Érdemes áruhitellel vásárolnom, vagy jobban járok a személyi kölcsönnel?

Szeretnél vásárolni egy nagyobb értékű terméket, de nem tudod eldönteni, hogy áruhitelből vedd meg, vagy személyi kölcsönt igényelj hozzá? Segítünk a döntésben.

Előfordulhat, hogy olyan terméket szeretnél megvenni, ami túl drága ahhoz, hogy beleférjen az aktuális havi költségvetésedbe. Ilyenkor kerülhet képbe az áruhitel vagy a személyi kölcsön. Áruhitelt szinte minden nagyobb bevásárlóközpontban, műszaki üzletben, bútorboltban vagy lakberendezési boltban fel tudsz venni, sok helyen akár azonnal. A hitelhez jutás gyors és egyszerű, de vajon megéri ezt választanod? Ebben az útmutatóban azt járjuk körül, hogy mikor célszerű a vásárláshoz áruhitelt felvenned, és mikor személyi kölcsönt.

Tegyük fel, hogy szeretnél vásárolni egy nagyobb értékű terméket. Ha ez egy nagyképernyős televízió, akkor megteheted, hogy pár hónapig spórolsz rá, és megveszed akkor, amikor összegyűlt az ára. De mi a helyzet, ha elromlik a hűtőszekrény vagy a mosógép? Vagy ha a televíziót nagyobb árengedménnyel kínálja az egyik áruház, vagy más okból előre hoznád a vásárlást?

Ekkor jöhet szóba az áruhitel vagy a személyi kölcsön.

Így hozzájuthatsz a termékhez, azonnal használhatod, az árát pedig kifizetheted a bank pénzéből, majd később részletekben törlesztheted. A vásárlás ilyenkor nem jelent akkora megterhelést számodra. Sőt, akár biztonságosabbá is teheti a vásárlást, mert nem feszíted ki annyira a költségvetésed.

De vajon mindegy, hogy milyen hitelt választasz a vásárláshoz?

Üres pénztárcában keres pénzt egy hiteligénylő

Hogyan működik az áruhitel?

Ez egy olyan speciális hitel, ahol az áruház szerződést köt egy bankkal, és lényegében a bank áruhitelét az áruházban is igényelheted, és ha jóváhagyja a bank, akkor a kinézett terméket rögtön haza is viheted.

Az áruházban gyakran van a banknak kihelyezett ügyintézője, akinél el lehet indítani a hitelfelvételt. Ha még aznap szeretnéd a megvásárolt terméket hazavinni, akkor érdemes magaddal vinned a szükséges dokumentumokat:

 • a személyi igazolványodat (vagy egyéb fényképes igazolványt), illetve egy
 • munkáltatói igazolást,
 • ha pedig egyéni vállalkozó vagy, akkor a NAV igazolást és
 • bankszámlakivonatokat.

A hitelbírálat rövid idő alatt lezajlik, és azonnal meg is vásárolhatod az adott terméket.

Légy azonban óvatos, gondold át, hogy valóban szükséged van-e az adott árura. Csak azért, mert most akciósan hozzájuthatsz valamihez, nem feltétlenül szükséges adósságba verned magad.

Ha viszont fontos dologról van szó, amit sürgősen cserélni kell, akkor természetesen hitel árán is vásárolnod kell egy újat. Ilyen helyzetekben érdemes alaposan átnézned az egyes bankok ajánlatait, mert nagy különbségek lehetnek közöttük. Ez pedig a termékválasztásra és a vásárlás helyére is befolyással lehet.

Mennyi pénzt és milyen áron igényelhetek?

Az áruhitel jellemzője, hogy általában kisebb összegekre lehet felvenni, azaz maximum 2 millió forintig adnak ilyen hitelt a bankok. A futamideje viszonylag rövid, és általában nem is olcsó, az áruhitel THM-je akár 50 százalék felett is lehet.

Az igényelt összeg nagyságának függvényében (egy bizonyos összeghatár felett) önerőt is meghatározhat a bank, azaz az áru egy részét (általában 10-20 százalékát) ki kell fizetned helyben, és az ezen felüli összeget hidalod át az áruhitellel.

Miben más a személyi kölcsön?

A személyi kölcsön jóval nagyobb szabadságot ad. Magasabb hitelösszeg igényelhető, hosszabb futamidővel.

A személyi kölcsön kamata és a THM-je is jóval kedvezőbb, mint az áruhiteleké. Jelenleg 16-25 százalék körüli THM-re számíthatsz.

A személyi kölcsön összege általában legfeljebb 7-8 millió forint, de van olyan bank, ahol akár 12 millió forintot is igényelhetsz. A kölcsönt legfeljebb 10 évre veheted fel, de jellemzőbb a 7-8 éves maximum.

A jövedelmed szolgál a kölcsön fedezetéül, így nem kell hozzá fedezetet bevonnod. A kapott pénzt bármire elköltheted, annak felhasználását a bank nem korlátozza, és nem is kéri igazolni. A személyi kölcsönt könnyen és gyorsan, akár online is igényelheted. A pénzhez jutás is igen gyors, a hitel összege akár órákon belül, de legkésőbb pár napon belül a számládon lehet.

Itt megnézhetsz pár személyi kölcsönt, de az útmutatónak még nincs vége, érdemes tovább olvasnod.

Ezeket a személyi kölcsönöket kínálják most a bankok

Bezár
Hitelösszeg
Futamidő
Havi nettó jövedelmed
További beállítások
Bezár

Csak ezektől a bankoktól szeretnék kölcsönöket látni


				
Bezár
Rendezés:
Válassz a kiemelt hitelek közül!
További hitelek
 • Előrelépő Személyi Kölcsön
  Törlesztő 22 478 Ft Fix kamat
  THM 13,20% Kamat: 12,29%
  Visszafizetendő 1 348 677 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  Futamidő: 12-96 hó • THM: 12,07% - 13,20% • Hitel teljes díja: 348 677 Ft • Ebből kamat: 348 677 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 12,29%
 • Start Plus Időnyerő Személyi Kölcsön
  Törlesztő 25 722 FtAz első 3 hónapban 0 Ft
  THM 17,81% Kamat: 16,49%
  Visszafizetendő 1 543 331 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Az első 3 hónapban nem kell törlesztőt fizetned
  Futamidő: 12-84 hó • THM: 17,80% - 17,86% • Hitel teljes díja: 554 852 Ft • Ebből kamat: 554 852 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 16,49%
 • Személyi kölcsön
  Törlesztő 27 449 Ft Fix kamat
  THM 24,59% Kamat: 21,70%
  Visszafizetendő 1 656 917 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Bankváltás nélkül igényelhető
  Futamidő: 24-96 hó • THM: 22,35% - 25,29% • Hitel teljes díja: 656 917 Ft • Ebből kamat: 646 917 Ft • Kezdeti díj: 10 000 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 21,70%
 • Személyi kölcsön - online igényléssel
  Törlesztő 29 549 Ft Fix kamat
  THM 28,50% Kamat: 24,99%
  Visszafizetendő 1 772 956 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Online igénylés akár 15 perc alatt - folyósítás akár 1 órán belül!
  Futamidő: 24-84 hó • THM: 15,14% - 28,50% • Hitel teljes díja: 772 956 Ft • Ebből kamat: 772 956 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 24,99%

A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

További szöveg megjelenítése

Mikor éri meg áruhitelt választani?

Figyelembe véve, hogy az áruhitel jellemzően kisebb összegre és rövidebb futamidőre szól, és a kamata is magasabb, így a törlesztőrészlete is magas lehet. Ennek fényében talán úgy tűnhet, nem érdemes ezt a hiteltípust választanod, ez azonban nem mindig igaz. Adott esetben ugyanis nemcsak a termék lehet akciós, de maga a hitel is. Ez gyakran jelentős kedvezményeket jelent.

Az áruhitelhez nagyon egyszerű hozzájutni, a vásárláskor azonnal elbírálhatják a hitelkérelmet, illetve számos esetben online is igényelhetsz áruhitelt, így elkerülheted az ügyintézést az üzletben. Áruhitelt online vásárláshoz is kérhetsz a webáruház honlapján keresztül. Továbbá kisebb összegekre önrész nélkül vehetsz fel hitelt, azaz a terméket fizetés nélkül elhozhatod.

Az áruházak bizonyos időszakokban igen kedvező ajánlatokat kínálhatnak, például karácsonyi bevásárlások idején. Az üzletek egymással versengve adhatnak olcsóbb áruhiteleket, akár extra kedvezményekkel vagy juttatásokkal együtt.

A törzsvásárlói programokhoz is nagyon kedvező feltételű áruhitel kapcsolódhat, előfordul, hogy a törzsvásárlók alapesetben is alacsonyabb THM mellett kapnak áruvásárlási hitelt, és ez a kedvezmény ünnepi időszakokban tovább nőhet.

Fontos az is, hogy az áruvásárlási hitel keretében pontosan akkora a hitelösszeg, amennyit el is költesz az adott termék megvásárlására, azaz nem veszel fel több hitelt, mint amennyire szükséged van. Ezáltal nem adósodsz el nagyobb mértékben, mint szeretnél.

Áruhitelnél a 0%-os kamat nem egyenlő a 0%-os THM-mel

Gyakran látni rendkívül vonzó ajánlatokat, ilyen például a 0%-os kamat mellett kínált áruhitel. Fontos tudnod, hogy ez nem azt jelenti, hogy lényegében egy részletfizetési lehetőséget kaptál, és valóban azt az összeget fogod visszafizetni a banknak, amit felvettél. Ilyen esetekben ugyanis egyéb költségek még felmerülhetnek, így a hitel THM-je magasabb lesz, mint 0 százalék (ha nem így lenne, akkor úgy reklámoznák, hogy 0%-os THM-ű áruhitel).

Ha a THM, azaz a teljes hiteldíj mutató 0 százalék, akkor nem kell további költségekkel számolnod, mert ez olyan mutató, amely a hitel felvételétől annak visszafizetéséig tartalmazza a felmerülő költségeket és díjakat.

A banknak kötelessége minden felmerülő költségről a hitelfelvételt megelőzően tájékoztatni az ügyfeleit, és jó esetben az értékesítő tisztában is van mindezekkel.

A 0%-os THM esetében is lehetnek buktatók. Lehet, hogy a hitel költsége eleve be van építve a termék árába, így, könnyen lehet, hogy a terméket más üzletben jóval olcsóbban megkapnád.

Előfordulnak továbbá árukapcsolásos megoldások is, ilyen lehet például az, hogy az áruházzal szerződésben álló, és neked az áruhitelt nyújtó banknál számlát kell nyitnod. Ebben az esetben a hiteled ugyan 0%-os THM-mel fut, de a számlának már vannak költségei, számlavezetési díja, havi zárlati díja stb.

Hitelkártyával fizetés étteremben

Lehetséges az is, hogy hitelkártya-igényléséhez kötik az áruhitel felvételét, ebben az esetben is vannak költségek, csak a kártya éves díja például 10 000 forint felett is lehet. Továbbá, az áruhitel kifutásától függetlenül, ha használod a hitelkártyát, és nem fizeted vissza türelmi időn belül a felhasznált összeget, akkor nagyon magas kamatokat kell megfizetned, ami akár 40-50 százalék felett is lehet.

Ezt gyakran úgy tálalja a bank, hogy a hitelkártyával ingyenesen használhatod a pénzt, és még akár spórolni is tudsz vele, ami igaz is, ha valóban tudatosan kezeled. Ha így veszel fel áruhitelt, ne felejts el gondoskodni utána a hitelszámláról. Ha nem használod, célszerű megszüntetned, mert még ha a fiókod mélyén tartod is a hitelkártyát, attól még sokszor fizetned kell a havi számlavezetési költséget és az éves kártyadíjat, miután aktiváltad.

Figyelni kell a futamidőre is, mert a nagyon kedvező kamatú és THM-ű hitelek futamideje lehet sokkal rövidebb, mint a drágább hiteleké.

Természetesen léteznek igazán jó áruhitel-ajánlatok. Előfordul, hogy az áruház és a bank között van egy olyan kedvező feltételekkel megkötött szerződés vagy jutalékrendszer, ami lehetővé teszi, hogy nagyon alacsony kamatok és THM mellett is megérje nekik áruhitelt ajánlani.

Nagy készletkisöprésekkor is kifoghatsz nagyon kedvező hitellehetőségeket. Viszont mindig nézd meg a részleteket és személyre szabott kalkulációt kérj, ne érd be az általános tájékoztatással, ami mindig egy törvényileg meghatározott futamidőre és hitelösszegre szól (és ez szinte biztosan nem pont annyi, mint amire neked van szükséged).

Az áruhitel előnyei és hátrányai

 • Egyszerűen és gyorsan hozzáférhető
 • Kevés dokumentum szükséges hozzá
 • Nem kell előre intézkedni, az áruházban helyben igényelhető
 • Kisebb összegekre kedvezőbb lehet
 • Épp akkora összegben vehető fel, mint amire az adott vásárláshoz szükséged van
 • Alacsony összegre a személyi kölcsön nem feltétlenül elérhető
 • Kedvező ajánlatok, akciók lehetnek
 • 0%-os THM mellett is vannak ajánlatok
 • Az akciók keretében vásárolt termékek kötöttek (csak azt a terméket vásárolhatod meg akciós áruvásárlási hitellel, amit az áruház kínál)
 • Rövid futamidő
 • Magas kamat (a rövid futamidővel együtt magas törlesztőrészletet eredményez)
 • A kamat beépülhet a termék árába
 • Árukapcsolás (számlanyitási kötelezettség vagy hitelkártya használatához kötött áruhitel)

Mikor lehet jobb választás a személyi kölcsön?

Nagyon alacsony összegnél előfordulhat, hogy a személyi kölcsön még nem elérhető - a minimum hitelösszeg általában 300 000 forint - és ebben az esetben csak az áruhitel jöhet szóba. Ha viszont nagy összeget szeretnél felvenni, akkor sokkal kedvezőbb lehet számodra a személyi kölcsön. Ennél a hiteltípusnál hosszabb lehet a futamidő, a kamat is alacsonyabb, így a törlesztőrészlet is alacsonyabb lesz, ha időben jobban elnyújtod a fizetést.

Előfordulhat továbbá az is, hogy nem pont azt a terméket szeretnéd megvásárolni, amihez az áruházak az akciós áruhiteleiket kapcsolják, vagy esetleg több terméket is szeretnél venni az adott összegből. Ilyenkor nem érdemes csak azért egy másik típust választanod, mert az akciós hitel mellett kapható. Ha pedig több dolog beszerzése is tervben van, érdemesebb ezeket egy kölcsön alá bevenni, mint hogy különböző akciós vagy épp nem akciós áruvásárlási hitelek törlesztőit fizeted több bank felé.

Személyi kölcsönök 500 000 forintra

Bezár
Hitelösszeg
Futamidő
Havi nettó jövedelmed
További beállítások
Bezár

Csak ezektől a bankoktól szeretnék kölcsönöket látni


				
Bezár
Rendezés:
Válassz a kiemelt hitelek közül!
További hitelek
 • Előrelépő Személyi Kölcsön
  Törlesztő 11 498 Ft Fix kamat
  THM 14,34% Kamat: 13,29%
  Visszafizetendő 689 903 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  Futamidő: 12-96 hó • THM: 13,20% - 14,34% • Hitel teljes díja: 189 903 Ft • Ebből kamat: 189 903 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 13,29%
 • Start Plus Időnyerő Személyi Kölcsön
  Törlesztő 12 861 FtAz első 3 hónapban 0 Ft
  THM 17,81% Kamat: 16,49%
  Visszafizetendő 771 666 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Az első 3 hónapban nem kell törlesztőt fizetned
  Futamidő: 12-84 hó • THM: 17,80% - 17,86% • Hitel teljes díja: 277 426 Ft • Ebből kamat: 277 426 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 16,49%
 • Személyi kölcsön
  Törlesztő 13 724 Ft Fix kamat
  THM 24,59% Kamat: 21,70%
  Visszafizetendő 828 458 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Bankváltás nélkül igényelhető
  Futamidő: 24-96 hó • THM: 22,35% - 25,29% • Hitel teljes díja: 328 458 Ft • Ebből kamat: 323 458 Ft • Kezdeti díj: 5 000 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 21,70%
 • Személyi kölcsön - online igényléssel
  Törlesztő 14 775 Ft Fix kamat
  THM 28,50% Kamat: 24,99%
  Visszafizetendő 886 478 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Online igénylés akár 15 perc alatt - folyósítás akár 1 órán belül!
  Futamidő: 24-84 hó • THM: 15,14% - 28,50% • Hitel teljes díja: 386 478 Ft • Ebből kamat: 386 478 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 24,99%

A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

További szöveg megjelenítése

A személyi kölcsönhöz ma már nem feltétlenül nehezebb hozzájutni, mint áruhitelhez. Némi előre tervezést igényel, de a pénzt rövid időn, akár órákon vagy napokon belül megkaphatod, akár online is, mindössze pár dokumentum csatolásával. Ez a hitel kényelmes és korlátozás nélkül felhasználható, sok esetben pedig jóval olcsóbb, mint egy áruvásárlási hitel. Ráadásul több pénzt is felvehetsz, mint a termék ára, vagy több terméket is megvehetsz egy kölcsönből.

A személyi kölcsön előnyei és hátrányai az áruhitellel szemben

 • Több termék vásárlása esetén előnyösebb
 • Nem vagy áruházhoz kötve, bárhol elköltheted az így kapott készpénzt
 • Nagyobb összeg elérhető
 • Hosszabb futamidő mellett vehető fel
 • Általában alacsonyabb a kamat és a THM
 • Nincsenek rejtett buktatók
 • Kis összegre nem elérhető
 • Előre fel kell venni, még azelőtt, hogy a terméket megvásárolnád
 • Elképzelhető, hogy emiatt több hitelt veszel fel, mint amennyit fel kell használnod az áruvásárláshoz

Összefoglalva

Ha nagyobb értékű terméket vásárolnál, akkor az áruhitel és a személyi kölcsön is jó megoldás lehet. A döntésben segít, ha átgondolod, hogy mi az, amit szeretnél:

 • Épp a boltban áruhitellel kínált terméket szeretnéd? Áruhitelt egy adott termékhez kérhetsz, míg személyi kölcsönből bármit vehetsz.
 • Mennyibe kerül a termék? 300 000 forint alatti összegre csak áruhitel elérhető, 1,5-2 millió forintot pedig csak személyi kölcsön keretében igényelhetsz.
 • Mennyibe kerül a kölcsön? Az áruhitel lehet nagyon kedvező is, akár 0 %-os THM mellett is megkaphatod, de akció nélkül igen drága. A kamata általában jóval magasabb, mint a személyi kölcsöné.
 • Mekkora a futamidő? Hosszabb futamidő és alacsonyabb kamat mellett alacsonyabb lesz a törlesztőrészleted. Ha tehát alacsonyabb törlesztőt szeretnél, akkor olyan konstrukciót érdemes választanod, amely hosszabb futamidőt enged, azaz több időt a hitel visszafizetésére. Ugyanakkor arra figyelj, hogy túl hosszúra se nyújtsd a fizetést, mert hosszú futamidő alatt több kamatot fizetsz ki a banknak.

Maradtak kérdéseid?

 • Bármit megvásárolhatok áruhitelből?

  Elvileg bármilyen termék mellé elérhető lehet áruhitel, de az üzletek mindig adott, általuk kiválasztott termékek mellé ajánlják.
 • Kell önerőt fizetnem a személyi kölcsönhöz?

  Személyi kölcsönhöz sosem kell önerőt fizetned, míg az áruhitel mellé nagyobb összeg mellett már kell önerőt is fizetned.
 • Találhatok valóban kedvező áruhitelt?

  Igen, találhatsz jó ajánlatokat. Arra figyelj, hogy a 0%-os kamat nem egyenlő a 0%-os THM-mel, bár az előbbi is lehet kedvező számodra. A lényeg, hogy alaposan tájékozódj a hitel feltételeiről.
Simondán Eszter
Simondán Eszter Pénzügyi szakértő
Linkedin
Simondán Eszter Pénzügyi szakértő

Bár közgazdasági szakközépiskolában érettségiztem, később a humán tárgyak felé fordultam. Szerettem az irodalmat, műveket elemezni, kritikákat írni. Angol szakon végeztem, a diplomamunkámat amerikai drámákból írtam. Az egyetem után egy nagy cégnél helyezkedtem el, ahol visszacsöppentem a pénzügyek világába. Annyira beszippantott, hogy visszaültem az iskolapadba, és közgazdász lettem. Az írás szeretetét és a banki világ iránti érdeklődésemet végül a gazdasági tartalmak írásában sikerült egyesítenem. Szívesen mélyedek el egy-egy témában, és mutatom meg az olvasónak, hogy pénzügyi témákról olvasni nemcsak hasznos vagy szükséges, de érdekes is lehet. Szabadidőmben szívesen olvasok és szeretem a reneszánsz táncokat.

Legfrissebb útmutatóink személyi kölcsön témában

 • Ez a hölgy megkapta a nyugdíjas hitelt, és nagyon boldog.
  Személyi kölcsön

  Hitel nyugdíjasoknak: Így kaphatsz hitelt nyugdíjasként

  A nyugdíjas éveikre sokan stabil pénzügyi háttérrel szeretnének készülni, de az élet bármely szakaszában lehetnek olyan terveink, amelyek megvalósításához hitelre van szükség. Legyen szó lakásfelújításról, a régi autó cseréjéről, orvosi beavatkozásról vagy akár az unokák támogatásáról, a személyi hitel megoldást kínálhat. A bankok nyugdíjasok számára is nyújtanak hitelt, néhány feltételre azonban érdemes figyelned.

  frissítve: 2024. június 30.
 • Az esküvő költségei igen magasak lehetnek, de a személyi kölcsön segíthet
  Személyi kölcsön

  A nagy nap költségei: esküvő hitelből

  Az esküvő minden pár közös életének első nagy kiadása. Nem aprópénzről beszélünk, a nagy nap költségei ugyanis többmillió forintra rúghatnak. Ez az útmutató azt járja körül, mikor érdemes hitelből fizetni az esküvő költségeit, és milyen hitelt használhatsz hozzá.

  frissítve: 2024. július 4.
 • Lakásfelújítás keretében üvegajtót illeszt a helyére egy férfi
  Személyi kölcsön

  Lakásfelújítás 2024 - Így lesz hozzá önerőd

  Te is felújítanád a lakásod? Sokan álmodnak arról, hogy modernizálják, korszerűsítik az otthonukat, amely így kényelmesebbé, komfortosabbá válik, és főleg olcsóbb lesz ott lakni. A lakásfelújítás izgalmas folyamat, de sok kihívást rejt mind a ráfordított energia, mind az anyagiak terén. Ehhez adunk most tippeket.

  frissítve: 2024. június 9.