Exkluzív szolgáltatásokat nyújtó prémium bankkártyával bővítette kínálatát a CIB Bank. A CIB Visa Inspire Platinum Bankkártya, mely az első platinum bankkártya a hazai piacon, különleges kedvezményeket és speciális előnyöket kínál birtokosainak. A kártyához kapcsolódó kényelmi szolgáltatások, mint például a concierge, kiemelt helyet foglalnak el mind attraktivitásban, mind használatban az ügyfelek számára nyújtott ajánlatok között.

Elindul a CIB Visa Inspire Platinum Bankkártya

Az exkluzív bankkártya igénylése már elérhető a hitelintézet fiókjaiban. A lakossági betéti kártya egyik legkülönlegesebb eleme a concierge szolgáltatás, amelynek keretében a bankkártya birtokosa koordinátorok segítségével oldhatja meg különböző szervezési feladatait - vagy kaphat gyors választ a felmerült kérdéseire -, legyen szó akár utazásról, kulturális- vagy sportprogramokról, otthoni teendőkről, orvosi kérdésekről, vagy ajándékküldésről.

A kártyához tartozó csomag több, utazáshoz kapcsolódó kényelmi elemet is tartalmaz: például a budapesti és bécsi reptéri lounge-ok korlátlan és díjmentes használatát, a járatkésések, törlések esetén nyújtott segítségnyújtást. A kártyához járó Priority Pass tagsággal annak birtokosa évente egy alkalommal több mint 1 100 lounge közül választhat és várakozhat ott repülőjáratára díjmentesen, a Bidroom tagság segítségével pedig világszerte 120 ezer szállodában és apartmanban juthat árengedményekhez.

CIB Visa Inspire Platinum Bankkártya egy pénztárcában

Korábban a Visa végzett egy olyan felmérést, amely a régió országai mellett a magyar piacon is vizsgálta a bankok prémium ajánlatait és azok népszerűségét. Ez rámutatott arra, hogy a hazai bankok a legtöbb hozzáadott értékű szolgáltatást a mindennapi élet szervezésével kapcsolatosan (42 százalék) és biztosítási szolgáltatások formájában (22 százalék) nyújtják. Az első kategória egyik legmagasabbra értékelt előnye az ügyfelek számára a reptéri, illetve az asszisztencia szolgáltatások (ilyen például a concierge).

A listát az úgynevezett „moneyback” és egyéb vásárlások utáni kedvezmények vezetik, a közép-európai trendek tehát azt mutatják, hogy a kiemelt ügyfélkör számára fontossá váltak a különböző díjkedvezmények.

Extrák extrák hátán

A CIB Visa Inspire Platinum Bankkártya birtokosai több reptéren élvezhetik a lounge szolgáltatásokat, valamint magyar nyelven elérhető számukra a concierge szolgáltatás. A kártya mellé továbbá orvosi telekonzultációs lehetőség is elérhető, aminek keretében a kártya birtokosa egy alkalommal díjmentesen léphet kapcsolatba egy belgyógyász szakorvossal.

A kártya díjmentes készpénzfelvételi lehetőséget biztosít külföldön, tizenkét országban az Intesa Sanpaolo bankcsoporthoz tartozó ATM-eknél, itthon pedig a CIB Bank fiókjaiban soron kívül intézhetik ügyeiket a kártya birtokosai. Mindezeken túl, a világ minden országára kiterjedő, magas szintű utasbiztosítást is tartalmaz a kártya által nyújtott szolgáltatáscsomag, valamint a bankkártya az Apple Pay és a Google Wallet elektronikus pénztárcáiba is digitalizálható.

A CIB Visa Inspire Platinum Bankkártya éves díja 45 000 forint. A kártyával a CIB Bank saját ATM-jeiben 1 221 forint helyett 522 forint egy készpénzfelvétel díja, míg a többi belföldi ATM-ből 1 221 forint helyett 876 forint, megegyezően a CIB Mastercard Gold bankkártyával, Külföldön, az Intesa Sanpaolo bankcsoport ATM-jeiből ingyenes a készpénzfelvétel díja Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Egyiptomban, Horvátországban, Olaszországban, Oroszországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában és Ukrajnában. A CIB Mastercard Gold kártyával mindez az EGT tagországokban 876 forintba kerül tranzakciónként, míg azon kívül 4 564 forintba. (Az EGT tagországokat az Európai Unió összes államán kívül Izland, Liechtenstein és Norvégia alkotják.)

Ez tehát a Visa első platina kártyája Magyarországon, de platina (platinum) kártyát Mastercard márkanév alatt idehaza az Erste Bank, Gránit Bank, MBH Bank, OTP Bank és a Raiffeisen Bank forgalmaz.

Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.

Legfrissebb útmutatóink hírek témában

 • Iskolakezdéskor magasak a kiadások, érdemes felkészülni
  Hírek

  Pénztárcabarát iskolakezdéshez ad gyakorlati tanácsokat az MNB

  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Pénzügyi Navigátor oldalán indított tájékoztató kampányt az iskolakezdéssel kapcsolatban, egyúttal az online piacterek veszélyeire is felhívva a figyelmet. A felkészültséget kvízjátékokkal le is tesztelhetik az érdeklődők. A kampány célja az őszi iskolakezdés előtt álló családok és a felsőoktatási tanulmányaikat kezdő hallgatók pénzügyi döntéseinek támogatása.

  frissítve: 2024. július 21.
 • A magas banki díjak egy része tudatos használattal elkerülhető vagy csökkenthető
  Hírek

  A jegybank szerint a nagymértékű díjemelésekkel öngólt lőnek a bankok

  Az ügyfeleknek még csak-csak ad némi muníciót a jegybank új publikációja, de a bankok számára, amelyek a frissen másfélszeresére emelt pénzügyi tranzakciós illeték fizetésének alanyai, vajmi keveset. A BiztosDöntés.hu összeszedte, mivel tudnának valódi költséglefaragást elérni az ügyfelek, annak ellenére, hogy a banki tranzakciókat terhelő állami elvonások brutálisan emelkedhetnek jövőre.

  frissítve: 2024. július 23.
 • Hitelkártyák amiken tartozás van
  Hírek

  Ma már a hitelkártya a fő segítség a pénzzavarban lévő embereknek

  A rövid távú, átmeneti pénzzavarban lévő emberek egyre inkább a hitelkártyákra hagyatkoznak: a hitelkártya-tartozás ma már nagyobb, mint a folyószámlahitel-állomány – a hitelkártyás költések növekedése közel 50 százalékkal haladta meg a betéti kártyás vásárlások értékének bővülését – hívja fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

  frissítve: 2024. július 21.