Információk az OTP Bank fiókjairól

Az OTP Bank az egyik legnagyobb bankfiókhálózatot üzemeltető hitelintézet Magyarországon. A volt takarékszövetkezeti hálózat mellett az OTP-é volt az egyetlen lakossági bankfiókhálózat a rendszerváltás előtti Magyarországon.

Mit mond szakértőnk?Bezár

Az OTP Bank az egyik legnagyobb bankfiókhálózatot üzemeltető hitelintézet Magyarországon. A volt takarékszövetkezeti hálózat mellett az OTP-é volt az egyetlen lakossági bankfiókhálózat a rendszerváltás előtti Magyarországon.

Nyilván a nagy számú ügyfél nagy számú bankfiókot is igényel országosan, ezáltal az OTP Bank fiókjai megtalálhatók a legtöbb nagyobb településen, a megyeszékhelyeken pedig mindenhol, akár több fiókkal is.

Amire figyelni kell, hogy nem minden OTP bankfiókban van bankpénztár, sőt egyre több fiókot alakítanak át készpénzmentessé, vagyis ez egy egyre terjedő fióktípus az OTP Bank hálózatában. Ezekben a fiókokban az ATM-mel tudsz befizetni a saját vagy más OTP-s ügyfél bankszámlájára, ha van OTP-s bankkártyád.

Sok bevásárlóközpontban is van OTP bankfiók, melyek akár este 6-7 óráig nyitva tartanak. Ezek ráadásul a fővárosban szombaton is kinyitnak. A bankfiókok általában hétfőn hosszabb ideig tartanak nyitva, míg pénteken rövidebb ideig.

 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2024. január 15.
 • promóció

Az OTP Bank hazánk egyik legjelentősebb bankfiókhálózatát üzemelteti. A több száz fiók negyede Budapesten található. Egyre terjednek a készpénzmentes bankfiókok is, de van alternatíva a készpénz befizetésére. Sok fiók akadálymentesen megközelíthető és a pénzügyi szolgáltatások mellett gyereksarok és ingyenes Wi-Fi is várja az OTP Bank ügyfeleit.

Az OTP Bank messze a legrégebbi lakossági bank Magyarországon, nagyon komoly fiókhálózati tapasztalatokkal. Ennek megfelelően széles körű fiók lefedettség vár és sokféle banki ügyet is elintézhetsz ezekben a fiókokban.

Összefoglaló az OTP Bank fiókjairól: erre figyelj!

Az OTP Bank jelentős számú bankfiókot üzemeltet Magyarországon, melyek behálózzák az ország legfontosabb pontjait, a hazai városokat. A számlavezető rendszernek köszönhetően szinte bármilyen ügyet bármelyik OTP fiókban elintézhetsz, amelyik éppen útba esik.

Amit viszont fontos tudnod, hogy egyre több bankfiókban nincs bankpénztár. Ezeket az OTP Bank fiókkeresőjében tudod a legegyszerűbben kiszűrni. Ezekben a fiókokban csak akkor tudsz készpénzt befizetni, ha van nálad saját OTP kártya, mellyel befizethetsz a fióki ATM-ben. Az ATM-mel más OTP számlára is be tudsz fizetni.

Figyelned kell még arra, hogy ahol van bankpénztár, ott az valószínűleg előbb zár, mint a bankfiók és ebédszünetet is tart.

Milyen szolgáltatásokat nyújtanak az OTP Bank fiókjai?

Az OTP bankfiókokban szerteágazó pénzügyi konstrukciókkal találkozhatsz. Forint és deviza alapú bankszámlát, bankkártyát igényelhetsz, nyugdíj-előtakarékossági számla felett intézkedhetsz, vagy akár gyámi számlát is nyithatsz, ha ilyenre van szükséged. De lehetsz prémium vagy privátbanki ügyfél is az OTP Banknál, ha az anyagi helyzeted megengedi.

Választhatsz különféle hitelek közül is, így szabad felhasználású jelzáloghitel, lakáshitel, személyi kölcsön, hitelkártya, folyószámlahitel. Ezeket a legtöbb fiókban intézheted.

Egyes fiókokban valutapénztár is van és sok fiókban olyan szolgáltatásokat is elérsz, mint az értékpapír-szolgáltatások, széfszolgáltatás, éjjel-nappali bedobótrezor, vagy Groupama biztosítások.

A fiókok közül egyre többet használhatnak akadálytalanul a hallássérültek, látássérültek és a mozgáskorlátozottak, illetve léteznek részben akadálymentes fiókok is.

OTP bankfókban egyeztet hitelekről egy házaspár az ügyintézővel

Nyitvatartási idők az OTP bankfiókokban

Az OTP bankfiókoknak nincs egységes nyitvatartási idejük. Talán abban az egyben egységes a legtöbb OTP fiók, hogy hétfőn tovább tart nyitva, míg pénteken hamarabb zár.

Az OTP Bank fiókkeresőjében megtalálod ezeket a fiókokat.

A bankpénztárak hamarabb zárhatnak, mint a kiírt fióki nyitva tartás és léteznek olyan bankfiókok is, melyek minden nap később zárnak. Ezek a fiókok a bevásárlóközpontokban találhatók. Budapesten ezek a bankfiókok még szombaton is nyitva vannak.

Széfbérlet

Az OTP Bank fiókkeresőjében külön rá lehet szűrni azokra az OTP bankfiókokra, amelyekben van széfszolgáltatás. Ha szeretnéd értékeidet egy széfbe tenni, érdemes felkeresned a hozzád legközelebbi ilyen OTP fiókot.

Pénztármentes bankfiókok

Az OTP Bank fiókhálózatában sok olyan bankfiók található, ahol nincs bankpénztár. Ezek száma folyamatosan nő, ugyanis az OTP Banknál zajlik egy olyan fiókkorszerűsítési program, melynek keretében készpénzmentessé alakítják át a fiókok egy részét.

Ezekben a fiókokban befizetésre alkalmas ATM-eket találsz, amelyen keresztül saját vagy más OTP-s bankszámlára be tudsz fizetni, ha van OTP-s bankkártyád.

Ha nem OTP-s a bankkártyád, akkor ezekben a fiókokban nem tudod a nálad lévő készpénzt bankszámlára tenni. Ekkor fel kell keresned egy olyan bankfiókot, amiben van pénztár.

A készpénzmentes bankfiókokat itt szűrheted ki.

MFB Pontok

Az OTP Bank fiókkeresőjében tudsz szűrni azokra a bankfiókokra, melyekben az "MFB Pontok" által kínált vállalkozói hitelek igényelhetők.

Az MFB Pontokon kínált szolgáltatásokról itt informálódhatsz.

Akadálymentes megközelítés

Az OTP bankfiókok nagy része akadálymentesen megközelíthető. Ezeket is ki tudod szűrni a fiókkeresőben, sőt, a hallássérültek, a mozgáskorlátozottak és a látássérültek számára ajánlott fiókokat is.

Léteznek csak részben akadálymentes bankfiókok és taktilis vezetősávval ellátott fiókok is. A fiókkeresőben ezekre is szűrhetsz.

Gyerekbarát fiókok

Ugyancsak sok OTP bankfiókba beviheted a kisgyerekedet olyan környezetbe, ahol elfoglalhatja magát, amíg te a bankügyeidet intézed. Ezek a fiókok a "Gyermekbarát bankfiók" pipa bejelölésével szűrhetők ki az OTP Bank fiókkeresőjében.

Ingyenes Wi-Fi a fióki várakozás alatt

Az OTP bankfiókokban sok helyen találkozhatsz ingyenes Wi-Fi-vel, melyet szabadon használhatsz a bankfióki várakozás alatt. A fiókkeresőben ezeket a fiókokat is ki tudod szűrni.

OTP bankfiókban szerződést ír alá egy ügyfél

Az OTP Bank bankfiók lefedettsége országosan

Az OTP Banknak országosan több mint 350 bankfiókja van, melyek elsősorban a nagyobb településeken találhatók meg.

A több száz fiók közül sok bankfiók található a bevásárlóközpontokban, turisztikailag, közlekedési szempontból frekventált csomópontokban és a zsúfolt belvárosi övezetekben.

A bankfiókok közel negyede a fővárosban található.

Az OTP Bank bankfiók keresője

Az OTP Bank fiókkeresője az alábbi címen érhető el. Itt térképes keresőt is választhatsz. A lakossági szolgáltatások és a vállalati szolgáltatások külön-külön választhatók.

A fiókokra szűrni is tudsz. Lehet rákeresni akadálymentes bankfiókokra, speciálisan nyitva tartó fiókokra, gyermekbarát bankfiókra és ingyenes Wi-Fi-re is.

A szolgáltatások közül szűrni tudsz

 • a forint számlavezetésre (ide tartoznak a folyószámlák, bankkártyák, betétek, megtakarítások)
 • a devizaszámla kezelésre (ide tartoznak a bankkártyák, megtakarítások)
 • a Prémium szolgáltatásokra
 • a privátbanki szolgáltatásokra
 • a Nyugdíj-előtakarékossági számlára
 • a gyámi számlákra és betétekre
 • a szabad felhasználású jelzáloghitelekre
 • a lakáshitelekre és fogyasztási hitelekre, mint személyi kölcsön, hitelkártya, folyószámlahitel, lombard hitel
 • az OTP "MFB Pontok" által kínált hitelekre
 • a Privátbanki szolgáltatásokra
 • a valutaforgalmazásra, mely hétvégén nem elérhető
 • a szűkített valutaforgalmazást nyújtó fiókokra
 • az értékpapír-szolgáltatásokra
 • a széfszolgáltatásra
 • az éjjel-nappali bedobótrezorra
 • a Groupama biztosításokra
 • a hallássérültek, látássérültek, mozgáskorlátozottak számára ajánlott, illetve a részben akadálymentes fiókokra.

Az OTP Bank fiókok előnyei és hátrányai

 • az ország egyik legnagyobb bankfiókhálózata
 • a bevásárlóközpontokban lévő fiókok hosszabb ideig tartanak nyitva
 • lehet időpontot foglalni bankfióki ügyintézésre az interneten
 • sok OTP fiókban nincs bankpénztár
 • ahol van hosszú nyitva tartás, ott a bankpénztár nem tart nyitva hosszan
 • az OTP fiókok elsősorban a sűrűbben lakott településeken vannak jelen

Maradtak kérdéseid?

 • Tudok időpontot foglalni OTP bankfiókba?

  Igen. Az OTP InternetBank felületén kattints a neved melletti pipára, majd a lenyíló menüben kattints a Fióki időpontfoglalás menüpontra. Az OTP MobilBankban pedig a Továbbiak menüpontban az Egyéb alatt találod a Fióki időpontfoglalást. Időpontfoglaláskor kiválaszthatod a témát, a bankfiókot és a számodra ideális időpontot.

 • Mikor vannak a legkevesebben az OTP fiókokban?

  Az alábbi oldalon lejjebb görgetve látsz egy naptárt, ahol a bank színekkel jelölte be az egyes napokat, melyek ideálisak, átlagosak vagy zsúfoltak. A hónapok elején jellemzően zsúfoltak a bankfiókok, kivéve pénteken, amikor ideális a forgalom. A hónapok második fele hétfőtől csütörtökig átlagos forgalmú szokott lenni.

 • Honnan tudhatom, hogy akadálymentesen megközelíthető-e a bankfiók?

  Az OTP Bank fiókkeresőjében külön lehet szűrni ezekre a fiókokra. Innen tudhatod, hogy a kiszemelt vagy a közeli fiók megközelíthető-e akadálymentesen.

 • Hogy fizessek be pénzt egy készpénzmentes OTP fiókban?

  Ha van OTP bankkártyád, fizesd be a készpénzt a fióki ATM-nél. Más OTP számlára is be tudsz fizetni az OTP bankkártyáddal. Ha nincs OTP bankkártyád, akkor sajnos másik OTP bankfiókot kell keresned.

Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.