmentes.

   Azzal együtt, hogy leírtuk ezt a módszert, nem tanácsoljuk, hogy ilyen módon meghekkeld a rendszert, de ha egyébként is van lejáró állampapírod, akkor ez jó módszer lehet a készpénzfelvételi díj csökkentésére, ha mindenáron készpénzhez szeretnél jutni.

   Átalánydíjas ATM készpénzfelvételi csomagok

   Bár a készpénzfelvételt nem szeretik ösztönözni a bankok, mert a készpénz szállítása és őrzése rengeteg pénzbe kerül nekik, de van két bank, amely átalánydíjas csomagot is biztosít az ügyfeleinek az ATM készpénzfelvételre.

   Ingyenes készpénzfelvétel a boltokban

   Jogszabály kötelezi a bankokat arra, hogy 2022. december 20-tól az erre szerződött kereskedőknél havonta 2 alkalommal, összesen legfeljebb havi 40 000 forintig teljesen ingyen biztosítsanak készpénzfelvételt a pénztárból akkor, ha a vevő vásárol a boltban (amennyiben nyújtják ezt a szolgáltatást)

   Ez a szolgáltatás nagyon régóta elérhető Magyarországon, de sokáig csak az OTP Bank nyújtotta. A jogszabályváltozással azonban sorra lépnek be a körbe újabb bankok, most már csak a Raiffeisen Bank nem nyújtja, de ők is fogják hamarosan.

   Bosszantó készpénzfelvételi korlátok

   Ha a fentiek mérlegelése után már eljutottál oda, hogy készpénzt szeretnél felvenni és azt is kitaláltad, hogy hogyan lesz ez a legkedvezőbb a számodra, akkor a gyakorlatban szembesülni fogsz pár igen bosszantó korláttal.

   Ebben a fejezetben összeszedtük ezeket. Jobb, ha előre felkészülsz rájuk!

   Bankkártya limit átállítása a mobilbankban

   Bankkártya limit

   Minden bankkártyának van készpénzfelvételi limitje. Ez a limit ráadásul egyes bankoknál egy bizonyos – amúgy nem is túl magas - összeg fölé nem emelhető naponta, például 500 000 forint. Ez felső határként kevésnek tűnhet manapság.

   Régebben többféle limit volt, például korlátozták a napi alkalomszámot is, sőt heti limit is előfordult, de ma már csak a napi készpénzfelvételi limit maradt meg.

   A limit emelése a legtöbb banknál nem ingyenes, ezért ennek érdemes utánajárnod, hogy mennyibe kerül ez a módosítás, ha viszonylag nagyobb összeget vennél fel. Már egy havi fizetésnyi összeg felvétele is beleütközhet abba a korlátba, melyet alaplimitként beállítanak a bankok.

   ATM limit

   A bankkártya mellett az ATM-nek is van limitje, mivel egyszerre nem képes egy bizonyos számú bankjegynél többet kiadni a nyíláson egyetlen tranzakcióval. Ez tipikusan 40 darab bankjegy, ami a legnagyobb, 20 000 forintos címlettel 800 000 forint. Ez tehát az elvi maximum egy tranzakcióval.

   A legtöbb bank azonban nem is enged egyszerre ennyit kivenni. Például, ha 10 000 forinttal töltik az ATM-et, akkor csak 400 000 forint vehető fel egyszerre, de ettől függetlenül a bank amúgy is korlátozhatja, hogy egyszerre mekkora összeget adjon ki az ATM.

   Ráadásul, ha lecsökken a pénz a gépben, az ATM maga is korlátozni kezdi az egyszerre felvehető összeget. Ez a helyzet főleg hétvégén, hosszú hétvégén fordul elő, amikor napokig nem töltik fel az ATM-et pénzzel.

   ATM korlátozás

   Végül létezik még egy korlátozás, mely csak azoknak szól, akik nem az ATM-et üzemeltető bank ügyfelei.

   A cél az lehet, hogy ezek az ügyfelek ne tőlük vigyék el a nagyobb mennyiségű készpénzt – amire a saját bankjának díjazása ösztönzi az ügyfeleket –, ezért lekorlátozzák az idegen bankkártyával egy tranzakcióval felvehető összeget.

   Ezek a limitek:

   • az OTP Banknál 100 000 forint
   • a K&H Banknál 150 000 forint
   • a Raiffeisen Banknál 200 000 forint
   • az UniCredit Banknál 250 000 forint

   Ezeket az ATM-eket ne használd tehát, ha ennél nagyobb összeget szeretnél felvenni egyszerre. Nem javasoljuk a készpénzfelvételek elaprózását az útmutató elején írtak alapján, keress inkább egy másik ATM-et, mely nem korlátoz le.

   Nagy összegű készpénz felvétele

   A nagy összegű készpénz akadályokba ütközhet akkor, ha ATM-nél veszed fel. Ezért valószínűleg be fogsz menni a bankfiókba érte.

   Ez nemcsak úgy kapcsolódik a díjazáshoz, hogy többe kerül, de a nagyobb összegű készpénzfelvételt (pl. 1-3 millió forint feletti összeg felvétele már ide tartozhat, főleg egy kisebb fiókban) előre be kell jelenteni.

   Ilyenkor nincs alternatívád, csak a bankfióki készpénzfelvételt választhatod, esetleg az idegen bankfióki készpénzfelvételt, de olcsóbb az sem lesz.

   Nagy összegű készpénzfelvételnél lehet külön díja a pénzfelvételnek azon felül is, ami a normál banki díj, mivel a külön szállítást is meg kell fizetni. Ezt az összeget – részben vagy egészben - akkor is megfizettetik veled, ha végül mégsem vettél fel készpénzt.

   Nagyobb összeg felvételénél mindenképpen egyeztess a bankoddal arról, hogy mennyibe kerül egy felvétel.

   A magas készpénzfelvételi díjak helyett inkább netbankon érdemes laptopról utalni

   A készpénzfelvétel alternatívái

   A készpénzfelvétel az egyik legdrágább banki művelet. Ezért ebben az útmutatóban, melyben a készpénzfelvétel díjának optimalizálására írunk tippeket, muszáj beszélni a készpénzfelvétel alternatíváiról is. Főleg azokról az alternatívákról, amelyek még a legoptimálisabb díjazásra kifeszített készpénzfelvételnél is kedvezőbbek.

   Ezért végső soron, mielőtt eldöntöd, hogy készpénzt veszel fel, mérlegeld az alternatívákat: biztosan szükséged van-e a készpénzre, vagy meg tudod oldani másképp is?

   A készpénzfelvétel nemcsak azért a legdrágább művelet, mert a bankoknak is költségbe kerül a készpénz menedzsment, hanem azért is, mert az állam minden ilyen műveletet 0,6 százalékos pénzügyi tranzakciós illetékkel terhel. Ezt alapesetben a banknak kell fizetnie, de áthárítja rád.

   Az átutalások olcsóbbak, mint a készpénzfelvétel díja

   Viszont a pénzügyi tranzakciós illeték átutaláskor csak 0,3 százalékos, tehát a fele, ráadásul maximalizált a díja tranzakciónként 10 000 forintban, ami a készpénzfelvételre nem mondható el.

   Számíthat az is, hogy még ezt a 0,3 százalékos díjat sem kell kifizetni a 20 000 forint alatti átutalások esetén. Vagy ha az összeg ennél nagyobb, akkor az összeg első 20 000 forintja mentes az illeték alól. Ezzel 20 000 forint esetében például 120 forintot spórolhatsz meg a készpénzfelvétel eleve magasabb illetékéhez képest.

   De nem csak átutalással válthatod ki a készpénzfelvételt, ha van rá lehetőséged. Léteznek teljesen ingyenes tranzakciók is. Ha valamit ki tudsz fizetni bankkártyával, akkor ez a legegyszerűbb, mert ez minden banknál ingyenes művelet.

   De a Revolut használata is könnyít a pénztárcádnak, hiszen ha oda feltöltöd a pénzt – ingyen és azonnal, bankkártyával –, akkor onnan ingyen tudod továbbküldeni más revolutosnak, vagy bármely magyar bankszámlaszámra. De a magyar bankszámlaszámra nem érkezik meg azonnal a pénz, 1-2 munkanapot várni kell rá.

   Természetesen ezek csak példák, se szeri, se száma azoknak az elektronikus alternatíváknak, amelyekkel pénzt tudsz küldeni. A legismertebbek közül (hiszen annál nagyobb a valószínűsége, hogy a partnerednek is van náluk számlája) ilyen például a PayPal, vagy a Wise.

   Lássuk a készpénzfelvételek díjait bankonként

   Az életszerűség érdekében 19 000, 49 000 és 150 000 forint felvételét számoltuk ki. Nem fogunk a bonyolult díjszámító képletekkel fárasztani, csak a konkrét díjat közöljük veled és rendszeresen frissítjük. Ettől eltérő összegek készpénzfelvételének nagyságrendjét arányosítva számolhatod ki.

   Más összegeknél, ha a forintra pontos díjra van szükséged, akkor nézd meg a bankszámla-kalkulátorunkat!

   A díjszámításokat a sztenderd díjakon számoltuk, az ingyenes készpénzfelvételi keretek és az átalánydíjas csomagok tehát csökkentik ezeket a díjakat.

   Idegen banki ATM-ből pénzkivét magas készpénzfelvételi díjért

   CIB Bank készpénzfelvétel díja

   A CIB Bank ATM-jei fix díjjal használhatók a saját ATM-ekből és az idegen ATM-ekből történő készpénzfelvételek esetén, ami kevésbé előnyös, ha csak kisebb összeget veszel fel. A díj ugyanis 1 221 forint, 19 000, 49 000 és 150 000 forint felvétele esetén is. A postai és idegen bankfióki készpénzfelvétel díja 2 172, 2 172, illetve 4 062 forint.

   Ha a CIB Mastercard Gold kártyáját igényled, akkor az ATM díj sokkal olcsóbb ugyan (522 Ft saját ATM-ből és 876 Ft idegen ATM-ből, minden felvett összeg esetében), de ennek a kártyának 35 158 forint az éves díja, ami a 6 522 forintos legolcsóbb bankkártyához képest több mint ötszörös. Évente 41 darab készpénzfelvétel díjelőnye (saját ATM-ből) azonban már behozza ezt a különbséget az éves díjban. A postai és idegen bankfióki készpénzfelvétel díja a CIB Mastercard Gold kártyával is ugyanannyi.

   Ez minden díjcsomagnál így van, jelenleg ezek az ajánlott számlacsomagok a CIB-nél:

   Külföldön, az Intesa Sanpaolo bankcsoport ATM-jeiből ingyenes a készpénzfelvétel, de csak a CIB Visa Inspire Elektronikus és Dombornyomású Bankkártyával.

   A díjszámításokat a sztenderd díjakon számoltuk, az ingyenes készpénzfelvételi keretek és az átalánydíjas csomagok tehát csökkentik ezeket a díjakat.

   Nézd meg a CIB számlacsomag választékát a bankszámla-kalkulátorunkban, hátha tudsz váltani egy másik csomagra. A CIB Banknál - feltétellel - ingyenes számlavezetés is elérhető.

   Bezár
   Számlára érkező jövedelem
   Készpénzfelvétel a bank saját ATM-jéből
   Hány darab?
   Összesen
   Részletes kalkuláció
   Bezár
   Életkorod
   év

   Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

   Utalások
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft
   Automatikus beszedések
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft
   Rendszeres utalások
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft

   Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

   Kp felvétel másik bank ATM-jéből
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft
   Bankkártyás vásárlás
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft

   Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

   
   					
   Bezár

   Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

   Most kalkuláljuk a(z)
    bankszámláit...
    Mit szeretnél mobilról elintézni?
    Rendezés:
    • ECO bankszámla
     Mobilbanki ügyintézés
     4,3
     Mi ez?
     Havi összköltség 1 015 Ft Kezdetben 722 Ft
     Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
     Mobilbanki ügyintézés
     4,3
     Megnézem
     a bank oldalán
     Részletek
    • ECO Plusz bankszámla
     Mobilbanki ügyintézés
     4,3
     Mi ez?
     Havi összköltség 7 046 Ft Kezdetben 5 999 Ft
     Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
     Mobilbanki ügyintézés
     4,3
     Megnézem
     a bank oldalán
     Részletek
    • Classic Magánszámla
     Mobilbanki ügyintézés
     4,3
     Mi ez?
     Havi összköltség 2 612 Ft
     Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
     Mobilbanki ügyintézés
     4,3
     Megnézem
     a bank oldalán
     Részletek

    A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
    Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

    További szöveg megjelenítése
    Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
    - a bankszámla havi számlavezetési díja
    - a bankkártya éves díja
    - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
    - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
    Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
    Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
    - a bankszámla havi számlavezetési díja
    - a bankkártya éves díja
    - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
    - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
    Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

    Erste Bank készpénzfelvétel díja

    A díjszámításokat a sztenderd díjakon számoltuk, az ingyenes készpénzfelvételi keretek és az átalánydíjas csomagok tehát csökkentik ezeket a díjakat.

    Az Erste Bank ATM-ekből történő készpénzfelvétel során 19 000 forint, 49 000 forint és 150 000 forint felvétele ebben a sorrendben 546, 1 173 és 3 284 forintba kerül. Ugyanezek a díjak sorrendben 1 347, 2 241 és 2 251 forintba kerülnek idegen ATM használata során.

    Ha idegen banki bankpénztárban vagy postán veszed fel a 19 000, 49 000 vagy 150 000 forintot, akkor ebben a sorrendben 1 392, 2 133 és 4 628 forintot fizetsz érte.

    Ha George Díjcsomagot vagy George Online Díjcsomagot használsz, akkor a díjak kedvezőbbek. Saját ATM-ből 19 000, 49 000 és 150 000 forint felvétele 517, 1 114 és 3 124 forintba kerül, míg idegen ATM-ből 1 247, 2 081 és 4 889 forintba.

    Ugyanezeket az összegeket 1 294, 1 993 és 4 346 forintért veheted fel idegen bankfiókban vagy postán.

    Akik sokszor vesznek fel készpénzt, ráadásul nagyobb összegeket, azoknak nagyon megérheti az Erste Korlátlan ATM készpénzfelvételi csomagja, amely 938 forintba kerül havonta, és csak a 0,6 százalékos pénzügyi tranzakciós illetéket kell utána kifizetni. Így a 19 000, 49 000 és 150 000 forint felvétele 114, 294 és 900 forintba kerül. A kedvezményes készpénzfelvétel az Erste ATM-jeire vonatkozik belföldön és külföldön.

    Nézd meg az Erste számlacsomagokat a bankszámla-kalkulátorunkban, hátha tudsz váltani egy másik csomagra.

    Bezár
    Számlára érkező jövedelem
    Készpénzfelvétel a bank saját ATM-jéből
    Hány darab?
    Összesen
    Részletes kalkuláció
    Bezár
    Életkorod
    év

    Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

    Utalások
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft
    Automatikus beszedések
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft
    Rendszeres utalások
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft

    Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

    Kp felvétel másik bank ATM-jéből
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft
    Bankkártyás vásárlás
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft

    Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

    
    					
    Bezár

    Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

    Most kalkuláljuk a(z)
     bankszámláit...
     Mit szeretnél mobilról elintézni?
     Rendezés:
     • George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
      Mobilbanki ügyintézés
      4,5
      Mi ez?
      Havi összköltség 3 309 Ft Kezdetben 806 Ft
      Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
      Mobilbanki ügyintézés
      4,5
      Megnézem
      a bank oldalán
      Részletek
      • Digitalizáld Visa betéti kártyádat és 5 000 Ft díjkedvezményt kapsz
     • Privilégium "X" Díjcsomag Kedvezményes szinten
      Mobilbanki ügyintézés
      4,5
      Mi ez?
      Havi összköltség 3 320 Ft Kezdetben 1 149 Ft
      Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
      Mobilbanki ügyintézés
      4,5
      Megnézem
      a bank oldalán
      Részletek
     • EgySzámla Díjcsomag - korlátlan NetBank utalási kedvezménnyel
      Mobilbanki ügyintézés
      4,5
      Mi ez?
      Havi összköltség 3 954 Ft Kezdetben 2 236 Ft
      Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
      Mobilbanki ügyintézés
      4,5
      Megnézem
      a bank oldalán
      Részletek
     • Bázis Díjcsomag
      Mobilbanki ügyintézés
      4,5
      Mi ez?
      Havi összköltség 6 814 Ft Kezdetben 7 139 Ft
      Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
      Mobilbanki ügyintézés
      4,5
      Megnézem
      a bank oldalán
      Részletek

     A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
     Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

     További szöveg megjelenítése
     Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
     - a bankszámla havi számlavezetési díja
     - a bankkártya éves díja
     - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
     - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
     Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
     Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
     - a bankszámla havi számlavezetési díja
     - a bankkártya éves díja
     - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
     - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
     Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

     GRÁNIT Bank készpénzfelvétel díja

     A díjszámításokat a sztenderd díjakon számoltuk, az ingyenes készpénzfelvételi keretek és az átalánydíjas csomagok tehát csökkentik ezeket a díjakat.

     A GRÁNIT Banknál, ahol egyedül bankolhatsz 2024-ben még 2023-as árakon, ráadásul amúgy is igen kedvező díjért. 19 000 forint, 49 000 forint, 150 000 forint felvétele bármely hazai ATM-ből 343, 568 és 1 325 forintba kerül. A GRÁNIT - Digitális Plusz bankszámlánál szándékosan magasabb a díj, hogy az ügyfél kerülje a készpénzes tranzakciókat. Ezért itt a díjak 290 forinttal magasabbak.

     Idegen bankfiókban és postán 709, 1 039 és 2 150 forint egy készpénzfelvétel díja a fenti összegekkel, minden díjcsomagban.

     Jelenleg ezeket a bankszámlákat kínálja a Gránit Bank felnőtteknek:

     Nézd meg a GRÁNIT bankszámla választékát a bankszámla-kalkulátorunkban is, hátha tudsz váltani egy másik csomagra. A GRÁNIT Banknál feltétellel és feltétel nélkül is elérhető az ingyenes számlavezetés, a bankkártya éves díja pedig meglepően alacsony is lehet.

     Bezár
     Számlára érkező jövedelem
     Készpénzfelvétel a bank saját ATM-jéből
     Hány darab?
     Összesen
     Részletes kalkuláció
     Bezár
     Életkorod
     év

     Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

     Utalások
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft
     Automatikus beszedések
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft
     Rendszeres utalások
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft

     Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

     Kp felvétel másik bank ATM-jéből
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft
     Bankkártyás vásárlás
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft

     Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

     
     					
     Bezár

     Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

     Most kalkuláljuk a(z)
      bankszámláit...
      Mit szeretnél mobilról elintézni?
      Rendezés:
      • Bajnok bankszámla
       Mobilbanki ügyintézés
       3,9
       Mi ez?
       Havi összköltség 378 Ft Kezdetben 315 Ft
       Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
       Mobilbanki ügyintézés
       3,9
       Megnézem
       a bank oldalán
       Részletek
       • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
      • Digitális bankszámla
       Mobilbanki ügyintézés
       3,9
       Mi ez?
       Havi összköltség 606 Ft
       Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
       Mobilbanki ügyintézés
       3,9
       Megnézem
       a bank oldalán
       Részletek
       • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
      • Sztár bankszámla
       Mobilbanki ügyintézés
       3,9
       Mi ez?
       Havi összköltség 682 Ft Kezdetben 619 Ft
       Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
       Mobilbanki ügyintézés
       3,9
       Megnézem
       a bank oldalán
       Részletek
       • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
      • Kamat Plusz számlacsomag
       Mobilbanki ügyintézés
       3,9
       Mi ez?
       Havi összköltség 698 Ft
       Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
       Mobilbanki ügyintézés
       3,9
       Megnézem
       a bank oldalán
       Részletek
       • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
      • Family Számlacsomag
       Mobilbanki ügyintézés
       3,9
       Mi ez?
       Havi összköltség 807 Ft
       Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
       Mobilbanki ügyintézés
       3,9
       Megnézem
       a bank oldalán
       Részletek
       • Ezt a számlát a GRÁNIT Family Junior számlacsomaggal együtt tudod csak megnyitni
      • Digitális Plusz bankszámla
       Mobilbanki ügyintézés
       3,9
       Mi ez?
       Havi összköltség 1 264 Ft
       Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
       Mobilbanki ügyintézés
       3,9
       Megnézem
       a bank oldalán
       Részletek
       • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
      • Bajnok Plusz bankszámla
       Mobilbanki ügyintézés
       3,9
       Mi ez?
       Havi összköltség 1 306 Ft Kezdetben 1 148 Ft
       Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
       Mobilbanki ügyintézés
       3,9
       Megnézem
       a bank oldalán
       Részletek
       • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát

      A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
      Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

      További szöveg megjelenítése
      Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
      - a bankszámla havi számlavezetési díja
      - a bankkártya éves díja
      - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
      - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
      Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
      Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
      - a bankszámla havi számlavezetési díja
      - a bankkártya éves díja
      - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
      - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
      Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

      K&H Bank készpénzfelvétel díja

      A díjszámításokat a sztenderd díjakon számoltuk, az ingyenes készpénzfelvételi keretek és az átalánydíjas csomagok tehát csökkentik ezeket a díjakat.

      A K&H Bank ATM-jeiből 898, 1 276 és 2 549 forintba kerül egy 19 000, 49 000 és 150 000 forintos készpénzfelvétel a saját ATM hálózatban és ugyanez 1 197, 1 527 és 2 638 forintba kerül idegen ATM használata esetén.

      A jelzett három összeget 1 433, 1 835 és 3 188 forintért lehet felvenni idegen bankfiókban és postahivatalban.

      Nézd meg a K&H bankszámla választékát a bankszámla-kalkulátorunkban, hátha tudsz váltani egy másik csomagra. A K&H Banknál - feltétellel - ingyenes számlavezetés is elérhető.

      MagNet Bank készpénzfelvétel díja

      A díjszámításokat a sztenderd díjakon számoltuk, az ingyenes készpénzfelvételi keretek és az átalánydíjas csomagok tehát csökkentik ezeket a díjakat.

      A MagNet Banknak nagyon kevés ATM-je van országszerte, de több mint 500 magyarországi EURONET ATM is rendelkezésedre áll, amelyből saját ATM díjjal vehetsz fel pénzt.

      A saját ATM díjazás szerint 19 000 forint, 49 000 forint és 150 000 forint felvétele ebben a sorrendben 253, 538 és 1 499 forintba kerül. Az összes többi ATM használata sem sokkal drágább, 572, 857 és 1 818 forintba kerül a fenti összegeknek a felvétele, idegen bankfiókban és postán 782, 1 220 és 2 695 forintot kell kifizetni érte.

      Jelenleg ilyen bankszámlákat kínál a MagNet felnőtteknek:

      Nézd meg a MagNet bankszámla választékát a bankszámla-kalkulátorunkban is, hátha tudsz váltani egy másik csomagra. A MagNet Banknál nyilatkozat nélkül is elérhető az ingyenes készpénzfelvétel, így más bankkal együtt megduplázhatod a havi 150 000 forintos keretet.

      Bezár
      Számlára érkező jövedelem
      Készpénzfelvétel a bank saját ATM-jéből
      Hány darab?
      Összesen
      Részletes kalkuláció
      Bezár
      Életkorod
      év

      Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

      Utalások
      Hány darab?
      db
      Összesen
      Ft
      Automatikus beszedések
      Hány darab?
      db
      Összesen
      Ft
      Rendszeres utalások
      Hány darab?
      db
      Összesen
      Ft

      Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

      Kp felvétel másik bank ATM-jéből
      Hány darab?
      db
      Összesen
      Ft
      Bankkártyás vásárlás
      Hány darab?
      db
      Összesen
      Ft

      Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

      
      					
      Bezár

      Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

      Most kalkuláljuk a(z)
       bankszámláit...
       Mit szeretnél mobilról elintézni?
       Rendezés:
       • Diamond számlacsomag
        Mobilbanki ügyintézés
        3,0
        Mi ez?
        Havi összköltség 323 Ft
        Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
        Mobilbanki ügyintézés
        3,0
        Megnézem
        a bank oldalán
        Részletek
       • Házhozszámla
        Mobilbanki ügyintézés
        3,0
        Mi ez?
        Havi összköltség 349 Ft
        Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
        Mobilbanki ügyintézés
        3,0
        Megnézem
        a bank oldalán
        Részletek
        • Csak online igényelhető új ügyfeleknek
       • Csillag számlacsomag
        Mobilbanki ügyintézés
        3,0
        Mi ez?
        Havi összköltség 425 Ft
        Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
        Mobilbanki ügyintézés
        3,0
        Megnézem
        a bank oldalán
        Részletek
       • Általános számlacsomag
        Mobilbanki ügyintézés
        3,0
        Mi ez?
        Havi összköltség 1 919 Ft
        Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
        Mobilbanki ügyintézés
        3,0
        Megnézem
        a bank oldalán
        Részletek

       A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
       Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

       További szöveg megjelenítése
       Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
       - a bankszámla havi számlavezetési díja
       - a bankkártya éves díja
       - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
       - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
       Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
       Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
       - a bankszámla havi számlavezetési díja
       - a bankkártya éves díja
       - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
       - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
       Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

       MBH Bank készpénzfelvétel díja

       A díjszámításokat a sztenderd díjakon számoltuk, az ingyenes készpénzfelvételi keretek és az átalánydíjas csomagok tehát csökkentik ezeket a díjakat.

       Az MBH Bank saját ATM-jeiből 773, 953 és 1 559 forintba kerül 19 000 forint, 49 000 forint és 150 000 forint felvétele. Ezek a díjak a korábbi takarékbankos, MKB Bank-os és Budapest Bank-os ATM-ek használata esetén egyaránt érvényesek.

       Idegen ATM-ből 839, 1 421 és 3 380 forintba kerül a fenti összegek felvétele, idegen bankfiókban és postán pedig 1 566, 2 553 és 5 876 forintba.

       Nézd meg az MBH Bank bankszámla választékát a bankszámla-kalkulátorunkban, hátha tudsz váltani egy másik csomagra. Az MBH Banknál új ügyfeleknek - feltétellel - akár ingyenes számlavezetés is elérhető.

       OTP Bank készpénzfelvétel díja

       A díjszámításokat a sztenderd díjakon számoltuk, az ingyenes készpénzfelvételi keretek és az átalánydíjas csomagok tehát csökkentik ezeket a díjakat.

       Az OTP Banknak van a legnagyobb ATM-lefedettsége hazánkban, egyben a legtöbb ügyféllel is ez a bank rendelkezik.

       A legnagyobb magyarországi banknál 19 000 forint, 49 000 forint, illetve 150 000 forint felvétele sorrendben 442, 889 és 2 394 forintba kerül a saját ATM-ből. Idegen ATM-ből 1 695, 1 875 és 2 481 forint egy ATM készpénzfelvétel díja a fenti összegekkel.

       A készpénzfelvétel költsége postahivatalban 760, 1 207 és 2 712 forintba kerülnek.

       Kedvezményes csomagok is vannak

       Az OTP Smart számlacsomagnál választható a 2 ATM csomag 555 és az 5 ATM csomag 949 forintért havonta. Ezek tartalmazzák 2, illetve 5 ATM készpénzfelvétel díját saját ATM-ből az adott havi ciklusban. Látható, hogy ezzel rengeteget spórolhat az, aki többször venne fel készpénzt.

       Hasonló csomagok vannak a Bázis számla esetén is, az ingyenes készpénzfelvételhez kapcsolódóan. Havi 463 forintért olyan csomag választható, amely - OTP ATM-ekben - a havi 150 000 forintos törvényi ingyenes készpénzfelvételi határig korlátlan darabszámúra emeli az amúgy csak legfeljebb havi 2 darab ingyenes készpénzfelvételt.

       Egy másik hasonló csomag havi 1 087 forintért az ingyenes 150 000 forintos törvényi határt 300 000 forintra emeli, bármely magyarországi ATM-ből. A havi 2 darab ingyenes készpénzfelvétel azonban ezzel a csomaggal sem emelkedik, tehát a 300 000 forintot is csak összesen legfeljebb 2 tranzakcióval lehet felvenni további készpénzfelvételi díj fizetése nélkül.

       Nézd meg az OTP bankszámla választékát a bankszámla-kalkulátorunkban, hátha tudsz váltani egy másik csomagra. Az OTP Banknál - feltétellel - ingyenes számlavezetés is elérhető és többféle átalánydíjas tranzakciós csomagból is választhatsz két számlacsomag esetében.

       Bezár
       Számlára érkező jövedelem
       Készpénzfelvétel a bank saját ATM-jéből
       Hány darab?
       Összesen
       Részletes kalkuláció
       Bezár
       Életkorod
       év

       Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

       Utalások
       Hány darab?
       db
       Összesen
       Ft
       Automatikus beszedések
       Hány darab?
       db
       Összesen
       Ft
       Rendszeres utalások
       Hány darab?
       db
       Összesen
       Ft

       Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

       Kp felvétel másik bank ATM-jéből
       Hány darab?
       db
       Összesen
       Ft
       Bankkártyás vásárlás
       Hány darab?
       db
       Összesen
       Ft

       Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

       
       					
       Bezár

       Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

       Most kalkuláljuk a(z)
        bankszámláit...
        Mit szeretnél mobilról elintézni?
        Rendezés:
        • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
         Mobilbanki ügyintézés
         5,0
         Mi ez?
         Havi összköltség 450 Ft Kezdetben 304 Ft
         Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
         Mobilbanki ügyintézés
         5,0
         Megnézem
         a bank oldalán
         Részletek
        • Bázis számla S számlacsomag
         Mobilbanki ügyintézés
         5,0
         Mi ez?
         Havi összköltség 2 436 Ft Kezdetben 2 107 Ft
         Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
         Mobilbanki ügyintézés
         5,0
         Megnézem
         a bank oldalán
         Részletek
        • Bázis számla S számlacsomag
         Mobilbanki ügyintézés
         5,0
         Mi ez?
         Havi összköltség 2 582 Ft Kezdetben 2 217 Ft
         Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
         Mobilbanki ügyintézés
         5,0
         Megnézem
         a bank oldalán
         Részletek
        • Bázis számla Prémium Next szolgáltatással
         Mobilbanki ügyintézés
         5,0
         Mi ez?
         Havi összköltség 10 000 Ft Kezdetben 9 238 Ft
         Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
         Mobilbanki ügyintézés
         5,0
         Megnézem
         a bank oldalán
         Részletek

        A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
        Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

        További szöveg megjelenítése
        Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
        - a bankszámla havi számlavezetési díja
        - a bankkártya éves díja
        - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
        - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
        Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
        Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
        - a bankszámla havi számlavezetési díja
        - a bankkártya éves díja
        - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
        - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
        Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

        Raiffeisen Bank készpénzfelvétel díja

        A Raiffeisen Banknál a bank saját ATM-jeinek használata díjcsomagonként különbözik.

        19 000 forint, 49 000 forint és 150 000 forint felvétele a Díjnyertes számlánál 383, 441 és 1 350 forintba kerül. Az Aktivitás 3.0 számlánál ugyanez 851, 851 és 1 350 forintba. A Mindennapok 2.0 esetében 880, 880 és 1 410 forint a készpénzfelvétel díja a fenti összegekre, az Online számla esetében pedig 839, 839 és 1 335 forint.

        Idegen ATM-ből ugyanezek az összegek a Díjnyertes számlánál 1 148, 1 148 és 2 730 forintba kerülnek, az Aktivitás 3.0 számlánál 851, 892 és 2 730 forintba, a Mindennapok 2.0 esetében 880, 921 és 2 820 forintba, míg az Online számla esetében 839, 877 és 2 685 forintba. Idegen bankfiókban és postahivatalban is ez utóbbi díjak érvényesek.

        Jelenleg ilyen bankszámlákat kínál a Raiffeisen felnőtteknek:

        • Díjnyertes Számla
        • Aktivitás 3.0 Számla
        • Mindennapok 2.0 Számlacsomag
        • Online Számla
        • Bázis 2.0 Számlacsomag
        • Prémium Gold 2.0 számlacsomag

        Nézd meg a Raiffeisen Bank választékát a bankszámla-kalkulátorunkban, hátha tudsz váltani egy másik csomagra. A Raiffeisen Banknál - feltétellel - úgy is elérhető az ingyenes számlavezetés, hogy nem szükséges minden hónapban jövedelmet utaltatnod a számlára, elég, ha csak költesz az egyenlegedből.

        Revolut Bank készpénzfelvétel díja

        A Revolutnak nincs saját ATM-je, így a készpénzfelvételért a világon egységes díjat kell fizetni.

        Az ingyenes 75 000 forintos havi keret kihasználása után minden készpénzfelvétel egységesen 2 százalékba kerül, azaz 19 000 forint felvétele 380, 49 000 forint felvétele 980, 150 000 forint felvétele pedig 3 000 forintba.

        UniCredit Bank készpénzfelvétel díja

        A díjszámításokat a sztenderd díjakon számoltuk, az ingyenes készpénzfelvételi keretek és az átalánydíjas csomagok tehát csökkentik ezeket a díjakat.

        Az UniCredit Bank saját ATM-jeiből 19 000 forint, 49 000 forint és 150 000 forint felvétele 383, 510 és 1 560 forintba kerül a Mobil Aktív Plusz és 336, 336 és 725 forintba az Ikon Plusz számlacsomagban.

        Idegen bank ATM-jéből ezeket az összegeket 1 197, 1 716 és 3 461 forintért lehet felvenni a Mobil Aktív Pluszban és 1 014, 1 285 és 2 376 forintért az Ikon Plusz számlacsomagban.

        Idegen bankfiókban és postahivatalban belföldön 1 144, 1 376 és 2 859 forintba kerülnek ezek a készpénzfelvételek a Mobil Aktív Pluszban és 1 144, 1 144 és 2 135 forintba az Ikon Plus számlacsomagban.

        Nézd meg az UniCredit számlacsomag választékát a bankszámla-kalkulátorunkban, hátha tudsz váltani egy másik csomagra. Az UniCredit Banknál – csak mobilalkalmazás használatával - teljesen ingyenes, korlátlan átutalási lehetőség is elérhető, még a pénzügyi tranzakciós illetéket sem kell megfizetni.

        Bezár
        Számlára érkező jövedelem
        Készpénzfelvétel a bank saját ATM-jéből
        Hány darab?
        Összesen
        Részletes kalkuláció
        Bezár
        Életkorod
        év

        Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

        Utalások
        Hány darab?
        db
        Összesen
        Ft
        Automatikus beszedések
        Hány darab?
        db
        Összesen
        Ft
        Rendszeres utalások
        Hány darab?
        db
        Összesen
        Ft

        Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

        Kp felvétel másik bank ATM-jéből
        Hány darab?
        db
        Összesen
        Ft
        Bankkártyás vásárlás
        Hány darab?
        db
        Összesen
        Ft

        Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

        
        					
        Bezár

        Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

        Most kalkuláljuk a(z)
         bankszámláit...
         Mit szeretnél mobilról elintézni?
         Rendezés:
         • Mobil Aktív Plusz számlacsomag
          Mobilbanki ügyintézés
          4,1
          Mi ez?
          Havi összköltség 1 206 Ft Kezdetben 693 Ft
          Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
          Mobilbanki ügyintézés
          4,1
          Megnézem
          a bank oldalán
          Részletek
         • Ikon Plusz számlacsomag
          Mobilbanki ügyintézés
          4,1
          Mi ez?
          Havi összköltség 7 230 Ft Kezdetben 5 241 Ft
          Készpénzfelvétel díja 0 Ft 90 000 Ft felvétele esetén
          Mobilbanki ügyintézés
          4,1
          Megnézem
          a bank oldalán
          Részletek

         A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
         Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

         További szöveg megjelenítése
         Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
         - a bankszámla havi számlavezetési díja
         - a bankkártya éves díja
         - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
         - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
         Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
         Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
         - a bankszámla havi számlavezetési díja
         - a bankkártya éves díja
         - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
         - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
         Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

         Összefoglaló a készpénzfelvételről

         A készpénzfelvétel legegyszerűbb módja, amikor egy banki ATM-ből veszel fel készpénzt. Kisebb összegeknél a saját bankod ATM-jének a választása olcsóbb lehet, de ha nagyobb összegről van szó, elképzelhető, hogy jobban jársz, ha más bank ATM-jét használod.

         A legdrágábban a postahivatalokban tudsz készpénzt felvenni, ezért ezt kerüld el, ha tudod. 2025. január 1-től azonban a postákra is kiterjed az ingyenes készpénzfelvétel.

         Használd ki a törvényi ingyenes készpénzfelvételt havi legfeljebb 2 alkalommal, összesen legfeljebb 150 000 forintig! Ez azonban csak azoknak érhető el, akik nyilatkoztak a bankjuknál és személyenként egy időben csak egy bankszámlán.

         Ha rendszeresen veszel fel készpénzt a törvényi ingyenes határon túl, akkor nézz körül, a bankod kínál-e átalánydíjas csomagot a készpénzfelvételre!

         Az – általában legolcsóbbnak számító – ATM készpénzfelvétel majdnem minden díjcsomagnál egységes díjazású, így csak ezért nem érdemes díjcsomagot váltanod.

         A készpénzfelvételnek mindig vannak alternatívái. Vizsgáld meg, valóban szükséges-e a készpénzt felvenni, nem lehet-e más módszerrel fizetni, például kártyával vagy átutalással.

         Készpénzfelvétel előnyök-hátrányok

         • a készpénzfelvétel többféleképpen is lehetséges a számládról, de a díjak különböznek
         • gyorsan készpénzhez juthatsz az ATM-ekből éjjel-nappal bármikor
         • sokféle megoldás létezik a készpénzfelvételi díj csökkentésére
         • ha beregisztrálsz erre a bankodnál, akkor a törvényi ingyenes készpénzfelvétel keretében ingyen vehetsz fel pénzt havonta legfeljebb kétszer, összesen legfeljebb 150 000 forintig
         • a készpénzfelvétel az egyik legdrágább banki művelet – ha tudod, kerüld el!
         • a készpénzfelvételt magasabb pénzügyi tranzakciós illeték terheli, mint az átutalást
         • miközben a bankkártyás vásárlás és az átutalás akár korlátlan összegre is szólhat, a készpénzfelvételi lehetőségek igen limitáltak, ha néhány százezer forintnál többre lenne szükséged.
         • a kártyádat kibocsátó bankhoz képest idegen bank ATM-je erősen limitálhatja a készpénzfelvételt

         Maradtak kérdéseid?

         • Hogy lesz a legalacsonyabb a készpénzfelvétel díja?

          Mindig az ATM készpénzfelvétel a legolcsóbb megoldás. De még ezen belül is léteznek olyan lehetőségek, amelyekkel csökkentheted ezt a díjat, ha például rendszeresen veszel fel pénzt, akkor átalánydíjas készpénzfelvételi csomagok is léteznek.

          Az útmutató első részében felsorolunk több olyan trükköt is, mellyel csökkentheted a készpénzfelvétel díját.

         • Miért csak 100 000 forintot tudok kivenni egyszerre egy ATM-ből, ha a kártyalimitem nagyobb és van is pénz a számlámon?

          Egyes bankok (K&H Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank és UniCredit Bank), bankonként eltérő mértékben, 100 000 és 250 000 közti forintösszegben maximálják az idegen bank által kibocsátott bankkártyával az ATM-jeikből egy tranzakcióval felvehető összeget. Ha neked ez kevés, keress egy ATM-et egy másik banktól!

         • A készpénzfelvétel magas pénzügyi tranzakciós illetékét hogyan kell kifizetnem?

          A bank egyben levonja a banki díjjal együtt, így ezzel nincs semmilyen teendőd.

         Gergely Péter
         Gergely Péter pénzügyi szakértő
         Linkedin
         Gergely Péter pénzügyi szakértő

         Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.

         Legfrissebb útmutatóink bankszámla témában

         • 18 év alatt a diákszámlához is tartozhat bankkártya
          Bankszámla

          Bankkártya gyerekeknek - Ilyen bankkártyák elérhetők 18 év alatt

          Már az általános iskolai kor kezdetétől igényelhető bankkártya a gyerkekeknek, de a számlanyitáshoz jelen kell lennie a szülőnek is, hiszen jogilag csak nagykorú személy nyithat számlát. Ebből az útmutatóból megtudhatod, hogy milyen választék áll ma rendelkezésedre, ha bankkártyát szeretnél a gyermekednek.

          frissítve: 2024. június 9.
         • Diáklány szemüvegben és az iskolai cuccaival
          Bankszámla

          Ezért fontos a gyermeknek a diákszámla

          Már gyermekkorban is érdemes bankszámlát nyitni, mert sok mindenben képes segíteni a gyermekeknek is a mindennapokban. A pénzügyi tudatosság és a pénz kezelésének fejlesztése, önfejlesztése kulcsfontosságú lesz majd később a gyermekek felnőtt élete során. Egy diákszámla ráadásul még olcsó is, ami segít könnyebben begyakorolni a felnőtt korban amúgy is elkövetkező napi pénzügyeket.

          frissítve: 2024. június 7.
         • A kedvezményes devizaváltással sokat spórolhatsz
          Bankszámla

          Devizaváltás olcsóbban - így spórolhatsz rajta 2024-ben

          A devizaváltás kérdésköre a nyaralásokon szokott elsősorban előkerülni. Pedig hasznos lehet akkor is, ha rendszeresen vásárolsz külföldi webáruházakban vagy akkor is, ha devizában szeretnél takarékoskodni. Azt mi sem tudjuk megmondani neked, hogy mikor tudsz a legkedvezőbben devizát váltani, de azt igen, hogy pillanatnyilag hogyan tudsz a legjobb feltételekkel devizához jutni. Olvasd el ezt az útmutatót, és kezdj el sokat spórolni a devizaváltáson!

          frissítve: 2024. július 12.