Otthonfelújítási program – online kalkulátorral és beküldéssel a Gránit Banknál

Otthonfelújítási program – online kalkulátorral és beküldéssel a Gránit Banknál Otthonfelújítási program – online kalkulátorral és beküldéssel a Gránit Banknál
Otthonfelújítási program – online kalkulátorral és beküldéssel a Gránit Banknál Otthonfelújítási program – online kalkulátorral és beküldéssel a Gránit Banknál

Mától a Gránit Banknál digitálisan is beküldhetők az Otthonfelújítási Programhoz kapcsolódó finanszírozási pályázatok a bank által üzemeltetett MFB Pont Plusz fiókok mellett. Az online beküldési folyamattal elkerülhető a fiókbeli sorban állás, akár otthonról elvégezhető az előzetes online kalkuláció, amellyel mindenki személyre szabottan megtudhatja mekkora lesz a havi törlesztőrészlete és a vissza nem térítendő támogatás mértéke. Az igényléshez szükséges összes dokumentum beküldhető elektronikusan, a VideóBankban pedig segítenek az ügyintézésben, ha szükség van rá.

A bank innovációjának köszönhetően az ügyfelek az igényléshez szükséges előzetes kalkulációt otthon elvégezhetik. A bank honlapján található kalkulátor megmutatja, hogy jogosultak-e a Programban való részvételre, és mekkora vissza nem térítendő támogatást kaphatnak az igényelhető finanszírozáson belül. A kalkuláció keretében megismerhetik a személyre szabott havi törlesztőrészletet is, így könnyebben tervezhetik a felújítás anyagi oldalát. Ezt követően az igényléshez szükséges dokumentumokat is - fiókbeli sorban állás nélkül – online beküldhetik.

„A Gránit Bank az összes támogatott, illetve kedvezményes lakossági hitelkonstrukció igénylését lehetővé teszi digitális formában, így természetes volt, hogy a most induló Otthonfelújítási Programhoz kapcsolódó finanszírozási pályázat benyújtását is lehetővé teszi online a lakosság számára” - emelte ki Jendrolovics Péter, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese. „A személyes tanácsadás is megoldható fiókbeli sorban állás nélkül, elegendő hívni a VideóBankot, ha kérdés merül fel vagy segítség kell az ügyintézéshez” – tette hozzá.

A Bank honlapján elvégezhető kalkulációhoz csak néhány alapadatra van szükség, így az ingatlan adataira, hogy kiderüljön, megfelel-e a Program feltételeinek, majd az igénylő(k) adataira és a háztartásra vonatkozó pénzügyi információkra. Meg kell adni a felújítási projekt tervezett költségét és az energiamegtakarítás vállalt mértékét, illetve az ingatlan helyét és az igényelt futamidőt. A kalkulációt követően az igénylési elindításához digitális Ügyfélfiókot kell regisztrálni, ahol majd feltölthetők a szükséges dokumentumok. A feltöltési folyamat során részletes információt kap az igénylő a dokumentumok kitöltésével kapcsolatban. A feltöltött dokumentumok és azok kitöltése ellenőrizhető, majd azok egy kattintással beküldhetők. Amennyiben hiánypótlásra van szükség, arról a bank az Ügyfélfiókba küld értesítést, a javított dokumentum is oda tölthető fel. A folyamat során természetesen bármikor kérhető tanácsadó segítsége Videóbankon munkanapokon 8-21 óra között vagy e-mailben.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.

Legfrissebb útmutatóink hírek témában

 • Iskolakezdéskor magasak a kiadások, érdemes felkészülni
  Hírek

  Pénztárcabarát iskolakezdéshez ad gyakorlati tanácsokat az MNB

  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Pénzügyi Navigátor oldalán indított tájékoztató kampányt az iskolakezdéssel kapcsolatban, egyúttal az online piacterek veszélyeire is felhívva a figyelmet. A felkészültséget kvízjátékokkal le is tesztelhetik az érdeklődők. A kampány célja az őszi iskolakezdés előtt álló családok és a felsőoktatási tanulmányaikat kezdő hallgatók pénzügyi döntéseinek támogatása.

  frissítve: 2024. július 21.
 • A magas banki díjak egy része tudatos használattal elkerülhető vagy csökkenthető
  Hírek

  A jegybank szerint a nagymértékű díjemelésekkel öngólt lőnek a bankok

  Az ügyfeleknek még csak-csak ad némi muníciót a jegybank új publikációja, de a bankok számára, amelyek a frissen másfélszeresére emelt pénzügyi tranzakciós illeték fizetésének alanyai, vajmi keveset. A BiztosDöntés.hu összeszedte, mivel tudnának valódi költséglefaragást elérni az ügyfelek, annak ellenére, hogy a banki tranzakciókat terhelő állami elvonások brutálisan emelkedhetnek jövőre.

  frissítve: 2024. július 23.
 • Hitelkártyák amiken tartozás van
  Hírek

  Ma már a hitelkártya a fő segítség a pénzzavarban lévő embereknek

  A rövid távú, átmeneti pénzzavarban lévő emberek egyre inkább a hitelkártyákra hagyatkoznak: a hitelkártya-tartozás ma már nagyobb, mint a folyószámlahitel-állomány – a hitelkártyás költések növekedése közel 50 százalékkal haladta meg a betéti kártyás vásárlások értékének bővülését – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2024. július 21.