Lakásfókusz blog

A Lakásfókusz.hu oldal egy ingatlanszakmai oldal volt, mely 2012. júniusában született. Akkoriban nagyon komoly gondot jelentett a devizahitelek problémája és a blog ebben próbált segíteni az olvasóknak.

Minden olyannal foglalkozott, ami a lakással, a lakhatással volt kapcsolatos. Így a tematikában szerepelt a lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásköltségek, lakásárverés.

Írtak benne az akkori állami megoldásról, az árfolyamgátról, de a bedőlt hitelekről, az állami eszközkezelőről, a hitelproblémákról, az ingatlanpiacról, jelzáloghitelekről, kamatokról, lakáseladásokról, lakáshitelekről és lakástakarékról, a szocpolról, a támogatott hitelről is.

A weboldalon hírlevélre is fel lehetett iratkozni és a cikkekhez is hozzá lehetett szólni. Viszonylag kevés, néhány tíz hozzászólás érkezett a cikkekhez. A portál három sajtóközleményt is kiküldött a sajtónak az életciklusa során. Ezek a cikkek a hitelválsággal és az adósmentéssel foglalkoztak.

Egy állandó oldalon a lakás alapterületének mérési problémáival és annak az árra gyakorolt hatásáról is írtak.

Cikkeik elfogulatlanok voltak és kifejezetten a független szakmaiság jellemezte az oldalt.

A Lakásfókusz.hu oldalhoz Facebook oldal is tartozott. Azt azonban nem lehetett megtudni, hogy az oldal kinek a tulajdonában áll (magánszemély vagy valamilyen szervezet) és ki írja a cikkeket. Sem impresszum, bemutatkozás nem tartozott az oldalhoz, sem pedig a cikkek szerzőjét nem tüntették fel.

A Lakásfókusz.hu weboldal 2018. júniusáig üzemelt, de érdemi mennyiségben cikkek 2014. márciusáig jelentek meg rajta. Utána már csak havi 1-3 cikk készült, mely változatlanul a lakáshitelesek problémáira fókuszált. 2014. szeptembere után új cikket már nem tettek közzé rajta.

Végig FIX Lakáskölcsön
 • 15 millió Ft 15 évre 134 704 Ft törlesztővel, THM: 7,36%
 • A kamat a futamidő végéig változatlan marad
 • Most akár 40 000 Ft jóváírás
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

 • KH lakáshitelből vásárolt mini ház egy férfi kezében
  Lakáshitel

  K&H lakáshitel 2024 - kalkulátor és feltételek

  A K&H Banknál többféle lakáshitelt is találsz. Az 5, 10 éves kamatperiódusú és a végig fix hiteleket minősített fogyasztóbarát hitel formájában és zöld hitelcélokra is kínálják. Van náluk CSOK Plusz is. A lakáshitelt egészen a szerződéskötésig online is intézheted náluk, ha pedig hozzájuk érkezik a jövedelmed, akkor alacsonyabb kamatot érhetsz el. Megmutatjuk, hogy mennyire jók a K&H lakáshitel ajánlatok!

  frissítve: 2024. május 6.
 • Egy férfi a kamatplafonos hitellel vásárolt új lakást
  Lakáshitel

  Minden, amit tudni akarsz a kamatplafonról

  2023. október 9-től kezdve igényelhetők azok a lakáshitelek, amelyek megfelelnek a Gazdaságfejlesztési Minisztérium által kért kamatcsökkentés feltételeinek. A kormány arra kérte a bankokat, hogy kínáljanak az ügyfeleiknek olyan lakáshitelt, amelyek a THM-je nem magasabb 8,5 százaléknál. 2024-től pedig tovább csökkentek a kamatok, a maximális THM 7,3 százalék lesz. Mit jelent ez, és jól jársz-e vele?

  frissítve: 2024. március 6.
 • Az értékbecslés elkezdéséhez szükséges lakáskulcsot nyújtja egy lány
  Lakáshitel

  Értékbecslés: ezeket kell tudnod róla lakáshitel igénylésnél 2024-ben

  Ha hitelből vennél lakást, vagy más célra igényelnél jelzáloghitelt, akkor a hitelfelvételnek mindig része az ingaltan értékbecslés. Enélkül nincs hitel. Az értékbecslést sok tévhit övezi, ami miatt sokan tartanak tőle. Útmutatónk végigvisz az értékbecslés folyamatán és elmondjuk azt is, hogy mire számíts. Vágjunk is bele!

  frissítve: 2024. május 6.