Az UniCredit Bank színvonalas készpénzfelvételi szolgáltatást nyújt. Elég csak arra gondolni, hogy idehaza ők voltak az elsők a bankkártya nélküli ATM készpénzfelvételben. De vajon az UniCredit Bank kártyájával jársz jobban, vagy a Revolutoddal, ha készpénzt veszel fel? Mindjárt megtudod!

Revolut vagy UniCredit

Erre figyelj

A készpénzfelvétel díjazása nagyon fontos, hiszen a bankok között jelentős különbségek vannak a költségekben. Így egyáltalán nem mindegy, mennyit fizetsz. Azonban ha Revolutod is van, amiről köztudott, hogy az olcsó díjakra utazik, akkor nem biztos, hogy egyértelmű, hogy melyikkel jársz jobban. Szerencsére mindjárt megtudhatod a választ.

A készpénzfelvétel normál díját a bank csak a (törvényi) ingyenes készpénzfelvételi keret elfogyása után számítja fel.

Most ezt a normál díjat fogjuk neked bemutatni.

A készpénzfelvétel díjazása

A készpénzfelvételben benne van a pénzügyi tranzakciós illeték. Ezt mindkét bank beleszámolja a díjába, de azért érdemes tisztában lenned azzal, hogy milyen arányt képvisel ez a készpénzfelvétel díjában.

Megmutatjuk a bankok aktuális számlacsomagjait. A kalkulátor alatt az útmutató a pénzügyi tranzakciós illeték bemutatásával folytatódik.

Bezár
Havonta
számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár
Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • Mobil Aktív Plusz számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 207 Ft Kezdetben 694 Ft
   Számlanyitási akció 35 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Diamond számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   3,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 323 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   3,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Bajnok bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 378 Ft Kezdetben 315 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 450 Ft Kezdetben 304 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • ECO bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 015 Ft Kezdetben 718 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Mi ez?
   Havi összköltség 2 809 Ft Kezdetben 806 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • Digitalizáld Visa betéti kártyádat és 5 000 Ft díjkedvezményt kapsz
  • MBH Kedvezmény Számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 3 582 Ft Kezdetben 3 032 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Megnézem Részletek

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Most, hogy már tudod, hogy melyek a kedvező díjazású bankszámlák, visszatérünk a pénzügyi tranzakciós illetékhez.

  A pénzügyi tranzakciós illeték

  A tranzakciós illetéket aszerint szabják ki, hogy milyen műveletet végeztél.

  A legtöbbet akkor fizeted, ha készpénzt veszel fel, akár számláról közvetlenül bankfiókban, akár bankkártyával ATM-ből vagy postán. Ekkor 0,6 százalékot fizetsz a kézhez kapott készpénz után, még akkor is, ha külföldön használtad a kártyádat. Tehát 1 000 forintonként 6 forintot. Ez elsőre nem tűnik túl soknak, de például 100 000 forint esetében már 600 forint, 3 millió forint esetében pedig már 18 000 forint az illeték összege.

  Átutalásnál a tranzakciós illeték mértéke az összeg 0,3 százaléka, tehát a fele annak, mintha készpénzes tranzakció lenne. Itt szerencsére van egy felső határ is: az illeték nem nő tovább, ha elérte a 10 000 forintot. Tehát 3 333 333 forinttól - aminek a 0,3 százaléka pont a 10 000 forint - már bármekkora összeg után ugyanannyi az illeték, azaz marad 10 000 forint.

  A készpénzfelvételnél viszont nincs ilyen felső határ, hogy ezzel is ösztönözzék a készpénzmentes tranzakciókat.

  Az UniCredit Bank készpénzfelvételi díjai

  Az UniCredit Bank saját ATM-jeiből 19 000 forint, 49 000 forint és 150 000 forint felvétele 383, 510 és 1 560 forintba kerül a Mobil Aktív Plusz és 336, 336 és 725 forintba az Ikon Plusz számlacsomagban.

  Idegen bank ATM-jéből ezeket az összegeket 1 197, 1 716 és 3 461 forintért lehet felvenni a Mobil Aktív Pluszban és 1 014, 1 285 és 2 376 forintért az Ikon Plusz számlacsomagban.

  Idegen bankfiókban és postahivatalban belföldön 1 144, 1 376 és 2 859 forintba kerülnek ezek a készpénzfelvételek a Mobil Aktív Pluszban és 1 144, 1 144 és 2 135 forintba az Ikon Plus számlacsomagban.

  A Revolut készpénzfelvételi díjai

  Az ingyenes 75 000 forintos havi keret kihasználása után minden készpénzfelvétel egységesen 2 százalékba kerül, azaz 19 000 forint felvétele 380, 49 000 forint felvétele 980, 150 000 forint felvétele pedig 3 000 forintba.

  Ez a nő felhívja a figyelmed, hogy válassz kedvező díjú bankszámlát

  Ingyenes készpénzfelvétel az UniCredit Banknál

  Csak Magyarországon, forintban, hazai kibocsátású bankkártyával, ATM-ből végzett készpénzfelvételre vonatkozik a törvényi 150 000 forintos ingyenes készpénzfelvétel. 2025. január 1-től a postákra is kiterjed ez a kedvezmény.

  Az ingyenes készpénzfelvétel legfeljebb két tranzakcióból állhat, azaz egy harmadik készpénzfelvétel akkor sem lesz ingyenes, ha összesen nem éred el a hónapban a 150 000 forintot. Ugyanígy a második készpénzfelvétel sem ingyenes, ha az elsővel már kivettél 150 000 forintot az adott hónapban.

  Magyarországon a Raiffeisen Bankon kívül minden banknál elérhető a cash-back (készpénzátvétel) szolgáltatás.

  A szolgáltatást akkor tudod igénybe venni, ha minimum 3 000 forint értékben vásárolsz az erre szerződött kereskedőnél, de a kereskedő magasabb összeget is meghatározhat. Egy vásárlással legfeljebb 20 000 forint vehető fel készpénzben.

  A bolti készpénzfelvétel külföldön is működik, ha a szolgáltatás elérhető a kereskedőnél. A készpénzfelvételi szándékot még a kártyás fizetés megkezdése előtt jelezned kell a pénztárosnak – ha ő nem kérdezné -, különben nem kaphatsz készpénzt, mert a készpénzátvétellel együttes vásárlás egy másik tranzakciónak számít.

  A cash-back-re (készpénzátvételre) is vonatkozik a törvényi ingyenesség.

  A törvényi, 150 000 forintos ingyenes készpénzfelvételről nyilatkozott ügyfelek havi 2 alkalommal, de összesen legfeljebb 40 000 forintig minden banknál ingyen vehetnek át készpénzt a boltokban is, e felett azonban a bankok egyedi díjakat állapítanak meg. A vásárlás készpénzátvétellel szolgáltatás díja minden banknál eltér. Van olyan bank, ahol olcsóbb a készpénzátvétel, mint az ATM készpénzfelvétel díja és van, ahol ugyanannyi. Több bank bevezető jelleggel akciósan ingyen biztosítja ezt a szolgáltatást a törvényi ingyenes készpénzátvételtől függetlenül is.

  A cash-back (készpénzátvételi) lehetőség egyre több kereskedőnél vehető igénybe, ahol biztosan használhatod, az a Penny Market bolthálózat üzletei.

  Ingyenes készpénzfelvétel a Revolutnál

  A Revolutnál a Standard és Plus csomagban havi 75 000 forintig - vagy annak megfelelő más devizaösszegig, összevonva - díjmentes a készpénzfelvétel tetszőleges számban. Ez a kedvezmény csak az ATM-ekre vonatkozik, azokra viszont Magyarországon és az egész világon, függetlenül attól, hogy milyen devizában veszel fel pénzt.

  Ha a Revolutnál előfizetsz valamilyen más csomagra, az több kedvezményt tartalmaz havi 75 000 forintnál. A Premium havi 150 000 Ft ingyenes készpénzfelvételt, a Metal 300 000 forintot, míg az Ultra havi 750 000 forintot tartalmaz.

  Kedvezményes díjazást nyújtó csomagok az UniCredit Banknál

  Az UniCredit Banknál nincsenek kedvezményes díjazást nyújtó készpénzfelvételi csomagok.

  Kedvezményes díjazást nyújtó csomagok a Revolutnál

  A Revolut Banknál nincsenek kedvezményes díjazást nyújtó készpénzfelvételi csomagok.

  Homa Péter
  Homa Péter bankszámlaszakértő
  Linkedin
  Homa Péter bankszámlaszakértő

  Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.