Az Erste netbank szolgáltatása korszerű és biztonságos szolgáltatásokat nyújt, ráadásul mindezt átszínezhető, fiatalos stílusban. Ebben az útmutatóban megismerheted az Erste netbank, vagyis George (mert neve is van) legfontosabb funkcióit és azt, hogy ezeket hogyan éred el. Olyan funkciókról is szót ejtünk, melyek el vannak rejtve a menüben, így jó eséllyel nem is találnál rájuk a napi pénzügyek intézése közepette.

Az Erste netbank igénylése

Az Erste netbank legegyszerűbben akkor igényelhető, amikor megnyitod a bankszámládat az Erste Banknál.

Ha mégis utólag igényelnéd, akkor ehhez be kell menned egy Erste Bank fiókba vagy fel kell hívnod az Erste Bank telefonos ügyfélszolgálatát.

Ha azonban ezeket nem szeretnéd, akkor látogass el erre az oldalra és add meg az e-mail címed és a nevedet, illetve a mobiltelefonszámodat. Itt meg kell adnod egy jelszót is, amit majd használni fogsz az Erste netbankba történő belépéshez. A jelszó legyen 8-32 karakter hosszú, valamint tartalmazzon kisbetűt, nagybetűt, számot. Az alábbi speciális karaktereket használhatod: ! % / =.

A jelszódban ne használj személyes információkat (születési dátum, telefonszám, lakcím, kedvenc háziállat, házastárs neve, PIN vagy TPIN kód stb.), valamint szótár alapú szavakat. A jelszavadat rendszeresen, legalább háromhavonta változtasd meg. Kapcsold ki a böngésződben a jelszavak automatikus megjegyzésére szolgáló funkciót.

A regisztrációt az oldal alján található Regisztráció gombbal kezdeményezheted.

Szeretnél egy kedvező bankszámlát az Erste netbank vagy a George mobiltelefonos változatának használatához? A BiztosDöntés.hu bankszámla kalkulátorával kiválaszthatod a számodra legkedvezőbb Erste Bank-os bankszámlát.

Vissza
Havonta
számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár

A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a bankszámlák keresése gombot!

Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • Privilégium "X" Díjcsomag Kedvezményes szinten
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 575 Ft Kezdetben 1 003 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,5
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Bajnok bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 378 Ft Kezdetben 315 Ft
   Számlanyitási akció 40 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
   • 40 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 450 Ft Kezdetben 304 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • ECO bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,2
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 015 Ft Kezdetben 710 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   4,2
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Mobil Aktív Plusz számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 207 Ft Kezdetben 694 Ft
   Számlanyitási akció 35 000 Ft jóváírás a bankszámlán
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • MBH Kedvezmény Számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Mi ez?
   Havi összköltség 3 087 Ft Kezdetben 2 591 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   2,7
   Megnézem Részletek

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Az Erste netbank funkciói

  Sokféle pénzügyi megbízást is benyújthatsz az Erste netbankon keresztül. A leggyakoribb eseti forint átutalás mellett átvezetésekre is van mód. Ezek nemcsak esetiek - vagyis azonnal teljesülők - hanem értéknaposak, tehát egy későbbi időpontra szólók is lehetnek.

  Hacsak nem azonnali átutalásról van szó, mely 5 másodpercen belül teljesül, vissza is vonhatod a fizetési megbízásodat.

  Csoportos beszedési megbízások rögzítésére, törlésére is van módod, sőt, ugyanígy kezelheted az állandó megbízásaidat is, melyek megadott időszakonként ismétlődő, azonos összegű megbízások.

  A fizetési kérelmek is kezelhetők az Erste netbankban, ezeket rögzíteni, viszavonni és elutasítani is lehet. A szintén újdonságnak számító másodlagos azonosítókat - tehát amikor bankszámlaszám helyett mobiltelefonszámra vagy e-mail címre utalsz, feltéve, hogy a pénz címzettje regisztrálta azt a bankjánál - szintén kezelheted itt, beleértve a törlést is.

  Deviza átutalásra és deviza átvezetésre is van módod az Erste netbankban, illetve azokat a sablonokat is létrehozhatod és módosíthatod, melyeket az átutalásokhoz használsz.

  A bankszámláidat áttekintheted, láthatod a számlatörténetedet és külön megtekintheted a függő tételeidet is, melyek még lekönyvelésre várnak.

  Le tudod tölteni az elektronikus számlakivonataidat és nyilatkozhatsz arról, hogy a számlakivonataidat ezentúl elektronikusan küldje neked az Erste Bank. Letöltheted a törvény által kötelezően megszabott formátumú elektronikus díjkimutatásodat az előző naptári évről - ez a bankszámláidra költött összegeket mutatja csoportosított formában.

  A költéseidet is jobban átlátod

  Egy személyes pénzügykezelő (PFM) funkció is rendelkezésedre áll, mellyel láthatod a bankszámlád költségszerkezetét grafikonos csoportosításban. A PFM alkalmazások egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek és a jövő egyik fontos szolgáltatása lehet azok számára, akik a pénzügyekben tudatosak.

  Az Erste Banknál nyilván csak az Ersténél kezelt számláidról láthatsz költségkimutatást, de ha téged érdekel ez a téma, akkor nézz körül a PFM alkalmazások között. Ezek között olyanok is vannak, melyek képesek integrálni az Erste Banknál vezetett számlád egyenlegét és számlatörténetét, így azt nem kell kézzel bevinni a készpénzes költések mellett. Egyébként ezekre a külső, ún. harmadik feles szolgáltatók engedélyeit ugyancsak kezelheted a Beállítások menüben a Tevékenységek és külső szolgáltatók pontban.

  Új bankszámla megnyitására is van módod az Erste netbankban.

  A bankkártyás ügyintézés során lehet aktiválni a bankkártyát, láthatók a betéti vagy hitelkártya részletei, a kártyákkal lebonyolított tranzakciók részletei is. Módosítható az időzáras bankkártya limit, amely a kártyabirtokos beállításai alapján egy nagyobb összegre előbb felemeli, majd automatikusan visszaállítja a régi limitre a rendszer.

  Bankkártya limit beállítás az erste netbankban mobiltelefonról

  Módosítható az elsődleges számla a bankkártya mögött, aminek akkor van értelme, ha külföldre mész és eurós devizaszámlád is van, hiszen ilyenkor - az eurót használó övezet országaiban - elkerülöd a konverziót.

  A PIN kóddal kapcsolatban kérhető annak újraküldése postai úton, illetve egy nagyon hasznos funkció, hogy meg tudod nézni a bankkártyád PIN kódját, ha netán elfelejtetted. Nemcsak időt, de költséget is megtakaríthatsz ezzel a módszerrel.

  A virtuális bankkártyádra itt tudsz külön limitet állítani, illetve a bankszámláid és bankkártyáid egyedi névre is átnevezheted. Ennek csak az Erste netbanban van hatása, a kártyádra nézve semmi sem változik.

  Ha van hitelkártyád és azon van Részletfizetési szolgáltatásod, annak adatait, részleteit itt tudod megjeleníteni.

  A megtakarításaid áttekintésében is segít a netbank

  Az Erste netbankban lekötött betétek megtekintésére, betétlekötésre és betét feltörésére egyaránt mód van. Az Erste korszerű megtakarítási szolgáltatása, a CélBetét szintén itt érhető el, új célbetétet lehet nyitni, illetőleg pénzt lehet átvezetni célbetétre, illetve célbetétről.

  Az Erste netbankban értékpapírszámlát is tudsz kezelni.

  Az értékpapírszámládról befektetési jegyeket, állampapírokat vehetsz és adhatsz el, kötvényeket és strukturált termékeket jegyezhetsz. Indíthatsz Erste Future eseti és rendszeres befektetést, a rendszeres megbízásod pedig módosíthatod, törölheted.

  Többféle átvezetésre van módod az értékpapírszámla és az Erste lakossági bankszámla között, a TBSZ és a NYESZ között, illetve ezek és a normál számlád között. Ha még nincs TBSZ (tartós befektetési számla) vagy NYESZ (nyugdíj-előtakarékossági számla) konstrukciód, akkor az Erste netbankban meg is nyithatod azt.

  A személyes adatokat is módosíthatod

  A beállítások között lehet módosítani az olyan személyes adatokat, mint levelezési cím, kapcsolattartási telefonszámok, e-mail cím, be lehet állítani az angol nyelvet a magyar helyett. Itt lehet cserélni az elektronikus csatorna (E-csatorna) jelszót is, továbbá beállítani a marketing értesítéseket. Ingyenes készpénzfelvételi nyilatkozatot lehet tenni és itt lehet bekapcsolni az Őrszemmel kapcsolatos értesítéseket.

  Az Őrszem egy tranzakciókról értesítő szolgáltatás, mely a beérkező és a számláról elmenő pénzekről nyújt tájékoztatást. Az Őrszem alapesetben a push értesítéseket kapcsolja be a mobilalkalmazásban. Ha SMS-ben szeretnéd kapni az értesítéseket, akkor ezt külön be kell kapcsolni, mert az SMS-nek darabdíja van. Az Őrszem önmagában is egy havidíjas szolgáltatás, a havi díjat ráadásul bankszámlánként kell fizetni (feltéve ha több számlád is van).

  Még ezekben is segít az Erste netbank

  Végül van még pár funkció, melyekről érdemes lehet tudnod. Pénzügyi pillanatképet kaphatsz a forint fizetési számláidról, áttekintheted a hiteleidet és online terméket is igényelhetsz az Erste netbank egy webáruház-szerű felületéről. Itt személyi kölcsönt igényelhetsz, értékpapírszámlát nyithatsz, hitelkártyát igényelhetsz, az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztárhoz csatlakozhatsz. Itt többféle befektetési konstrukciót, bankszámlát és bankkártyát is találsz.

  Egy csokorban láthatod az igényléseidet, ahogy egy webáruház kosarában is.

  Végül üzenetet küldhetsz az Erste Banknak és megtekintheted a Digitális tárhelyedet is. Utóbbi egyben tartalmazza a folyamatban lévő termékigényléseidet, illetve a már archivált igényléseidet és dokumentumaidat, köztük az Erste Banktól kapott leveleidet. Érdemes ezeket rendszeresen áttekinteni.

  Ha bármilyen kérdésed adódik az Erste netbank használatával kapcsolatban, akkor keresd fel az alábbi oldalt az Erste Bank honlapján, ahol valószínűleg megtalálod a választ rá.

  Erste ügyfélszolgálattal beszélő ügyfél aki a netbank biztonsága miatt aggódik

  Így őrzi meg a biztonságodat az Erste netbank

  Az Erste netbank a legkorszerűbb védelmet biztosítja a pénzügyeidnek, éppúgy, ahogy más bankok is. Az SSL titkosítás biztosítja a kommunikáció lehallgathatatlanságát, erre a https:// protokoll és a zöld lakat figyelmeztet a böngésző címsorában.

  A szolgáltatásba történő belépéshez erős ügyfélhitelesítés szükséges, azaz az E-csatorna azonosítón és a jelszón kívül még egy eszköz használatával megadott kódot is meg kell adnod a belépés során, vagy a telefonkészülékeden kell a belépést jóváhagyni.

  Persze ha épp a telefonodról böngészel, akkor ez nem nyújt túl nagy biztonságot, de ha törekszel arra, hogy asztali gépet vagy laptopot használj az Erste netbank szolgáltatásainak igénybevétele során, akkor már elegendő lesz.

  Az Erste netbank egy időzárral rendelkezik, mely 5 perc tétlenség után automatikusan kiléptet. Tétlenségnek számít minden olyan idő, ami alatt nem történik kommunikáció a szerverrel. Az is ennek számít, ha olvasod a lekért információkat és közben nem böngészel más menüre vagy nem kérsz le további adatokat a banki szerverről.

  Mennyibe kerül az Erste netbank használata?

  Az Erste netbankot tájékozódásra, információ lekérésre ingyen használhatod.

  Ha valamilyen tranzakciót végzel a segítségével, akkor pedig a legkedvezőbb banki díjakra számíthatsz, hiszen olcsóbb, mint a bank telefonos ügyfélszolgálatán keresztül küldött tranzakció és még olcsóbb, mintha a bankfióki ügyintézőn keresztül adnád le.

  Az Erste Bank díjairól az alábbi oldalon tudsz tájékozódni.

  Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

  Ha elfelejtetted a jelszavadat, az alábbi lehetőségeket használhatod a belépés visszaállítása érdekében:

  1.) Kérhetsz jelszópótlást ezen a linken. Ehhez előbb készítsd elő a 7 számjegyű e-Csatorna azonosítódat és ha van, akkor a bankkártyádat is.

  2.) Intézheted mindezt a telefonos automata rendszeren keresztül várakozás nélkül a 06 1 298 0222-es telefonszámon, mely 7×24 órában érhető el. Ehhez válaszd a 2-2-es menüpontokat, és SMS-ben megkapod az új jelszavadat.

  Ehhez kell az e-Csatorna azonosítód, mely egy 7 számjegyű kód. Végül szükséged lesz a TeleBank PIN-kódodra (TPIN-kódodra) is. Ez egy 4 számjegyű kód, amit TeleBank szerződéskötésekor kaptál egy lezárt borítékban vagy SMS-ben vagy te adtad meg.

  Ha nem tudod az E-csatorna azonosítódat vagy a TPIN-kódodat, akkor a fenti telefonszám hívásakor válaszd az 1-es Lakossági ügyfelek menüpontban a sikertelen azonosítást követően a 3-as menüpontot, ahol kapcsolják az ügyintézőt, aki segít majd neked. Az E-csatorna azonosítót egyébként megtalálod az Elektronikus szolgáltatások adatlapon is, melyet a szerződéskötéskor kaptál.

  3.) Ha jobbnak találod, válaszd a személyes ügyintézést is bármely Erste Bank bankfiókban. Az Erste Bank fiókkeresőjét itt találod. Innen kiindulva időpontot is tudsz foglalni a bankfiókba, ami megkönnyíti az ügyintézést, hiszen érkezéskor azonnal sorra kerülsz.

  Erste netbank technikai feltételeit nézi egy új ügyfél számítógépen

  Az Erste netbank használatának technikai feltételei

  Az Erste netbankhoz szükséged van először is egy asztali PC-re vagy egy laptopra. De a rendszert használhatod okostelefonon és táblagépen is.

  Értelemszerűen kell internetkapcsolat hozzá, hiszen a bank szerverével kommunikálsz. SMS-t is kell tudjál fogadni.

  Végül szükséged lesz egy böngészőre is az alábbiak közül a feltüntetett vagy annál magasabb verzióval: Internet Explorer 11, Microsoft Edge, Chrome 38, Firefox 27, Safari 9, Opera 14. A böngésződet frissítsd rendszeresen és telepítsd az operációs rendszered biztonsági frissítéseit is.

  A böngésző biztonsági beállítása: 256 bites SSL, továbbá Javascript és cookie-k engedélyezése is szükséges. A kliensnek a TLS 1.2-t is támogatnia kell.

  Összefoglaló az Erste netbankról

  Az Erste netbank az Erste Bank sokféle tranzakcióra képes internetbank szolgáltatását takarja, a banknál a George névre hallgat. Ez egyébként nem csak az internetbanknak a neve. A George az Erste Bank mobilappal együttes márkájának neve, így bármilyen platformról elérheted.

  A hagyományos internetbank funkciókon túl színvilágában, elrendezésében is testre szabható. Webáruház-szerű felületen teszi lehetővé a banki termékek igénylését és a nyílt bankolási paraméterek beállítását is elvégezheted a segítségével.

  A bankszámlák a könnyebb áttekinthetőség érdekében átnevezhetők az Erste netbankkal, sőt, arra is képes, hogy megmutatja a bankkártyád PIN kódját, ha elfelejtetted.

  Értékpapírszámlát is kezelhetsz a segítségével az Erste Banknál és devizaátutalásra is van módod vele.

  Az Erste netbank használata a legolcsóbb tranzakciós díjakat teszi lehetővé, így mindenképpen érdemes ezen keresztül beküldened a tranzakcióidat a bankba.

  Az Erste netbank előnyei és hátrányai

  • sokféle funkció elérhető egyetlen webes alkalmazásban, még nyílt bankolás is
  • hitelkártya-számlához is használható
  • a legolcsóbb tranzakciós díjak érhetők el vele
  • költéselemzés színes diagramokkal
  • ha zavar az Erste netbank tegezése, akkor sem tudod kikerülni
  • reklámként találkozol a banki ajánlatokkal
  • fizetni kell a push üzenetekért is, nem csak az értesítő SMS-ekért

  Maradtak kérdéseid?

  • Hol találom az elektronikus aktáimat?

   A Digitális Tárhelyed eléréséhez használd a profilképed mellett található „Üzenetek” menüponton belüli „Kommunikációs központ” gombot. Utána az oldalsó menüben válaszd ki a „Digitális Tárhely” opciót. Itt találod meg a folyamatban lévő és az archivált igényléseidet.

  • Hogyan módosítsam a termék csempék méretét?

   A termék csempéjén kattints a sarokban lévő kis nyílra, majd a megjelenő lehetőségek közül válaszd a méret ikont.

  • A termék csempék színét is tudom módosítani?

   Igen. A termék csempéjén kattints a sarokban lévő kis nyílra, majd a megjelenő lehetőségek közül válaszd a „Szín megváltoztatása” ikont.

  Gergely Péter
  Gergely Péter pénzügyi szakértő
  Linkedin
  Gergely Péter pénzügyi szakértő

  Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.