Accountability Rating Hungary (ARH)

Az arhu.hu az Accountability Rating Hungary (ARH) kutatáshoz tartozott, mely a Figyelő Top 200 című kiadvány egyik fejezeteként jelent meg Magyarországon.

A kutatás azt mérte fel, hogy a legjelentősebb magyar vállalatok mennyire tartják fontosnak társadalmi, gazdasági és környezeti kihívásaik hatékony kezelését, hogyan építik be ezeket a szempontokat üzleti stratégiájukba és a vállalatirányításukba.

Emellett azt is felmérték, hogy a vállalatok milyen mértékben vonják be érintettjeiket (munkatársak, ügyfelek, tulajdonosok stb.) a döntési folyamatokba.

A felmérés a vállalatok érintettjei (munkatársak, ügyfelek, beszállítók stb.) számára nyilvánosan elérhető információk alapján készült.

Az ARH egy nemzetközi módszertan, az AccountAbility nevű non-profit szervezet és a világ egyik legjelentősebb CSR tanácsadó cége, a csrnetwork közös kezdeményezése volt. Alapvetően a világ legnagyobb vállalatainak (Fortune Top 50) társadalmi felelősségvállalását rangsorolta szigorú szempontok és globális licenszek szerint. A magyarországi felmérést a Braun&Partners készítette, a CEU Business School stratégiai támogatásával.

Az Accountability Rating elsődleges céljai, hogy a vállalatok megértsék a környezetükre kifejtett hatásaikat és a társadalom elvárásait, folytassanak párbeszédet külső és belső érintettjeikkel, valamint a párbeszédek eredményeit építsék be a stratégiájukba és mindennapi működésükbe, ezáltal lehetőséget kapjanak az egymástól való tanulásra, hogy javítsák elszámoltathatóságukat és teljesítményüket.

Az Accountability Rating a vállalatokat hat terület alapján értékelte: stratégia (20 százalék), vállalatirányítás (15 százalék), teljesítménymenedzsment (15 százalék), érintettek bevonása (20 százalék), nyilvános közzététel (15 százalék), tanúsítás/hitelesítés (15 százalék).

Az Accountability Rating Magyarországon (is) a társadalmi felelősségvállalás legátfogóbb értékelő rendszere volt a maga korában. Az értékelés meghatározó szempontjai – a stratégia, a menedzsment és vállalatirányítás, az érintettek bevonása – mellett idővel a nyilvánosan elérhető adatok, információk alapján a vállalat környezeti és társadalmi hatásait is mérték, azok időbeli változásával együtt.

A felmérésbe a Figyelő Top 200 listája alapján a 40 legnagyobb hazai vállalat, továbbá az olajipar, a pénzügyi szektor, a távközlési és elektronikai, az energetikai, valamint az autóipar további 20 legnagyobb vállalata került.

Az Accountability Rating Hungary felmérés 2006 és 2008 között készült, évente egy alkalommal.

Bajnok Plusz számlacsomag
 • 40 000 Ft jóváírási akció szelfis számlanyitással
 • havi 4 darab ingyenes ATM forint készpénzfelvétel belföldön
 • jóváírási feltétellel havi 990 Ft-os számlavezetési díj
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Információk az UniCredit Bank fiókjairól
  Bankszámla

  Információk az UniCredit Bank fiókjairól

  Az UniCredit Bank mintegy félszáz fiókkal rendelkezik idehaza. A bankfiókok zömmel egységes nyitva tartási rend szerint üzemelnek az egész országban. Az UniCredit találmánya az Okossor, mellyel már az odautad során beállhatsz a bankfióki sorba. Lássuk, mit érdemes tudnod az UniCredit Bank hazai fiókjairól.

  frissítve: 2024. január 16.
 • Mobilbankon vált devizát az ügyfél
  Bankszámla

  Újabb innováció a Gránit Bank mobilapplikációjában: azonnali devizaváltás középárfolyamon díj- és költségmentesen

  A piacon legkedvezőbb árazással vezette be azonnali devizaváltási szolgáltatását mobilbanki applikációjában a Gránit Bank. Az új szolgáltatást az app-ban azonnal igényelhető és használható EUR és USD alapú devizakártya egészíti ki. Az új funkció bevezetéséhez kapcsolódva a mobilapplikációban a bankban már forintszámlával rendelkező ügyfelek három kattintással, az új ügyfelek pedig a forintszámla nyitással együtt egy szelfivel, vagy Videóbankon keresztül is kényelmesen nyithatnak devizaszámlát. A bank deviza értékajánlatát kedvező devizautalási díjak és a versenytársakhoz képest vonzó devizabetét-kamatok teszik teljes körűvé.

  frissítve: 2024. január 10.
 • Ez a férfi nagyon szereti az ingyenes bankkártyáját
  Bankszámla

  6 bank, ahol ingyenes a bankkártya

  A bankkártya szinte nélkülözhetetlen fizetőeszköz. Amióta kötelező az elektronikus fizetés biztosítása az online pénztárgépek mellé hazánkban, azóta a bankkártya a virágkorát éli, hiszen most már valóban nem szükséges készpénzt magunknál hordani. De az éves díjat még mindig sok bankkártyánál ki kell fizetni. Ezért ajánlunk neked 7 olyan lakossági bankszámlát, ahol biztosan nem kell fizetned a bankkártya éves díjat, legalább az első évben.

  frissítve: 2024. május 16.