Online bankszámla nyitás - így érdemes csinálni

Ha szeretnél egy otthonról egyszerűen és gyorsan megnyitható bankszámlát, amivel akár több tízezer forintot is tudsz spórolni, akkor ez az útmutató neked szól. Megmutatjuk hogy melyik banknál és számlacsomaggal teheted ezt meg.

 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2024. június 7.
 • promóció

Bizonyára te sem szeretsz hivatalokba vagy bankfiókba járni ügyintézni, ha nem muszáj. A statisztikák szerint nagyon ritkán váltunk bankot és jó eséllyel évekig ott bankolsz, ahol előzőleg számlát nyitottál. Pedig nem kell így lennie, manapság már a szelfis vagy online bankszámla nyitás minden banknál is működik. A legtöbben már csak akkor váltanak, ha pofátlanul magasak a költségek, vagy egy kedvezőbb hitelajánlat miatt egy másik bankot választanak. Ennek azonban nem kell így lennie. Megmutatjuk, hogy a többórás bankfióki ügyintézés helyett hogyan és mely bankoknál intézheted el online a bankszámla nyitást és hogy mely bankszámlákkal tudsz akár tízezreket is megspórolni.

Akár az első bankszámládat nyitnád meg, vagy már valamelyik banknál vagy évek óta és váltanál, a szelfis vagy online bankszámlanyitás egyszerűbb lesz, mint gondolnád.

A bankszámlanyitás megkezdése előtt jól nézz utána, hogy melyik bank és annak melyik bankszámlája a legjobb neked. Jelenleg is több tucat bankszámla közül választhatsz és ezek mind különböző költségeket számolnak fel a számlavezetésért, utalásért vagy a készpénzfelvételért.

Nagy tévedés lenne azt gondolni, hogy mindegy, mit választasz, mert amelyik számlacsomagnál valamelyik költség olcsóbb, ott más lesz drágább, és végül pont ugyanott vagy.

A számlanyitás elindítása előtt el kell döntened, ha nem az első bankszámládról van szó, hogy a régi számlád megszünteted-e vagy az ottani beállított állandó utalásokat és csoportos beszedéseket át akarod-e hozni az új számlára. Erre ma már van lehetőséged az egyszerűsített bankváltással.

A saját bankodnál is maradhatsz és bankon belül is átválthatsz egy olcsóbb számlacsomagra. Így megmarad a bankszámlaszámod, bankkártyád és minden más. Egyszerűen csak kevesebb lesz ezután a havi költséged.

Megmutatjuk, hogy melyik banknál tudsz számlát nyitni szelfivel vagy akár videóval és utána konkrét kalkulációt is tudsz készíteni.

Online bankszámlanyitás
Bank és
számla neve
Szelfivel
megnyitható?
Videóbankkal
megnyitható?
CIB ECO
bankszámla
igennem
Erste George
Online Díjcsomag
igenigen
Gránit Bajnok
bankszámla
igenigen
MagNet Csillag
számlacsomag
nemigen
MBH Banknemigen
OTP Smart
számlacsomag
igenigen
UniCredit Mobil Aktív
Plusz számlacsomag


nemigen

Melyik a legbiztonságosabb bank?

Mindenkinek fontos, hogy biztonságban legyen a pénze. Emiatt ma már nem kell aggódnod, mert a magyar bankszámlákon lévő pénzre az Országos Betétbiztosítási alap – röviden OBA – garanciája vonatkozik. Ez egészen 100 000 euróig, tehát jelenleg nagyjából 38 millió forintig érvényes.

Ez lényegében annyit jelent, hogy ha a bank, amelynél a pénzed van csődbe megy (vagy más ok miatt bezárják, mint például a Sberbankot), akkor garantáltan visszakapod a pénzedet. Sőt, ha ennél több pénzed van, akkor erre is van megoldás, hogy biztonságban tudd a megtakarításaidat.

Először válassz egy bankszámlát!

Bezár
Havonta
számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár
Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • Bajnok bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 413 Ft Kezdetben 350 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 510 Ft Kezdetben 364 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • ECO bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 189 Ft Kezdetben 892 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Mi ez?
   Havi összköltség 2 967 Ft Kezdetben 806 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • Digitalizáld Visa betéti kártyádat és 5 000 Ft díjkedvezményt kapsz
  • MBH Kedvezmény Plusz Számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 3 779 Ft Kezdetben 2 251 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Megnézem Részletek
  5 / 5 találat

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Így indulj el, ha már kiválasztottad a legjobb bankszámlát

  Miután minden szempontot mérlegeltél és kiválasztottad a számlacsomagot, ami neked a legmegfelelőbb, elindíthatod a bankszámlanyitást.

  Ennek egyik módja, ha személyesen bemész a bankfiókba és az ügyintéző segítségével megnyitod a számlát. Az azonosításhoz szükséges személyes dokumentumaid (fényképes igazolvány, lakcímkártya) legyenek nálad, ha 18 év feletti diák vagy, akkor a diákigazolványodat is vidd magaddal.

  Általában személyesen is ugyanazokat a bankszámlákat tudod megnyitni, mint online. Ha mégis személyesen mennél el a bankfiókba a számlanyitáshoz, akkor sem kell semmilyen extra költséget fizetned. Habár a bankoknak olcsóbb a szelfis és a videós számlanyitás, de szerencsére az ügyintéző idejét és a fiók fenntartási költségét nem terhelik még rád a fióki számlanyitásnál.

  Viszont sokkal jobban jársz a szelfis vagy a videós számlanyitással. Nézzük meg ezeket!

  Szelfis ügyintézés

  Ennek a legnagyobb előnye, hogy nem kell bemenned a bankba és nem kell vonalban lenned a banki ügyintézővel, ahogy egy videóbankos számlanyitásnál tennéd.

  Amire szükséged lesz, az egy kamerával készített fénykép vagy esetleg egy rövidebb videó, a személyes adatok megadása és egy személyi okmány bemutatása, szintén egy fénykép elküldése által. A Revolutnál és a Curve-nél ez már évek óta működik, a magyar bankok közül pedig náluk érhető el.

  A szelfivel történő bankszámla megnyitása leggyakrabban a következőképpen zajlik:

  1. Fotót készítesz a személyi azonosító okmányodról – a személyi igazolványodról vagy a jogosítványodról –, majd pedig vagy szelfit, vagy egy rövid videót magadról. A lényeg, hogy mindenképp jól látszódj és felismerhető legyél.
  2. Megadod a fontos adatokat, amelyeket hivatalos ügyek intézéséhez kérni szoktak. Ez a születési hely és idő, az édesanyád leánykori neve és az aktuális lakcímed, továbbá a fontosabb okmányaid (személyi igazolvány, lakcímkártya) adatai.
  3. Ha nem az adott bank nyitvatartási idején belül végzed a regisztrációt, várnod kell, ugyanis hivatalossá csak akkor válhat az online bankszámlanyitás, ha egy ottani ügyintéző jóvá is hagyja a kérelmedet. Ha pedig valamilyen probléma adódna, a banknak két munkanapon belül szólnia kell róla.

  A szelfis számlanyitáshoz - banktól függően - szükséged lehet egy NFC-s mobiltelefonra és NFC-s személyi igazolványra. Az NFC egy vezeték nélküli kommunikációs szabvány, a bankkártyás érintéses fizetés is ezzel a szabvánnyal működik. Minden, 2016. január elseje után kibocsátott személyi igazolvány NFC-s.

  Azt azonban tudnod kell, hogy a csupán szelfivel, a személyi igazolványoddal felépített, NFC-s kapcsolat nélkül megnyitott számlát korlátozottan fogod tudni használni. Ez azt jelenti, hogy mindössze 300 000 forint készpénzt vehetsz fel havonta, az EU-n kívülre nem végezhetsz átutalást és 10 millió forintot elérő utalásokat sem csinálhatsz.

  Mindez akkor oldódik fel, ha a szelfis számlanyitást követően elvégzel egy „valós idejű”, tehát vagy videóchaten vagy személyes találkozáson történő azonosítást is.

  Online szelfis számlanyitás laptop és telefon segítségével

  Bankonként bemutatjuk a szelfis számlanyitás folyamatát

  A szelfis számlanyitás folyamata a bankoknál nagyon hasonló, de természetesen vannak különbségek, elsősorban a sorrendben, illetve a szükséges nyilatkozatok összevonásában vagy szétbontásában.

  CIB Bank

  A CIB Banknál a mobilalkalmazás (iOS vagy Android) kell majd a szelfis számlanyitáshoz. Elindítása után a Számlát nyitok gombot kell megnyomni és a termékelőnyök ismertetése után meg kell adnod a nevedet és az e-mail címedet, melyet meg kell erősítened egy e-mailben kapott kóddal.

  Ezt követően kell megadnod a telefonszámodat, melyet az SMS-ben kapott kóddal kell megerősítened. A PIN kód beállítását követően elkészül a profilod, melyet bármikor megszakíthatsz és később onnan folytathatod 30 napon belül, ahol abbahagytad. A folyamat az okmányaid fotózásával és a szelfivel folytatódik.

  Ha itt nem fogadja el a szelfit a CIB Bank rendszere, akkor csak 24 óra múlva próbálkozhatsz tovább, ahogy mi is jártunk. Megmutatjuk a CIB szelfivel megnyitható bankszámláit.

  Bezár
  Havonta
  számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
  Részletes kalkuláció
  Bezár
  Életkorod
  év

  Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

  Utalások
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Automatikus beszedések
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Rendszeres utalások
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft

  Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

  Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Kp felvétel másik bank ATM-jéből
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Bankkártyás vásárlás
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft

  Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

  
  					
  Bezár

  Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

  Most kalkuláljuk a(z)
   bankszámláit...
   Mit szeretnél mobilról elintézni?
   Rendezés:
   • ECO bankszámla
    Mobilbanki ügyintézés
    4,3
    Mi ez?
    Havi összköltség 1 189 Ft Kezdetben 892 Ft
    Számlanyitási akció 0 Ft
    Mobilbanki ügyintézés
    4,3
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
   • ECO Plusz bankszámla
    Mobilbanki ügyintézés
    4,3
    Mi ez?
    Havi összköltség 7 220 Ft Kezdetben 6 169 Ft
    Számlanyitási akció 0 Ft
    Mobilbanki ügyintézés
    4,3
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
   • Classic Magánszámla
    Mobilbanki ügyintézés
    4,3
    Mi ez?
    Havi összköltség 2 929 Ft
    Számlanyitási akció 0 Ft
    Mobilbanki ügyintézés
    4,3
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek

   A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
   Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

   További szöveg megjelenítése

   Erste Bank

   Az Erste Banknál a számlanyitás a napi bankolásra használt George appal (iOS és Android) kezdeményezhető. Az adatkezelési hozzájárulás kitöltése után meg kell adnod az email címedet és az ott kapott kóddal hitelesítened is kell. Jön még két pipa, majd a szelfi készítése.

   A szemeddel követned kell egy mozgó pontot fejmozgatás nélkül, majd jöhet a személyi mindkét oldalának lefényképezése. Ezt követi az adatok beolvasása a személyi igazolványról, ehhez a telefonodnak NFC-snek kell lennie. Ez ugyanaz a szabvány, mint amint a bankkártyás érintéses fizetéshez használsz. A személyi igazolványok már 2016 óta ismerik ezt a szabványt, így az adatok kiolvasása egy NFC kapcsolatra alkalmas telefonnal ugyanúgy lehetséges.

   A lakcímkártyát is le kell fotózni, amiből az applikáció beszkenneli az adatokat. Ezeket javíthatod utólag, ha nem jól ismerte fel a karaktereket.

   Utána jön a számlacsomag kiválasztása és a bankkártya igénylése. Ezt követően igényelhetsz push értesítéseket, de ezért fizetned kell az Erste Banknál. Az igénylésük nem kötelező. Jön pár nyilatkozat, majd egy ügyfélprofil kérdőív, melyen a várható számlahasználati szokásaidra kérdeznek rá.

   A bankszámlaszerződést lapozással olvashatod el, ezt követően le is töltheted a hirdetményeket, üzletszabályzatokat, ha érdekelnek. Miután mindennel végeztél, a feltételek aláírása következik, melyet egy SMS-ben kapott kóddal kell elvégezni. Itt véget is ér a folyamat, a bank 2 munkanapon belül értesít a regisztráció sikerességéről.

   Megmutatjuk az Erste szelfivel megnyitható bankszámláit.

   Bezár
   Havonta
   számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
   Részletes kalkuláció
   Bezár
   Életkorod
   év

   Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

   Utalások
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft
   Automatikus beszedések
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft
   Rendszeres utalások
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft

   Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

   Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft
   Kp felvétel másik bank ATM-jéből
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft
   Bankkártyás vásárlás
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft

   Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

   
   					
   Bezár

   Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

   Most kalkuláljuk a(z)
    bankszámláit...
    Mit szeretnél mobilról elintézni?
    Rendezés:
    • George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
     Mobilbanki ügyintézés
     4,5
     Mi ez?
     Havi összköltség 2 967 Ft Kezdetben 806 Ft
     Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
     Mobilbanki ügyintézés
     4,5
     Megnézem
     a bank oldalán
     Részletek
     • Digitalizáld Visa betéti kártyádat és 5 000 Ft díjkedvezményt kapsz
    • Privilégium "X" Díjcsomag Kedvezményes szinten
     Mobilbanki ügyintézés
     4,5
     Mi ez?
     Havi összköltség 3 021 Ft Kezdetben 1 212 Ft
     Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
     Mobilbanki ügyintézés
     4,5
     Megnézem
     a bank oldalán
     Részletek
    • EgySzámla Díjcsomag - korlátlan NetBank utalási kedvezménnyel
     Mobilbanki ügyintézés
     4,5
     Mi ez?
     Havi összköltség 3 915 Ft Kezdetben 2 553 Ft
     Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
     Mobilbanki ügyintézés
     4,5
     Megnézem
     a bank oldalán
     Részletek
    • Bázis Díjcsomag
     Mobilbanki ügyintézés
     4,5
     Mi ez?
     Havi összköltség 7 289 Ft Kezdetben 7 614 Ft
     Számlanyitási akció 0 Ft
     Mobilbanki ügyintézés
     4,5
     Megnézem
     a bank oldalán
     Részletek

    A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
    Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

    További szöveg megjelenítése

    Gránit Bank

    A Gránit Banknál termékismertetéssel indul a folyamat (iOS és Android). E-mail cím és telefonszám megadása következik. A bankszámlaválasztón a számlát, a kártyaválasztón a bankkártyát tudod kiválasztani.

    Ha ez megvan, dönthetsz megtakarítási számla együttes nyitásáról, de ez csak opció, nem kötelező. Adatkezelési hozzájárulás, tényleges tulajdonosi nyilatkozat és kiemelt közszereplő, FATCA és CRS, majd a marketing nyilatkozat következik. Ez csak felsorolva tűnik soknak, valójában hamar át tudsz menni ezeken.

    A személyi igazolvány beszkennelése következik a mobilod kamerájával. Ezt követi a chip adatainak beolvasása NFC-vel. Ezután a bank kijelzi a beolvasott személyes adatokat, majd a lakcímkártyát kell befotóznod. Itt is kijelzi a bank a beolvasott adatokat, melyekben ha hibát találsz, ki tudod javítani, hiszen a beolvasás során felléphetnek karaktertévesztések. Itt kell ellenőrizni a telefonszámot egy SMS-ben kapott kóddal.

    Előáll a szerződéstervezet, melyet végigolvashatsz (végiglapozhatsz). A legvégén 10 másodperces videóban rögzítik az arcképedet, mely alatt be kell olvasni a kijelzett három jegyű számot. A videófelvételen csak te lehetsz.

    Ezzel véget is ér a számlanyitási folyamat, a bank 2 munkanapon belüli elbírálás után értesít a sikeres számlanyitásról vagy annak megtagadásáról.

    Megmutatjuk a Gránit szelfivel megnyitható bankszámláit.

    Bezár
    Havonta
    számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
    Részletes kalkuláció
    Bezár
    Életkorod
    év

    Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

    Utalások
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft
    Automatikus beszedések
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft
    Rendszeres utalások
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft

    Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

    Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft
    Kp felvétel másik bank ATM-jéből
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft
    Bankkártyás vásárlás
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft

    Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

    
    					
    Bezár

    Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

    Most kalkuláljuk a(z)
     bankszámláit...
     Mit szeretnél mobilról elintézni?
     Rendezés:
     • Bajnok bankszámla
      Mobilbanki ügyintézés
      3,9
      Mi ez?
      Havi összköltség 413 Ft Kezdetben 350 Ft
      Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
      Mobilbanki ügyintézés
      3,9
      Megnézem
      a bank oldalán
      Részletek
      • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
     • Digitális bankszámla
      Mobilbanki ügyintézés
      3,9
      Mi ez?
      Havi összköltség 734 Ft
      Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
      Mobilbanki ügyintézés
      3,9
      Megnézem
      a bank oldalán
      Részletek
      • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
     • Sztár bankszámla
      Mobilbanki ügyintézés
      3,9
      Mi ez?
      Havi összköltség 739 Ft Kezdetben 676 Ft
      Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
      Mobilbanki ügyintézés
      3,9
      Megnézem
      a bank oldalán
      Részletek
      • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
     • Kamat Plusz számlacsomag
      Mobilbanki ügyintézés
      3,9
      Mi ez?
      Havi összköltség 761 Ft
      Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
      Mobilbanki ügyintézés
      3,9
      Megnézem
      a bank oldalán
      Részletek
      • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
     • Family Számlacsomag
      Mobilbanki ügyintézés
      3,9
      Mi ez?
      Havi összköltség 945 Ft
      Számlanyitási akció 0 Ft
      Mobilbanki ügyintézés
      3,9
      Megnézem
      a bank oldalán
      Részletek
      • Ezt a számlát a GRÁNIT Family Junior számlacsomaggal együtt tudod csak megnyitni
     • Digitális Plusz bankszámla
      Mobilbanki ügyintézés
      3,9
      Mi ez?
      Havi összköltség 1 264 Ft
      Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
      Mobilbanki ügyintézés
      3,9
      Megnézem
      a bank oldalán
      Részletek
      • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
     • Bajnok Plusz bankszámla
      Mobilbanki ügyintézés
      3,9
      Mi ez?
      Havi összköltség 1 306 Ft Kezdetben 1 148 Ft
      Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
      Mobilbanki ügyintézés
      3,9
      Megnézem
      a bank oldalán
      Részletek
      • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát

     A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
     Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

     További szöveg megjelenítése

     K&H Bank

     A K&H Banknál egyelőre egy külön applikációt kell használnod a számlanyitáshoz és csak utána kell letöltened a bank applikációját. A bevezető pár képernyő röviden tájékoztat a számlanyitási folyamatról, majd a mobiltelefonszámod megadása következik, illetve a nevedet és az e-mail címedet is itt kell megadni.

     A személyi igazolvány fotózása következik, majd az applikáció NFC kapcsolaton keresztül beolvassa a személyidben lévő chipből az adataidat.

     Ezt követően a lakcímkártya fotózása jön, majd a szelfi készítése. A beolvasott személyes adatokat ezt követően kell ellenőrizni, szükség esetén javítani, a hiányzó adatokat pedig megadni. A marketing célú megkeresés nyilatkozat, az adatkezelési nyilatkozat, a kiemelt közszereplői státusz és a külföldi adózási nyilatkozat után az ePIN megadása következik.

     Utána kell elolvasnod (átlapoznod) a bankszámlaszerződést, benne az adataid ellenőrzését. A keretszerződés aláírása következik, melyet egy SMS-ben kapott kóddal kell aláírnod.

     Ezt követően lehet kiválasztani a számlacsomagot, majd a kötelező ügyfélismereti kérdőív kitöltése következik. Ha mindez megvan, a bankszámlaszerződést tölti be az applikáció, melyet már az ePIN kóddal írhatsz alá. Ezzel a folyamat véget ér, letöltheted a K&H mobilbankot.

     KH banknál online számlanyitás kanapéról

     OTP Bank

     Az OTP Banknál egy nagyon rövid folyamatismertető után a személyi igazolvány befotózása, NFC-s beolvasása, majd a lakcímkártya befotózása következik.

     Utána jön a szelfi készítése. Itt először bankszámlát kell választani, majd meg kell adnod az állandó lakcímedet. Az OTP Bank nem olvassa ezt be a lakcímkártyádról, neked kell megadnod. Meg kell adnod az e-mail címedet és a telefonszámodat is, utóbbit egy SMS-ben kapott kóddal ellenőrzi az applikáció.

     Itt kell megadni a kártyaadatokat (név, limit, internetes vásárlási kód), majd az OTPdirekt, vagyis az internetbank és a mobilapplikáció belépési adatainak rögzítése következik.

     A bank egy összefoglaló képernyőn jelzi ki a megadott adatokat, amit jóvá kell hagynod. Ezt követően kell megadnod a saját nevedben eljárásra vonatkozó és a kiemelt közszereplői státuszú és egyéb banki nyilatkozatokat, melyek elfogadásával zárul a számlanyitási folyamat.

     Megmutatjuk a bankszámla-kalkulátorban az OTP számlacsomagját.

     Bezár
     Havonta
     számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
     Részletes kalkuláció
     Bezár
     Életkorod
     év

     Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

     Utalások
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft
     Automatikus beszedések
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft
     Rendszeres utalások
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft

     Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

     Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft
     Kp felvétel másik bank ATM-jéből
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft
     Bankkártyás vásárlás
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft

     Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

     
     					
     Bezár

     Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

     Most kalkuláljuk a(z)
      bankszámláit...
      Mit szeretnél mobilról elintézni?
      Rendezés:
      • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
       Mobilbanki ügyintézés
       5,0
       Mi ez?
       Havi összköltség 510 Ft Kezdetben 364 Ft
       Számlanyitási akció 0 Ft
       Mobilbanki ügyintézés
       5,0
       Megnézem
       a bank oldalán
       Részletek
      • Bázis számla Prémium Next szolgáltatással
       Mobilbanki ügyintézés
       5,0
       Mi ez?
       Havi összköltség 10 000 Ft Kezdetben 9 238 Ft
       Számlanyitási akció 0 Ft
       Mobilbanki ügyintézés
       5,0
       Megnézem
       a bank oldalán
       Részletek
      2 / 2 találat

      A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
      Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

      További szöveg megjelenítése

      A videós számlanyitás is egyszerű

      Az online számlanyitásnak két útja van: a videós és a szelfis számlanyitás.

      A videós számlanyitást számítógép, laptop, okostelefon, vagy tablet segítségével indíthatod el az internet és egy kamera segítségével. Miután kiválasztod a bankszámlát, online kell kitölteni a nyilatkozatokat.

      Megmutatjuk, hogy jelenleg mely bankoknál tudsz videóbankon keresztül számlát nyitni.

      Videóbankos számlanyitás
      Bank és
      számla neve
      Videóbankkal
      megnyitható?
      CIB ECO
      bankszámla
      nem
      Erste George
      Online Díjcsomag
      igen
      Gránit Bajnok
      bankszámla

      igen
      MagNet Csillag
      számlacsomag
      igen
      MBH Bankigen
      OTP Smart
      számlacsomag
      igen
      Raiffeisen Aktivitás 3.0
      számlacsomag
      igen
      UniCredit Mobil Aktív
      Plusz számlacsomag
      igen

      Az azonosítás egy ügyintéző segítségével történik a videón keresztül, és a személyes okmányaidat a kamerán keresztül kell bemutatnod a banknak.

      A videóbankos számlanyitás általában fél óráig szokott tartani, mivel elég sok nyilatkozatot felolvasnak, és ezt végig kell hallgatnod. Fontos, hogy nem szabad megszakítani ezt a számlanyitási folyamatot, mert ilyen esetben elölről kell kezdeni, tehát legyél egy nyugodt helyen és lehetőleg stabil wifin.

      Ha mobilneten vagy és gyenge a videóhívás minősége, akkor nem fogja a banki ügyintéző normális minőségben látni a személyes okmányaidat és meghiúsulhat a számlanyitás.

      Fontos, hogy egyedül legyél a szobában vagy egyéb zárt helyen, ahol a számlát nyitod, mert ha a banki ügyintéző azt látja, hogy bárki más van még rajtad kívül ott, akkor nem nyitja meg a számlát (ennek jogi okai vannak, hogy elkerüljék annak kockázatát, hogy más kényszerítene a számlanyitásra).

      Ha megszakad az internetkapcsolat (videokapcsolat) a számlanyitás befejezése előtt, akkor - bárhol is tartottál - a folyamatot újból elölről kell kezdeni, kivéve, ha a hívás gyorsan visszaáll, nem szakad meg végleg.

      Még ezek ellenére is évekig ez volt a legkényelmesebb megoldás. Mi már több banknál nyitottunk így számlát, és minden flottul ment.

      Videós számlanyitásnál a számla azonnal megnyílik, és rendszerint egyből utalhatsz is rá pénzt.

      A bankkártya általában egy-két hét múlva érkezik, de addig is tudnak utalni a számládra vagy te másnak utalni, vagy csoportos beszedéseket vagy rendszeres utalásokat beállítani.

      Több bank rögtön biztosít olyan bankkártyát is, melyet azonnal tudsz használni a mobiltelefonnal vagy az interneten, noha a fizikai bankkártyát csak később kapod meg.

      Banki ügyintéző online videós számlanyitás közben

      Bankonként megmutatjuk a videós online bankszámlanyitás folyamatát

      Szerencsére az online ügyintézés ma már egy jól bejáratott megoldás.

      A videós számlanyitás nem sokban különbözik a személyes ügyintézéstől. Az adataidat online adhatod meg és egy megbeszélt időpontban videóhívásban intézitek el mindazt, amit személyesen is tennétek.

      A bankkártyát mindig utólag postázzák, általában két héten belül, de a Gránit és a K&H Banknál egy egyből használható digitális bankkártyát is kapsz, melyet internetes vásárlásokra és bolti érintéses mobilfizetésre (ha a mobiltelefonod NFC képes) a következő naptól használhatsz.

      A hozzá tartozó PIN kódot külön borítékban fogod megkapni. Reméljük, hogy a közeljövőben egyre több banknál lesz olyan virtuális bankkártya, amit egyből számlanyitásnál hozzá tudsz kapcsolni a mobiltelefonodhoz, és azon keresztül tudsz majd érintéssel fizetni. Viszont még így is szükséged lesz a bankkártyára, mert az ATM-es készpénzfelvételhez egy ideig még a legtöbb banknál kelleni fog.

      Nézzük meg bankonként a videós online bankszámlanyitás folyamatát!

      CIB Bank

      A CIB Bank mindössze pár számlacsomagot kínál, ezekből kell kiválasztanod, melyik a számodra megfelelő.

      Itt csak szelfivel tudod megnyitni a bankszámlát.

      A CIB mobilbankja nagyon sok funkciót tud, itt bemutatjuk a 10 legérdekesebbet ezek közül és a CIB bankszámlákat is.

      Bezár
      Havonta
      számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
      Részletes kalkuláció
      Bezár
      Életkorod
      év

      Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

      Utalások
      Hány darab?
      db
      Összesen
      Ft
      Automatikus beszedések
      Hány darab?
      db
      Összesen
      Ft
      Rendszeres utalások
      Hány darab?
      db
      Összesen
      Ft

      Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

      Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
      Hány darab?
      db
      Összesen
      Ft
      Kp felvétel másik bank ATM-jéből
      Hány darab?
      db
      Összesen
      Ft
      Bankkártyás vásárlás
      Hány darab?
      db
      Összesen
      Ft

      Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

      
      					
      Bezár

      Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

      Most kalkuláljuk a(z)
       bankszámláit...
       Mit szeretnél mobilról elintézni?
       Rendezés:
       • ECO bankszámla
        Mobilbanki ügyintézés
        4,3
        Mi ez?
        Havi összköltség 1 189 Ft Kezdetben 892 Ft
        Számlanyitási akció 0 Ft
        Mobilbanki ügyintézés
        4,3
        Megnézem
        a bank oldalán
        Részletek
       • ECO Plusz bankszámla
        Mobilbanki ügyintézés
        4,3
        Mi ez?
        Havi összköltség 7 220 Ft Kezdetben 6 169 Ft
        Számlanyitási akció 0 Ft
        Mobilbanki ügyintézés
        4,3
        Megnézem
        a bank oldalán
        Részletek
       • Classic Magánszámla
        Mobilbanki ügyintézés
        4,3
        Mi ez?
        Havi összköltség 2 929 Ft
        Számlanyitási akció 0 Ft
        Mobilbanki ügyintézés
        4,3
        Megnézem
        a bank oldalán
        Részletek

       A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
       Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

       További szöveg megjelenítése

       Gránit Bank

       Az ügyintézés itt elsősorban a Gránit Bank mobilapplikációján keresztül történik, melyet mind a Google Play-ből, mind az App Store-ból letölthetsz.

       Először ki kell választanod a számodra legjobb számlacsomagot és a bankkártyát. Ezt követően e-mailben kapsz egy linket, erre kattintva fogsz tudni a videóhívásba lépni, melynek végén a szerződés az applikáción keresztül válik majd elérhetővé. Egy munkanapon belül már aktiválódik is a számlád, a bank SMS-ben elküldi neked a belépési jelszót a netbankhoz, és már tudod is használni.

       Ismerd meg jobban a Gránit számlacsomagokat és a mobilbankjuk legérdekesebb funkcióit!

       Bezár
       Havonta
       számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
       Részletes kalkuláció
       Bezár
       Életkorod
       év

       Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

       Utalások
       Hány darab?
       db
       Összesen
       Ft
       Automatikus beszedések
       Hány darab?
       db
       Összesen
       Ft
       Rendszeres utalások
       Hány darab?
       db
       Összesen
       Ft

       Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

       Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
       Hány darab?
       db
       Összesen
       Ft
       Kp felvétel másik bank ATM-jéből
       Hány darab?
       db
       Összesen
       Ft
       Bankkártyás vásárlás
       Hány darab?
       db
       Összesen
       Ft

       Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

       
       					
       Bezár

       Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

       Most kalkuláljuk a(z)
        bankszámláit...
        Mit szeretnél mobilról elintézni?
        Rendezés:
        • Bajnok bankszámla
         Mobilbanki ügyintézés
         3,9
         Mi ez?
         Havi összköltség 413 Ft Kezdetben 350 Ft
         Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
         Mobilbanki ügyintézés
         3,9
         Megnézem
         a bank oldalán
         Részletek
         • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
        • Digitális bankszámla
         Mobilbanki ügyintézés
         3,9
         Mi ez?
         Havi összköltség 734 Ft
         Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
         Mobilbanki ügyintézés
         3,9
         Megnézem
         a bank oldalán
         Részletek
         • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
        • Sztár bankszámla
         Mobilbanki ügyintézés
         3,9
         Mi ez?
         Havi összköltség 739 Ft Kezdetben 676 Ft
         Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
         Mobilbanki ügyintézés
         3,9
         Megnézem
         a bank oldalán
         Részletek
         • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
        • Kamat Plusz számlacsomag
         Mobilbanki ügyintézés
         3,9
         Mi ez?
         Havi összköltség 761 Ft
         Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
         Mobilbanki ügyintézés
         3,9
         Megnézem
         a bank oldalán
         Részletek
         • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
        • Family Számlacsomag
         Mobilbanki ügyintézés
         3,9
         Mi ez?
         Havi összköltség 945 Ft
         Számlanyitási akció 0 Ft
         Mobilbanki ügyintézés
         3,9
         Megnézem
         a bank oldalán
         Részletek
         • Ezt a számlát a GRÁNIT Family Junior számlacsomaggal együtt tudod csak megnyitni
        • Digitális Plusz bankszámla
         Mobilbanki ügyintézés
         3,9
         Mi ez?
         Havi összköltség 1 264 Ft
         Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
         Mobilbanki ügyintézés
         3,9
         Megnézem
         a bank oldalán
         Részletek
         • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
        • Bajnok Plusz bankszámla
         Mobilbanki ügyintézés
         3,9
         Mi ez?
         Havi összköltség 1 306 Ft Kezdetben 1 148 Ft
         Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
         Mobilbanki ügyintézés
         3,9
         Megnézem
         a bank oldalán
         Részletek
         • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát

        A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
        Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

        További szöveg megjelenítése

        MBH Bank (volt Budapest Bank, MKB Bank, Takarékbank)

        Itt szintén először a bankszámlát kell kiválasztanod és megigényelned, majd utána elfogadnod a szerződéses feltételeket. Ezek után meg kell tenned a számlanyitáshoz szükséges nyilatkozatokat és hozzájárulásokat és megadnod az adataidat.

        Ha mindezt megtetted, elindul egy videochat, mely közben az e-mail címedre érkezett biztonsági kódot kell begépelned a videós ügyfélszolgálat felületén. Ezt követően áttérhettek az azonosításra, a szerződés részleteinek átbeszélésére, annak megkötésére és végül a bank 2 órán belül elküldi a szerződést e-mailben.

        Az MBH bankszámláit megvizsgáltuk és a mobilbankjukat is megmutatjuk.

        OTP Bank

        Az OTP Banknál vagy kiválasztasz egy már meglévő számlacsomagot, vagy összeállítasz egy újat és ezután az adataid megadásával tudod elindítani az igénylést. Automatikusan ellenőrzik a technikai feltételeket, majd el kell fogadnod a nyilatkozatokat és ki kell választanod az internetbankos jelszavadat.

        Mindez a videóbankon keresztül történik, tényleges videóhívásba csak ezután kerülsz. Itt történik a nagyjából 15 percet igénybe vevő azonosítás, mely Windows, macOS, iOS és Android operációs rendszereken keresztül elérhető.

        Ha ez mind megtörtént, egy munkanapon belül meg is kapod az SMS-t az internetbanki azonosítóddal – melyhez korábban jelszót is választottál - és egy e-mailt a számlaszámoddal. Innentől zavartalanul tudod használni az új bankszámládat, illetve az OTP internetbank szolgáltatását.

        Az OTP honlapján részletes leírást találhatsz a számlanyitás lépéseiről, ráadásul a gyakran feltett kérdésekre is kapsz válaszokat.

        Megnéztük közelebbről is a bankszámláikat és a mobilbankjaikat is. Ebben az útmutatóban az OTP Junior számlákat mutatjuk be és a felnőtteknek szóló OTP bankszámlákat is megvizsgáltuk.

        Bezár
        Havonta
        számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
        Részletes kalkuláció
        Bezár
        Életkorod
        év

        Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

        Utalások
        Hány darab?
        db
        Összesen
        Ft
        Automatikus beszedések
        Hány darab?
        db
        Összesen
        Ft
        Rendszeres utalások
        Hány darab?
        db
        Összesen
        Ft

        Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

        Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
        Hány darab?
        db
        Összesen
        Ft
        Kp felvétel másik bank ATM-jéből
        Hány darab?
        db
        Összesen
        Ft
        Bankkártyás vásárlás
        Hány darab?
        db
        Összesen
        Ft

        Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

        
        					
        Bezár

        Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

        Most kalkuláljuk a(z)
         bankszámláit...
         Mit szeretnél mobilról elintézni?
         Rendezés:
         • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
          Mobilbanki ügyintézés
          5,0
          Mi ez?
          Havi összköltség 510 Ft Kezdetben 364 Ft
          Számlanyitási akció 0 Ft
          Mobilbanki ügyintézés
          5,0
          Megnézem
          a bank oldalán
          Részletek
         • Bázis számla Prémium Next szolgáltatással
          Mobilbanki ügyintézés
          5,0
          Mi ez?
          Havi összköltség 10 000 Ft Kezdetben 9 238 Ft
          Számlanyitási akció 0 Ft
          Mobilbanki ügyintézés
          5,0
          Megnézem
          a bank oldalán
          Részletek
         2 / 2 találat

         A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
         Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

         További szöveg megjelenítése

         MagNet Bank

         A MagNet Bank különösen akkor lehet érdekes számodra, ha esetleg egyéni vállalkozói bankszámlát szeretnél nyitni, ezt ugyanis ilyen módon egyelőre csak náluk teheted meg.

         A folyamat pedig egyszerű: mindenekelőtt meg kell adnod az adataidat, majd meg kell nyitnod a bankszámlát és a netbankot, ezután következik a szerződéskötés, az ügyfélazonosítás és az online folyamatnak már vége is. A bankkártyát és az ahhoz tartozó PIN-kódot az elkövetkezendő napokban kipostázzák.

         Ha érdekel, hogy a Magnet Bank mobilbankján miket tudsz elintézni, akkor itt megmutatjuk.

         Bezár
         Havonta
         számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
         Részletes kalkuláció
         Bezár
         Életkorod
         év

         Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

         Utalások
         Hány darab?
         db
         Összesen
         Ft
         Automatikus beszedések
         Hány darab?
         db
         Összesen
         Ft
         Rendszeres utalások
         Hány darab?
         db
         Összesen
         Ft

         Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

         Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
         Hány darab?
         db
         Összesen
         Ft
         Kp felvétel másik bank ATM-jéből
         Hány darab?
         db
         Összesen
         Ft
         Bankkártyás vásárlás
         Hány darab?
         db
         Összesen
         Ft

         Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

         
         					
         Bezár

         Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

         Most kalkuláljuk a(z)
          bankszámláit...
          Mit szeretnél mobilról elintézni?
          Rendezés:
          • Bajnok bankszámla
           Mobilbanki ügyintézés
           3,9
           Mi ez?
           Havi összköltség 413 Ft Kezdetben 350 Ft
           Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
           Mobilbanki ügyintézés
           3,9
           Megnézem
           a bank oldalán
           Részletek
           • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
          • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
           Mobilbanki ügyintézés
           5,0
           Mi ez?
           Havi összköltség 510 Ft Kezdetben 364 Ft
           Számlanyitási akció 0 Ft
           Mobilbanki ügyintézés
           5,0
           Megnézem
           a bank oldalán
           Részletek
          • ECO bankszámla
           Mobilbanki ügyintézés
           4,3
           Mi ez?
           Havi összköltség 1 189 Ft Kezdetben 892 Ft
           Számlanyitási akció 0 Ft
           Mobilbanki ügyintézés
           4,3
           Megnézem
           a bank oldalán
           Részletek
          • George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
           Mobilbanki ügyintézés
           4,5
           Mi ez?
           Havi összköltség 2 967 Ft Kezdetben 806 Ft
           Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
           Mobilbanki ügyintézés
           4,5
           Megnézem
           a bank oldalán
           Részletek
           • Digitalizáld Visa betéti kártyádat és 5 000 Ft díjkedvezményt kapsz
          • MBH Kedvezmény Plusz Számlacsomag
           Mobilbanki ügyintézés
           2,7
           Mi ez?
           Havi összköltség 3 779 Ft Kezdetben 2 251 Ft
           Számlanyitási akció 0 Ft
           Mobilbanki ügyintézés
           2,7
           Megnézem Részletek

          A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
          Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

          További szöveg megjelenítése

          Raiffeisen Bank

          A Raiffeisen Banknál is előbb a legmegfelelőbb bankszámlát és bankkártyát kell kiválasztani a számlaválasztó segítségével.

          Az előkészített okmányok birtokában meg kell adnod a kért adatokat és el kell fogadnod a nyilatkozatokat.

          Ezt követően kell beazonosítsd magad a videohívás keretein belül.

          UniCredit Bank

          Az UniCredit Banknál minden olyan információt előzetesen átolvashatsz, és minden olyan opciót előzetesen kiválaszthatsz, amit magad is el tudsz intézni.

          Amikor mindennel elkészültél, akkor egy videobankos hívást kell indítanod.

          Bezár
          Havonta
          számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
          Részletes kalkuláció
          Bezár
          Életkorod
          év

          Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

          Utalások
          Hány darab?
          db
          Összesen
          Ft
          Automatikus beszedések
          Hány darab?
          db
          Összesen
          Ft
          Rendszeres utalások
          Hány darab?
          db
          Összesen
          Ft

          Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

          Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
          Hány darab?
          db
          Összesen
          Ft
          Kp felvétel másik bank ATM-jéből
          Hány darab?
          db
          Összesen
          Ft
          Bankkártyás vásárlás
          Hány darab?
          db
          Összesen
          Ft

          Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

          
          					
          Bezár

          Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

          Most kalkuláljuk a(z)
           bankszámláit...
           Mit szeretnél mobilról elintézni?
           Rendezés:
           • Mobil Aktív Plusz számlacsomag
            Mobilbanki ügyintézés
            4,1
            Mi ez?
            Havi összköltség 1 207 Ft Kezdetben 694 Ft
            Számlanyitási akció 35 000 Ft jóváírás a bankszámlán
            Mobilbanki ügyintézés
            4,1
            Megnézem
            a bank oldalán
            Részletek
           • Ikon Plusz számlacsomag
            Mobilbanki ügyintézés
            4,1
            Mi ez?
            Havi összköltség 3 979 Ft Kezdetben 2 802 Ft
            Számlanyitási akció 35 000 Ft jóváírás a bankszámlán
            Mobilbanki ügyintézés
            4,1
            Megnézem
            a bank oldalán
            Részletek

           A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
           Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

           További szöveg megjelenítése

           A szerződés megkötése személyesen

           Természetesen a legtöbb számlát megnyithatod személyesen is, ha valamiért nem tudtad online elintézni, vagy ha a közelben van bankfiók és van időd személyesen ügyintézni.

           Mint minden hivatalos ügyintézésnél, úgy itt is szükség lesz a lakcímkártyádra és a személyi igazolványodra, ezen felül pedig minden olyan okmányra, ami valamiféle kedvezményre jogosíthatna fel (például diákigazolvány).

           Ezek után már csak alá kell írnod a dokumentumokat, és a bankszámlád készen fog állni. Érdemes internetbankos és mobilapplikációs bankszámla-hozzáférést kérned, továbbá nem árt minden fontos adattal kapcsolatos papírt bevinned rögtön az első alkalommal.

           Homa Péter
           Homa Péter bankszámlaszakértő
           Linkedin
           Homa Péter bankszámlaszakértő

           Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.