Autóvásárlás önerő nélkül 2024-ben

Új vagy használt autó vásárlásához önerő nélkül is kaphatsz autóhitelt. Nézd meg mit kell tudnod róla.

Ha autót szeretnél vásárolni, és ehhez nincs elég saját megtakarításod, akkor több lehetőség közül is választhatsz. A legnépszerűbb finanszírozási lehetőségek a személyi kölcsön és az autólízing. Mindkettőnek megvan a maga előnye, de mi most a személyi kölcsön mellett tennénk le a voksunkat. Mutatjuk miért.

Erre figyelj:

 • A személyi kölcsönhöz hitelképesnek kell lenned. Nem szerepelhetsz a KHR-ben negatív státusszal. Az a korábbi BAR lista, ahol a rosszul teljesítő adósokat tartják nyilván.
 • A személyi kölcsönhöz legalább a bank által elvárt nagyságú havi nettó jövedelmet igazolnod kell.
 • Ha hitelképes vagy és a jövedelmed is rendben van, akkor a személyi kölcsön gyors és kényelmes megoldást kínál autóvásárláshoz.
 • Személyi kölcsön keretében több millió forint is elérhető, a kamat mindig fix, és sem önerőre, sem fedezetre nem lesz szükséged.
Folyósították a kölcsönt, így ez a férfi át tudta venni az új autóját

Miért személyi kölcsönt válassz?

Az autólízing klasszikus módja az autófinanszírozásnak, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy kedvezőbb is. Sőt. Egyáltalán nem biztos, hogy jobban jössz ki, mintha személyi kölcsönből vásárolnál, és a lízing több kötöttséggel jár, mint a személyi kölcsön.

Lássuk, miben jobb a személyi kölcsön:

1. Szabad felhasználású

A személyi kölcsönt bármire elköltheted. Ez akkor is igaz, ha autót akarsz belőle venni. A bank ugyan megkérdezi, hogy mire költöd a pénzét, és ezt a felelős hitelezés miatt teszi, de ha közben meggondolod magad, az sem baj.

A kölcsönbe kapott pénzből ráadásul mást is fizethetsz, például átírathatod a kocsit a nevedre, kifizetheted a regisztrációs díjat vagy átvizsgáltathatod az autót a szerelővel.

Az autólízing ezzel szemben kizárólag az autó vételárára költhető, minden mást neked kell fizetned.

2. Nem kell hozzá önerő

A személyi kölcsönhöz nem kell önerőt felmutatnod. Ha a jövedelmed megengedi, akár a teljes vételár és a kapcsolódó költségek fedezésére is vehetsz fel kölcsönt.

Ennek ellenére jó, ha tudod, hogy mi ezt nem javasoljuk. Szerintünk jobban jársz, ha valamennyi saját megtakarítást is teszel az autó megszerzésébe, hisz a kölcsönbe kapott pénz után kamatot kell fizetned, és nem ingyen van nálad a bank pénze.

A lízinghez minden esetben szükséged van önerőre, amely általában a vételár 20-40 százaléka.

3. Nem kell hozzá fezedet

A személyi kölcsön fedezet nélküli kölcsön. Hiába veszed fel a pénzt autóvásárlásra, ettől az autód még nem lesz a kölcsön fedezete. A te neveden lesz, és szabadon rendelkezhetsz vele. Ez akkor is így van, ha autóhitelt igényelsz, azaz olyan személyi kölcsönt, amelynek a feltételeit a bank kifejezetten az autóvásárlás sajátosságaira szabta, és esetleg kedvezményt is ad erre a hitelcélra.

Ezzel szemben az autólízingnél az autót a lízingcég nevére kell íratnod, és egészen addig rajta is marad, amíg le nem jár a lízingszerződésed. Ekkor lehetsz te az autó tulajdonosa, tehát kétszer is át kell íratnod az autót.

4. Szabadon választhatsz autót

Ha személyi kölcsönből vásárolsz autót, akkor a bank nem szól bele, hogy milyen autót választasz. Ha 15 éves autót vennél, azt is megteheted. Sőt, nem is kell feltétlenül autót választanod a kölcsönigénylés előtt. Megteheted, hogy felveszed a kölcsönt, és utána indulsz autót keresni.

Az autólízing esetében nem ilyen szabad a választás, az autó korára például biztosan van felső határ. Általában adott autók közül választhatsz, ha lízingelni szeretnél.

Itt megnézheted, hogy milyen személyi kölcsönöket kínálnak a bankok. A kalkulátor alatt részleteket tudhatsz meg a személyi kölcsönök igénylési feltételeiről.

Bezár
Hitelösszeg
Futamidő
Havi nettó jövedelmed
További beállítások
Bezár

Csak ezektől a bankoktól szeretnék kölcsönöket látni


				
Bezár
Rendezés:
Válassz a kiemelt hitelek közül!
További hitelek
 • Előrelépő Személyi Kölcsön
  Törlesztő 58 578 Ft Fix kamat
  THM 12,63% Kamat: 11,79%
  Visszafizetendő 4 217 648 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  Futamidő: 12-96 hó • THM: 12,07% - 13,20% • Hitel teljes díja: 1 217 648 Ft • Ebből kamat: 1 217 648 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 11,79%
 • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel - online igényléssel
  Törlesztő 66 438 Ft Fix kamat
  THM 18,18% Kamat: 16,59%
  Visszafizetendő 4 783 546 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Online igénylés akár 15 perc alatt - folyósítás akár 1 órán belül!
  Futamidő: 61-84 hó • THM: 15,14% - 18,18% • Hitel teljes díja: 1 783 546 Ft • Ebből kamat: 1 783 546 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 16,59%
 • Start Plus Időnyerő Személyi Kölcsön
  Törlesztő 68 952 FtAz első 3 hónapban 0 Ft
  THM 17,81% Kamat: 16,49%
  Visszafizetendő 4 964 511 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Az első 3 hónapban nem kell törlesztőt fizetned
  Futamidő: 12-84 hó • THM: 17,80% - 17,86% • Hitel teljes díja: 2 012 358 Ft • Ebből kamat: 2 012 358 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 16,49%
 • Személyi kölcsön
  Törlesztő 71 858 Ft Fix kamat
  THM 22,44% Kamat: 20,00%
  Visszafizetendő 5 203 810 Ft
  Részletek
  a bank oldalán
  • Bankváltás nélkül igényelhető + 30.000 Ft kamatjóváírás
  Futamidő: 24-96 hó • THM: 22,35% - 25,29% • Hitel teljes díja: 2 203 810 Ft • Ebből kamat: 2 173 810 Ft • Kezdeti díj: 30 000 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 20,00%

A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

További szöveg megjelenítése

Autóhitel vagy személyi kölcsön?

Ez egy beugratós kérdés, hiszen a kettő gyakran egy és ugyanaz. Ma már nincsenek olyan autóhitelek, ahol az igényelt összeget csak az autó megvásárlására használhatod, és a hitel fedezete az autó lesz. Régen voltak ilyenek, de ma már személyi kölcsönöket lehet autóvásárlásra igényelni, új és használt autókra egyaránt.

Néhány banknál vannak olyan személyi kölcsönök, amelyeket kifejezetten autóvásárlásra kínálnak, tehát itt a hitelcél az autóvásárlás.

Ha autóhitelt igényelsz, akkor az egy olyan személyi kölcsön, amely a bank szerint leginkább passzol az autóvásárláshoz, tehát a leggyakrabban igényelt összegre és futamidőre szól.

A bank számára viszont akkor is biztonságosabb a kölcsön, ha az autó ugyan nem lesz fedezet, hiszen előre tudja, hogy pontosan mire fordítod a pénzt. Ezért hajlandó némi kedvezményt is adni.

Ez lehet kamatkedvezmény, vagy elektromos autó vásárlása esetén zöld kedvezmény, illetve más díjkedvezmények.

Ha olyan személyi kölcsönt igényelsz, amelyet kifejezetten autóvásárláshoz igényelsz, a szerződésedben ez a hitelcél szerepel, és kedvezmény is kötődik hozzá, akkor általában igazolnod kell az autóvásárlást az adásvételi szerződéssel vagy az autó törzskönyvével.

Azt azonban ilyenkor sem várja a bank, hogy kizárólag az autóra fordítsd a pénzt. Többnyire olyasmit köt ki, hogy a kölcsönnek legalább 30 (vagy ennél magasabb) százalékát az autó megvásárlására kell fordítanod.

Néhány autóvásárlásra is elérhető
személyi kölcsön
Személyi kölcsön
MagNet személyi kölcsönAutóvásárláshoz kedvező kölcsön
CIB Előrelépő Személyi KölcsönAkár 15 millió forint hitelösszeg
Raiffeisen Bank személyi kölcsön1 havi törlesztőt visszakapsz 100 000 forintig
UniCredit Fix Kamat személyi kölcsön1 havi törlesztő visszajár + online igénylésért 30 000 forint visszajár akció
Erste Most személyi kölcsönAkár 12 millió forint hitelösszeg
MBH Bank Start Plus személyi kölcsönAkár autóvásárlásra is
OTP Bank személyi kölcsönAkár autóvásárlásra is

Mekkora jövedelem szükséges az önerő nélküli autóhitelhez?

Amikor a szükséges jövedelemről beszélünk, akkor alapfeltételként kezeljük, hogy hitelképes vagy. Ha hitelt szeretnél, akkor nem szerepelhetsz negatív státusszal a KHR-ben, azaz nem lehet olyan hitelmulasztásod, amely eléri a mindenkori minimálbér szintjét, és amellyel legalább 3 hónapja tartozol.

Ne feledd, hogy a negatív KHR listán további egy évig rajta vagy, miután a késedelmes hiteltartozásodat rendezted, és öt évig, ha a bank kénytelen volt úgy lezárni a szerződést, hogy elengedett a tartozásodból.

Ha szerepelsz a KHR negatív adóslistáján, akkor egyik banktól sem kaphatsz kölcsönt.

A szükséges jövedelem mértéke attól függ, hogy milyen összegű kölcsönben gondolkodsz. Minél nagyobb az összeg, annál magasabb jövedelmet vár el hozzá a bank.

Mivel a személyi kölcsön esetében a bank pénzét nem védi fedezet, általában magasabb jövedelmet várnak el hozzá, mint azokért a hitelekért, amelyek mögött akár ingatlan, akár maga a gépjármű áll.

A JTM-korlát is számít

A bankok általában már minimálbértől hiteleznek, de ha nagyobb összeget igényelnél, ahol ráadásul kedvezményeket is remélsz, akkor magasabb jövedelmet kell igazolnod.

Jelenleg legfeljebb nagyjából 4 millió forintot igényelhetsz havi 300 000 forintos nettó jövedelem mellett, feltéve, hogy semmilyen más fennálló hiteltartozásod nincs.

A Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató, vagy JTM egy százalékos érték, ami azt mutatja meg, hogy a havi nettó jövedelmed mekkora részét költöd hitelek törlesztésére. A JTM-korlát ennek a jogszabály által meghatározott felső határa.

 1. Ha a jövedelmed 600 000 forint alatt van, akkor annak legfeljebb 50 százalékát,
 2. Ha 600 000 forint, vagy felette van, akkor annak 60 százalékát költheted személyi kölcsön törlesztésére.

Ha már van más hiteled is, legyen az lakáshitel, áruhitel vagy akár folyószámla hitelkeret, akkor az új személyi kölcsön törlesztőjének ezek mellé kell beférnie a keretbe.

Figyelj arra, hogy bár például 250 000 forintos havi fizetésből akár 125 000 forintos törlesztőrészletet is tudsz vállalni (ez már majdnem 6 millió forintos kölcsön lenne 6 évre), de nem biztos, hogy a maradék pénzből ki tudsz jönni egy hónapban. Pláne nem úgy, hogy közben nem adsz számottevően alább az életszínvonaladból.

Ha 10 millió forint feletti összeget igényelnél, ahhoz már szinte biztos, hogy 600 000 forint körüli vagy afeletti jövedelemre lesz szükséged.

Munkaviszony és vállalkozói jogviszony

Nemcsak a jövedelmed nagysága, de annak típusa is számít.

Ha alkalmazottként dolgozol, akkor legalább 3 hónapos munkaviszonyt kell igazolnod. Ez az általános, de előfordul olyan bank is, amely 6 hónapot vár el.

A legjobb, ha határozatlan munkaszerződéssel dolgozol, ahol nem vagy már próbaidős. A határozott munkaviszony bizonyos megkötések mellett elfogadható, például ha már hosszabbították a szerződésedet, abból még legalább egy év hátravan vagy a munkáltatód szándéknyilatkozatot ad a további foglalkoztatásodra.

Ha vállalkozóként vennél fel autóhitelt, akkor a céged rendelkezzen legalább egy lezárt üzleti évvel, és ne álljon csődeljárás vagy felszámolás alatt.

Személyi kölcsönt nyugdíjasként is igényelhetsz.

A leggyakoribb, munkaviszonyból, vállalkozásból és nyugdíjból származó jövedelmeken kívül a bankok további jövedelmeket is elfogadhatnak, de hogy hol és hogyan számítják be őket, az bankonként eltér.

Az autóhitel online is igényelhető

Elérhető összeg és futamidő önerő nélküli autóhiteleknél

Személyi kölcsön keretében akár már 300 000 forintot is igényelhetsz, a skála teteje pedig 15 millió forintnál van. A legtöbb banknál 500 000 forint az alsó határ, 12-15 millió forintot mindössze 3 bank kínál.

A futamidő legtöbbször 1 és 7 vagy 8 évig tarthat, de előfordul 10 éves maximum is.

Ha igazán nagy összegben gondolkodsz, akkor érdemes megfontolnod a szabad felhasználású jelzáloghitelt. Önerőre ott sem lesz szükséged, de ingatlanfedezetre igen. A fedezet piaci értékének 80 százalékánál több hitelt nem kaphatsz.

A személyi kölcsön kamata minden esetben fix, tehát a futamidő végéig változatlan összeggel kell törlesztened. Ez jól kiszámíthatóvá teszi a hiteltörlesztést, és idővel remélhetőleg egyre kisebb terhet jelent, hiszen közben a jövedelmed is emelkedhet.

Kedvezmények is elérhetők az autóhitelekhez

A személyi kölcsön esetében egyáltalán nem, vagy csak alacsony induló költségekkel kell számolnod, viszont több konstrukcióban elérhetők kedvezmények. Általában kamatkedvezményre számíthatsz, ha magasabb jövedelemmel igényelnél kölcsönt, és ha adott összegű jóváírást vállalsz a banknál vezetett számládra.

A személyi kölcsön igénylése igen gyors, előfordul, hogy a pénzt akár egy órán vagy napon belül folyósítja a bank. Ezt inkább csak a bank saját ügyfeleként, online igénylésnél tudod elérni, de arra új ügyfélként is számíthatsz, hogy ha a kölcsönt megkapod, arra pár napon belül sor kerül.

A kedvezmények lehetnek:

 • kamatkedvezmények,
 • jóváírások, vagy
 • kedvezmények a felszámított díjakból.

Ha jó ügyfélminősítéssel rendelkezel, akkor a bank egyedi kedvezményt is biztosíthat neked. Akkor is érdemes megnézned a többi bank ajánlatát, ha egyébként elégedett vagy a számlavezető bankoddal, mert nem biztos, hogy ő kínálja neked a legjobb kölcsönt még akkor sem, ha régi ügyfél vagy.

Ne feledd, hogy a banknak nem kötelező neked hitelt adnia, és előfordul, hogy míg az egyik banknál nem kapsz hitelt, a másiknál igen.

Ha esetleg nem tudsz a személyi kölcsönhöz megfelelő jövedelmet igazolni, akkor bevonhatsz adóstársat is. Bizonyos esetekben ezt a bank is előírja, például, ha az életkorod nem megfelelő, azaz túl fiatal vagy, vagy a futamidő lejártakor több lennél mint a bank által megjelölt maximum.

Maradtak kérdéseid az önerő nélküli autóhitelekről?

 • Kell fedezet az autóhitelemhez?

  Nem. Az autóhitel lényegében egy személyi kölcsön, sem önerő, sem fedezet nem kell hozzá.
 • Bármilyen autóra vehetek fel autóhitelt?

  Igen. A bank nem szól bele, hogy milyen autót vásárolsz a hitelből. Az lehet használt és új is, és az életkorára vonatkozóan sincs megkötés.
 • Mekkora önerő kell az autóhitelhez?

  Az autóhitel lényegében személyi kölcsön, így önerőre nem lesz szükséged hozzá.
Simondán Eszter
Simondán Eszter Pénzügyi szakértő
Linkedin
Simondán Eszter Pénzügyi szakértő

Bár közgazdasági szakközépiskolában érettségiztem, később a humán tárgyak felé fordultam. Szerettem az irodalmat, műveket elemezni, kritikákat írni. Angol szakon végeztem, a diplomamunkámat amerikai drámákból írtam. Az egyetem után egy nagy cégnél helyezkedtem el, ahol visszacsöppentem a pénzügyek világába. Annyira beszippantott, hogy visszaültem az iskolapadba, és közgazdász lettem. Az írás szeretetét és a banki világ iránti érdeklődésemet végül a gazdasági tartalmak írásában sikerült egyesítenem. Szívesen mélyedek el egy-egy témában, és mutatom meg az olvasónak, hogy pénzügyi témákról olvasni nemcsak hasznos vagy szükséges, de érdekes is lehet. Szabadidőmben szívesen olvasok és szeretem a reneszánsz táncokat.

Legfrissebb útmutatóink személyi kölcsön témában

 • Ez a hölgy megkapta a nyugdíjas hitelt, és nagyon boldog.
  Személyi kölcsön

  Hitel nyugdíjasoknak: Így kaphatsz hitelt nyugdíjasként

  A nyugdíjas éveikre sokan stabil pénzügyi háttérrel szeretnének készülni, de az élet bármely szakaszában lehetnek olyan terveink, amelyek megvalósításához hitelre van szükség. Legyen szó lakásfelújításról, a régi autó cseréjéről, orvosi beavatkozásról vagy akár az unokák támogatásáról, a személyi hitel megoldást kínálhat. A bankok nyugdíjasok számára is nyújtanak hitelt, néhány feltételre azonban érdemes figyelned.

  frissítve: 2024. június 30.
 • Az esküvő költségei igen magasak lehetnek, de a személyi kölcsön segíthet
  Személyi kölcsön

  A nagy nap költségei: esküvő hitelből

  Az esküvő minden pár közös életének első nagy kiadása. Nem aprópénzről beszélünk, a nagy nap költségei ugyanis többmillió forintra rúghatnak. Ez az útmutató azt járja körül, mikor érdemes hitelből fizetni az esküvő költségeit, és milyen hitelt használhatsz hozzá.

  frissítve: 2024. július 4.
 • Lakásfelújítás keretében üvegajtót illeszt a helyére egy férfi
  Személyi kölcsön

  Lakásfelújítás 2024 - Így lesz hozzá önerőd

  Te is felújítanád a lakásod? Sokan álmodnak arról, hogy modernizálják, korszerűsítik az otthonukat, amely így kényelmesebbé, komfortosabbá válik, és főleg olcsóbb lesz ott lakni. A lakásfelújítás izgalmas folyamat, de sok kihívást rejt mind a ráfordított energia, mind az anyagiak terén. Ehhez adunk most tippeket.

  frissítve: 2024. június 9.