Információk az Erste Bank fiókjairól

Az Erste Bank bankfiókjai korszerűnek számítanak, amelyekben minden megtalálható a gyors és hatékony ügyintézéshez. A szerződéseket a bankfiókban is digitálisan írhatod alá, a bankkártyádat érintéssel használhatod a terminálokon, a bankfióki várakozás során pedig ingyenes wifit használhatsz.

Mit mond szakértőnk?Bezár

Az Erste Bank bankfiókjai korszerűnek számítanak, amelyekben minden megtalálható a gyors és hatékony ügyintézéshez. A szerződéseket a bankfiókban is digitálisan írhatod alá, a bankkártyádat érintéssel használhatod a terminálokon, a bankfióki várakozás során pedig ingyenes wifit használhatsz.

Nem mindegyik fiókban van bankpénztár és ahol van, ott is eltérhet a pénztár nyitvatartási ideje a bankfiók nyitvatartásától, de ez más bankoknál is így szokott lenni. Szintén nem minden fiókban találsz valutapénztárat, ezeket célszerű előre felkészülten kiválasztani.

Az Erste Bank több mint 100 fiókkal rendelkezik országszerte, ami egy viszonylag erős lefedettségnek mondható. A nagyobb városokban általában jelen vannak, a vármegye-székhelyeken pedig mindenhol. A fővárosban közel 20 bankfiókjuk van.

Használd a fiókban található ATM-eket, így nincs szükség a fióki pénztár használatára, ha kisebb összegekről van szó. Az ATM-ekkel általában befizetni is lehet, sőt, sok ATM közülük azonnali jóváírásra is képes.

 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2023. december 28.
 • promóció

Az Erste Bank számos bankfiókkal vár országszerte egy több mint 100 fiókból álló hálózattal. Átlagosan minden hatodik fiók már modern környezetben fogadja az ügyfeleket, és ez az arány egyre nő. A bankfiókokban érintésmentesen használhatod a bankkártyádat, ingyenes wifit használhatsz a várakozás vagy az ügyintézés során, a bankfiókba pedig előre egyeztethetsz időpontot. Akadnak pénztármentes fiókok is.

Az Erste Bank egy osztrák tulajdonú hitelintézet, melyet még a XIX. században alapítottak, méghozzá Első Osztrák Takarékpénztár (németül: Die Erste oesterreichische Spar-Casse) néven. Egészen pontosan 1819. október 4-én. Magyarországon az osztrák Erste Group 1997-ben, az állami tulajdonban lévő Mezőbank megvásárlásával lépett piacra. A bank neve 1998. október 1-jén Erste Bankra változott. Az Erste bankfiókjaiban teljes körű pénzügyi szolgáltatások várnak Rád, akár lakossági, akár vállalati ügyfél szeretnél lenni (vagy már az is vagy) a banknál.

Összefoglaló az Erste Bank fiókjairól: erre figyelj!

Ha a fióki pénztárra is szükséged van, akkor figyelned kell arra, hogy nem minden fiókban találsz bankpénztárt, és ha találsz is, nem biztos, hogy a fiók teljes nyitva tartása alatt eléred a bankpénztárt.

Ha valutát szeretnél váltani, vagy felvenni, befizetni, akkor külön rá kell keresned a valutapénztáras bankfiókokra az Erste honlapján.

Használd a bankfiókokba telepített befizetős ATM-eket, mert ezek egy részét arra is tudod használni, hogy a jóváírásod ugyanúgy azonnal megjelenjen a számládon, mint a bankpénztári befizetés esetén.

Milyen szolgáltatásokat találsz az Erste Bank fiókjaiban?

A fiókokban lakossági, mikrovállalati, prémium szolgáltatások várnak rád.

Nem minden fiókban találsz bankpénztárat, de a fiókok döntő többségében van pénztár, a nyitva tartás azonban sokszor eltér a fiók nyitva tartásától. Ezeket ki tudod szűrni az Erste Bank bankfiókkeresőjében.

Egyes fiókokban van valutapénztár is, ezeket a fiókokat szintén megtalálod a keresőben.

A fiókokban érintés nélküli kártyaelfogadás és ingyenes wifi vár. Minden ötödik fiók új, modern környezetben kialakított fiók.

Bankpénztár eltérések

Az Erste Bank olyan fiókokat is üzemeltet, amelyekben nincs bankpénztár. Ezeket a fiókokat tudod szűrni az Erste Bank bankfiókkeresőjében, a hitelintézet honlapján.

Ugyanott azokat a fiókokat is láthatod, amelyekben a bankpénztári nyitva tartás eltér a bankfiók nyitva tartásától.

Erste bankfiókban az ügyintéző egy házaspárral tart megbeszélést hitelekről

Valutaműveletek

Nem minden fiókban van lehetőség valutaműveletekre és nincs valutapénztár sem minden fiókban. Ezek a fiókok megtalálhatók az Erste Bank fiókkeresőjében is.

Érintés nélküli kártyaelfogadás

A bankfiókokban a bankkártyádat érintés nélkül használhatod, vagyis ugyanazzal a kényelemmel, ahogy az ATM-eknél vagy a bankkártya elfogadóhelyeken is megszokhattad.

Ezekre a bankfiókokra ugyancsak lehet szűrni a fiókkeresőben.

Ingyenes wifi

A bankfiókokban ingyenes wifi vár rád.

Amíg várakozol, vagy banki ügyet intézel, a rendelkezésedre áll egy biztonságos, banki környezetből származó ingyenes internetcsatlakozás.

Új, modern környezet

Országszerte zajlik egy 2018-ban indult fiókmodernizációs program, mely 5 év alatt a fiókok mintegy egyhatodát érte el.

Az új fióki koncepció lényege, hogy – szakítva az évszázadok óta csaknem változatlan, hivatali jellegű stílussal és elrendezési elemekkel – barátságos légkört teremtő, a tanácsadást szolgáló fiókok jönnek létre. Az ügyfelek az egyszerűbb eseteket gyorsan, az erre a célra kialakított pultoknál is el tudják intézni, a nagyobb lélegzetű, bonyolultabb ügyeket viszont külön tárgyalókban, akár hosszabban is, bizalmas és barátságos légkörben tudják átbeszélni a tanácsadókkal.

Az Erste Bank bankfiók lefedettsége országosan

Több mint 100 fiókjával az Erste Bank jelen van a vármegyeszékhelyeken, illetve a nagyobb magyar városokban.

A fővárosban mintegy 20 Erste bankfiók várja az ügyfeleket.

Az Erste Bank bankfiókkeresője

Az Erste Bank bankfiókkeresőjét itt találod. Az Erste Bank nemzetközi fiók és ATM-keresőjét itt találod. Utóbbira azért lehet szükséged, mert a külföldi Erste ATM-ekben is saját belföldi ATM díjjal vehetsz fel készpénzt.

A térkép melletti szűrés gombbal tudsz szűrni azokra a bankfiókokra, melyek az alábbi szolgáltatásokat nyújtják: lakossági szolgáltatások, mikrovállalati szolgáltatások, prémium szolgáltatások, pénztári szolgáltatások, fióknyitástól eltérő pénztári nyitva tartás, valutaműveletek, érintés nélküli kártyaelfogadás, ingyenes wifi, modern környezetben kialakított fiók, pénztármentes fiók.

A szűrés előtt beállíthatod, hogy a tartózkodási helyed vagy a beírt település környéki fiókok jelenjenek csak meg.

A kereső használatának megkezdéséhez elegendő elkezdeni begépelni az irányítószámot, a település nevét vagy az utcanevet. A felajánlott találatok közül lehet választani, vagy a nagyító ikonnal is elkezdheted a keresést. A "megadott pozícióm"-tól történő keresést akkor válaszd, ha engedélyezted a helymeghatározást a böngésződben.

A személyesen intézhető ügyek listáját itt találod.

Banki ügyintézés várakozás és sorban állás nélkül, időpontfoglalással

Válaszd ki a legközelebbi bankfiókot az Erste Bank honlapján, add meg a szükséges adatokat, majd a bank e-mailben visszaigazolást küld a foglalásról.

Ha mégsem alkalmas az időpont, ugyanitt le is mondhatod.

Az e-mailben kapott üzenet segítségével erősítsd meg az időpontot.

A kiválasztott időpontban pontosan jelenj meg, különben, 15 percet meghaladó késés esetén csak a következő ügyfél után intézheted a pénzügyeidet.

Egy napra csak egy időpontot foglalhatsz, de ha a bankfiókban más ügyben is intézkedsz, akkor átirányítanak a további ügyintézéshez.

Ha nem érkezett visszaigazolás a foglalásról e-mailben, a foglalás nem sikerült. Mindenképpen ellenőrizd a kapott e-mailt a Levélszemét (SPAM) mappában is.

Az Erste Bank fiókok előnyei és hátrányai

 • a nagyobb városokban országos fiókhálózati lefedettség
 • egyes bankfiókok modern környezetben szolgálják ki az ügyfeleket
 • ingyenes wifi a bankfiókokban
 • online időpont-foglalási lehetőség bármelyik Erste bankfiókba
 • a fiókok lefedettsége csak a nagyobb településekre koncentrál
 • eltérés van a pénztári nyitva tartás és a fiók nyitva tartása között
 • nem minden bankfiókban van bankpénztár
 • csak kevés fiók tart nyitva munkaidő után és nincs egy fiók sem, amely 18 óráig tart nyitva

Maradtak kérdéseid?

 • Az Erste Bank fiókjai általában meddig tartanak nyitva?

  Jellemzően 16 óráig, pénteken 15 óráig minden bankfiókot nyitva találsz. Vannak 17 óráig is nyitva tartó bankfiókok, elsősorban a fővárosban, ezek pénteken 16 órakor zárnak.

 • Minden bankfiókban van pénztár?

  Nem. A fiók felkeresése előtt, ha még nem ismered, célszerű használni az Erste Bank fiókkeresőjét, ahol ki lehet szűrni a pénztármentes bankfiókokat.

 • Mit tegyek, ha nincs bankpénztár a bankfiókban?

  Az Erste Bank fiókokban akkor is lehet ATM-et használni, ha a fiókokban nincs bankpénztár. A gépekkel általában befizetni is lehet, amelyet akár azonnal is jóvá tud írni a berendezés. Tehát nincs feltétlenül szükséged a bankpénztárra.

 • Az Erste ATM-eket használhatom okoseszközzel is?

  Igen, de nem biztos, hogy mindegyik ATM használható ilyen eszközökkel még. Ha bármelyik Erste ATM nem alkalmas erre, akkor keress egy másikat, előbb-utóbb biztosan találsz ilyet.

Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.