Lakásfókusz blog

A Lakásfókusz.hu oldal egy ingatlanszakmai oldal volt, mely 2012. júniusában született. Akkoriban nagyon komoly gondot jelentett a devizahitelek problémája és a blog ebben próbált segíteni az olvasóknak.

Minden olyannal foglalkozott, ami a lakással, a lakhatással volt kapcsolatos. Így a tematikában szerepelt a lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásköltségek, lakásárverés.

Írtak benne az akkori állami megoldásról, az árfolyamgátról, de a bedőlt hitelekről, az állami eszközkezelőről, a hitelproblémákról, az ingatlanpiacról, jelzáloghitelekről, kamatokról, lakáseladásokról, lakáshitelekről és lakástakarékról, a szocpolról, a támogatott hitelről is.

A weboldalon hírlevélre is fel lehetett iratkozni és a cikkekhez is hozzá lehetett szólni. Viszonylag kevés, néhány tíz hozzászólás érkezett a cikkekhez. A portál három sajtóközleményt is kiküldött a sajtónak az életciklusa során. Ezek a cikkek a hitelválsággal és az adósmentéssel foglalkoztak.

Egy állandó oldalon a lakás alapterületének mérési problémáival és annak az árra gyakorolt hatásáról is írtak.

Cikkeik elfogulatlanok voltak és kifejezetten a független szakmaiság jellemezte az oldalt.

A Lakásfókusz.hu oldalhoz Facebook oldal is tartozott. Azt azonban nem lehetett megtudni, hogy az oldal kinek a tulajdonában áll (magánszemély vagy valamilyen szervezet) és ki írja a cikkeket. Sem impresszum, bemutatkozás nem tartozott az oldalhoz, sem pedig a cikkek szerzőjét nem tüntették fel.

A Lakásfókusz.hu weboldal 2018. júniusáig üzemelt, de érdemi mennyiségben cikkek 2014. márciusáig jelentek meg rajta. Utána már csak havi 1-3 cikk készült, mely változatlanul a lakáshitelesek problémáira fókuszált. 2014. szeptembere után új cikket már nem tettek közzé rajta.

CSOK Plusz Lakáshitel
 • 2,89%-os akciós kamattal, THM 2,98%
 • Akció a kezdeti díjakra
 • Online hiteligénylés piaci kamatozású jelzáloghitellel együtt
Érdekel
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • Házaspár bankfiókban tárgyal a hiteligénylés menetéről
  Lakáshitel

  A hiteligénylés 5+1 lépése, avagy így vedd meg a kinézett lakást hitelből

  Megtaláltad a tökéletes lakást, és nem maradt más hátra, mint a hitelfelvétel? De hogyan zajlik a folyamat? Ebből az útmutatóból megtudhatod, mire számíthatsz: végigviszünk a hiteligénylés lépésein az igényléstől a törlesztésig. Kezdjünk is neki!

  frissítve: 2024. február 22.
 • Házaspár akik munkáltatói kölcsönt kaptak
  Lakáshitel

  Munkáltatói kölcsön – minden, amit tudni akarsz róla 2024-ben

  Ha hitelre van szükséged, valószínűleg először te is a bankok ajánlatait kezded el böngészni. Ezzel nincs is semmi gond, de jó, ha tudod, hogy akár a munkáltatódtól is kaphatsz lakáscélú kölcsönt. Ez a munkáltatói vagy munkavállalói hitel, és ha a te munkahelyeden is van, akkor nagyon jól járhatsz vele. Ebben az útmutatóban megtudhatod, milyen kölcsönöket igényelhetsz a munkaadódtól és milyen feltételekkel igényelhetsz hitelt.

  frissítve: 2024. február 1.
 • MBH Lakáshitel - kalkulátor és feltételek 2024
  Lakáshitel

  MBH Lakáshitel - kalkulátor és feltételek 2024

  Az MHB Bank az ország egyik vezető pénzintézete. 2023 tavaszától az MKB Bank és a Takarékbank egyesülése nyomán az MBH a második legnagyobb bank az országban, a legtöbb ATM-mel országszerte. Minden lakáscélra igényelhetsz náluk lakáshitelt, és ha a pénzt korszerűsítésre veszed fel, akkor a megadott energetikai jellemzőkre vonatkozó feltételek teljesülése esetén ECO kedvezményt is kaphatsz. Több induló díjkedvezmény van, és ha jövedelem-jóváírást vállalsz, akkor kamatkedvezményt is kaphatsz. Útmutatónk végére tudni fogod, hogy számodra melyik a legjobb MBH lakáshitel.

  frissítve: 2024. június 10.