Bankszámla gyerekeknek 2024 – ezek közül választhatsz

Bankszámlát szeretnél nyitni a gyermekednek, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Vagy csak egyszerűen dilemmát jelent számodra a számlanyitás, nyiss vagy ne nyiss? Ezek a kérdések természetesek és nálunk jó helyen jársz, hogy választ kapj rájuk. 

Mit mond szakértőnk?Bezár

Bankszámlát szeretnél nyitni a gyermekednek, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Vagy csak egyszerűen dilemmát jelent számodra a számlanyitás, nyiss vagy ne nyiss? Ezek a kérdések természetesek és nálunk jó helyen jársz, hogy választ kapj rájuk. 

Egy bankszámla ma már nélkülözhetetlen az élethez, gondolj csak az internetes vásárlásokra vagy a továbbtanuló gyermeked ösztöndíjának, diákhitelének érkezésére. Ezek egyikénél sem működik a készpénz - bár a netről tudsz utánvéttel, készpénzes fizetéssel rendelni, de ez a legdrágább fizetési mód. És amit nem hoznak ki házhoz, mint például szolgáltatás, azt végképp nem tudod készpénzzel kifizetni.

Jó tehát már az elejétől a bankkártya használatára nevelni a gyermekedet és megmutatni neki, hogyan óvja a megtakarítását és hogyan gyarapítsa azt.

Útmutatónkban kitérünk az egyes gyermek-, illetve diákszámlákra, melyeket a bankszámla kalkulátorral össze is hasonlíthatsz.

Én mindenképpen javaslom, hogy válasszatok egy jó gyerek-, vagy diákszámlát a gyermekeddel közösen!

A gyermekeknek akár már a születés pillanatától kezdve is nyithatunk bankszámlát, de igazán 6-7 éves kortól érdemes. Ekkor már – szülői felügyelettel – maga tanulhatja meg a pénz kezelését a gyermek, köztük a kártyás fizetést, az ATM használatát vagy az egyenleglekérdezést. 14 éves kortól már a bank mobilalkalmazását is lehet használni. Megmutatjuk, hogy a hazai bankok mit kínálnak.

Az alábbiakban kitérünk az összes gyerek- és 18 év alatti diákszámlára, ami idehaza megnyitható. Bemutatjuk a bankszámlákhoz kapcsolódó egyes szolgáltatásokat is.

Tudnod kell, hogy törvényi előírás miatt minden 18 év alatti bankszámla a felnőttek számláinál jobban le van korlátozva a tranzakciós összegek tekintetében. Ezek az összegek azonban a legtöbb 18 év alatti gyermek számára elég kell, hogy legyenek. Ha külön útmutatóban szólunk arról, hogy a bankok milyen bankkártyákat kínálnak a gyerekeknek.

CIB Bank

A CIB-nél 7 éves kortól 14 éves korig nyitható a gyerekeknek szóló CIB ECO Start bankszámla, amely a felnőttekétől csak abban különbözik, hogy ingyenes a havi díja. 14 és 18 éves kor között a CIB ECO FirstStep bankszámlát kínálja a CIB Bank, ugyancsak a felnőtt ECO számlához kapcsolódóan, csupán az ingyenes havi díjban különbözve.

A Visa Inspire bankkártya éves díja az első évben ingyenes. A kártyához tartozó limitet kizárólag a törvényes képviselő tudja beállítani, akár a CIB Bank Mobilalkalmazáson keresztül is.

A kiskorúak hozzáférhetnek a CIB Bank mobilalkalmazásához és internetbankjához, azonban csak lekérdezési joggal. 14 éves kortól már korlátozottan használhatók ezek az alkalmazások, az alapvető funkciók érhetők el.

A funkciókat teljes körűen csak a szülők kezelhetik, a fiatalok 14 éves korig csak megtekinteni tudják az egyenlegüket.

A számla felett a gyermek csak a törvényes képviselőjével rendelkezhet – ez egyébként minden bankra igaz. A CIB Bank Visa Inspire kártyáját 14 éves kortól be tudja integrálni a Google Wallet vagy Apple Pay szolgáltatásba a fiatal kártyabirtokos, így fizethet a mobiltelefonjával is. 14 éves kortól a #withSAVE megtakarítási számla is elérhető a gyermek számára.

A CIB Bank számlanyitási akciója

A CIB Bank 14 és 18 év közötti ügyfelek számára szóló pénzjóváírási akció 2024. január 19-én véget ért. Jelenleg várunk a következő promócióra.

Mutatunk olyan CIB-es bankszámlát, amit már a 14 éves gyermekednek is megnyithattok.

Bezár
Havonta számlára érkező összeg:
Életkor:
Az általad beállított tranzakciókkal és banki utalás nélkül kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • ECO FirstStep bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 544 Ft Kezdetben 272 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  1 / 1 találat

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése
  Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
  - a bankszámla havi számlavezetési díja
  - a bankkártya éves díja
  - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
  - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
  Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
  Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
  - a bankszámla havi számlavezetési díja
  - a bankkártya éves díja
  - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
  - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
  Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

  Erste Bank

  Az Erste Bank a Cseperedő díjcsomagot 0-tól 14 éves korig ajánlja, melyen nem lehet betétet lekötni és csak néhány tranzakció (átutalás, bankpénztári befizetés) kezdeményezhető a számlán. TeleBank, internetbanki szolgáltatás esetén csak lekérdezési funkció biztosított, aktív tranzakció nem is végezhető.

  A Cseperedő bankszámlán csak bankfiókból lehet utalni, illetve a fiókban készpénzt befizetni, 7 éves kortól pedig bankkártyával készpénzt lehet felvenni vagy vásárolni.

  A vásárlásra naponta 10 000 Ft-os, a készpénzfelvételre napi 5 000 Ft-os limit áll rendelkezésre.

  A gyermek 14 éves korától a díjcsomag Erste Egyszámla Díjcsomagra változik belföldi forint átutalási kedvezménnyel, ahol nem kell számlavezetési díjat fizetni.

  A kedvezmény azt jelenti, hogy 14 éves kortól az internetbankon vagy mobilalkalmazáson keresztül bankon belülre vagy kívülre indított átutalásokért csak a pénzügyi tranzakciós illetéket kell fizetni (0,3 százalék). 14 éves kortól ugyancsak elérhető a Google Wallet és az Apple Pay is a mobilfizetés céljára. Az okosórás Garmin Pay, Xiaomi Pay fizetés ugyancsak elérhető az Erste Banknál.

  Az Erste Bank számlanyitási ajánlata

  A 0 és 14 éves kor köztiek részére nyitható első Cseperedő bankszámla és mellé 7 éves kortól betéti bankkártya igénylése esetén a bank a számlanyitást követő 12 hónapból az első 6 olyan hónapban jóváír havonta 2 000 forintot, amikor legalább ennyi érkezik is a számlára. Ez az összeg megduplázható, ha a fiatal számlatulajdonos részére az alábbi, számlanyitáskor igényelt megtakarítások közül legalább egyre (Erste Future Befektetési Program keretében új, rendszeres Erste Future Junior megtakarítás, vagy Erste Diák Célbetét megtakarítási számla) minden naptári hónapban legalább 2 000 Ft befizetés történik, továbbá Célbetét számla választása esetén a számlán nem történik ügyfél általi terhelés.

  A jóváírások feltétele még, hogy az ügyfél eddig nem kapott ilyen díjkedvezményt 2022. augusztus 1. óta és 2024. március 31-én sem volt Cseperedő bankszámlája. Erste Start számla megléte nem akadály. Nem jár a második 2 000 forintos jóváírás, ha az első 12 hónapban a bankkártya vagy az Erste Diák CélBetét Számla megszűnik. Nem jár jóváírás egyáltalán, ha a megnyitott bármely számla nem élő vagy a Cseperedő számlán tartozás áll fenn a kedvezményhez jutás időpontjában.

  Az Erste Cseperedő Számlához igényelt Mastercard Diák kártya kibocsátási díja 0 forint.

  A Cseperedő bankszámlás akció 2024. július 1-től 2024. november 30-ig tart.

  Egy átminősítési akció keretében az "EgySzámla Díjcsomag Diák kedvezménnyel" díjcsomagra jogosult vagy, ha betöltötted a 14. évedet és 2023. május 3-tól nyitottál Erste Cseperedő díjcsomagot. Az akció keretében egy darab ajándék táskát kapsz a bankfiókban, miután az átminősítés megtörtént. Az átminősítésnél 14 és 18 év közötti életkorban a törvényes képviselő jelenléte is szükséges.

  Az akció 2024. július 1-től 2024. szeptember 30-ig tart.

  Bankszámla kalkulátorunkban megmutatjuk a Cseperedő számlacsomagot.

  Bezár
  Havonta számlára érkező összeg:
  Életkor:
  Az általad beállított tranzakciókkal és banki utalás nélkül kalkuláltunk.
  Részletes kalkuláció
  Bezár

  Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

  Utalások
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Automatikus beszedések
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Rendszeres utalások
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft

  Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

  Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Kp felvétel másik bank ATM-jéből
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft
  Bankkártyás vásárlás
  Hány darab?
  db
  Összesen
  Ft

  Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

  
  					
  Bezár

  Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

  Most kalkuláljuk a(z)
   bankszámláit...
   Mit szeretnél mobilról elintézni?
   Rendezés:
   • Cseperedő Díjcsomag
    Mobilbanki ügyintézés
    4,5
    Mi ez?
    Havi összköltség 224 Ft
    Számlanyitási akció akár 12 000 Ft jóváírás a bankszámlán
    Mobilbanki ügyintézés
    4,5
    Megnézem
    a bank oldalán
    Részletek
   1 / 1 találat

   A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
   Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

   További szöveg megjelenítése
   Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
   - a bankszámla havi számlavezetési díja
   - a bankkártya éves díja
   - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
   - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
   Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
   Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
   - a bankszámla havi számlavezetési díja
   - a bankkártya éves díja
   - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
   - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
   Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

   Gránit Bank

   A GRÁNIT Bank egy teljesen önálló márkanevet hozott létre a 6-18 év közöttiek és szüleik közös bankolására Gránit Family néven, a szülőknek és a gyerekeknek külön-külön szóló számlakonstrukcióval. Közülük a gyerekeknek szóló Gránit Family Junior számla számlavezetése és a bankkártya éves díja ingyenes, a készpénzfelvételért pedig csak a 0,6 százalékos pénzügyi tranzakciós illetéket kell fizetni.

   A gyerekeknek szóló Family applikáción keresztül feladatokat adhatsz gyermekednek, melyek elvégzéséért cserébe 1 kattintással jutalmat lehet adni a számára.

   A gyermek játékosan gyűjtheti a pénzt, amihez célokat adhat meg, a virtuális malacperselyt pedig bármikor feltörheti. A szülő bármikor követheti gyermeke költéseit, egy kattintással pedig limitet állíthat be vagy zárolhatja a kártyáját.

   Minden banknál vezetett számlára igaz, hogy 16 éves korától a számlatulajdonos kérheti a törvényi ingyenes készpénzfelvételt. Ez a kedvezmény bármely magyarországi ATM-ből és 2025. január 1-től postán is, havi két díjmentes készpénzfelvételt biztosít, együttesen legfeljebb 150 000 forint erejéig. Viszont inkább a kártyás fizetéshez érdemes szoktatni a gyermekedet, mint a készpénzfelvételhez, majd ahhoz kapcsolódóan a készpénzes fizetéshez. A kártyás fizetés minden banknál korlátlanul ingyenes.

   A Gránit Bank számlanyitási ajánlata

   A Gránit Bank a 6 éves kortól igényelhető új GRÁNIT Family Junior Számlacsomag és a hozzá kapcsolódó bankszámla szelfivel történő megnyitásáért (a GRÁNIT eBank mobilalkalmazáson keresztül) és a számlanyitás során Gránit Neo Mastercard érintésmentes nem dombornyomott bankkártya igényléséért 40 000 forintos pénzjutalmat ad.

   A pénzjutalom kifizetésének a feltétele, hogy letöltsd a GRÁNIT Bank eBank mobilalkalmazást és regisztrálj benne (illetve aktiváld azt). Feltétel még, hogy a szerződéskötést követő 60 napon belül 5-ször vásárolj sikeresen (azaz úgy, hogy a bank azt le is könyvelje a bankszámlán) tranzakciónként minimum 1 000 Ft összegben.

   Ha a számlanyitást követő 24 hónapon belül a számlát megszünteted, akkor vissza kell fizetned a 40 000 forintot.

   Az akcióban akkor vehetsz részt, ha a GRÁNIT Bankkal még nem állsz szerződéses jogviszonyban és legalább 180 napja nem is álltál. A szelfis számlanyitáshoz 2016. január 1-jét követően kiállított - elektronikus tárolóelemet (chip) tartalmazó – érvényes magyar személyazonosító igazolvány és NFC funkcióval ellátott mobiltelefon szükséges, Android 5.0 vagy iOS 13.0 operációs rendszerrel.

   Egy ügyfél maximum egyszeri jóváírásra jogosult.

   Az akció 2024. július 2-től 2024. július 31-ig tart.

   Megmutatjuk a Family Junior számlacsomagot a kalkulátorunkban.

   Bezár
   Havonta számlára érkező összeg:
   Életkor:
   Az általad beállított tranzakciókkal és banki utalás nélkül kalkuláltunk.
   Részletes kalkuláció
   Bezár

   Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

   Utalások
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft
   Automatikus beszedések
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft
   Rendszeres utalások
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft

   Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

   Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft
   Kp felvétel másik bank ATM-jéből
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft
   Bankkártyás vásárlás
   Hány darab?
   db
   Összesen
   Ft

   Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

   
   					
   Bezár

   Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

   Most kalkuláljuk a(z)
    bankszámláit...
    Mit szeretnél mobilról elintézni?
    Rendezés:
    • Family Junior Számlacsomag
     Mobilbanki ügyintézés
     3,9
     Mi ez?
     Havi összköltség 0 Ft
     Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
     Mobilbanki ügyintézés
     3,9
     Megnézem
     a bank oldalán
     Részletek
     • Csak olyan szülő nyithat gyermekének ilyen számlát, akinek van a Gránitnál saját számlája
    1 / 1 találat

    A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
    Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

    További szöveg megjelenítése
    Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
    - a bankszámla havi számlavezetési díja
    - a bankkártya éves díja
    - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
    - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
    Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
    Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
    - a bankszámla havi számlavezetési díja
    - a bankkártya éves díja
    - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
    - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
    Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

    K&H Bank

    A K&H Banknál ugyancsak 6 éves kortól nyitható bankszámla a gyermekeknek.

    A 14 éves korig szóló ingyenes számlavezetésű K&H ifjúsági számlacsomag bankkártyát nem tartalmaz, így csak takarékoskodásra van mód bankpénztári befizetéssel és készpénzfelvétellel. 14 éves kortól – még mindig ingyenes számlavezetés mellett – már bankkártya is jár. A K&H Mastercard érintőkártya első évben ingyenes éves díjú, a másodiktól pedig a felnőttek díjához képest féláron érhető el.

    14 éves kortól már használható a K&H Bank mobilalkalmazása, az okostelefonos fizetés mellett pedig az okosórás fizetés is elérhető, hiszen a K&H bankkártyája a Google Wallet és az Apple Pay mellett regisztrálható a Garmin Pay-be és a Xiaomi Pay-be is. A bankszámla mellé megtakarítási számla is jár, melyen online tervező segíti a takarékoskodást.

    A K&H Bank számlanyitási ajánlata

    A K&H Banknak jelenleg nincs számlanyitási akciója 18 év alattiaknak.

    Következzék az OTP Bank egyedülálló ajánlata, csak itt érhető el ugyanis folyamatosan ingyenes számlavezetés és bankkártya éves díj együtt a 18 év alattiak számára.

    Iskolás fiú egy bankkártyát fog a kezében

    MagNet Bank

    A MagNet Banknál nincs külön diákszámla, de a Csillag számlacsomag már 14 éves kortól megnyitható a törvényes képviselővel.

    A bank törvényi nyilatkozat nélkül - tehát már 14 éves kortól, hiszen törvényi nyilatkozat csak 16 éves kortól adható - biztosítja az ingyenes készpénzfelvételt legfeljebb havi 2 alkalommal, összesen havonta legfeljebb 150 000 forintos összegig.

    A bankkártya díját havonta kell fizetni, nem évente, a számlavezetés pedig az ügyfél választása szerint lehet ingyenes is.

    A MagNet Bank számlanyitási ajánlata

    A MagNet Banknak jelenleg nincs számlanyitási akciója 18 év alattiaknak.

    Bezár
    Havonta számlára érkező összeg:
    Életkor:
    Az általad beállított tranzakciókkal és banki utalás nélkül kalkuláltunk.
    Részletes kalkuláció
    Bezár

    Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

    Utalások
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft
    Automatikus beszedések
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft
    Rendszeres utalások
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft

    Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

    Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft
    Kp felvétel másik bank ATM-jéből
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft
    Bankkártyás vásárlás
    Hány darab?
    db
    Összesen
    Ft

    Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

    
    					
    Bezár

    Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

    Most kalkuláljuk a(z)
     bankszámláit...
     Mit szeretnél mobilról elintézni?
     Rendezés:
     • Csillag számlacsomag
      Mobilbanki ügyintézés
      3,0
      Mi ez?
      Havi összköltség 349 Ft
      Számlanyitási akció 0 Ft
      Mobilbanki ügyintézés
      3,0
      Megnézem
      a bank oldalán
      Részletek
     1 / 1 találat

     A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
     Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

     További szöveg megjelenítése
     Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
     - a bankszámla havi számlavezetési díja
     - a bankkártya éves díja
     - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
     - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
     Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
     Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
     - a bankszámla havi számlavezetési díja
     - a bankkártya éves díja
     - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
     - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
     Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

     MBH Bank

     A korábbi Budapest Bankból, MKB Bankból és Takarékbankból összeállt MBH Bank egy MBH Diák számlacsomagot kínál azoknak, akik 14 és 25 év közöttiek és a tanulói jogviszonyukat ezen életkorban igazolni tudják.

     Az MBH Diák számlacsomag a hirdetmény szerint csak a nyitástól számított 2 évig érvényes, utána egy kedvezőtlenebb számlacsomagra vált a bank.

     Az MBH Diák számlacsomagban ingyenes a havi számlavezetési díj elektronikus kivonat igénylése esetén és nem kell fizetni a bankkártyáért sem éves díjat, folyamatosan. A kártyás vásárlások ingyenesek, ahogy a tranzakciókról értesítő SMS szolgáltatás is. Ugyancsak nem kell fizetni havidíjat az internetbankért és a mobilalkalmazásért sem.

     A tranzakcióknál meg kell fizetni a pénzügyi tranzakciós illetéket és általában felette egy csekély fix díjat, de van, ahol ez a plusz díj 0 forint.

     14 és 18 éves kor között a szerződéskötéshez itt is törvényes képviselő személyes megjelenése és írásbeli hozzájárulása szükséges.

     Az MBH Bank számlanyitási ajánlata

     Az MBH Banknak jelenleg nincs számlanyitási akciója 18 év alattiaknak.

     Bezár
     Havonta számlára érkező összeg:
     Életkor:
     Az általad beállított tranzakciókkal és banki utalás nélkül kalkuláltunk.
     Részletes kalkuláció
     Bezár

     Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

     Utalások
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft
     Automatikus beszedések
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft
     Rendszeres utalások
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft

     Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

     Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft
     Kp felvétel másik bank ATM-jéből
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft
     Bankkártyás vásárlás
     Hány darab?
     db
     Összesen
     Ft

     Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

     
     					
     Bezár

     Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

     Most kalkuláljuk a(z)
      bankszámláit...
      Mit szeretnél mobilról elintézni?
      Rendezés:
      • MBH Diák Számlacsomag
       Mobilbanki ügyintézés
       2,7
       Mi ez?
       Havi összköltség 1 930 Ft Kezdetben 0 Ft
       Számlanyitási akció 30 000 Ft jóváírás a bankszámlán
       Mobilbanki ügyintézés
       2,7
       Megnézem
       a bank oldalán
       Részletek
      • MBH Belépő Számlacsomag
       Mobilbanki ügyintézés
       2,7
       Mi ez?
       Havi összköltség 1 930 Ft Kezdetben 2 491 Ft
       Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
       Mobilbanki ügyintézés
       2,7
       Megnézem
       a bank oldalán
       Részletek
      • MBH Kedvezmény Számlacsomag
       Mobilbanki ügyintézés
       2,7
       Mi ez?
       Havi összköltség 1 930 Ft Kezdetben 4 686 Ft
       Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
       Mobilbanki ügyintézés
       2,7
       Megnézem
       a bank oldalán
       Részletek
      • MBH Prémium Számlacsomag
       Mobilbanki ügyintézés
       2,7
       Mi ez?
       Havi összköltség 1 930 Ft Kezdetben 1 346 Ft
       Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
       Mobilbanki ügyintézés
       2,7
       Megnézem
       a bank oldalán
       Részletek

      A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
      Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

      További szöveg megjelenítése
      Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
      - a bankszámla havi számlavezetési díja
      - a bankkártya éves díja
      - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
      - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
      Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
      Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
      - a bankszámla havi számlavezetési díja
      - a bankkártya éves díja
      - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
      - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
      Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

      OTP Bank

      Az OTP Banknál már 0 éves kortól megnyitható a bankszámla a gyermekeknek. 14 éves korig a Junior számla csak korlátozott tranzakciókra használható, a számlavezetése pedig ingyenes.

      14 éves kortól – továbbra is ingyenes számlavezetés mellett – minden évben éves díjtól mentes a bankkártya és azonosak vagy kedvezményesebbek a tranzakciók vele, mint a felnőttek kártyájával.

      Az OTP-sek Apple telefonokon az Apple Pay-jel, míg Androidon Google Pay-jel és az OTP Csoport alkalmazásával, a Simple-lel fizethetnek mobilon. Itt is elérhető az okosórás fizetés, így a Garmin Pay, Xiaomi Pay és Fitbit Pay. A juniorosokat segítheti az akár 30 százalékos, bankkártyás vásárlások utáni pénzvisszatérítést nyújtó OTP Junior Kedvezményprogram és a továbbtanulást támogató OTP Junior Next mobilapplikáció is.

      Az OTP Bank számlanyitási ajánlata

      A 14 és 18 év közötti ügyfelek, akiknek az elmúlt 2 hónapban nem volt OTP Junior számlája, új OTP Junior számlát az OTP Bank honlapján keresztüli VideóBank szolgáltatással vagy az OTP MobilBank alkalmazás szelfi számlanyitási szolgáltatása keretében megnyitva és a számlaszerződés megkötésének napját követő 30 napon belül az OTP Internetbank vagy OTP Mobilbank szolgáltatásban sikeres Persely funkció igénylésekor 20 000 forint jóváírást kapnak.

      A jóváírás további feltétele, hogy a számlaszerződést megkötésének napját követő 30 napon belül legalább 2 kártyás vásárlási tranzakciót - ideértve az internetes vásárlásokat is - végezz el a Mastercard Online Junior betéti kártyával Magyarország területén vagy külföldön áru vagy szolgáltatás ellenértékének megfizetésére. Vagyis bármilyen készpénzfelvétel nem számít bele a 2 tranzakcióba.

      Az ajándék pénzt legkésőbb 2024. október 31-ig a Persely számlán írja jóvá a bank, amely adómentes és bevallani sem kell.
      Az ajándék pénzre 24 hónapos hűség vonatkozik, vagyis ez idő alatt nem szűnhet meg a számla, beleértve a bank általi felmondást is.

      A promóció a 2024. június 25-től visszavonásig, de legkésőbb a 2024. július 31-ig tart.

      Megmutatjuk a 14 éves kortól igényelhető Junior számlát a kalkulátorunkban.

      Bezár
      Havonta számlára érkező összeg:
      Életkor:
      Az általad beállított tranzakciókkal és banki utalás nélkül kalkuláltunk.
      Részletes kalkuláció
      Bezár

      Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

      Utalások
      Hány darab?
      db
      Összesen
      Ft
      Automatikus beszedések
      Hány darab?
      db
      Összesen
      Ft
      Rendszeres utalások
      Hány darab?
      db
      Összesen
      Ft

      Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

      Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
      Hány darab?
      db
      Összesen
      Ft
      Kp felvétel másik bank ATM-jéből
      Hány darab?
      db
      Összesen
      Ft
      Bankkártyás vásárlás
      Hány darab?
      db
      Összesen
      Ft

      Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

      
      					
      Bezár

      Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

      Most kalkuláljuk a(z)
       bankszámláit...
       Mit szeretnél mobilról elintézni?
       Rendezés:
       • Junior számla
        Mobilbanki ügyintézés
        5,0
        Mi ez?
        Havi összköltség 0 Ft
        Számlanyitási akció 20 000 Ft jóváírás a bankszámlán
        Mobilbanki ügyintézés
        5,0
        Megnézem
        a bank oldalán
        Részletek
       1 / 1 találat

       A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
       Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

       További szöveg megjelenítése
       Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
       - a bankszámla havi számlavezetési díja
       - a bankkártya éves díja
       - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
       - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
       Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
       Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
       - a bankszámla havi számlavezetési díja
       - a bankkártya éves díja
       - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
       - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
       Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

       UniCredit Bank

       Az UniCredit Banknál 14 éves kortól nyitható Diákszámla Zéró ajánlható, ahol a zéró a havi díjat jelenti. 18 éves korig a számlát meghatározott keretek között, korlátozott rendelkezési joggal lehet csak használni.

       Az UniCreditnél csak 18 éves kortól érhető el a bank mobilalkalmazásának használata, a bankkártya pedig beintegrálható a Google Walletbe és az Apple Paybe, bolti érintéses mobilfizetés céljából.

       Az UniCredit Bank számlanyitási ajánlata

       Az UniCredit Bank 35 000 forintos jóváírást ad minden fiatalnak 14 éves kortól, aki Diákszámla Zérót nyit, mely igényléskor bankkártya-díjkedvezményeket is tartalmaz (a főkártyára nincs kibocsátási díj és első éves kártyadíj, illetve a második évtől is csak az éves kártyadíj felét kell kifizetni, amíg az ügyfél ebben a számlacsomagban van). A jóváírásért Mastercard Standard betéti bankkártyát kell igényelni, továbbá meg kell adni a telefonos és e-mail-es elérhetőséget, illetve internetbanki szolgáltatást kell igényelni. A számlanyitástól számított 12 hónapon belül a bankszámlának élőnek kell lennie és a Diákszámla Zéró számlacsomag más csomagra nem módosítható, különben az ajándék pénzt vissza kell fizetni.

       Ezután a számlanyitást követő hónap végéig legalább 5 tranzakciót el kell végezni az alábbiak közül a jóváírásért:

       • betéti kártyával történő vásárlás,
       • készpénzfelvétel UniCredit belföldi ATM automatából,
       • készpénzfelvétel egyéb belföldi ATM automatából,
       • bankon belüli eseti átutalás,
       • bankon kívüli eseti átutalás,
       • állandó átutalási megbízás,
       • csoportos beszedés,
       • készpénzfelvétel fiókban.

       Az akció 2024. április 1-től 2024. szeptember 30-ig tart.

       Nyári extra promóció keretében egy nyereményjáték is zajlik, amelyben a 35 000 forintos jóváíráshoz szükséges feltételeket teljesítő ügyfelek MOJO DYNAMITE BT fejhallgatót nyerhetnek. Ehhez egy feltett kérdésre kell válaszolni és a fejhallgató nyereményt az adott havi 150, legközelebbi megfejtést adó játékos kapja meg.

       A bank a jogosultak részére a számlanyitást követő 2. hónap 25-éig értesítést küld a játékkal kapcsolatban a megadott e-mail címre. (18 év alatti ügyfél esetén a törvényes képviselő e-mail címére). Az e-mailben egy link és egyedi kód szerepel, a kitöltésre a levél kiküldésétől számított 10 napig van lehetőség. A nyerteseket adóbevallási, adófizetési kötelezettség nem terheli.

       A promóció 2024. június 3-tól 2024. augusztus 31-ig tart, így összesen 450 fejhallgatót osztanak szét.

       Megmutatjuk ezt a számlát is a bankszámla kalkulátorunkban.

       Bezár
       Havonta számlára érkező összeg:
       Életkor:
       Az általad beállított tranzakciókkal és banki utalás nélkül kalkuláltunk.
       Részletes kalkuláció
       Bezár

       Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

       Utalások
       Hány darab?
       db
       Összesen
       Ft
       Automatikus beszedések
       Hány darab?
       db
       Összesen
       Ft
       Rendszeres utalások
       Hány darab?
       db
       Összesen
       Ft

       Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

       Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
       Hány darab?
       db
       Összesen
       Ft
       Kp felvétel másik bank ATM-jéből
       Hány darab?
       db
       Összesen
       Ft
       Bankkártyás vásárlás
       Hány darab?
       db
       Összesen
       Ft

       Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni

       
       					
       Bezár

       Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

       Most kalkuláljuk a(z)
        bankszámláit...
        Mit szeretnél mobilról elintézni?
        Rendezés:
        • Diákszámla Zéró
         Mobilbanki ügyintézés
         4,1
         Mi ez?
         Havi összköltség 634 Ft Kezdetben 401 Ft
         Számlanyitási akció 35 000 Ft jóváírás a bankszámlán
         Mobilbanki ügyintézés
         4,1
         Megnézem
         a bank oldalán
         Részletek
         • Legyen Tiéd a MOJO fejhallgatók egyike!
        1 / 1 találat

        A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
        Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

        További szöveg megjelenítése
        Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évben, tehát:
        - a bankszámla havi számlavezetési díja
        - a bankkártya éves díja
        - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
        - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
        Minden kedvezményt figyelembe vettünk. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.
        Itt a havi átlagban kiszámolt összes díjat látod, amit a banknak fizetsz az első két évet követően, tehát:
        - a bankszámla havi számlavezetési díja
        - a bankkártya éves díja
        - a digitális szolgáltatások díja (ha van)
        - a tranzakcióid díjai (mint pl. átutalások, készpénzfelvételek).
        Minden kedvezményt figyelembe vettünk. A ma ismert díjakkal számoltunk, mely az inflációval nőhet évente. További részletek a "Feltételek, díjak" linkre kattintva, adatok módosítása a kalkulátor tetején.

        Ezzel a hazai bankok által kínált gyerekszámlák végére értünk, de olvasd el az összefoglaló részt, az előnyöket-hátrányokat és a gyakran ismételt kérdéseket is.

        Összefoglaló a gyerekszámlákról

        A gyerekszámlák nagyon jók arra, hogy gyermekeddel megismertesd a bankszámla és a bankkártya, valamint a mobilfizetés használatát, hiszen ezekre később szüksége lesz.

        Az is motiváció lehet, hogy más osztálytársainak már van bankszámlája, ami a gyermekedben azt az érzetet keltheti, hogy lemaradt valamiről.

        Ha félelmeid vannak a gyermeked pénzügyeit illetően, akkor inkább menj elébe egy korlátozottan használható gyerekszámla megnyitásával, mint hogy a gyermeked csak késve ismerje meg ezeknek az előnyeit és hátrányait, esetleg ne legyen tisztában a rá leselkedő veszélyekkel.

        A gyerekszámlák kitűnő választást nyújtanak mindehhez, hiszen csak korlátozottan használhatók, viszont az egyes biztonsági funkciók tanítására már alkalmasak, főként 14 éves kortól.

        Tegyél róla, hogy gyermeked képben legyen a később rá leselkedő online veszélyekkel kapcsolatban!

        A gyerekszámlák előnyei és hátrányai

        • a gyerekszámlák általában nagyon kedvező díjakkal használhatók
        • a legfontosabb bankszámla- és bankkártya-funkciókat már használhatják a gyermekek, főleg 14 éves kortól
        • szülőként felügyelheted a gyermeked költéseit és szükség esetén beavatkozhatsz
        • a számlavezetési kedvezmények továbbtanulás esetén továbbvihetők 18 év felett is
        • a gyerekszámlák 18 éves korig csak szülői engedéllyel, közreműködéssel nyithatók meg
        • egyes bankoknál bizonyos esetekben (pl. elvált szülők) csak az a szülő nyithatja meg a számlát, aki a gyermekkel egy lakcímen él vagy aki a családi pótlékot kapja
        • a gyerekszámlák egészen 18 éves korig csak korlátozottan használhatók az összeglimitek tekintetében
        • 14 éves korig még korlátozottabban használhatók a gyerekszámlák, bár a legfontosabb funkciók már elérhetők

        Maradtak kérdéseid?

        • Hány éves korig kell szülői engedély a számlanyitáshoz?

         18 éves kor betöltése napjáig. Utána a gyermeked szabadon rendelkezhet a számla felett és önállóan törölheti a szülői kontrollt.

        • Mikortól lehet igényelni az ingyenes ATM készpénzfelvételt?

         A gyermek 16 éves korától igényelhető ez a kedvezmény. Havi két ingyenes készpénzfelvételre vonatkozik bármely hazai forint töltésű ATM-ből és 2025. január 1-től postán is, összesen legfeljebb havi 150 000 forint erejéig.

        • Miért vannak korlátok a gyermekek bankszámláin?

         Azért, hogy helyettük ne a szülők használják a számlát valójában és ne ők vegyék igénybe az ATM készpénzfelvételi kedvezményt vagy ne a felnőttek használják ki az egyéb, a felnőtt bankszámláknál olcsóbb díjakat.

        • Milyen előnyei vannak egy diákszámlának, mit mondjak a gyermekemnek?

         Több banknál lehet gyermekként vagy felsőfokú hallgatóként olyan kedvezményeket elérni, melyek más felnőtt bankszámlákkal nem érhetőek el, csak ezekkel a speciális diákszámlákkal. Útmutatónkban megmutatjuk, hogy az egyes bankok éppen milyen akciókat, kedvezményeket kínálnak.

        Gergely Péter
        Gergely Péter pénzügyi szakértő
        Linkedin
        Gergely Péter pénzügyi szakértő

        Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.

        Legfrissebb útmutatóink bankszámla témában

        • 18 év alatt a diákszámlához is tartozhat bankkártya
         Bankszámla

         Bankkártya gyerekeknek - Ilyen bankkártyák elérhetők 18 év alatt

         Már az általános iskolai kor kezdetétől igényelhető bankkártya a gyerkekeknek, de a számlanyitáshoz jelen kell lennie a szülőnek is, hiszen jogilag csak nagykorú személy nyithat számlát. Ebből az útmutatóból megtudhatod, hogy milyen választék áll ma rendelkezésedre, ha bankkártyát szeretnél a gyermekednek.

         frissítve: 2024. június 9.
        • Diáklány szemüvegben és az iskolai cuccaival
         Bankszámla

         Ezért fontos a gyermeknek a diákszámla

         Már gyermekkorban is érdemes bankszámlát nyitni, mert sok mindenben képes segíteni a gyermekeknek is a mindennapokban. A pénzügyi tudatosság és a pénz kezelésének fejlesztése, önfejlesztése kulcsfontosságú lesz majd később a gyermekek felnőtt élete során. Egy diákszámla ráadásul még olcsó is, ami segít könnyebben begyakorolni a felnőtt korban amúgy is elkövetkező napi pénzügyeket.

         frissítve: 2024. június 7.
        • A kedvezményes devizaváltással sokat spórolhatsz
         Bankszámla

         Devizaváltás olcsóbban - így spórolhatsz rajta 2024-ben

         A devizaváltás kérdésköre a nyaralásokon szokott elsősorban előkerülni. Pedig hasznos lehet akkor is, ha rendszeresen vásárolsz külföldi webáruházakban vagy akkor is, ha devizában szeretnél takarékoskodni. Azt mi sem tudjuk megmondani neked, hogy mikor tudsz a legkedvezőbben devizát váltani, de azt igen, hogy pillanatnyilag hogyan tudsz a legjobb feltételekkel devizához jutni. Olvasd el ezt az útmutatót, és kezdj el sokat spórolni a devizaváltáson!

         frissítve: 2024. július 12.