Információk az UniCredit Bank fiókjairól

Az UniCredit Bank egy olasz hátterű hitelintézet, mely mintegy 50 bankfiókkal rendelkezik Magyarországon. Ezek a fiókok nem annyira sűrűek, mint más bank esetében, de azért megtalálhatók minden megyeszékhelyen és a főváros sok kerületében is.

Mit mond szakértőnk?Bezár

Az UniCredit Bank egy olasz hátterű hitelintézet, mely mintegy 50 bankfiókkal rendelkezik Magyarországon. Ezek a fiókok nem annyira sűrűek, mint más bank esetében, de azért megtalálhatók minden megyeszékhelyen és a főváros sok kerületében is.

A fiókok egységes nyitva tartási rend szerint tartanak nyitva, kivételt képeznek ez alól a budapesti bevásárlóközpontokban lévő bankfiókok, melyek minden hétköznap 1 órával tovább tartanak nyitva, mint az egységes nyitva tartási rend szerint üzemelő fiókok. Ezzel – hétfőnként – 18 óráig nyitva tartó bankfiókok is elérhetők a fővárosban az UniCredit Bank fiókhálózatában.

Az UniCredit bankfiókok bármelyikében elintézheted a bankügyeidet, főleg igaz ez az egyszerűbb ügyekre. A hiteligényléseket azonban célszerű a számlavezető fiókodban elindítani. Bár a hiteligénylés nem túl gyakori az ember életében, érdemes mégis a lakóhelyed közelében kiválasztani a számlavezető bankfiókodat.

A szegedi fiók kivételével, az összes UniCredit bankfiók akadálymentesen megközelíthető, ahogy az UniCredit Bank 3 fővárosi Partner Centruma is. Utóbbi helyszíneken a hitelközvetítőkön keresztül érkezett ügyleteket fogadják.

 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2024. január 16.
 • promóció

Az UniCredit Bank mintegy félszáz fiókkal rendelkezik idehaza. A bankfiókok zömmel egységes nyitva tartási rend szerint üzemelnek az egész országban. Az UniCredit találmánya az Okossor, mellyel már az odautad során beállhatsz a bankfióki sorba. Lássuk, mit érdemes tudnod az UniCredit Bank hazai fiókjairól.

Összefoglaló az UniCredit Bank fiókjairól: erre figyelj!

Az UniCredit Bank bankfiókjai országos lefedettséget nyújtanak. A fővároson kívül a megyeszékhelyeken és néhány nagyobb városban is megtalálhatóak.

Az UniCredit Banknál figyelned kell arra, hogy vannak pénztár nélkül működő bankfiókok, ahol készpénzforgalmat – közte befizetést is – nem tudod elintézni. Ezek az ügyfélkiszolgáló pontok Budapesten találhatók, itt csak a hitelközvetítőkön keresztül érkezett ügyleteket intézik. Viszont ennél a 3 fióknál is van UniCredit ATM, melyek közül 2 helyen nem csak készpénzt felvenni, de befizetni is lehet a gépen keresztül.

Ha viszont nincs UniCredit bankkártyád, akkor sajnos máshol kell megpróbálnod befizetni készpénzt az UniCredit bankszámlára, saját magadnak vagy másnak.

A másik, amire érdemes még figyelni, hogy az UniCredit Bank pénztárai ebédszünetet tartanak és már a fióki zárási időpont előtt bezárnak.

Adós és adóstárs együtt igényelnek személyi kölcsönt egy UniCredit bankfiókban

Milyen szolgáltatásokat nyújtanak az UniCredit Bank fiókjai?

A lakosságnak a számlavezetéstől, a bankbetétektől kezdve a vagyonkezelésen át a befektetési banki szolgáltatásokig széles körű szolgáltatásokat kínálnak a hazai UniCredit Bank bankfiókok.

Emellett leányvállalatként lízingcége, alapkezelője és jelzálogbankja is van a magyarországi UniCredit Banknak.

Három budapesti bankfiók pénztár nélküli bankfiókként üzemel.

Az UniCredit Bank hazai fiókjainak majdnem mindegyike akadálymentesített.

Nyitva tartási idők az UniCredit Bankfiókokban

Az UniCredit Banknál létezik egy egységes nyitva tartás. Ez alapján hétfőn 17 óráig, keddtől csütörtökig 16 óráig, míg pénteken 15 óráig tartanak nyitva a bankfiókok országszerte.

Ez alól a fővárosi bevásárlóközponti fiókok kivételt képeznek. A Mammut II-ben, a Lurdy-Házban, a Duna Plázában, a Sugár Üzletközpontban és a Shopmarkban üzemelő UniCredit fiókok a fentinél egy órával tovább tartanak nyitva minden hétköznap.

Minden más bankfiókban és az összes vidéki UniCredit bankfiókban az egységes nyitva tartás szerint tartanak nyitva a bankfiókok.

A bankfiókokban lévő bankpénztárak 12:30-tól 13 óráig ebédszünetet tartanak, a nap végén pedig a bankfiók zárását megelőzően fél órával korábban bezárnak.

Pénztármentes bankfiókok

Az UniCredit Banknak Budapesten 3 fiókja pénztármentesen üzemel. Itt a hitelközvetítőkön keresztül érkezett ügyleteket intézik.

Ezekben a fiókokban nem tudsz készpénzt felvenni vagy befizetni, csakis készpénzt felvenni a fióki ATM-ből. A három közül kettőben azonban befizetni is lehet az ATM-mel.

A pénztármentes fiókok a 1023 Bécsi út 3-5., a 1117 Infopark sétány 3. – Infopark "B" Irodaház és a 1138 Dunavirág utca 2-6. - Gateway Office Park 1.Torony címeken találhatók Budapesten.

Akadálymentes megközelítés

A szegedi bankfiók (6722 Szeged, Kossuth Lajos sugárút 18-20.) kivételével minden UniCredit Bank fiók akadálymentesen megközelíthető és használható.

Időpontfoglalás bankfiókba és Okossor

Az UniCredit Bank honlapján másnaptól egészen 15 munkanappal előre foglalhatsz időpontot bármelyik bankfiókba vagy azonnal is beállhatsz a sorba bármely bankfiókban, virtuálisan.

Időpontfoglalás esetén meg kell adnod az elérhetőségedet és ki kell választanod az időpontot, mely után egy megerősítő email-t kapsz. Ha az abban szerepelő adatok helyesek, az időpont napjáig nincs teendőd. Ha valamelyik adat rossz vagy le szeretnéd mondani a foglalt időpontot, akkor a "Részletek, lemondás" gombbal törölheted a foglalásodat.

24 órával az időpont előtt e-mail emlékeztetőt kapsz, majd 1 órával az időpont előtt SMS értesítést is.

Ha időközben meggondoltad magad, a digitális jegyeden található gomb segítségével kiállhatsz a sorból és ezzel lemondhatod a foglalásodat.

"Sor lezárva" üzenetet kapsz a sorba álláskor, ha a sor olyan hosszú, hogy már nem kerülnél sorra a bankfiók zárása előtt.

Amikor megérkezel a bankfiókba, nyomd meg a "Megérkezés jelzése" gombot a mobilodon, majd az így megnyíló digitális jegyeden a "MEGÉRKEZTEM" gombra koppints.

Ha elkéstél, a rendszer törli a foglalásod és újra sorba kell állnod, akár még útközben is. Ha legfeljebb 20 percet késel, a foglalásod érvényes marad. Ha a lefoglalt időpont előtt megérkezel, akkor hamarabb is sorra kerülhetsz, amint van szabad ügyintéző.

Idős nő unicredit bankfiókba időpontot foglal laptopról

Időpontot foglalni a következő ügyintézési típusokra lehetséges:

 • Új lakossági számlanyitás
 • Új lakossági jelzáloghitel érdeklődő
 • Új lakossági személyi kölcsön érdeklődő
 • Új hitelkártya érdeklődő
 • Új folyószámlahitel érdeklődő
 • Új Babaváró kölcsön érdeklődő
 • Új prémium lakossági számlanyitás
 • Új kisvállalati számlanyitás
 • Meglévő lakossági számlaügyintézés
 • Meglévő prémium lakossági számlaügyintézés
 • Meglévő kisvállalati számlaügyintézés
 • Prémium hitelügyintézés
 • Kisvállalati hitelügyintézés
 • POS/vPOS/SoftPOS ügyintézés

Az UniCredit Bank bankfiók országos lefedettsége

Az UniCredit Bank országszerte mintegy 50 bankfiókkal rendelkezik. Ezek mintegy ötöde található a fővárosban, azon belül is elsősorban a belvárosi, Dunához közel eső övezetekben, Budán és Pesten.

Az 50 bankfiókból közel 40 fiók vidéken található. Ezek lefednek minden megyeszékhelyet kivétel nélkül, illetve még közel 20 nagyobb várost, továbbá Budapest környéki agglomerációs települést is.

Az UniCredit Bank bankfiók keresője

Az UniCredit Bank bankfiók keresője ezen a címen található. A kereső képes külön listázni a pénztár nélküli bankfiókokat és az akadálymentesített bankfiókokat külön-külön is.

A listában az adott bankfiók nevére kattintva a pontos nyitva tartást is elő lehet hívni, továbbá itt találsz információkat a bankfiók elhelyezkedéséről és a fióki ATM elérhetőségéről is. Útvonaltervezőt is megnyithatsz, mely a kiválasztott bankfiókhoz vezet.

A fiókkereső térképes megjelenítést is tartalmaz, ahol a fiókokat jelképező pontokra kattintva is előhívhatók a részletek egy-egy fiókról.

Az UniCredit Bank fiókok előnyei és hátrányai

 • egységes nyitva tartási rend szerint üzemelnek az UniCredit Bank fiókjai
 • a fővárosi plázákban lévő fiókok még tovább nyitva tartanak minden nap, így hétfőn este 6-ig is
 • 1 kivételével mindegyik UniCredit bankfiók akadálymentes az egész országban
 • már a bankfiókba érkezés előtt is be lehet állni a sorba az interneten
 • vannak pénztármentes fiókok, melyeknél ATM van, de ezekből az egyik ATM nem alkalmas befizetésre, csak készpénzfelvételre
 • a pénztárak a fiókzárás előtt fél órával zárnak és ebédszünetet is tartanak
 • az UniCredit országos fiókhálózata nem túl lefedett az egész országban
 • vidéken sehol sincs az átlagostól hosszabb nyitva tartás

Maradtak kérdéseid?

 • Az UniCredit Bank mindegyik fiókja akadálymentes?

  Nem. A szegedi fiók még nem akadálymentes a Kossuth Lajos sugárút 18-20. cím alatt.

 • Van olyan nap, amikor hosszabb nyitva tartással üzemelnek az UniCredit bankfiókok?

  Igen, a hétfő. Ezen a napon 16 helyett 17 óráig tartanak nyitva az UniCredit Bank fiókjai az egész országban. A fővárosi plázákban lévő UniCredit fiókok a Mammut II-ben, a Lurdy-Házban, a Duna Plázában, a Sugár Üzletközpontban és a Shopmarkban hétfőn 18 óráig is nyitva tartanak.

 • Mindegyik UniCredit bankfiókban be tudok fizetni a számlámra?

  Nem. Budapesten van három fiók, amelyek pénztármentesek. A többi fiók mindegyikében van bankpénztár.

 • Mely UniCredit bankfiókok pénztármentesek?

  Budapesten a 1023 Bécsi út 3-5., a 1117 Infopark sétány 3. – Infopark "B" Irodaház és a 1138 Dunavirág utca 2-6. - Gateway Office Park 1.Torony alatti fiókok. Mindhárom helyszínen van azonban ATM, a Bécsi úti kivételével ezek nem csak készpénzfelvételre, hanem befizetésre is képesek. A Bécsi úti fiók ATM-je csak készpénzfelvételre képes.

Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.