Adókedvezmény

Magyarországon jelenleg 3 államilag támogatott nyugdíj-előtakarékossági forma létezik. A nyugdíjbiztosítás, az önkéntes nyugdíjpénztár (ÖNYP) és a nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) után 20 százalékos adóvisszatérítés jár, amit a saját személyi jövedelemadódból igényelhetsz vissza.

Ha többféle nyugdíj-előtakarékosságod is van, akkor évi 280 000 forint támogatást is kaphatsz. A nyugdíjbiztosítás után maximum 130 000 forintot, az ÖNYP esetén 150 000 forintot, a NYESZ-szel pedig 100 000 forintot szerezhetsz évente. Fontos, hogy az adókedvezményt neked kell igényelned, amit az ügyfélkapudon keresztül könnyedén elintézhetsz.

Ezek is érdekelhetnek

 • Nyugdíjszakértő mutatja a befektetéseket egy férfinek
  Nyugdíj megtakarítás

  Mire jó egy nyugdíjszakértő? Megmutatjuk, hogy milyet válassz!

  Szeretnél félretenni a nyugdíjadra, de fogalmad sincs, hogy melyik nyugdíj-előtakarékossági formát válaszd? Úgy gondolod, hogy felesleges időt pazarolni a döntéshozásra, mert úgyis minden ajánlat ugyanolyan? Rengeteg lehetőség közül választhatsz és akár milliós eltérések is lehetnek a különböző megoldások között. Ha szeretnéd megtalálni a hozzád legjobban passzoló megoldást, akkor érdemes egy nyugdíjszakértő tanácsát kérned. Útmutatónkból megtudhatod, hogy hogyan néz majd ki a közös munka, sőt arról is beszélünk, milyen típusú nyugdíjszakértők léteznek.

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Az ügyfél kézfogással megállapodik az adóvisszatérítés mértékéről az ügyintézővel
  Nyugdíj megtakarítás

  Adóvisszatérítés nyugdíjcélú megtakarításoknál: minden, amit tudnod kell róla 2023-ban

  Az állami nyugdíjrendszer válsága miatt a magán nyugdíjmegtakarítás egyre fontosabb kérdéssé válik. A problémának természetesen nemcsak a tájékozott dolgozók vannak tudatában, hanem az állam is. Emiatt az öngondoskodás során nemcsak a saját félretett pénzeddel számolhatsz, hanem az adóvisszatérítés összegével is, amely a kitartó megtakarításodat hivatott jutalmazni. De vajon hogyan működik a nyugdíj-adóvisszatérítés? Útmutatónkból most minden fontos információt megtudhatsz!

  frissítve: 2023. szeptember 12.
 • Mosolygó nyugdíjas nagypapa
  Nyugdíj megtakarítás

  Nyugdíj-megtakarítás: Segítünk, hogy a legjobbat választhasd

  A jövőben az állami nyugdíj egyre kevésbé fedezi majd az időskori megélhetés költségeit. Fontos, hogy válassz valamilyen nyugdíj-megtakarítást, aminek a segítségével ki tudod egészíteni az állami nyugdíjadat. Na de mégis melyiket érdemes választani? Melyik opciónak mik az előnyei és a hátrányai? Milyen szempontokat kell figyelembe venni a választáskor?

  frissítve: 2023. szeptember 12.