Adatlopás

Az adatlopás a bankkártyabirtokosok, ritkábban az internetbank-felhasználók adatainak ellopása azzal a céllal, hogy az adott bankszámlát vagy bankkártyát „megcsapolják”, azaz a rajta lévő pénzt ellopják.

Ezek a kísérletek ma már alapvetően az interneten keresztül zajlanak, ezért a felhasználóknak döntően ebből az irányból érkező próbálkozásokra kell figyelniük. Az ilyen csalási kísérletek a bank vagy nagy cégek, illetve csomagküldő szolgálatok nevében írt e-mailekkel, ritkábban SMS-sel kezdődnek.

Ezért minden ilyen gyanús e-mailt hagyj figyelmen kívül!

A csalások könnyen felismerhetők arról, hogy az e-mailben rámutatva a benne szereplő linkre egy teljesen ismeretlen webcím töltődne be.

Ha már betöltődött az oldal, akkor a domain ismeretlen lesz. A domaint ki is emelik a böngészők a címsorban.

George Online Díjcsomag Kedvezményes szinten
 • 30 000 Ft jóváírás, ha új ügyfélként nyitod most meg
 • korlátlan ATM készpénzfelvétel, feltételekkel
 • ingyenes átutalás, beszedés havi 400 000 forintig
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • A CIB Bank ATM szolgáltatásai és ATM hálózata
  Bankszámla

  A CIB Bank ATM szolgáltatásai és ATM hálózata

  A CIB Bank ATM-jei a pénzügyi kényelem és a gyors hozzáférhetőség jegyében nyújtanak széleskörű szolgáltatásokat. Ezek a modernebb pénzügyi megoldások lehetővé teszik a banki tranzakciók egyszerű és hatékony lebonyolítását, legyen szó készpénzfelvételről vagy befizetésről. Az ATM-hálózat elhelyezkedése a városokban és vidéki területeken egyaránt biztosítja a könnyű elérhetőséget. A következőkben részletesen bemutatjuk a CIB Bank ATM-hálózatának előnyeit és szolgáltatásait, amelyek segítik a pénzügyeid kezelését és könnyebbé teszik a mindennapi bankolásodat még akkor is, ha nem vagy a CIB Bank ügyfele.

  frissítve: 2023. december 11.
 • Mosolygó lány lekérdezi laptopon az erzsébet kártyája egyenlegét
  Bankszámla

  Így kérdezd le az Erzsébet utalvány kártya egyenlegét

  Az Erzsébet utalvány kártya egy sikeres hazai utalványprogram volt 2011 és 2020 között. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan működött és mi van most helyette. Azt is részletesen elmondjuk, hogy hogyan tudod használni és az egyenleget lekérdezni.

  frissítve: 2023. január 18.
 • Revolut vs Erste Bank
  Bankszámla

  Készpénzfelvétel: a Revolut vagy az Erste az olcsóbb?

  A készpénzfelvétel egy fontos művelet, mindenkinek szüksége van néha kisebb-nagyobb összegű készpénzre. Ezért fontos lehet tudni, hogy melyikkel olcsóbb a készpénzfelvétel. Az Erste Banknak nagyon sok ügyfele van Magyarországon, de a Revolut is nagyon ismert a hazai banki ügyfelek körében. Útmutatónkból kiderül, hogy melyik bank kártyájával olcsóbb a készpénzfelvétel Magyarországon.

  frissítve: 2023. november 25.