Autóhitel kalkulátor 2024

Autót vennél önerő nélkül? Több millió forintot is igényelhetsz adóstárs és fedezet nélkül. Az autóhitel kalkulátor egy oldalon mutatja neked a legnagyobb bankok autóvásárlásra is használható kölcsöneit.

Erre figyelj kalkuláláskor és hiteligényléskor!Bezár
Autót vennél önerő nélkül? Több millió forintot is igényelhetsz adóstárs és fedezet nélkül. Az autóhitel kalkulátor egy oldalon mutatja neked a legnagyobb bankok autóvásárlásra is használható kölcsöneit.

Az autóhitel megoldást nyújt, ha új vagy használt autót vásárolnál, és gyorsan, egyszerűen szeretnél pénzhez jutni. Ez egy autóvásárlásra is használható személyi kölcsön, amely sokkal nagyobb szabadságot ad, mint egy autólízing. A lízinggel ellentétben itt nem lesz szükséged önerőre, az autód nem lesz fedezet, és a pénzt más költségek kifizetésére is felhasználhatod. Az autó egyből a te nevedre kerül.

Az elérhető hitelösszeg akár a 10-12 millió forintot is elérheti, és a konstrukciótól, kedvezményektől függ, hogy kell-e igazolnod az autóvásárlást. A kölcsön akár napok, sőt órák alatt is a számládon lehet. Mindössze pár dokumentumra lesz szükséged, és az igénylést legtöbb esetben akár online is intézheted.

Minden bank autóhitele kicsit más, és különböző kedvezményeket kaphatsz mellé. Ez hatással van a törlesztőrészlet és a visszafizetendő összeg nagyságára is. A neked legmegfelelőbb hiteleket úgy találhatod meg, ha a kalkulátort személyre szabod, ez mindössze pár kattintás.

Állítsd be a hitelösszeget, és hogy mennyi idő alatt fizetnéd vissza a hitelt. Ha a jövedelmedet is beállítod, akkor látod, hogy az adott összeg elérhető-e számodra a választott futamidő mellett, és a kalkulátor a kedvezményekkel is tud számolni.

Ha egy személyi kölcsön felkeltette az érdeklődésedet, akkor a találatra kattintva a bank oldalára irányítunk, ahol elolvashatod a részletes feltételeket, és akár azonnal online igényelheted a kölcsönt, vagy fel tudod venni a kapcsolatot a bankkal. Mi is összeszedtük neked a legfontosabb tudnivalókat az igénylési feltételekkel és a hitel adataival, ezeket a találatok alján láthatod.

Jó, ha tudod, hogy van néhány alapfeltétel, amelyet minden banknál teljesítened kell, ezekkel vagy csak hitelképes.

- Az igényléshez legalább 3-6 hónap munkaviszony, és igazolható jövedelem szükséges.
- A jövedelmednek legalább a havi nettó minimálbért el kell érnie.
- Legalább nagykorúnak kell lenned, de egyes bankoknál magasabb is lehet az elvárt életkori minimum.
- Nem szerepelhetsz a KHR negatív adóslistáján.

A hitelt a legtöbb banknál online is igényelheted, és adóstársat is bevonhatsz.

Gergely Péter – frissítve 2024. július 22. • promóció
Bezár
Hitelösszeg
Futamidő
Havi nettó jövedelmed
További beállítások
Bezár

Csak ezektől a bankoktól szeretnék kölcsönöket látni


				
Bezár
Rendezés:
Válassz a kiemelt hitelek közül!
További hitelek
 • Előrelépő Személyi Kölcsön
  Törlesztő 39 581 Ft Fix kamat
  THM 13,20% Kamat: 12,29%
  Visszafizetendő 2 849 845 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Akár autóvásárlásra is használhatod
  Futamidő: 12-96 hó • THM: 12,07% - 13,20% • Hitel teljes díja: 849 845 Ft • Ebből kamat: 849 845 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 12,29%
 • Start Plus Időnyerő Személyi Kölcsön
  Törlesztő 45 968 FtAz első 3 hónapban 0 Ft
  THM 17,81% Kamat: 16,49%
  Visszafizetendő 3 309 674 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Az első 3 hónapban nem kell törlesztőt fizetned
  Futamidő: 12-84 hó • THM: 17,80% - 17,86% • Hitel teljes díja: 1 341 572 Ft • Ebből kamat: 1 341 572 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 16,49%
 • Személyi kölcsön
  Törlesztő 48 604 Ft Fix kamat
  THM 23,17% Kamat: 20,60%
  Visszafizetendő 3 519 472 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Bankváltás nélkül igényelhető
  Futamidő: 24-96 hó • THM: 22,35% - 25,29% • Hitel teljes díja: 1 519 472 Ft • Ebből kamat: 1 499 472 Ft • Kezdeti díj: 20 000 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 20,60%
 • Személyi kölcsön - online igényléssel
  Törlesztő 49 403 Ft Fix kamat
  THM 23,48% Kamat: 20,99%
  Visszafizetendő 3 557 007 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Akár autóvásárlásra is használhatod
  Futamidő: 24-84 hó • THM: 15,14% - 28,50% • Hitel teljes díja: 1 557 007 Ft • Ebből kamat: 1 557 007 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 20,99%
7 / 7 találat

A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

További szöveg megjelenítése

Nem találtad meg, amit keresel? Nézd meg a lenti szolgáltatók kölcsöneit is!

Másféle személyi kölcsönök érdekelnek?

Gyakori kérdések az autóhitel kalkulátorról

 • A hitelkalkulátor számol a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutatóval (JTM)?

  Igen. A beállított jövedelmet, a futamidőt és a hitelösszeget is nézi a rendszer, és csak olyan hiteleket listázunk, amik megfelelnek a JTM szabályoknak.

  Ha a jövedelmedhez képest túl magas hitelösszeget vagy túl rövid futamidőt állítasz be, akkor vagy csak kevesebb találatot fogunk listázni, vagy az is előfordulhat, hogy egy hitelt sem tudunk megmutatni, mert egyik sem fér bele a jövedelmedbe. Ilyenkor egy hibaüzenetet fogsz látni, ami azt javasolja, hogy csökkentsd a hitelösszeget, vagy növeld meg a futamidőt.

  Ha tudod, hogy adóstársat be tudsz vonni, akkor érdemes a jövedelem mezőnél mindkettőtök havi nettó rendszeres jövedelmét beírni.

 • Mitől függ az ajánlatok sorrendje?

  A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások.

 • Minden személyi kölcsön benne van a kalkulátorban?

  Nem. Vannak olyan bankok vagy olyan speciális, bárki által nem igényelhető személyi kölcsönök, melyeket nem tüntetünk fel, mert nagy valószínűséggel nem lesz érvényes rád.

  Olyan is lehet, hogy éppen frissítjük egy adott bank kondícióit, vagy várunk valamely bank ellenőrzésére, amely idő alatt szintén nem látható az adott konstrukció.

  Ezeknek a pénzintézeteknek is vannak személyi kölcsönei:

  - OTP személyi kölcsön

  - Cetelem személyi kölcsön

  - Cofidis személyi kölcsön

  - CIB személyi kölcsön

  - Erste személyi kölcsön

  - K&H személyi kölcsön

  - MagNet személyi kölcsön

  - MBH személyi kölcsön

  - Raiffeisen személyi kölcsön

  - UniCredit személyi kölcsön

 • Mik a hitelfelvétel lépései?

  1. Tájékozódás a hitelekről. Gondold át, hogy milyen összegű kölcsönre lenne szükséged, és nézd meg a bankok kínálatát. Használd a kalkulátort és állítsd be, hogy mekkora hitelösszeget milyen futamidőre vennél fel és add meg a jövedelmedet is. A többi beállítást is érdemes személyre szabnod. Így megnézheted, hogy milyen kedvezményeket kaphatsz és hogy milyen törlesztőrészletekre számíthatsz. Válaszd ki a szimpatikus bankot és konkrét személyi kölcsön ajánlatot. Kérhetsz visszahívást a bank honlapján keresztül vagy a bankfiókban is tudsz egyeztetni az ügyintézővel a kölcsön igénylési feltételeiről.

  2. Szükséges dokumentumok összegyűjtése. Készíts össze minden szükséges dokumentumot. Személyi kölcsön esetében a személyi dokumentumaidra, munkáltatói igazolásra és bankszámlakivonatra lesz szükséged. Ha vállalkozásod van, akkor NAV igazolás, ha nyugdíjas, akkor NYUFIG igazolás vagy más, a bank által elfogadható igazolás fog kelleni.

  3. Hiteligénylés benyújtása. Ha minden dokumentum együtt van, akkor benyújthatod az igénylést a bank felé. Ezzel elkezdődik a hitelbírálat folyamata, amelynek során a bank megvizsgálja a jövedelmed.

  4. Szerződéskötés. A pozitív hitelbírálat után jöhet a szerződéskötés. Online hiteligénylésnél a szerződés aláírása is online történik, az applikációban vagy az internetbankon belül, de van, ahol videóbankon keresztül szóban kell elfogadnod a szerződést.

  5. Folyósítás. Ahhoz, hogy a bank folyósítani tudja a kért kölcsönt, teljesítened kell a folyósítási feltételeket. Ilyen lehet például a bankszámla megnyitása.

  6. Törlesztés. Miután a bank folyósította neked a kölcsönt, a következő hónaptól törlesztened kell. Gondoskodj róla, hogy a törlesztési számládon, vagy a banknál vezetett folyószámládról, ahonnan a bank a törlesztőket vonja, mindig legyen elég pénz.

 • Hitelfelvételnél mik a kizáró okok?

  Több olyan ok is van, ami miatt a bankok elutasíthatják a hitelkérelmedet. Ezek bankonként változhatnak és nem is biztos, hogy részletesen elmondják majd, hogy miért nem adnak hitelt, vagy csak kevesebbet, mint szerettél volna.

  Nézzük meg a leggyakoribb kizáró okokat!

  1. Nincs igazolható jövedelmed: A bankok igazolható jövedelemként olyan rendszeres bevételre gondolnak, amit bankszámlakivonatokkal, előző évi adóbevallással, vagy más hivatalos papírral tudsz alátámasztani. Az, hogy valahonnan olyan készpénzes bevételed van, amit befizetsz a bankszámládra, nem számít igazolható jövedelemnek (még akkor sem, ha azt a munkádért kaptad és "igazolod" a bankszámlára történő befizetéssel).

  A banknak törvényi előírás miatt meg kell bizonyosodnia róla, hogy a havi törlesztőrészleteket biztonsággal ki tudod majd fizetni. Erről lentebb még részletesen írunk és a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutatóról szóló útmutatónkban is többet megtudhatsz arról, hogy a jövedelmednek mekkora része mehet el törlesztőrészletekre.

  2. Ha a KHR listán (régebbi nevén BAR listán) negatív státusszal vagy fent (aktív vagy passzív státuszban). Erről itt tudhatsz meg többet.

  3. Nem járt le még a próbaidőd vagy nincs elegendő folyamatos munkaviszonyod. Ez azt jelenti, hogy ha új munkahelyen kezdesz el dolgozni, és ott próbaidő van, akkor amíg ez nem jár le, vagy legalább 3 hónap nem telik el (bár a próbaidő lehet akár 6 hónapos is), addig a bankok nem adnak hitelt.

  Több bank is előír legalább 3-6 hónapos folyamatos munkaviszonyt (ugyanazon a munkahelyen akár) hiteligénylési feltételként.

  4. Nem megfelelő életkor. A bankok meghatároznak minimum és maximum életkort is az egyes hiteltípusokhoz. Ez általában minimum 18 éves kor szokott lenni, de ez lehet akár 21 vagy 23 év is. Ha fiatal vagy, akkor akár magasabb jövedelmet vagy adóstárs bevonását is kérhetik. Ugyanez igaz, ha túl idősen vennél fel hitelt, tehát ilyenkor egy fiatalabb adóstárs bevonására szükség lehet a bank döntésétől függően.

  5. Nincsenek érvényes igazolványaid, bejelentett lakcímed vagy telefonos elérhetőséged.

 • Mennyi a hitelügyintézés átfutási ideje?

  Személyi kölcsönöknél az átlagos átfutási idő 2 hét körül van, de ez attól is függ, hogy milyen gyorsan szeded össze a dokumentumokat és milyen típusú jövedelmed van. Ezek mind befolyásolhatják az ügyintézési időt.

Az autóhitel kifejezést csak a köznyelv használja az autóvásárlásra felvett szabad felhasználású személyi kölcsönre. Korábban jellemző volt, hogy kifejezetten autóvásárlás céljából felvehető kölcsönök is voltak a bankok kínálatában, de ma már ilyet nem fogsz találni. Szerencsére a szabad felhasználású személyi kölcsönök tökéletes alternatívaként szolgálnak. Kedvező feltételekkel és díjakkal szerezhetők meg, ráadásul sem önerő, sem ingatlanfedezet nem kell hozzájuk. Lépésről lépésre elmondjuk a feltételeket és azt is megmutatjuk, hogyan válaszd ki a legjobb ajánlatot.

Mik a feltételei az autóhiteleknek?

Az autóhitel tehát valójában személyi kölcsön, amit autóvásárlásra veszel fel. Bármi másra is elkölthetnéd, és nem is muszáj az egészet az autó megszerzésére fordítanod.

A régi autóhitelek fedezete az autó volt, a pénzt pedig csak a vásárlásra használhattad. A személyi kölcsön felhasználása sokkal szabadabb. Az autódra nem kerül jelzálog, és a pénzből még át is írathatod azt a nevedre, vagy elvégeztethetsz egy nagyobb karbantartást is.

Vagy vehetsz valamit, ami egyáltalán nincs kapcsolatban az autóvásárlással. Azt persze jó, ha észben tartod, hogy ez egy kölcsön, és nem is olcsó, tehát vissza kell majd fizetned. Csak annyit igényelj, amennyit muszáj.

A személyi kölcsön egy fedezet nélküli hitel, amit a bank fix kamat mellett nyújt. A futamidő maximum 10 év lehet, de jellemző a 7-8 éves maximum is.

Az elérhető összeg nagyjából 100 000 és 10 millió forint között mozog, de a legtöbben 3-5 millió forintban gondolkodnak, és van bank, amelyik nem ad 7-8 millió forintnál többet.

Készpénz amit a bank fizetett ki az adósnak autóhitel igénylés után

Mivel az autóhitel mögött nincs ingatlanfedezet, a biztosíték a havi bevételed. Minél magasabb a jövedelmed, annál több hitelt vehetsz fel.

Na de mégis milyen kritériumoknak kell megfelelned, ha kölcsönből szeretnéd kifizetni az új autódat?

Az autóhitelek feltételei szerencsére nem túl bonyolultak. A következőknek kell megfelelned:

 1. Be kell töltened a bank által meghatározott minimum életkort, és nem haladhatod meg a maximálisat. Néhány bank már 18 éves kortól is ad kölcsönt, de létezik olyan is, ahol minimum 25 évesnek kell lenned. Sok helyen nem kötik ki a felső határt, de akadnak olyanok is, ahol 65 éves kor felett már szükséged lesz egy adóstársra is, ha autóhitelt szeretnél igényelni.
 2. Legyen állandó magyarországi lakcímed és elérhetőséged. Lennie kell tehát telefonszámodnak is, de ahhoz ma már nem ragaszkodnak a bankok, hogy ez vezetékes telefon legyen. Elfogadják az előfizetéses és a feltöltőkártyás mobilt is, ha az a neveden van, de a munkahelyi telefonszám nem lesz elég.
 3. Rendelkezned kell a bank által meghatározott rendszeres minimum jövedelemmel. Sok helyen nem elég a minimálbér, de akadnak bankok, amelyek azt is elfogadják. Az autóhitel maximális összegét a fizetésed nagysága határozza meg. Alacsonyabb jövedelemmel valószínűleg csak kisebb összegű kölcsönök jöhetnek majd szóba.
 4. A bankok számára az sem mindegy, hogy mióta dolgozol a jelenlegi munkahelyeden. A legtöbb pénzintézet 3-6 hónapnyi munkaviszonyt vár el az igénylőktől. Nem lehetsz próbaidőn és a határozott idejű munkaszerződést sem szeretik a pénzintézetek. A legtöbb bank elfogadja, de csak szigorúbb feltételek mellett.
 5. Fontos, hogy legyen bankszámlád! A pénzintézetek a bankszámlakivonat alapján győződnek meg róla, hogy felelősségteljesen bánsz a pénzeddel, és alkalmas vagy a hitelfelvételre. Ez az elvárás akkor is fennáll, ha valaki készpénzben kapja a fizetését. Ne feledd, hogy nemcsak a neveden kell, hogy legyen a számla, az aktív használat is elengedhetetlen.
 6. Ne szerepelj a negatív KHR listán! Ide akkor kerülhetsz fel, ha legalább a minimálbérnek megfelelő lejárt tartozást halmoztál fel, és ha több mint 90 napig nem fizetted megfelelően a meglévő hiteleidet. Esetleg a közüzemi számlákkal vagy több mint 3 hónapos elmaradásban. A negatív adóslistán való szereplés nemcsak autóhitel felvételét gátolja meg, hanem minden más kölcsönlehetőségtől is elvág téged.

Természetesen az sem biztos, hogy megkapod az igényelt összeget, ha megfelelsz az alapvető követelményeknek. A bank a hitelbírálat során felméri, hogy mennyire vagy kockázatos ügyfél. Ilyenkor azt vizsgálják, hogy a körülményeid alapján mennyire valószínű, hogy vissza tudod majd fizetni a kapott pénzt.

Fontos, hogy odafigyelj a részletekre is, hiszen sokszor valami apróságon csúszik el a hiteligénylés.

Milyen jövedelmeket fogad el a bank autóhitel-igénylésnél?

A hiteligényléshez mindenképpen szükséged lesz valamilyen elsődleges jövedelemforrásra. Lehetsz alkalmazott, nyugdíjas vagy vállalkozó, a hitelfelvételre minden esetben van lehetőséged. Különbség a bevételed igazolásában van.

Az önállóan elfogadható jövedelem elsősorban munkabér, vállalkozói jövedelem vagy nyugdíj lehet. Ha ezek közül egyik sincs neked, akkor nem fog kölcsönt adni a bank.

Ezenkívül még léteznek kiegészítő jövedelmek is. Ezek nem fogadhatók el önmagukban a hiteligényléshez, de az önállóan elfogadható jövedelmek mellett a bank ezeket is beszámítja.

Ha több kiegészítő jövedelmedet fogad el a bank, akkor magasabb összegű kölcsönt kaphatsz.

Autóhitel igénylésnél a banki ügyintéző megnézi a jövedelmet igazoló dokumentumokat

A pénzintézetek között nagy különbségek lehetnek abban, hogy milyen kiegészítő jövedelmeket fogadnak el, úgyhogy érdemes szétnézned az egyes bankok feltételei között.

Lássuk, hogy milyen juttatások szoktak ebbe a csoportba tartozni:

 • GYES, GYED, családi pótlék
 • Cafeteria és egyéb rendszeres bér jellegű juttatások
 • Ingatlan bérbeadásából származó jövedelem
 • Ösztöndíj (PHD hallgatók körében) stb.

Ne felejtsd el, hogy ezeket a jövedelmeket nem önbevallásos alapon fogadja el a bank. Minden bevételedet hivatalosan is tudnod kell igazolni.

Vannak olyan jövedelmek, amelyeket a bankok még igazolás mellett sem fogadnak el. Ilyenek például a gyerektartás vagy a mozgóbér, és vannak olyanok, amelyeket csak diszkontálva, azaz csökkentett értéken vesznek figyelembe, ilyen lehet mondjuk az osztalék.

Ha vállalkozó vagy, akkor szinte mindig elvárás, hogy legalább egy éve működjön a vállalkozásod, és legyen egy lezárt üzleti éved.

Mi a menete az autóhitel igénylésének?

A kölcsön igénylése egyszerű, a legtöbb banknál akár online is intézheted. Fontos, hogy előre beszerezd a szükséges dokumentumokat, mert így még gyorsabb lesz a folyamat.

Szükséged lesz egy 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolásra. Ha vállalkozó vagy, akkor a NAV-tól kell jövedelemigazolást igényelned, nyugdíjasként pedig a nyugdíjszelvény vagy a nyugdíjigazolvány bemutatása lesz kötelező. Ne felejtkezz el arról sem, hogy a másodlagos jövedelmeidet is igazolnod kell.

Fontos, hogy legyen bankszámlakivonatod is. Ennek a segítségével tud a bank meggyőződni arról, hogy felelősségteljesen kezeled a pénzed. Azt is megnézik rajta, hogy valóban annyi-e a fizetésed, amennyi a munkáltatói igazoláson szerepel.

Ne felejtsd otthon a személyi igazolványodat és a lakcímkártyádat sem. Speciális esetben a bank kérhet őstermelői igazolványt, társadalombiztosítási igazolványt, a vállalkozásod előző évről szóló mérlegét, vagy az adózásról szóló állásfoglalást is.

A kölcsön kiválasztását online hitelkalkulátor segítségével érdemes kezdeni. Ezzel nagyon könnyen meg tudod keresni a számodra legmegfelelőbb kölcsönt. Csak néhány adatot kell megadnod (például a havi nettó jövedelmedet, a szükséges hitel összegét vagy a futamidőt).

A kalkulátor ezek alapján megmutatja a legjobb konstrukciókat. Válassz nagyon körültekintően, olvass el minél több részletet a szimpatikus lehetőségekkel és bankokkal kapcsolatban. Ha nagyon bizonytalannak érzed magad, akkor kérheted független hitelszakértő segítségét is.

Ha megtaláltad a számodra megfelelő kölcsönt, akkor a kalkulátorban megigényelheted vagy akár kérhetsz visszahívást is a banktól. Ha jobban szereted a személyes ügyintézést, akkor bemehetsz rögtön a bankfiókba is. Az igénylés folyamata szerencsére rendkívül gyors, egy óránál többet biztosan nem fogsz eltölteni vele.

Ha a bank megkapta az összes szükséges dokumentumot, akkor te már hátradőlhetsz. A hitelbírálat a legtöbb esetben 1-2 napig tart. Ilyenkor a pénzintézet megvizsgálja a jövedelmedet, a bankszámlakivonatodat és a számláidat.

Az adósságfék szabály meghatározza, hogy mennyi autóhitelt vehetsz fel

A JTM (vagyis a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató) azt jelzi, hogy mekkora havi törlesztőrészlettel tud kölcsönt adni neked a bank. Ezt a havi bevételed alapján állapítják meg. 600 000 forint alatti fizetés esetén a bevételed 50 százalékát teheti ki maximum a törlesztőrészlet, 600 000 forint felett ez az arány 60 százalékra emelkedik.

A JTM mutató kiszámításakor nemcsak a most igényelt kölcsön törlesztőrészlete számít, hanem a korábban felvett, még vissza nem fizetett hiteleké is (ha van ilyened), és figyelembe veszik a folyószámla-hitelkeretedet és a hitelkártyádat is.

Ez akadálynak tűnhet, de a JTM nemcsak a bankok érdekeit szolgálja, hanem téged is megóv egy túlságosan nagy kölcsöntől.

A bank ellenőrzi, hogy szerepelsz-e a negatív KHR listán és megvizsgálja a kiadásaidat is. Ha tudod, hogy kölcsönt akarsz majd felvenni, akkor érdemes egy kicsit odafigyelned a költéseidre. A hiteligénylés előtt ne adj ki felesleges dolgokra pénzt, tartózkodj a szerencsejátéktól és fizesd be időben a számláidat.

Ha a hitelbírálat eredménye pozitív, akkor a bank ajánlatot tesz neked. Ha ezt elfogadod, akkor percek vagy órák kérdése, és a számládon van a pénz.

Milyen költségei vannak az autóhitel felvételének?

Ha csak a kamatlábat figyeled, akkor nem biztos, hogy a neked legjobbat fogod választani. A kölcsön valódi költségeiről teljesebb képet mutat a THM, vagyis a Teljes Hiteldíj Mutató. A THM egy olyan érték, ami százalékban mutatja meg, hogy egy évre vetítve mekkora egy hitel teljes költsége.

Vannak ugyan olyan speciális díjak, amiket a THM nem tud megmutatni, de ezek általában olyan szolgáltatások, amikre nincs minden ügyfélnek szüksége. Ilyen például a szerződésmódosítás díja, a késedelmi kamat, az elő- és végtörlesztés költsége vagy a biztosítás.

Az autóhiteleknél kevés induló költséggel kell számolnod, így a THM-nek kisebb a jelentősége, mint a jelzáloghiteleknél, ahol az ingatlanfedezettel sok az ügyintézés. A THM mutatja például, ha van egy magasabb folyósítási költség, az ilyenekre így tudsz figyelni.

A nagyobb biztonság érdekében jó ötlet, ha hitelfedezeti biztosítást is kötsz. Így akkor sem fogsz eladósodni, ha baleset vagy betegség ér, esetleg elveszíted a munkádat. A munkád elvesztése esetén a biztosító 3-12 hónapig fizeti helyetted a törlesztőrészleteket.

Jó, ha tudod, hogy a hitelfedezeti biztosításnak a legtöbb esetben van egy 60 és 90 nap közötti türelmi ideje. Csak ennek a lejárta után fizet a biztosító. A türelmi szakasz alatt egyedül kell gondoskodnod a törlesztőrészlet fizetéséről.

Kézfogás autóhitelből vásárolt kocsi átvétele előtt a szalonban

Jó ötlet hitelből autót vásárolni?

Ahogy minden hitelfelvétel előtt, itt is mérlegelned kell, hogy biztos szükséged van-e a pénzre. A törlesztőrészletek nagy anyagi megterhelést és kötöttséget jelenthetnek. Ha nem létszükséglet az autód lecserélése vagy más módon is meg tudod oldani a közlekedést, akkor inkább ne vegyél fel autóhitelt.

Ha meggondolatlanul cselekszel, akkor nagy anyagi károk is érhetnek. Az autó értéke folyamatosan csökken az évek alatt, drága a fenntartása, ráadásul a hitelek sem annyira olcsók, mintha saját pénzből fizetnél.

Teljesen más a helyzet, ha a munkádhoz vagy más alapvető tevékenységhez van szükséged autóra. Ilyen esetben is nagyon fontos a jó hitel- és autóválasztás.

Mi az autólízingelés?

Ha nem szeretnél autóhitelt felvenni, akkor a lízingelést is választhatod. Ez az opció korántsem olyan rugalmas, mint a személyi kölcsön, de azért érdemes ismerni ahhoz, hogy dönteni tudj. Lízingelés használt és új autók esetén is lehetséges, de a feltételek jóval szigorúbbak, mint a személyi kölcsönöknél.

A lízingeléshez minimum 20 százalékos önerő kell, és az autó csak a futamidő lejártával (és a tartozásod teljes visszafizetésével) kerül a tulajdonodba. Ez azt jelenti, hogy te használod az autót, ami a lízingcég nevén van.

Fontos megkülönböztetni egymástól a nyílt és a zárt végű lízinget.

Nyílt végű lízing

A nyílt végű lízing egyéni vállalkozások és cégek számára elérhető pénzügyi szolgáltatás. Vagyis magánszemélyként nem elérhető a számodra. A vállalkozások azért választják inkább a lízinget, mert így az áfa visszaigényelhetővé válik.

Erre a visszaigénylésre a céges utak után van lehetőség. Ha van útnyilvántartás, akkor az ebben szereplő kilométerek adják a viszonyítási alapot. Ha nincsen útnyilvántartás, akkor a megtett kilométerek 50 százaléka fog számítani.

A céges autólízing előnyei közé tartozik még, hogy nincsen a futamidő végén vásárlási kötelezettség, így autócserére is van lehetőség.

A cégnek joga van kijelölni egy másik vásárlót is (például egy alkalmazottat). A kamatozás fix, így egy nagyon biztonságos megoldásról van szó.

Maradványérték

A nyílt végű lízingek esetében szokták a maradványérték konstrukciót használni. Ez azt jelenti, hogy megállapítanak egy kisebb havi törlesztőrészletet, és egy maradványértéket. A maradványértéket az határozza meg, hogy az autó várhatóan mennyit fog érni a futamidő végén.

Ha az ügyfél szeretné megtartani az autót, akkor a futamidő végén ki kell fizetnie a maradványértéket. Ez lehetséges önerőből, de akár autóhitel segítségével is.

Ha az ügyfél nem szeretné megtartani az autót, akkor azt eladva kell kifizetnie a maradványértéket és akár egy újabb lízingre is van lehetősége. Az is a lehetőségek között szerepel, hogy egyszerűen csak lemond az autó vételi jogáról, ilyenkor gyakorlatilag csak tartós bérlésről van szó.

Valószínű, hogy te inkább mint magánszemély keresel autót. Ebben az esetben a zárt végű lízingben kell gondolkodnod.

Banki autó hitel szerződéskötés utáni kézfogás

Zárt végű lízing

Ennek az opciónak a végén automatikusan vásárolsz. A lízingcég megveszi az autót a kereskedőtől és a törzskönyvben, illetve a forgalmi engedélyben ő a tulajdonos a futamidő végéig. A lízing autó, motorkerékpár és kishaszongépjármű esetén is elérhető, akár új, akár használt darabról van szó.

A kölcsön biztosítékaként az autó fog szolgálni, de jó hír, hogy más tartozásod nem lesz ráterhelhető az autóra (például köztartozás vagy egy be nem fizetett villanyszámla).

De vajon mit jelent az a kötöttség, amit a lízing kapcsán olyan gyakran szoktak emlegetni?

Sokszor a minimum 20 százalékos önerő is problémát jelent. Hátrány, hogy csak a bank által meghatározott autók közül válogathatsz. Van ugyan lehetőség használt és új autó vásárlására is, de csak egy szűkebb palettából lehet választani. A futamidő maximum 7 évre szólhat, és a lízingcégen keresztül nem fogsz elérni idősebb autókat.

A választott darab maximum 12 éves lehet a szerződés megkötésekor, és a futamidő lejártakor sem lehet több 15 évesnél.

A motorkerékpárok legfeljebb 10, a haszongépjárművek pedig 11 évesek lehetnek a lízing kezdetekor. A vásárolt autó értékének legalább 500 000 forintnak kell lennie és fontos, hogy ezt az értéket az alapján állapítják meg, hogy mennyi kilométer van benne, hogy milyen idős az autó, illetve a típus és a márka is számít.

A piaci érték tehát nem olyan fontos tényező, mint ahogy azt elsőre gondolnád.

Lízing vagy autóhitel?

Az esetek többségében azok, akik autót szeretnének venni kölcsönből, a kötetlenebb személyi kölcsönt választják a lízingeléssel szemben. Számos előnye lehet annak, ha ezt az opciót választod, de fontos, hogy ne vesd el automatikusan a másik lehetőséget se.

Habár lízingeléssel nem vehetsz meg akármilyen autót, de pont a kötöttségek miatt előfordulhat, hogy olcsóbban jössz ki a végén. Na de mégis milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a választásnál?

 • Az autóhitel rendkívül rugalmas, de emiatt egy picit drágább. A szabad felhasználás miatt sokszor érdemes inkább ezt választani. A kedvezményes konstrukciók sok esetben csak bizonyos feltételek teljesítése mellett érhetők el. Ilyen kritérium például, hogy az adott banknál legyen a számlád, amire a fizetésed érkezik, vagy, hogy a bankon keresztül kösd meg a biztosításodat. Fontos, hogy a lízingkonstrukciók között is szétnézz, hiszen, ha van a kínálatban neked való autó, akkor sokat spórolhatsz.
 • A személyi kölcsönből kifizetheted az autóvásárlással járó pluszkiadásokat is. A műszaki vizsga vagy az eredetiségvizsgálat például több tízezer forintos költséget jelent.
 • Lízing esetén kötelező a casco, autóhitelnél nem. Habár érdemes biztosítást kötni, jó, ha a te kezedben van a döntés és válogathatsz az ajánlatok között.
 • Könnyebb teljesíteni az autóhitel feltételeit. Nincs szükséged ingatlanfedezetre vagy önerőre, csupán néhány egyszerű alapkövetelménynek kell megfelelned. Ilyen például a rendszeres jövedelem, a stabil munkaviszony vagy a bankszámlahasználat.
 • Az autóhitel segítségével rögtön a te tulajdonodba kerül az autó. Ugyanúgy használhatod az autót üzemben tartóként, mintha tulajdonos lennél, úgyhogy ne ez legyen a fő szempont a döntésnél.
 • Autóhitel felvételével bármilyen autót választhatsz. Nincs megkötve a kezed az autó korával vagy a megtett kilométerek számával kapcsolatban sem. Lízing esetén azonban csak a bank által meghatározott autók között válogathatsz.
 • Lízing esetén kétszer kell kifizetned az átíratást, hiszen először a cég nevére kerül az autó, a futamidő végén pedig a tiedre. A pontos összeget egy kalkulátor segítségével könnyedén kiszámolhatod.

Érdemes mindig megnézni a másik oldalt is és azt az opciót választani, ami hozzád a legjobban passzol.

Szalonban ügyintézővel az igénylők átbeszélik, hogy melyik banktól igényeljenek autóhitelt

Hogyan válasszak autóhitelt?

Egy jól megválasztott kölcsönnel rengeteg pénzt spórolhatsz, úgyhogy érdemes megfontoltan és körültekintően dönteni. Oké de mégis mire figyeljek? Honnan tudhatom, hogy olcsó-e a kiszemelt kölcsön?

Tartsd szem előtt, hogy a kamatláb nem mutatja meg pontosan, hogy mennyibe kerül a hiteled. Érdemes inkább a THM-et, vagyis a Teljes Hiteldíj Mutatót figyelni. Ez a viszonyszám megmutatja az összes kezdeti költséget, a folyamatos díjakat és a kamatlábat is. Az olyan költségeket azonban nem tartalmazza, amit nem kell mindenkinek kifizetnie.

Használj online kalkulátorokat a hitelek összehasonlításához! Állítsd be, hogy milyen feltételeket tudsz teljesíteni vagy mely bankok érdekelnek.

Próbálj minél inkább képbe kerülni az autóhitelek vagy a lízingelés terén. Az alaposság nem csak az információszerzés területén fontos. Nézz utána a szimpatikus ajánlatok költségeinek és a bank feltételeinek. Már az online kalkulátorokban is rengeteg hasznos tudnivaló van, de a bank honlapján még több részletet találhatsz.

Ne félj az akciós ajánlatoktól! Egy-egy kedvezményes lehetőség nem jelent feltétlenül csapdát. Fontos viszont, hogy utánajárj a részleteknek! Nézd meg, hogy milyen feltételekhez köti a pénzintézet az alacsony kamatokat.

A banknál kell vezetned a számládat, amire a fizetésed érkezik? A bevételednek el kell érnie egy meghatározott limitet?

Ha nem felelsz meg a feltételeknek, akkor az extra kiadásokhoz vezethet. Érdemes például utánajárni, hogy mennyibe kerül a számlavezetés az adott pénzintézetnél,.

Tegyél fel néhány kérdést magadnak: Meg tudsz felelni a kritériumoknak? Mennyi kiadást jelent, ha teljesíted a bank követelményeit? Megéri neked a kedvezményes ajánlat, ha figyelembe veszed a ráfordítást?

Használj autóhitel kalkulátort!

Sokan nem akarnak vesződni az online kalkulátor használatával, és gondolkodás nélkül a számlavezető bankjukhoz fordulnak, de a bankok ajánlatai között nagy különbségek lehetnek, és egyáltalán nem biztos, hogy a te bankod ajánlata a legjobb. Ha szeretnél spórolni, akkor érdemes alaposan körülnézned. Az is előfordulhat, hogy az egyik banknál elfogadják az igénylésedet, míg egy másiknál nem felelsz meg a követelményeknek.

Ha bizonytalan vagy, akkor kérheted hitelközvetítő segítségét is. Ez a szolgáltatás neked nem kerül semmibe, mert a közvetítő a bankoktól kap jutalékot. A hitelközvetítő átbeszéli veled azokat a feltételeket, amiknek meg kell felelned és tájékoztat a szükséges dokumentumokról is.

Ha neked inkább a gyors ügyintézés fontos, akkor érdemes azonnal a banki ügyintézőkhöz fordulni a saját bankodnál. A pénzintézet akár pár óra alatt is elbírálja a kérelmet és elutalja a pénzt, ha az igény már meglévő ügyfelétől érkezik.

Ha viszont a lehető legkedvezőbb, legolcsóbb megoldásra törekszel, akkor érdemes szétnézni a többi ajánlat között is.

Boldog férfi megnézi az autó kölcsön ajánlatokat hitelkalkulátor segítségével

Az alapos tájékozódás mellett ismerd meg a korlátaidat is. Legyél tisztában azzal, hogy mekkora törlesztőrészletet tudsz biztonságosan bevállalni. Ennek a pontos ismerete érdekében jó, ha egy-két hónapon át vezeted a napi kiadásaidat és képbe kerülsz azzal, hogy mennyit is költesz valójában.

Jó, ha egy kicsit készülsz is a hitelfelvételre és rendezed a pénzügyeidet. Gondold végig, hogy milyen felesleges kiadásaid vannak és igyekezz visszaszorítani ezeket. Egy túlságosan magas törlesztőrészlet nagyon megterhelő lehet hosszú távon és akár eladósodáshoz, a tartozások felhalmozódásához is vezethet.

Mi az optimális futamidő autóhitel esetén?

A hosszabb és rövidebb futamidőnek is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Mivel egy hitel törlesztőrészlete nem két fillér, fontos, hogy ne vállald túl magad. Na de mégis milyen előnyei és hátrányai lehetnek a különböző opcióknak?

Rövidebb futamidővel gyorsan vissza tudod fizetni a tartozásodat és hamar megszabadulhatsz a törlesztőrészletektől.

Ez egyben azt is jelenti, hogy magasabb összeget kell kifizetned havonta, mintha hosszabb futamidőt választanál.

Ha a hosszabb futamidő mellett döntesz, hosszabb idő alatt, de kényelmesebben tudsz megszabadulni a tartozásodtól. Hátránya a hosszabb futamidőnek, hogy általában drágább, mert összességében több kamatot fizetsz ki a banknak.

A legjobb, ha az arany középutat választod és egy olcsóbb, de azért nem nagyon hosszú alternatíva mellett döntesz.

Hogyan válasszak autót?

Nehéz kiválasztani a megfelelő autóhitelt, ha már az autó megtalálásával is gondjaid vannak. Ne aggódj, a legtöbb ember számára fejtörést okoz ez a kérdés. Persze akadnak olyanok is, akik kívülről fújják a témát, de azért a többség nem ide tartozik. Ha annyira nem vagy oda az autókért, akkor egy, a téma iránt lelkesedő barátot, vagy ismerőst érdemes bevonni a választásba.

Ha te sem szeretnél teljesen elveszett lenni, akkor nem árt, ha egy kicsit beleásod magad a témába. Fontos, hogy a saját igényeiddel is tisztában legyél és megfogalmazz néhány olyan szempontot, ami alapján könnyebb lesz a választás.

Mennyibe kerül fenntartani egy autót?

A KSH szerint egy autó havi fenntartása nagyjából 80 000 forintot vesz ki a családi kasszából. Természetesen ez az összeg nagy eltéréseket mutathat használattól és az autótól függően. Fontos, hogy a fenntartás költségeit is figyelembe vedd a vételár mellett, hiszen ez akár komolyabb kiadást is jelenhet, főleg hosszú távon.

Érdemes a vizsgálódást a vásárlás járulékos költségeivel kezdeni. A forgalomba helyezés, a szerviz, a nevedre íratás, a biztosítás vagy az autó alapos tisztítása összességében egy nagyobb összeget jelenthet. Könnyen előfordulhat, hogy nem veszel észre egy kisebb vagy nagyobb hibát a vásárlásnál, és a problémára már csak a szervizben derül fény.

Autószervíz költségekről megállapodik a vevő és az eladó az autóhitel folyósítása után

Fontos, hogy a vételáron felül legyen még tartalékod, amiből ezeket kifizetheted. Ha például van összesen 4 millió forintod használt autó vásárlására, akkor érdemes inkább a 3,5-3,7 milliós autók között nézelődni, hogy maradjon még pénzed az egyéb kiadásokra is.

Ne felejtsd el, hogy egy sokat futott luxusautó ennél jóval többe fog kerülni!

Fontos, hogy a vásárlással és forgalomba helyezéssel nem ér véget a kiadások sora. Az autót nemcsak megvenni, hanem fenntartani is drága. Folyamatos költséget jelent az üzemanyagon kívül a szervizelés, a biztosítás, a gumicsere vagy az értékvesztés.

Ne vállald túl magad! Egy olyan autó, amit már kezdetben sem engedhetsz meg magadnak, a későbbiekben is csak gondot jelent majd. A megfelelő értékű autó az, amit legalább kétszer ki tudnál fizetni vagy ami kijön a 3-6 havi nettó bevételedből. Ha ennél drágább kategóriában válogatsz, akkor az valószínűleg anyagi problémákhoz fog vezetni.

Ha autóhitelből vásárolok kocsit, akkor kell nekem casco?

A kötelező biztosítással szemben a casco megkötése nincs előírva az autótulajdonosok számára. Ezért sokan felesleges kiadásnak érzik ezt a fajta biztosítást, és a magyar autósok csupán 18 százalékának van cascója. Vannak olyan esetek is, amikor nincs választásod. Lízingelés esetén a legtöbb cég kötelezővé teszi a casco megkötését is.

Oké, de mire jó a kötelező biztosítás és mikor fizet a casco?

A kötelező biztosítást tulajdonképpen nem magadnak kötöd, hanem a másik, károsult autósnak. Ha balesetet okozol, akkor nem kell kifizetned a kárt, ezt a költséget állja a kötelező biztosítás.

Ezzel szemben a casco jó lehet mindenféle más helyzetre. Lopás, törés vagy karcolás esetén könnyen kihúzhat a bajból, attól függően, hogy milyen típusú biztosításod van. Léteznek olyan fajták, amik csak totálkár vagy lopás esetén fizetnek. Szerződéstől függ, hogy kevésbé súlyos esetekre is kiterjed-e a biztosítás.

Természetesen ezek a különbségek az árban is megmutatkoznak. A biztosítóval abban is meg kell állapodnotok, hogy a szervizelés mekkora részét fizeted te. Minél nagyobb önrészt vállalsz, annál olcsóbb lesz a biztosításod. (Viszont ez azt is jelenti, hogy egy káreset miatt több lesz a költséged.)

Maradtak kérdéseid?

 • Muszáj bevonnom az autómat fedezetként az autóhitelbe?

  Nem! A szabad felhasználású személyi kölcsönök esetében a jövedelmed szolgál biztosítékként, és nem szükséges bevonnod autót vagy ingatlanfedezetet a szerződésbe.

 • Autóhitel felvételéhez kell, hogy legyen jogosítványom?

  Nem! A szabadon felhasználható személyi kölcsön esetében nem kell bemutatnod a jogosítványodat a banknak. Ezzel szemben a lízingelésnek feltétele, hogy rendelkezz vezetői engedéllyel.

 • Mekkora az autóhitel futamideje?

  Ez attól függ, hogy mekkora törlesztőrészletet tudsz havonta fizetni. Ennek eldöntése egyrészt a te felelősséged, másrészt a bank is kiszámolja, hogy a jövedelmed alapján mekkora törlesztőrészletet bír el a pénztárcád.

  Ezt a számot a JTM vagyis a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató adja meg. Fontos azonban, hogy a futamidő maximum 96 hónap, vagyis 8 év lehet.

 • Mikor nem kaphatok autóhitelt?

  Van néhány olyan tényező, amely könnyen a hitelkérelmed elutasításához vezet. Ha nem elég magas a jövedelmed, ha nem felelsz meg az életkori határoknak, ha túl sok a kiadásod vagy olyan dolgokra költesz, amit a bank kockázatosnak tart (például szerencsejátékra), akkor nem valószínű a pozitív kimenetel.

  Problémát jelenthet az is, ha nincs állandó magyarországi lakcímed, bankszámlád, próbaidőn vagy, esetleg határozott idejű a munkaszerződésed. A negatív KHR listán való szereplés szinte minden hitelből kizárást jelent.

  Fontos azonban, hogy a kritériumok bankonként eltérhetnek, úgyhogy érdemes több pénzintézetnél is körbenézned. Ha szeretnél a választott banknál maradni, akkor egy adóstárs bevonásával javíthatsz az esélyeiden.

 • Az autóhitelhez kell önerő?

  Ha személyi kölcsönnel fizeted ki az autót, akkor nincs szükség önerőre, elég, ha biztos munkahelyed és rendszeres jövedelmed van.

 • Mi történik, ha ellopják az autómat?

  A hitelből vásárolt autó esetén azért is fontos a casco megkötése, mert ez nyújthat megoldást lopás esetén. Ha van cascód, akkor a biztosító fizeti ki a kárt. Ha nincs, akkor viszont ugyanúgy kell fizetned továbbra is a törlesztőrészleteket személyi kölcsön esetében is.

Gergely Péter
Gergely Péter pénzügyi szakértő
Linkedin
Gergely Péter pénzügyi szakértő

Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.

 • Személyi kölcsön termékváltozás összefoglalók

  2024-07-15 - OTP Bank - Hitelösszegsávok változása, kamatcsökkenés

  Július 15-től az OTP Személyi Kölcsön kamatai 1%-al csökkennek az összes hitelösszegsávban, kivéve a legalacsonyabb sávot, 500 000 – 1 099 999 Ft között változatlanul 24,99% a kamat.

  Az OTP Otthon Személyi Kölcsön kamatai is csökkennek, de itt a hitelösszegsávok is változnak. Az eddigi 4 sáv helyett 5 sáv van. A legalacsonyabb sáv felső határát 3 millió Ft-al lejjebb vitték, ez az eddigi 6 099 999 Ft helyett csak 3 099 999 Ft. Ebben az alsó sávban változatlanul 16,09% a kamat. Az egyik új sáv a 3 100 000 - 5 099 999 Ft közötti, melynek kamata 15,49%, a másik új sáv a 5 100 000 Ft - 7 099 999 Ft közötti, itt 14,99% a kamat.
  A felső 2 sáv megmaradt, ezekben egységesen 1%-al csökkent a kamat.

  2024-07-10 - Erste Bank - Most Személyi Kölcsön és Most Extra személyi kölcsön jövedelem és kamat változás

  2024.07.10-től a bank módosítja a Most Személyi Kölcsön és Most Extra Személyi Kölcsön elvárt jövedelem sávjait és módosulnak emiatt a kamatok.

  A Most Személyi Kölcsön kedvezőbb kamatai eddig 200 000 Ft-os jövedelemtől már elérhetőek voltak, 07.10-től azonban már 300 000 Ft-os jövedelem kell hozzá.
  A kedvezményes kamatok 14,29-16,49%-ról 13,99-15,79%-ra csökkentek hitelösszegtől függően. 
  A kamatok számszerűleg csökkentek a magasabb jövedelem sávban, de mivel a kedvezőbb kamat már csak magasabb jövedelemmel érhető el, így az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők magasabb kamattal juthatnak hitelhez a kisebb összegű kölcsönök igénylésekor. A 300 000 Ft alatti jövedelem sávban azonban a 3-12 millió Ft közötti kölcsön az eddigi 18,49% helyett 17,49% kamattal érhető el, hitelkiváltás esetén pedig még kedvezőbb, 14,49%-os a kamat a 3 000 000-5 990 000 Ft közötti kölcsönösszeg sávban.

  A Most Extra Kölcsön eddig 300 000 Ft jövedelemtől volt elérhető és 400 000 Ft jövedelem felett volt kedvezményesebb a kamat, 07.10-től azonban az igényléshez már 400 000 Ft jövedelem kell, a kedvezményes kamathoz pedig 500 000 Ft.
  Az új 400 000-499 999 Ft jövedelem sávban 13,49-15,09% között mozog a kamat, az eddigi 300 000-399 999 Ft közötti sávban ez 13,99-15,79% között volt.
  500 000 Ft-os jövedelemtől már csak 12,39-14,89% a kamat, ami eddig 13,49-15,09% volt a 400 000 Ft-os jövedelemtől.

  2024-07-02 - Raiffeisen Bank - Jövedelem450 - kamatkedvezmény meghosszabbítása

  A Jövedelem450 - kamatkedvezmény tovább él 2024.07.31-ig, azzal a változtatással, hogy az előzőleg hirdetett 6% kamatkedvezmény helyett a most csak 1,5% a kamatkedvezmény, így a kedvezményes kamat: 15,49%.
  A kamatkedvezmény feltétele a minimum 450 000 Ft jövedelem és a minimum 3 millió Ft igényelt kölcsönösszeg.


  2024-07-02 - MBH Bank - Kamatvágó kölcsön hitelösszeg sáv bevezetése, új termék: Felújítási személyi kölcsön

  2024. július 1-től az MBH Kamatvágó Személyi Kölcsön 2 hitelösszegsávban igényelhető. 5 millió Ft alatt a kamat 11,99%, 5 millió Ft felett 10,99%. Eddig egységesen 12,99% volt.

  Új termék igényelhető MBH Felújító Személyi Kölcsön néven.
  5 millió Ft alatt a kamat: 11,99% THM: 12,9%
  5 millió Ft-tól a kamat: 10,99 % THM: 11,7 %
  Igényelhető hitelösszeg: 500 000 Ft - 10 000 000 Ft 
  Minimum nettó havi jövedelem: 300 000 Ft 
  Az igénylés feltétele, hogy az ügyfél:
  - Az MFB „Otthonfelújítási Hitelprogram Lakossági energiahatékonysági beruházások megvalósításához” néven meghirdetett program keretében hitelt vesz igénybe és ennek igazolására az MFB hitel jóváhagyásáról kapott, eredeti értesítő levelét legkésőbb 2025. március 31. napjáig az MBH Bank valamely bankfiókjában bemutatja.
  - Fentiek bemutatásának elmulasztása esetén a bank egyszeri 50 000 Ft kötbért terhel az ügyfélre.
  További igénylési feltételek:
  - Rendszeres jóváírás vállalása az MBH Banknál vezetett forint fizetési számlára
  - Törlesztés az MBH Banknál vezetett forint fizetési számláról a teljes futamidő alatt
  - Minimum 3 hónapos folyamatos munkaviszony, nyugdíj vagy vállalkozó esetén 1 lezárt üzleti év
  Az MBH Felújító Személyi Kölcsön esetében halasztott törlesztés nem választható, illetve nem igényelhető hitelkiváltás céljára.

  2024-07-01 - Cetelem Bank - Igénylési feltételek változása

  A bank 2024.07.01-től módosítja az alábbiakat a Személyi kölcsönre és Adósságrendező kölcsönre vonatkozóan:
  - hitelkiváltás esetén a kiváltott hitel megszűnését a folyósítást követő 30 napon belül igazolni kell
  - Médium konstrukció esetén az elvárt minimum jövedelem nettó 350 000 Ft-ot meghaladó összeg kell legyen (eddig 250 000 Ft volt).
  - Prémium konstrukció esetén az elvárt minimum jövedelem nettó 550 000 Ft-ot meghaladó összeg kell legyen (eddig 400 000 Ft volt).
  - a hirdetményből törölve lett a "személyi kölcsön igénylés feltételei 65 éves kor feletti" rész

  2024-06-27 - Cofidis - Fapados Kölcsön és Adósságrendező Hitel kamatváltozás 1 millió alatt

  2024.07.01-től az 1 millió forint alatti hitelösszegigényleséknél csökkenti a bank a kamatot.

  Adósságrendező Hitel esetében:
  - 60 hónapos futamidőnél 30,692%-ról 27,5038%-ra
  - 72 hónapos futamidőnél 29,932%-ról 27,5038%-ra 
  - 84 hónapos futamidőnél 29,167%-ról 27,5038%-ra csökken a kamat, azaz egységesedik.

  Fapados Kölcsön esetében:
  - 60 hónapos futamidőnél 29,167%-ról 27,5038%-ra
  - 72 hónapos futamidőnél 29,167%-ról 27,5038%-ra 
  - 84 hónapos futamidőnél 29,167%-ról 27,5038%-ra csökken a kamat.

  2024-06-25 - OTP Bank - MobilBankban is igényelhető személyi kölcsönök

  2024.06.25-től lehetővé válik előbírált ajánlat alapján az OTP Személyi Kölcsön és az OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel OTP MobilBankban történő igénylése. (Otthon Személyi Kölcsön igénylésére az OTP MobilBankban továbbra sincs lehetőség).

  2024-06-17 - CIB Bank - 50 ezres jóváírási akció

  2024.06.17-től új, 50 000 Ft jóváírásos személyi kölcsön promóció indul július 31-ig.
  Az 50 000 Ft jóváírás feltétele, hogy a folyósított kölcsön összege elérje legalább az 1 000 000 Ft-ot, valamint a kölcsön igénylése és teljes körű befogadása 2024. június 17. és 2024. július 31. között, a kölcsön folyósítása pedig 2024. augusztus 31-ig megtörténjen és az első havi esedékes törlesztőrészlet legfeljebb 5 napos késedelemmel maradéktalanul teljesítésre kerüljön.

  2024-06-11 - MBH Bank - Elvárt munkaviszony csökkentése

  A bank 2024.06.11-től 6 hónapról 3 hónapra csökkenti a személyi kölcsönei igényléséhez szükséges munkaviszony feltételt.

  2024-06-07 - K&H Bank - Kiemelt személyi kölcsön kamatcsökkenés

  A bank a 2024. június 7-től befogadott K&H személyi kölcsönök esetén 14,79% éves kamatot számol fel az eddigi 15,99% helyett.

  2024-06-05 - MagNet Bank - Futamidő változás autóvásárlási kölcsönre

  A bank 2024.06.05-től az autóvásárlási hitelcél esetén az eddigi 120 hónapról 84 hónapra csökkenti a Személyi kölcsön futamidejét.

  Illetve akció keretében a 2024. szeptember 30-ig folyósított, 8 millió Ft feletti összegű, „Zöld” hitelcélú ügyletek esetében a folyósatást követő 30 napon belül jóváírja a közjegyzői okirat díját.

  2024-06-01 - Cetelem Bank - Nyári promóció

  A bank 30 000 Ft kamatjóváírást ad Személyi Kölcsön esetén, ha 2024.június 01.-július 31-ig igényel az ügyfél legalább 2 500 000 Ft-ot és legkésőbb 2024. szeptember 31-ig regisztrál a bank NetBank rendszerébe. Az akció további feltétele, hogy hozzájárul a marketingcélú megkeresésekhez, illetve hogy nincs a banknál fizetési késedelemben lévő hitele. A promóciós időszakban felvett kölcsön nem törleszthető elő 2025. április 30-ig.

  2024-06-01 - OTP Bank - Otthon Személyi kölcsön és Fogyasztóbarát Kölcsön kamatcsökkenés

  A bank 2024.06.01-ével 16,04%-ra csökkenti a Otthon Személyi kölcsön kamatát 16,49%-ról a 2 000 000 - 6 099 999 Ft közötti hitelösszegsávban.

  A Minősített Fogyasztóbarát Személyi hitel esetén is csökkent a kamat (mivel a 10 éves ÁKK hozam 3 havi átlagának 2024. június hónapra irányadó mértéke csökkent) a 2 000 000 - 6 099 999 Ft közötti hitelösszegsávban 16,96%-ról 16,59%-ra.

  Az OTP Személyi kölcsön esetén új előírás, hogy a rendszeres jövedelmet előre kell igazolni.

  2024-06-01 - UniCredit Bank - Jóváírás vizsgálatának módosítása

  A bank 2024.06.01-től a Fix Kamat Személyi Kölcsön, Green Személyi Kölcsön továbbá Felújítási Személyi Kölcsön esetén a futamidő első 2 hónapjában nem vizsgálja a feltételként előírt jóváírási összegek érkezését a bankszámlára.

  2024-05-23 - MBH Bank - MBH Kamatvágó Személyi Kölcsön bevezetése

  A bank 2024.05.23-tól új személyi kölcsön terméket vezet be MBH Kamatvágó Személyi kölcsön néven.
  Igénylési feltételek:
  - csak más banknál folyósított kölcsön hitelkiváltására lehet felhasználni
  - vállalni kell, hogy a kölcsön törlesztését az MBH banknál már meglévő vagy újonnan nyitott számláról csoportos beszedési megbízással vagy állandó átutalással teljesíti az ügyfél
  - minimum nettó 300 000 Ft jövedelem jóváírás

  Az igényelhető hitelösszeg 500 000 - 10 000 000 Ft, a futamidő 12-84 hónap, az éves kamat 12,99%, THM 14%.

  Ez a konstrukció halasztott törlesztéssel nem igényelhető. A feltételek teljesülését a bank minden hónapban vizsgálja és amennyiben nem teljesülnek, úgy az Extra konstrukció árazása lép életbe, melynek kamata 18,99%.

  2024-05-22 - Cofidis - Fapados Kölcsön akció

  A bank 2024.05.27-től a 3-4,9 milliós hitelsávban jövedelem sávhoz kötött akciós kamatot ad visszavonásig. 
  350 000 Ft nettó jövedelemszint alatt a kamat: 18,99%
  350 000 Ft nettó jövedelemszint felett a kamat 15,99%
  Ebben a sávban eddig a kamat 21,54-22,60% között mozgott futamidőtől és hitelösszegtől függően.

  2024-05-16 - Cofidis - Akciós THM visszavonásig a Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönnél

  A bank 2024. május 16-ai jelzése alapján az alábbi akciót visszavonásig meghosszabbítják:
  A bank 2024. április 1-től június 2-ig kedvezményes árazást alkalmaz a  Minősített Fogyasztóbarát terméküknél. A referencia THM 14,92% (3M Ft / 60 hó)- ra módosul a jelenlegi 15,41%-ról.
  A kamatsávok az akció alatt:
  3 000 000 - 4 999 999 Ft-ig: 14,92%
  5 000 000 - 10 000 000 Ft-ig: 12,67%

  2024-05-13 - Cofidis - Fapados kölcsön akció 5 millió felett

  A bank 2024.05.13-tól akciós kamattal kínálja az 5 millió feletti Fapados kölcsöneit. 5 és 10 millió Ft között egységesen 14,99% a kamat az eddigi hitelösszeg sávos kamatokkal ellentétben, ami 17,69-19,29%-ig terjedt.
  Az 5 millió feletti kölcsönök igénylésekhez az eddigi 400 000 Ft helyett elegendő a 350 000 Ft-os jövedelem is.

  2024-05-09 - MagNet Bank - Igénylési feltételek, kamatok változása

  A bank a személyi kölcsön igénylési feltételeit módosította 2024.05.09-től az alábbiak szerint:
  - Az igazolt jövedelem nettó 200 000 Ft-ról 250 000 Ft-ra emelkedett.
  - Az eddigi aktív számlahasználat, mint igénylési feltétel megszűnt, ezentúl enélkül is igényelhető kölcsön, az aktív számlahasználattal (legalább 4 db bankkártyás vásárlás vagy 2 db csoportos beszedési megbízás) 2% kamatkedvezmény kapható.
  - A rendszeres havi jóváírási sávban a jövedelem 1 kategória minimum összege 100 000 Ft-ról 150 000 Ft-ra emelkedett.
  - A "Zöld" hitelcél kibővült az alábbiakkal: kerékpár vagy egyéb sporteszköz vásárlása, lakás tetőrendszer cseréje, használati melegvíz tároló megvásárlása, tervezési és telepítési munkálatai.
  - A "Zöld" hitelcél maximálisan igényelhető hitelösszege 8 millióról 12 millióra emelkedett.
  - A 8 millió feletti kölcsönökre (ez csak "Zöld" hitelcél esetén értelmezhető) magasabb jövedelem sávok vonatkoznak:
  standard: 250 000 Ft alatti rendszeres jóváírás esetén
  jövedelem 1: 250 000 Ft - 350 000 Ft közötti rendszeres jóváírás esetén
  jövedelem 2: 350 000 Ft feletti rendszeres jóváírás esetén

  2024-05-01 - OTP Bank - Kamatemelés

  Az OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetében az alsó hitelösszegsávban, azaz  2 000 000 – 6 099 999 Ft között a kamat 16,31%-ról 16,96%-ra emelkedik 2024. május 1-től.

  Az OTP Otthon Személyi Kölcsön esetében ugyanúgy az alsó hitelösszegsávban, azaz 2 000 000 – 6 099 999 Ft között a kamat 15,99%-ról 16,49%-ra emelkedik 2024. május 1-től.

  2024-05-01 - UniCredit Bank - Akciók meghosszabbítása július 31-ig

  A bank meghosszabbítja 2024. július 31-ig a Fix Kamat személyi kölcsön esetében az „Egy havi törlesztő visszajár” promóciót és a „Online Plusz 30 000 Ft visszajár” promóciót, valamint a Felújítási személyi kölcsön esetében az „Egy havi törlesztő visszajár” promóciót.

  2024-04-27 - Erste Bank - Emelkedik az elvárt minimum jövedelem összege

  Április 26-a után minden hitelterméknél kis mértékben növekszik az elvárt minimum jövedelem szint. Egy szereplős ügylet esetében 150 000 Ft-ról 175 000 Ft-ra, két- vagy többszereplős ügylet esetében pedig 220 000 Ft-ról 260 000 Ft-ra módosul az ügyletszintű jövedelem minimum összege.

   

  2024-04-26 - UniCredit Bank - Fix Kamat személyi kölcsön online további kamatkedvezmény módosulás

  A Fix Kamat személyi kölcsön 2 kedvezmény csoportjában is (Prémium Aktív Extra Kamatkedvezmény és Prémium Aktív Extra Plusz Kamatkedvezmény) újra módosul pozitív irányban a további kamatkedvezmény online igénylés és szerződéskötés esetén a márciusi kamatkedvezményekhez képest.
  Az alábbi kamatkedvezmény jár a futamidő teljes idejére:
  - 1 600 000 Ft és 3 190 000 Ft közötti kölcsönösszeg esetén további 0,5% (eddig ebben a sávban nem volt további kedvezmény)
  - 3 200 000 Ft és 5 990 000 Ft közötti kölcsönösszeg esetén további 2,20% az eddigi 1,60%-hoz képest
  6 000 000 Ft feletti kölcsönösszeg esetében további 1,40 % az eddigi 1,29%-hoz képest

Itt találkozhattál velünk
telex forbes Hold hvg szamlazz.hu hazipatika.hu

Legfrissebb kölcsön útmutatóink

 • Autóvásárlás személyi kölcsönből. Ez az egyik leggyakoribb hitelcél kölcsönöknél.
  Személyi kölcsön

  Erre is figyelj, ha autó vásárlására vennél fel hitelt

  Új vagy használt autó vásárlására kézenfekvő megoldást jelentenek a személyi kölcsönök, amelyek nagy előnye, hogy gyorsan hozzáférhetők, és tárgyi vagy ingatlanfedezet sem kell az igénylésükhöz. Jelenleg két bank kínálatában szerepel kifejezetten autó vásárlására is fordítható személyi kölcsön, de más bankok sztenderd ajánlataiból is nyugodtan válogathatsz. Az autó vásárlása viszont jelentős kezdeti költségekkel jár, amelyeket érdemes figyelembe venni a kölcsön összegének kiszámításakor.

  frissítve: 2024. július 20.
 • Ez a hölgy megkapta a nyugdíjas hitelt, és nagyon boldog.
  Személyi kölcsön

  Hitel nyugdíjasoknak: Így kaphatsz hitelt nyugdíjasként

  A nyugdíjas éveikre sokan stabil pénzügyi háttérrel szeretnének készülni, de az élet bármely szakaszában lehetnek olyan terveink, amelyek megvalósításához hitelre van szükség. Legyen szó lakásfelújításról, a régi autó cseréjéről, orvosi beavatkozásról vagy akár az unokák támogatásáról, a személyi hitel megoldást kínálhat. A bankok nyugdíjasok számára is nyújtanak hitelt, néhány feltételre azonban érdemes figyelned.

  frissítve: 2024. június 30.
 • Az esküvő költségei igen magasak lehetnek, de a személyi kölcsön segíthet
  Személyi kölcsön

  A nagy nap költségei: esküvő hitelből

  Az esküvő minden pár közös életének első nagy kiadása. Nem aprópénzről beszélünk, a nagy nap költségei ugyanis többmillió forintra rúghatnak. Ez az útmutató azt járja körül, mikor érdemes hitelből fizetni az esküvő költségeit, és milyen hitelt használhatsz hozzá.

  frissítve: 2024. július 4.