Hallottál már a PayPalról, de nem tudod neked miben segít? Szeretnéd használni, de inkább utánanéznél mi is ez valójában? Vagy csak szeretnél még többet megtudni arról, hogyan működik a PayPal rendszere? Jó helyen vagy, ugyanis mi összeszedtünk neked mindent, amit a PayPalról tudni érdemes.

Mi a PayPal?

A PayPal egy olyan elektronikus kereskedelemre (webshopokra) épülő online banki szolgáltatás, ami már egy kiépült, bejáratott banki rendszerre épül. Célja, hogy biztonságos pénzügyi légkört teremtsen felhasználóinak, bárhol legyenek is a világban. Hatalmas előnye, hogy a tranzakciók nem járnak extra költségekkel és az is, hogy bármikor vissza tudod igényelni a pénzedet, ha például nem érkezett meg a rendelt termék, vagy nem vagy teljesen elégedett azzal, amit rendeltél.

Töretlen népszerűségét leginkább annak köszönheti, hogy igazán gyors és egyszerű a rendszere, és nem igényel több fiókot, regisztrációt a használata. Habár a regisztráció ingyenes, az eladók tranzakciónként 1,9-3,4 százalékos díjat fizetnek, amiből fenntartják a PayPal rendszerét. A fizetendő jutalék a rendszer minél többszöri igénybevételével és használatával csökkenthető.

A PayPal használatának feltétele, hogy a webáruház vagy kereskedés, ahonnan vásárolsz, szerződésben legyen a PayPallal.

Mi a közös a PayPalban és a Teslában?

A PayPal 2000 márciusában jött véglegesen létre két amerikai cég egyesülése során Kaliforniában. Alapítói között olyan személyeket ismerhetünk fel, akik mára olyan technológiai cégeket hoztak létre, mint például a Tesla, Facebook, YouTube és SpaceX.

Ebből valószínűleg már rájöttél, hogy a PayPal 1998-as megalakulásában részt vett többek között Elon Musk (Tesla, SpaceX), Peter Thiel (Facebook) és Steve Chen (YouTube) is. A PayPal alapítóit más néven PayPal Mafia-nak is nevezik.

Megalakulása után nem sokkal megvette az Ebay, egy internetes aukciós weboldal. Európai terjeszkedése során bejegyzett vállalat lett az Egyesült Királyságban és Luxemburgban is. Sikereinek köszönhetően 2015 júliusában levált az Ebay csoportról és különálló vállalattá vált.

Nekem érdemes használnom?

A PayPal rendszere mostanra az egész világon elterjedt, emiatt bárki és bárhol használhatja. Ha te sem szeretnél mindig, minden kártyaadatot megadni egy fizetéskor, félsz attól, hogy a megadott kártyaadataid csalók kezébe kerülnek, vagy csak biztosra akarsz menni, hogy az általad eladott termékért fizetni fognak, akkor érdemes PayPal fiókot csinálnod.

Ha a weben vásárolsz, akkor könnyen, gyorsan, de legfőképpen biztonságosan fizethetsz vele termékért és szolgáltatásért.

Ha pedig eladó vagy, akkor biztosítja számodra az egyszerű és azonnali pénzfogadást, illetve számlakiállítást.

12 funkció a PayPay applikációjában

1. A belépés utáni főképernyőn látszik az egyenleg, és egyből újra lehet küldeni pénzt a legutóbbi kedvezményezetteknek. Lejjebb görgetve a legutóbbi tranzakciók is látszanak.

PayPal főképernyő

2. A három főmenüpont közül a jobb szélső ikonra kattintva a Tevékenység alképernyőn látszik a legutóbbi tranzakciók listája. Szűrni és keresni is lehet a tranzakciókra a lista tetején.

PayPal számlamúlt nézet

3. A Pénztárca alképernyőn látható az egyenleg, alatta a kártyák, melyek a PayPal fiókba lettek regisztrálva. A kártyákra koppintva szerkeszthetők az adatok, a + jelre új kártya vehető fel.

PayPal kártyák nézet

4. A Pénztárca alképernyő alján nyitható meg a Személyes & QR-kódos vásárlások képernyő, melyen az alapértelmezett kártya állítható be a paypalos bolti és személyes fizetésekhez.

PayPal nézet személyes és qr kódos vásárlásokról

5. A Pénztárca alképernyő alján nyitható meg az Online vásárlások képernyő, melyen az alapértelmezett kártya állítható be a paypalos internetes fizetésekhez.

PayPal online vásárlások nézet

6. A középső főmenüpont Küldés alképernyője. Itt választható ki, hogy kinek küldesz pénzt a PayPalon keresztül.

PayPal pénzküldés

7. A középső főmenüpont Számlák alképernyője. Itt láthatók a vásárlásokhoz mellékelt elektronikus számlák.

PayPal számlák

8. A középső főmenüpont Igénylés képernyője. Itt az választható ki, hogy kitől kérsz pénzt a PayPalon keresztül.

PayPal igénylés nézet

9. A küldés és igénylés képernyőn a keresőmező mellett látható egy kis QR-kód ikon. Erre koppintva lehet QR-kódot beolvasni küldéshez és pénz fogadásához a PayPalon keresztül.

PayPal fizetések fogadása nézet

10. A PayPal beállítások képernyője (Profil), mely az alapképernyő bal felső sarkába kattintva érhető el. Itt lehet elérni a PayPal fiókkal kapcsolatos beállításokat és cserélhető a profilkép is.

PayPal profil nézet mobilon

11. A beállítások (Profil) képernyő folytatása. A legalján ki is lehet jelentkezni vagy le is lehet zárni a PayPal számlát.

PayPal beállítások nézet

12. Ezen a képernyőn az látható, hogy milyen személyes adatokat tárol rólad az applikáció. Ezek az e-mail cím, telefonszám és a címeid.

PayPal személyes adatok nézet mobilon

Ezeket tudja a PayPal

A PayPal szolgáltatásai lényegében minden pénzügyi szituációra megoldást kínálnak, így tudsz vele akár online vásárolni vagy pénzt küldeni és igényelni is egyaránt. A következő pontokban összeszedtük, hogy a különböző szolgáltatásaikat mikor érdemes használni és hogyan működnek.

Mobil applikáció

A PayPal mobil applikációval nemcsak a honlapon tudod intézni banki ügyeidet, hanem a telefonodról is. Az alkalmazásban is elérhető minden adat, amit a honlapon megadtál, bankkártyák, bankszámlák, egyenleg stb. Az alkalmazást itt tudod letölteni Androidra, Windowsra és iOS-re is.

Vásárlás

A PayPal vásárlási opciója rugalmas megoldást nyújt az online vásárlásra. Világszerte több millió bolt és kereskedő elfogadja már ezt a rendszert, ezért gyakorlatilag bárhol fizethetsz vele.

Előnye, hogy fizetésnél nem kell minden kártyaadatot beírnod, hanem csak bejelentkezel a PayPal fiókodba, és a korábban rögzített - vagy újonnan megadott - bankkártya-adatokkal már fizethetsz is.

Az sem probléma, ha más pénznemben kell fizetned valamiért, ugyanis a PayPal már több, mint 26 ország pénznemét fogadja el. Ilyenkor érdemes odafigyelni, hiszen devizaátváltáskor költséget számolhatnak fel, de ezt mindig előre fogják jelezni és a jóváhagyásodat kérni.

A PayPal alapesetben a saját garantált árfolyamát ajánlja fel fizetéskor, amely általában kedvezőtlenebb, ezért érdemes arra átkapcsolnod, hogy inkább a bankod árfolyamán történjen meg a fizetés.

Pénzküldés/átutalás

A PayPalon belüli átutalás ingyenes, ha ugyanabban a pénznemben történik az utalás. Ez a funkció nagy segítség lehet például, ha egy baráti vacsora után rendeznétek a költségek megosztását, vagy ha készpénz helyett inkább utalnátok egymásnak (ezt a revolutosok is gyakran használják).

Az utalás gyors, akár pár percen belül megérkezhet a pénz a másik számlájára. A PayPal pénzküldési lehetősége amellett, hogy gyors, még megbízható is, mivel a rendszer a nap 24 órájában figyeli és ellenőrzi a tranzakciókat, ezzel védve a felhasználókat csalások és lopás ellen.

2022. július 1-től minden külföldi fintech cégre, amely határon átnyúló szolgáltatást nyújt Magyarországon, így a PayPalra is kiterjesztette a pénzügyi tranzakciós illetékfizetési kötelezettséget a magyar kormány.

Ezt azonban nem az ügyfeleknek, hanem a PayPalnak kell fizetnie. Ez a változás akkor fog téged érinteni, ha a PayPal úgy dönt, hogy áthárítja rád az illetéket részben vagy egészben. Ez maximum 0,3 százalékkal - de legfeljebb 10 000 forinttal - növelheti meg egy-egy pénzküldésed díját. A pénzfogadást nem érinti a pénzügyi tranzakciós illeték.

Fizetési kérelem

Ez a funkció bárkivel működik, akinek van aktív e-mail címe. A folyamat úgy zajlik, hogy megadsz egy e-mail címet, az összeget, személyre szabod, valamint megindoklod az igénylést és elküldöd a fizetési kérelmet.

Ezután az illető, akitől igényelted az összeget, kártyával vagy PayPal egyenleggel is teljesítheti a kérelmet, vagyis utalhat számodra a PayPalon keresztül. Ez az opció jól jöhet, ha valaki még nem fizette ki neked a tartozását, és te küldenél neki egy udvarias emlékeztetőt minderről.

Ez egyébként egyre több magyar bankszámlánál is elérhető. Mutatunk pár ilyen számlát.

Bezár
Havonta
számlára érkező jövedelemmel és átlagos költések alapján kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár
Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • Diamond számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   3,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 331 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   3,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Bajnok bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 393 Ft Kezdetben 331 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 498 Ft Kezdetben 352 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • ECO bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 095 Ft Kezdetben 798 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Mobil Aktív Plusz számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 207 Ft Kezdetben 694 Ft
   Számlanyitási akció 35 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Mi ez?
   Havi összköltség 2 955 Ft Kezdetben 806 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • Digitalizáld Visa betéti kártyádat és 5 000 Ft díjkedvezményt kapsz
  • MBH Kedvezmény Plusz Számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 3 743 Ft Kezdetben 2 215 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Megnézem Részletek

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Közös kassza

  Egy másik hasznos funkció a PayPalon, a közös kassza opció. Létrehozhatsz egy saját, személyre szabott „online perselyt”, amiben gyűjthetsz pénzt, akár utazásra, ajándékra, lakásra, vagy bármire, amire szeretnél. Ez az opció lehetővé teszi számodra továbbá azt is, hogy ismerősöket és családtagokat is megkérj, hogy járuljanak hozzá a költségekhez. Ez születésnapkor, vagy esküvői ajándékozás esetén is hasznos lehet, elegánsabb megoldás, mint a készpénzes boríték.

  A gyűjtés és a beérkező pénzek biztonsága érdekében létre tudsz hozni továbbá egy saját PayPal.Me linket, amin keresztül teljes biztonságban juthat el hozzád az utalt összeg.

  Elektronikus pénztárca

  A PayPal elektronikus pénztárcaként is tud működni, ha feltöltesz rá pénzt, amit az alábbi esetekben tudsz felhasználni:

  • online vásárlásnál, ahol a PayPal fizetés elérhető,
  • átutalásnál, akár saját bankszámlára is,
  • valamint, ha kiváltasz egy PayPal bankkártyát.

  A pénzutalás saját PayPal számládról saját bankszámlára és/vagy utalás saját kártyáról a PayPal számládra egyaránt ingyenes, így ott tarthatod a pénzedet, ahol csak szeretnéd.

  PayPal hitel

  Ez a funkció sajnos Magyarországon egyelőre nem érhető el.

  A PayPal Hitel funkció abban az esetben lehet érdekes, ha az országban, ahol használni szeretnéd, hitelképesnek számítasz. Nagyon kell figyelni, ugyanis ahány ország, annyi szabályozás és változat létezik a PayPal ezen szolgáltatásából, ezért könnyű elveszni a részletekben, és egy számodra kedvezőtlen feltételekkel járó hitelt választani.

  Azonban, ha úgy döntesz, hogy belevágsz, valamelyest kedvezőbb feltételekkel tudsz hitelt igényelni és felvenni, mint sok más bank esetében.

  Mennyire biztonságos a PayPal?

  A PayPal rendszer legnagyobb előnye az, hogy nem adja ki adataidat ha vásárolsz és sem akkor, ha eladó vagy. A tranzakciók minden esetben átesnek egy szűrésen, ahol ellenőrzik, hogy hitelesek-e a fizetési adatok, valamint azt is, hogy nem kapcsolható-e csaláshoz.

  Visszatérítés

  A PayPalnál is arra van lehetőséged, hogy megszakíts egy tranzakciót és/vagy visszaigényeld a pénzedet.

  Ezek a funkciók abban az esetben érhetők el, ha például nem érkezik meg az áru, amit rendeltél, vagy csak nem tetszik a termék, ezért visszaküldöd. A pénzt általában 5 munkanapon belül visszautalják a számládra, ha elfogadták a visszatérítési igényedet. Ez a szolgáltatás szintén ingyenes, és nemzetközi, illetve belföldi vásárlásokra egyaránt érvényes.

  Ez az egyik legnépszerűbb funkciója a PayPalnak, így ha Távol-Keletről rendelsz valamit vagy olyan eladótól, webáruháztól, akit nem ismersz és nem bízol meg benne, akkor érdemes az extra biztonság miatt PayPalon keresztül fizetned.

  Hogyan használhatom?

  A PayPal használatához regisztráció szükséges, azonban ez csak pár percet vesz igénybe.

  A rendszer a legtöbb kártyatípust támogatja, így fel tudod regisztrálni, legyen akár Visa, Mastercard vagy Maestro típusú bankkártyád. Ezenkívül azt is engedi a rendszer, hogy több bankszámlát és bankkártyát is hozzáadj egy fiókhoz, így az összes kártyád elérhetővé válik fizetésnél.

  PayPal regisztráció lépésekben

  A regisztrációra a PayPal honlapján van lehetőség. Miután betöltött az oldal, ki kell választani, hogy egyéni, vagy üzleti számlát szeretnél-e.

  Fontos megjegyezni, hogy a PayPal rendszere különválasztja a vevőket/vásárlókat (egyéni számla) és az eladókat (üzleti számla), ezért ha vevő vagy, olvass tovább, de ha eladó vagy, akkor görgess lejjebb az „Eladók” részhez.

  PayPal regisztráció

  Ha inkább vásárolsz online

  Ha leginkább online fizetésre, utalásra vagy fogadásra szeretnéd használni a PayPalt, akkor te a „Vevők” kategóriájába tartozol. Ebben az esetben az „Egyéni számla" opciót válaszd, és utána kattints a „Folytatás" gombra.

  A következő oldalon tölts ki minden adatot (vezetéknév, e-mail cím stb.). Fontos, hogy olyan e-mail címet adj meg, amit rendszeresen használsz, mert küldeni fognak egy ellenőrző e-mailt, amiben majd meg kell erősítened, hogy valóban hozzád tartozik a megadott e-mail cím.

  Ha ez megvan, már csak meg kell adnod a bankkártya-adataidat, és használhatod is a PayPalt. Használni pedig úgy tudod, hogy fizetésnél a PayPalt választod ki fizetési opcióként, majd miután a rendszer átirányított a PayPal oldalára, beírod az e-mail címedet, a hozzá tartozó jelszavadat és utána jóváhagyod a fizetendő összeget.

  Fontos megjegyezni, hogy ebben az esetben a fizetéshez be kell jelentkezned az e-mailcímeddel és jelszavaddal, ezért ez a két adat mindig legyen elérhető számodra, ha használni szeretnéd a PayPalt.

  Ha eladó vagy

  Ha a vállalkozásodhoz használnád a PayPalt, például számlák kiállításához, kifizetések fogadásához, akkor az „Üzleti számla” opciót válaszd regisztrációkor. Ez az opció abban az esetben is segíthet neked, ha teljes körű fizetési megoldást keresel, de akkor is, ha csak egy kiegészítő lehetőségként tüntetnéd fel vállalkozásod oldalán.

  A PayPal nagy előnye, hogy bizalmat gerjeszt az emberekben, ezért ha látják, hogy a te oldaladon is elérhető a PayPalos fizetés, valószínűleg nagyobb bátorsággal fognak tőled vásárolni.

  Az „Üzleti számla” opció kiválasztása után kattints a „Folytatás” gombra. A következő oldalon adj meg egy olyan e-mail címet, ami valóban hozzád tartozik és használod is. Ez azért fontos, mert küldeni fognak egy ellenőrző e-mailt, amiben meg kell erősítened, hogy valóban hozzád tartozik a megadott e-mail cím.

  Ezután töltsd ki az adatokat, amiket kérnek (vezetéknév, cégnév stb.), és kattints a folytatás gombra. Ha minden adatot kitöltöttél és sikerült létrehozni a profilodat, már csak be kell állítanod a kívánt fizetési opciót és használhatod is a PayPalt.

  Online számlázás

  A PayPal több ingyenes sablont is kínál számlák kiállításához, amiket felhasználva személyre szabott számlákat küldhetsz ügyfeleidnek. Ezenkívül, a PayPal globális lefedettsége is igen magas, emiatt nem kell felesleges papírmunkát végezned, ha valaki fizet neked.

  Ezzel az opcióval nagyon egyszerűen nyomon tudod követni a tranzakciókat és a számlaelőzményeket egyaránt.

  Online kifizetések fogadása

  A PayPal a vállalatok nagyságától függően több megoldást is ajánl a kifizetések fogadására. Erről bővebben itt olvashatsz.

  PayPal online kifizetések fogadása

  Kisvállalkozásoknak:
  online tevékenység
  gyorsabb megkezdése
  Középvállalkozásoknak: a PayPal
  hozzáadása és fizetés fogadása
  kevesebb kattintással
  PayPal, kártyák
  Csak PayPal
  Speciális technikai
  jártasság szükséges
  Integráció
  bevásárlókosárral
  Integrációs nyelvHTMLAPI
  Beépített védelem
  csalás ellen
  Személyre szabható
  fizetés
  A PayPalt nem használók
  fizethetnek neked?
  Havi díjakNincsenekNincsenek

  Az online kifizetések 4 lépésben történnek:

  1. Az ügyfelek kosárba rakják a kinézett termékeket.
  2. Fizetésnél bejelentkeznek a PayPal fiókjukba, és megerősítik a fizetési szándékukat.
  3. Elindítják a fizetést/tranzakciót a te számládra.
  4. Megérkezik hozzád a kifizetett összeg.

  Költségek

  Ahogy minden szolgáltatásnak, így a PayPalnak is van költsége, amit ebben az esetben leginkább az „Eladók” fizetnek meg.

  Ez azt jelenti, hogy a felhasználók gyakorlatilag mindaddig ingyenesen használhatják, amíg a „Vevők” kategóriába tartoznak, azaz PayPal fiókjukat leginkább csak magáncélú és belföldi tranzakciókra használják, mint például vásárlásra. A „Vevők”-től csak akkor vonnak le, ha olyan külföldi országba utalnak pénzt, ahol másmilyen fizetőeszköz van, mint a küldő országban és ezáltal tranzakciós díj kerül felszámolásra.

  Az „Eladók” esetében viszont tranzakciónként levonnak tőlük körülbelül 2-4 százalék közötti összeget.

  A vonatkozó díjakat az alapján számolják, hogy az adott PayPal fiókhoz tartozó lakcím hova van bejegyezve. Ennek fényében különítenek el többféle díjszabási kategóriát, mint például Európa, Egyesült Királyság stb. Ezután egy százalékos és egy fix díj kerül levonásra abban az esetben, ha nem a saját kategóriánkon belül utalunk.

  Fontos, hogy vevőként és eladóként is rendszeresen tájékozódj az aktuális díjazásról, ugyanis ezek idővel változhatnak. A különböző tranzakciók díjszabásairól bővebben itt olvashatsz.

  PayPal Összefoglalva

  Összességében a PayPal egy megbízható és kiépült rendszer, amit bárki, bármikor és bárhol használhat. Megbízhatóságát és ismertségét leginkább az bizonyítja, hogy világszerte több, mint 200 millió aktív számlájuk van, valamint több, mint 7 millió vállalkozó használja rendszerüket.

  Ha nem győződtél meg róla teljesen, hogy számodra ez a megfelelő választás, és ezért mégsem a PayPalt választanád opcióként, akkor összeszedtünk pár egyéb lehetőséget is, amik közül szintén nyugodtan válogathatsz.

  Az egyik ilyen például a Wise (régebbi nevén Transferwise), ami egyébként szintén a PayPal csoporthoz tartozik, és vannak hasonló funkciói, mint a PayPalnak. A Wise rendszere legalább annyira kiforrott már Magyarországon, mint a PayPalé, ezért ez is egy potenciális lehetőség lehet számodra. Ha érdekel a Wise világa, akkor erről itt írtunk.

  Homa Péter
  Homa Péter bankszámlaszakértő
  Linkedin
  Homa Péter bankszámlaszakértő

  Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.