Banki átutalás

Pénzt sokféleképpen küldhetsz. Például postán, Revoluton, Viberen, bitcoinban vagy más kriptovalutában, PayPalon, Wise-n, és még egy sor más lehetőség közül választhatsz.

Ezek egyike sem banki átutalás.

Banki átutalás attól lesz egy pénzküldés, hogy valamelyik magyarországi vagy külföldi banknál vezetett bankszámláról (Magyarországon ezt fizetési számlának is hívják) egy másik ugyanilyen számlára küldesz pénzt.

Természetesen, ha más módszerrel küldesz pénzt, az is ugyanúgy célba ér. Inkább azért fontos a banki átutalás fogalmának tisztázása, mert bizonyos szolgáltatások csak ehhez társulnak. Ilyen például Magyarországon az azonnali fizetési rendszer (AFR) vagy a másodlagos azonosítók. A bankszámlához pedig, amelyről a pénzt átutalod, ilyen például a betétbiztosítás.

Bajnok Plusz számlacsomag
 • 40 000 Ft jóváírási akció szelfis számlanyitással
 • havi 4 darab ingyenes ATM forint készpénzfelvétel belföldön
 • jóváírási feltétellel havi 990 Ft-os számlavezetési díj
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Boldog lány bankszámlanyitási akciókról olvas a telefonján
  Bankszámla

  Tízezreket kaphatsz, ha ezeknél a bankoknál nyitsz bankszámlát

  Eljött a Kánaán – gondolhatnánk a bankok bankszámlanyitási akciói láttán. És valóban. Akár több tízezer forint is üti a markodat, ha most nyitsz bankszámlát valamelyik ezzel akciózó banknál. De úgy is szakíthatsz, ha meglévő ügyfélként új ügyfelet ajánlasz. Ha te sem szeretnél kimaradni ebből a pénzesőből, akkor itt az ideje, hogy szerezz egy új bankszámlát tízezrekért cserébe!

  frissítve: 2024. június 22.
 • Egy tanuló az osztálypénz számla egyenlegét ellenőrzi netbankban
  Bankszámla

  Osztálypénz számla: minden amit tudni kell róla 2024-ben

  Az osztálypénz számla leveszi a gondot az osztálypénzt kezelő szülő válláról. Ráadásul megoldja a pénzgyűjtés jogi problémáját is, ehhez ugyanis engedély szükséges. Hozzáférhetnek többen a szülők közül és több gyerek csatlakozásával díjkedvezményt is adnak a bankok. Ismerd meg az osztálypénz számla előnyeit és működését, melyet részletesen bemutatunk ebben az útmutatóban.

  frissítve: 2024. február 28.
 • Az UniCredit Bank ATM szolgáltatásai és ATM hálózata
  Bankszámla

  Az UniCredit Bank ATM szolgáltatásai és ATM hálózata

  Az UniCredit Bank ATM-jei széles körűen biztosítják, hogy elérd a legfontosabb banki szolgáltatásokat és az egyéb kiegészítő pénzügyi szolgáltatásokat. Ebben az útmutatóban bemutatjuk neked, hogyan érheted el az UniCredit ATM-eket és hogyan használhatod azokat.

  frissítve: 2023. december 28.