Accountability Rating Hungary (ARH)

Az arhu.hu az Accountability Rating Hungary (ARH) kutatáshoz tartozott, mely a Figyelő Top 200 című kiadvány egyik fejezeteként jelent meg Magyarországon.

A kutatás azt mérte fel, hogy a legjelentősebb magyar vállalatok mennyire tartják fontosnak társadalmi, gazdasági és környezeti kihívásaik hatékony kezelését, hogyan építik be ezeket a szempontokat üzleti stratégiájukba és a vállalatirányításukba.

Emellett azt is felmérték, hogy a vállalatok milyen mértékben vonják be érintettjeiket (munkatársak, ügyfelek, tulajdonosok stb.) a döntési folyamatokba.

A felmérés a vállalatok érintettjei (munkatársak, ügyfelek, beszállítók stb.) számára nyilvánosan elérhető információk alapján készült.

Az ARH egy nemzetközi módszertan, az AccountAbility nevű non-profit szervezet és a világ egyik legjelentősebb CSR tanácsadó cége, a csrnetwork közös kezdeményezése volt. Alapvetően a világ legnagyobb vállalatainak (Fortune Top 50) társadalmi felelősségvállalását rangsorolta szigorú szempontok és globális licenszek szerint. A magyarországi felmérést a Braun&Partners készítette, a CEU Business School stratégiai támogatásával.

Az Accountability Rating elsődleges céljai, hogy a vállalatok megértsék a környezetükre kifejtett hatásaikat és a társadalom elvárásait, folytassanak párbeszédet külső és belső érintettjeikkel, valamint a párbeszédek eredményeit építsék be a stratégiájukba és mindennapi működésükbe, ezáltal lehetőséget kapjanak az egymástól való tanulásra, hogy javítsák elszámoltathatóságukat és teljesítményüket.

Az Accountability Rating a vállalatokat hat terület alapján értékelte: stratégia (20 százalék), vállalatirányítás (15 százalék), teljesítménymenedzsment (15 százalék), érintettek bevonása (20 százalék), nyilvános közzététel (15 százalék), tanúsítás/hitelesítés (15 százalék).

Az Accountability Rating Magyarországon (is) a társadalmi felelősségvállalás legátfogóbb értékelő rendszere volt a maga korában. Az értékelés meghatározó szempontjai – a stratégia, a menedzsment és vállalatirányítás, az érintettek bevonása – mellett idővel a nyilvánosan elérhető adatok, információk alapján a vállalat környezeti és társadalmi hatásait is mérték, azok időbeli változásával együtt.

A felmérésbe a Figyelő Top 200 listája alapján a 40 legnagyobb hazai vállalat, továbbá az olajipar, a pénzügyi szektor, a távközlési és elektronikai, az energetikai, valamint az autóipar további 20 legnagyobb vállalata került.

Az Accountability Rating Hungary felmérés 2006 és 2008 között készült, évente egy alkalommal.

Mobil Aktív Plusz számlacsomag
 • 35 000 Ft jóváírás online számlanyitás esetén
 • korlátlanul ingyenes belföldi átutalás mobilalkalmazással
 • havidíj-mentes elektronikus szolgáltatások
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Diáklány akinek diákszámlája van
  Bankszámla

  Diákszámla: ezek a bankok kínálnak ingyenes számlákat

  Diákszámla. Ez az a szó, melyet hallva a bankok hanyatt-homlok igyekeznek minél több kedvezményt kínálni. Köztük olyanokat is, melyeket más célcsoportoknak nem is kínálnak fel, főként nem ingyenes – vagy nagyon olcsó - havi díjért cserébe. A diákszámláknál azonban ilyen csodák is megtörténhetnek, miközben 18 év alatt is csaknem ugyanazzal a teljes körű funkcionalitással használhatók a bankok mobilappjai, mint a felnőttek esetében. Mivel ma már alapszintű igény a mobiltelefont használni az élet legkülönfélébb feladatainak megoldásához, a pénzügyek sem lehetnek kivételek ez alól. Ezért a díjak mellett ugyanolyan fontos az is, hogy mit tud egyik vagy másik bank mobilapplikációja. Ebből az útmutatóból ez is kiderül.

  frissítve: 2024. április 22.
 • Prémium bankszámlás ügyfél kezet fog a tanácsadójával
  Bankszámla

  Prémium bankszámlák - megmutatjuk, hogy melyikkel jársz a legjobban

  Nincs egyszerű dolga annak, aki prémium bankszolgáltatás igénybevételére adná a fejét Magyarországon, a bankok ugyanis teljesen eltérő belépési limitekkel fogadják a prémium ügyfeleket. Az egyik banknál még átlagosnak számító ügyfél simán lehet, hogy prémium bankszolgáltatást kaphat egy másik banknál, akit így egyéb kedvezmények is megilletnek. Megnéztük, hogy a magyarországi bankok és a Revolut milyen szolgáltatásokat kínálnak és azt is megmutatjuk, hogy mit tudnak a legdrágább bankkártyák. Tarts velünk!

  frissítve: 2024. május 16.
 • Információk az OTP Bank fiókjairól
  Bankszámla

  Információk az OTP Bank fiókjairól

  Az OTP Bank hazánk egyik legjelentősebb bankfiókhálózatát üzemelteti. A több száz fiók negyede Budapesten található. Egyre terjednek a készpénzmentes bankfiókok is, de van alternatíva a készpénz befizetésére. Sok fiók akadálymentesen megközelíthető és a pénzügyi szolgáltatások mellett gyereksarok és ingyenes Wi-Fi is várja az OTP Bank ügyfeleit.

  frissítve: 2024. január 15.