Szakértői útmutatók egészségpénztárhoz

Évente 150 000 forintot visszaigényelhetsz az adódból az egészségpénztári számlával. Viszont ennél sokkal többet tudnak az egészségpénztárak. Akár pár száz forintért egészségbiztosítást kaphatsz több pénztárnál. Ha lakáshiteled van, akkor a törlesztésbe is besegít a pénztár az adókedvezményen keresztül. Részletesen bemutatjuk, hogy mi mindenre használhatod ez egészségpénztári számlát és hogy milyen önsegélyezési szolgáltatásokat nyújtanak. A pénztárakat egyenként is mind bemutatjuk, hogy kiválaszthasd a számodra legjobbat.

 • Fogászati kezelés

  Szeretnél 150 000 Ft támogatást a fogászati kiadásaidhoz? Itt a megoldás!

  Arról talán hallottál már, hogy egy egészségpénztár tagjaként jelentős összeget kaphatsz az egészségügyi kiadásaidhoz. És azt tudtad, hogy a különböző fogászati kiadásokra is több forrásod lehet pénztártagként? Például fogtömésre, fogimplantátumra vagy fogszabályozóra. Mutatjuk, hogyan juthatsz akár közel 150 000 forinthoz pusztán némi odafigyeléssel, és az OTP Egészségpénztárral.

  frissítve: 2023. szeptember 29.
 • Diákok beszélgetnek az egyetem előtt

  Felvették egyetemre vagy főiskolára a gyermeked? Így csökkentheted a tandíját és az egyéb kiadásokat!

  Egy gyermek felsőfokú tanulmányai jelentős kiadást jelenthetnek a családnak, gondoljunk csak a tandíjra, az albérletre vagy kollégiumra. Azonban van egy kevesek által ismert megoldás, ami mérsékeli ezeket a költségeket. Egészségpénztári tagként ugyanis nem csupán az egészségügyi kiadásokra lehet több forrásod, hanem gyermeked tanulmányi kiadásaira is, például a tandíjra, 2023-ban maximum 232 000 Ft/év/gyermek összegben.

  frissítve: 2023. augusztus 29.
 • Boldog mosolygó család ölelkezik

  Pénzügyi öngondoskodás egész életünkben? Így is lehetséges!

  Az elmúlt évek váratlan eseményei sok mindenre ráébresztettek bennünket, többek között a pénzügyi öngondoskodás fontosságára. Életünk különböző szakaszaiban természetesen más és más lehet az anyagi cél, egy dolog azonban mindig fontos: az egészség megóvása. Ezért ezúttal egy olyan „befektetési formát” ajánlunk, amivel épp ehhez kaphatsz pluszforrást, évente akár közel 150 ezer forintot!

  frissítve: 2023. augusztus 2.
 • Üres kórházi váróterem

  Nagyobb biztonságra hajtanak az egészségpénztári tagok

  Hiába a magánorvosi szolgáltatásoknál tapasztalható áremelés, a lakosság növekvő mértékben támaszkodik a magánegészségügyre, köszönhetően az állami ellátórendszer gyengeségeinek. Ezzel együtt nő az öngondoskodás szerepe is, és a páciensek növekvő mértékben fizetnek egészségpénztáron vagy egészségbiztosításon keresztül. Ugyanakkor a felhasználásban egyre óvatosabbak.

  frissítve: 2023. július 7.
 • Boldog család öleli egymást

  Forrásnövelő tipp családoknak!

  Sok édesanya és édesapa nem is sejti, hogy évente közel 150 000 Ft támogatást kaphatna a családi kiadásokhoz egészségpénztáron keresztül. Ha pedig mindketten élnek e lehetőséggel, az dupla előnyt jelentene a családnak: közel 300 000 forintot. Ismerd meg, mire és hogyan kaphattok támogatást!

  frissítve: 2023. június 26.
 • Fiú mutatja papíron egy tüdőt
 • Kismama az apukával fekszik az ágyon

  Szeretnél többet adni a gyermekednek? Akkor nyiss OTP Egészségpénztári számlát!

  Pénztártagként közel 150 ezer forinttal költhetsz többet gyermekedre! Ha baba érkezik a családodba, érdemes egészségpénztári számlát nyitnod, hiszen innen többet költhetsz, mint amennyit befizettél rá, évente közel 150 ezer forinttal! A feltöltött összeget épp arra használhatod fel, amire a pici várása, érkezése és nevelése során a legnagyobb szükség van: az anyuka szülészeti-nőgyógyászati ellátásától kezdve, a baba pelenkáin át egészen a tápszerig, és ha ugrunk egyet az időben, akkor egészen a tandíjig. Lépj be most az OTP Egészségpénztárba, hogy több forrásod legyen a családodra!

  frissítve: 2023. május 24.
 • Család az orvosnál van vizsgálaton

  5 ok, amiért megéri egészségpénztári számlát nyitni

  Az anyagi öngondoskodás fontosabbá vált, mint valaha. A növekvő inflációs ráta mellett a gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök, egészséges élelmiszerek, sportszerek és a magánorvosi ellátás költségei is emelkedtek. Az egészségpénztár olyan szolgáltatás, amellyel a befizetések után akár 20% adó-visszatérítést is igényelhetsz, így jelentősen csökkentheted a felmerülő költségeidet. Cikkünkben 5 okot mutatunk be, amiért érdemes egészségpénztári számlát nyitnod!

  frissítve: 2023. május 15.
 • Fogászati vizsgálat miatt a beteg kinyitotta a száját

  Itt a megoldás, amivel több maradhat a családi kasszában a fogászati- és szemészeti kezelések után!

  Mennyire készülsz fel anyagilag a váratlan kiadásokra? Legyen szó akár egy háztartási gép elromlásáról, akár az autód meghibásodásáról vagy egy nem tervezett egészségügyi kiadásról. Szerencsére némi tervezéssel csökkentheted a családi kasszát érintő komoly anyagi terheket. Ismerd meg hasznos tanácsainkat a pénzügyi tervezéshez, és azt a megoldást, amivel jelentős megtakarítást érhetsz el a fogászati-, szemészeti és egyéb egészségügyi kiadásokon. Hogyan készülhetsz fel a váratlan családi kiadásokra?

  frissítve: 2023. május 15.
 • Orvos megbeszéli a beteggel a vizsgálat eredményeit

  Egy figyelmen kívül hagyott trükk a jelentős megtakarításhoz

  Az elmúlt időszakban mindannyian megtapasztalhattuk az átlag feletti infláció hatásait. A tartós árszínvonal emelkedés következtében nem csupán az élelmiszerek és a lakhatás, de az egészséges életvitelhez kapcsolódó termékek és szolgáltatások is jelentősen megdrágultak. Legyen szó gyógyszerről, gyógyászati segédeszközről vagy akár magánorvosi vizsgálatról és beavatkozásról, az infláció miatt jóval nagyobb költséggel számolhatunk, mint egy évvel ezelőtt. Szerencsére van egy sokak által igénybe vehető adókedvezmény, ami olcsóbbá tehet számos terméket és szolgáltatást, beleértve a magánorvosi ellátásokat is. Ismerd meg a részleteket!

  frissítve: 2023. május 15.