Google Wallet: Minden, amit tudnod kell róla 2023-ban

PROMÓCIÓ
George Online Díjcsomag
 • 30 000 forint jóváírás, ha új ügyfélként nyitod most meg
 • Havi 100 000 Ft jövedelmet bankhoz kell utalni, 0 Ft-os számlavezetési díj
 • Havi 250 000 Ft-ig ingyenes eseti és rendszeres utalások, csoportos beszedések
Részletek

Átirányítunk a bank oldalára

Ebben az útmutatóban választ kapsz arra, hogyan használhatod a Google Wallet fizetési rendszerét a mobiltelefonodról, milyen fizetésekre alkalmas, miket lehet benne tárolni és milyen bankkártyákkal érhető el.

Google Wallet – a lényeg, röviden

A Google Wallet egy sokoldalú fizetési és tárolási rendszer, mai közkedvelt nevén egy elektronikus pénztárca. Segítségével virtuálisan eltárolhatod a bankkártyáidat, jegyeidet vagy más fizetési adataidat, majd azt követően az adatok ismételt megadása nélkül fizethetsz az interneten minden olyan webhelyen, ahol a Google Walletet elfogadják.

Természetesen a Google saját, díjköteles szolgáltatásait is kifizetheted a segítségével. Sőt, használhatod az androidos mobilalkalmazásokban történő közvetlen, mobilalkalmazáson keresztüli – internetes - fizetésre is, például ha egy applikáció bizonyos funkciók eléréséhez egyszeri vagy rendszeres előfizetést kér.

Ezenkívül egyre több bankkártyával fizethetsz ugyanott és ugyanúgy, mintha a plasztik bankkártyáddal fizetnél. Azért hangsúlyozzuk, hogy egyre több bankkártyával és nem egyre több elfogadóhelyen, mert a bolti mobilfizetések során már nem az elfogadóhelyek, hanem a csatlakozó bankok számítanak.

Az elfogadóhelyek ugyanis pontosan ugyanazok, mint ahol a normál bankkártyával is érintéssel tudsz fizetni. Itt a lényeg már az, hogy a bankod, amelyik kibocsátotta a bankkártyádat, fel van-e készülve a Google Wallet-re. A korábban elindult Apple Pay esetében is pontosan ugyanígy működik a rendszer.

A Millásreggeliben beszélt Gergely Péter kollégánk a mobilfizetések és a Google Wallet (akkori nevén Google Pay) jövőjéről és más érdekességekről is.

Hűségkártya és új funkciók bevezetése

A Google Wallet egy mobilalkalmazás is, mely a fentieken túl arra is alkalmas, hogy a nem chippel és nem mágnescsíkkal, hanem vonalkóddal, QR-kóddal vagy felmutatással működő hűségkártyáidat is eltárold benne elektronikusan, a kameráddal lefényképezve azokat. Ehhez sajnos feltétel, hogy a hűségkártyát kibocsátó kereskedő támogassa a Google Wallet fizetési rendszert.

A szolgáltatás újabb funkcióit a Google eltérő időpontokban vezeti be az egyes országokban.

Magyarországon is várható, hogy a jelenlegi funkciók később tovább bővülhetnek olyanokkal, melyeket más országokban már használnak vagy tesztelnek a felhasználók.

Ilyen bővítési irány lehet a későbbiekben például a felhasználók közötti pénzküldés bankkártyáról bankkártyára, melyre a bankkártya-társaságoknak - mint például a Mastercardnak vagy a Visának – saját megoldásaik is léteznek már a magyar ügyfelek számára.

Mutatunk pár olyan bankszámlát, amelyik már tudja a Google Wallet funkciót. A kalkulátor alatt az útmutató folytatódik, érdemes tovább olvasnod.

Vissza
Havonta
számlára érkező jövedelemmel és átlagos költések alapján kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár

A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a bankszámlák keresése gombot!

Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • Bajnok bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 378 Ft Kezdetben 315 Ft
   Bankfiókok száma 2 db
   Havi összköltség 378 Ft
   kezdetben 315 Ft
   Bankfiókok száma 2 db
   Érdekel
   Átirányítunk a bank oldalára
   • 20 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként szelfivel nyitod meg a számlát
  • ECO bankszámla
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 892 Ft Kezdetben 661 Ft
   Bankfiókok száma 61 db
   Havi összköltség 892 Ft
   kezdetben 661 Ft
   Bankfiókok száma 61 db
   Érdekel
   Átirányítunk a bank oldalára
   • Akár 30 000 Ft jóváírás
  • K&H minimum plusz számlacsomag 100% számlavezetési díjkedvezmény 2 feltétel teljesítésével
   Mobilbanki ügyintézés
   3,9
   Mi ez?
   Havi összköltség 901 Ft Kezdetben 554 Ft
   Bankfiókok száma 200 db
   Havi összköltség 901 Ft
   kezdetben 554 Ft
   Bankfiókok száma 200 db
   Érdekel
   • Feltétel, hogy a K&H Banknál legyen legalább 500 000 Ft megtakarításod
  • Mobil Aktív Plusz számlacsomag
   Mobilbanki ügyintézés
   4,1
   Mi ez?
   Havi összköltség 1 025 Ft Kezdetben 590 Ft
   Bankfiókok száma 52 db
   Havi összköltség 1 025 Ft
   kezdetben 590 Ft
   Bankfiókok száma 52 db
   Érdekel
   Átirányítunk a bank oldalára
   • 35 000 Ft jóváírás lehet az Öné, ha teljesíti a feltételeket!
  • Privilégium "X" Díjcsomag Kedvezményes szinten
   Mobilbanki ügyintézés
   4,3
   Mi ez?
   Havi összköltség 2 424 Ft Kezdetben 1 003 Ft
   Bankfiókok száma 103 db
   Havi összköltség 2 424 Ft
   kezdetben 1 003 Ft
   Bankfiókok száma 103 db
   Érdekel
   Átirányítunk a bank oldalára
   • 30 000 Ft jóváírást kapsz, ha új ügyfélként online nyitod meg a számlát

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, illetve promóciós szerződés. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  A Google Wallet az internetes fizetésekben

  A Google Wallet az internetes fizetések során pontosan úgy működik, mint egy pénztárca, csak éppen elektronikusan. Tehát digitálisan eltárolhatod benne a meglévő bankkártyáidat, jegyeidet, melyeket a Google Wallet elfogadására felkészült webáruházakban történő vásárlások során anélkül tudsz fizetésre használni, hogy állandóan meg kéne adnod a kártyaadataidat.

  A Google a legerősebb banki biztonsággal képes eltárolni a bankkártyáidat, így neked elegendő csupán kiválasztanod, hogy melyik kártyával szeretnél fizetni az eltároltak közül és máris végbemegy a fizetés, mindenféle kártyaadat megadása nélkül. Természetesen új bankkártyát is bármikor regisztrálhatsz.

  Ez nem csak a kényelem szempontjából fontos, hanem a biztonság szempontjából is.

  A kártyaadatok ugyanis egyáltalán nem utaznak az interneten, hanem helyettük csak egyszer használatos hivatkozások, vagyis úgynevezett tokenek mozognak a kommunikáció során a bankkártya adataira hivatkozva. Ezekből nem fejthető vissza a kártyaszám, a bank mégis pontosan és kizárólagosan tudja azt értelmezni, maga a token pedig az első használatot követően lejár.

  Magyarul, még ha bárki meg is tudná fejteni a titkosított kommunikációt, az így megszerzett információkkal nem jutna semmire, tehát nem tudná ellopni a pénzedet.

  Így a Google Wallettel valójában sokkal nagyobb biztonsággal fizethetsz az interneten annál, mintha egy olyan fizetőkapuval fizetnél, amelyen keresztül mindig meg kell adni a kártyaadataidat. Hozzátehetjük, hogy ez utóbbi sem hordoz már olyan veszélyeket, mint korábban, legalábbis az Európai Unióban végzett internetes vásárlásaid során. A fizetési adataidat itt ugyanis az úgynevezett kétfaktoros erős ügyfélhitelesítéssel védik.

  A Google Wallet azonban, ha úgy tetszik, biztonság terén a ma elérhető legmodernebb, legbiztonságosabb megoldást alkalmazza. Neked csak egyetlen jelszót vagy biometrikus azonosítást kell megadnod az online fizetéshez és máris egyetlen koppintással fizethetsz.

  A biztonságon kívül még egyéb kényelmi funkciók is vannak

  A kényelmet nemcsak az jelenti a Google Walletben, hogy nem kell állandóan megadnod a kártyaadataidat, hanem az is, hogy ugyanezt megteheted a postázási, illetve számlázási címeiddel is.

  A webshopokba eddig azért nem szerettél regisztrálni, mert állandóan meg kellett adni a szállítási és a számlázási címeidet is?

  A Google Wallet megoldja ezt helyetted és eltárolja a címeidet is, így azokat egyetlen kiválasztással megadhatod a webshopban. A címeket egyébként a Google fiókodban böngészőből is kezelheted, sőt, a Google Wallettel történő fizetés során új címet is megadhatsz, amely szintén eltárolódik a Google fiókodban a későbbi vásárlásokhoz.

  Valójában tehát a Google Wallettel történő internetes fizetés nemcsak kényelmes, de biztonságos is. A jövőben egyre több internetes webshop fogja felajánlani a Google Wallet fizetési módot, tehát egyre sűrűbben fogsz majd találkozni vele a webáruházakban.

  Fizetés boltban Google Wallet és a hozzá kapcsolódó Google Pay használatával

  A Google Wallet a bolti érintéses mobilfizetésekben

  A Google Wallet pontosan ugyanúgy alkalmas bolti érintéses mobilfizetésre, mint az érintés nélküli fizetésre alkalmas műanyag bankkártya, magyar nevén az érintőkártya.

  Ehhez először is, mindenképpen szükséges egy olyan androidos okostelefon, melynek van NFC áramköre és Android 5.0 (Lollipop) vagy magasabb verziójú operációs rendszert futtat. Ez ma már a legtöbb zöld robotos telefonra igaz.

  Egyszerűbb a Google Wallet használata, ha a készüléknek van biometrikus azonosítója, azaz ujjlenyomat-olvasója vagy arcfelismerője. További nélkülözhetetlen kellék hozzá a Play Áruházból letölthető Google Wallet mobilalkalmazás is.

  IPhone rendszerű telefonokra jelenleg csak az Egyesült Államokban, Indiában és Szingapúrban tölthető le a Google Wallet mobilalkalmazás, amely a fizetési funkciók közül bolti érintéses mobilfizetésre nem, csak internetes fizetésre és pénzküldésre használható.

  A bolti érintéses mobilfizetésre vonatkozó korlát az Apple eltérő ökoszisztémájából fakad: az Androiddal ellentétben az Apple saját maga szabja meg, hogy ki használhatja az iPhone-ok NFC alapú fizetési képességét.

  Magyar ügyfélként mely bankok vagy fintech cégek bankkártyáival használhatom a Google Walletet bolti mobilfizetésre?

  Erre a hivatalos választ itt találod, bár nem frissítik túl gyakran. Jelenleg az alábbi, Magyarországon szolgáltató bankok és fintech cégek ügyfelei használhatják a Google Walletet a saját bankkártyáikkal:

  A magyar bankok közül a K&H Bank kártyásai a bank saját applikációját is használhatják bolti érintéses mobilfizetésre, de a CIB Bank saját fejlesztésű mobilapplikációja ezt a funkciót nem tartalmazza. A CIB Bank kártyásai tehát kizárólag a Google Walletet használva fizethetnek mobiljukkal a boltokban, érintéssel. Ugyanez a helyzet a Revolut Bankkal is.

  Hogyan regisztráljak bankkártyát a Google Walletbe?

  Ha szeretnéd beregisztrálni a kártyád a Google Walletbe, ezt néhány nagyon egyszerű lépésben megteheted a bankod mobilalkalmazásában vagy magában a Google Walletben.

  A bankod mobilalkalmazásában keresd meg a bankkártyád kezelését a menüben. Azon a helyen, ahol a kártyád limiteit is tudod kezelni, valószínűleg találsz egy olyan gombot, hogy "Csatlakozás a Google Wallethez" vagy „Csatlakozás a Google Pay-hez”. Innen el tudod indítani a kártyád regisztrációját, csak kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat. Így tudsz regisztrálni például a Revolutban a Google Walletbe.

  Másik lehetőségként magában a Google Walletben is hozzáadhatod a kártyádat a kártya hozzáadása funkcióval. Az applikáció ilyenkor felveszi a kapcsolatot a bankoddal és néhány másodperc várakozás után betölti a bankod általános szerződési feltételeit. Ennek elfogadását követően tudod befejezni a kártya regisztrációját.

  A Google Wallet hibaüzenetben tájékoztat arról, ha a bolti érintéses mobilfizetésre történő regisztráció nem sikerült. Ez valószínűleg azért van, mert a bankod erre még nincs felkészülve. Ilyen esetben is használhatod a kártyát azonban az internetes fizetésekre.

  Ha a Google Walletet szeretnéd használni alapértelmezett fizetési alkalmazásnak, akkor azt a telefon Beállítások alkalmazásában állíthatod be.

  Miután hozzáadtad a bankkártyáidat a Google Wallethez, a Google fiókodban – belépést követően – ezen a linken kezelheted a kártyáidat a böngészőben. Ebben a videóban megnézheted, hogyan tudod beregisztrálni a Google Walletet az okostelefonodra és az okosórádra.

  Hogyan használhatom a Google Walletet, ha a bankom még nem nyújtja?

  A Google Wallet csak azokkal a bankkártyákkal használható, amelyek kibocsátója lehetővé tette azt. Sőt, még ha a bankod csatlakozott is a Google Wallet-esek táborához, akkor is korlátozódhat egyes kártyatípusokra, mint például csak lakossági kártyákra, vagy csak Mastercard, illetve csak Visa kártyákra.

  Sőt, akár még olyan korláttal is találkozhatsz, hogy bankszámlához kapcsolódó betéti kártyát tudsz regisztrálni, de hitelkártyát nem. Vagy akár olyannal is, hogy előrefizetett - azaz prepaid - bankkártyát nem regisztrálhatsz, csak bankszámlához kötött kártyát.

  Ha a bankod még nem csatlakozott a Google Wallethez, ez azt jelenti, hogy nem fogsz tudni fizetni vele a boltokban érintéses mobilfizetéssel. Ettől függetlenül a Google Wallet másik fő funkcióját, az online - azaz internetes - vásárlásokat valószínűleg használhatod majd a kártyáddal, így mindenképpen érdemes beregisztrálni.

  Várható egyébként, hogy előbb-utóbb minden nagyobb hazai bank csatlakozik a Google Wallethez, így a te bankodnál is elérhető lesz ez a lehetőség.

  Addig is kipróbálhatod vagy használhatod a Google Walletet egy másik banknál igényelt kártyával, mely lehet olyan fintech szolgáltató is, mint például a Revolut, a Curve vagy a Wise, melyekről már lehet tudni, hogy csatlakoztak a Google Wallethez.

  Hogyan használhatom a Google Walletet a bolti mobilfizetések során?

  A bankkártyáid listájából választhatsz bankkártyát a fizetés előtt, melyet alapértelmezettként is beállíthatsz, ekkor nem kell bajlódnod a kártyák közötti választással minden egyes fizetés előtt.

  Ha így döntesz, akkor a bolti érintéses mobilfizetés során általában nem is szükséges a telefont feloldani 15 000 forint értékű vásárlási összeg alatt, vagy addig, amíg a folyamatosan, kizárólag érintéssel fizetett összegek összeadva nem érik el a 150 eurónak megfelelő, vagyis mintegy bő 50 000 forintos értékhatárt.

  Ezekig az összeghatárokig elegendő csak a feloldó gombbal felébreszteni vagy megérinteni a képernyőt. A Google Wallet – más bolti érintéses mobilfizetéshez hasonlóan – csak aktív képernyőzárral használható.

  Az eddig megszokott androidos megoldásokhoz hasonlóan a Google Wallet internetkapcsolat nélküli fizetésre is használható néhány alkalommal, melyek visszaszámlálása az internetkapcsolat helyreállása után újból elölről indul.

  A Google Wallet alkalmazás, illetve fiók megjegyzi az összes tranzakciót, amelyet a Google Wallettel fizettél ki, beleértve az internetes, a bolti érintéses vagy éppen az applikáción belüli vásárlásokat is.

  Okosórával is használható a Google Wallet?

  Igen, a Google Walletet az okosóráddal is használhatod, ha az Wear OS 2.15-ös vagy újabb operációs rendszert futtat és NFC képességgel ellátott.

  Az okosórás fizetéshez ugyanúgy fel kell oldani a készüléket, mint az okostelefonos fizetés során.

  Az okosórán keresztül is hozzá lehet adni bankkártyát a mobiltelefonos alkalmazáshoz, miután összekötötted a telefonoddal. A bankkártyaadatok ellenőrzése után a párosított eszközön követve az utasításokat, megadhatók a szükséges beállítások. Az órán keresztül csak bankkártyát lehet hozzáadni a Google Wallethez, kedvezmény-, hűség- vagy jutalomkártyát nem.

  Google Wallet használatára alkalmas okosóra

  Az online és bolti fizetéseken kívül mire alkalmas még a Google Wallet?

  A teljes funkciós lista országonként eltér. Magyarországon jelenleg az alábbi funkciók működnek:

  • Google-termékek vásárlása
  • bolti érintéses mobilfizetés, valamint hűségkártyák, ajándékutalványok, ajánlatok, belépőjegyek és beszállókártyák használata
  • fizetés online vagy mobilalkalmazásokban
  • fizetés Wear OS okosórás rendszer használatával
  • bejelentkezett Google fiók esetén a bankkártyás fizetési űrlap automatikus kitöltése a Google Chrome-ba mentett adatok használatával, ha a böngésző beállításokban az Automatikus kitöltés szekcióban aktív a „Fizetési módok mentése és kitöltése” gomb

  Más országokra nézve a funkciók listája itt érhető el.

  Mire nem használható a Google Wallet Magyarországon?

  A Google Wallet jelenleg nem használható a következő fizetések során:

  • elektronikus vagy bankfióki átutalás (ennek megfelelően a fizetési profilodhoz jelenleg nem is adható hozzá bankszámlás fizetési mód, csak bankkártyás)
  • Western Union pénzküldés
  • Money Gram pénzküldés
  • kizárólag virtuálisan kibocsátott hitelkártyák (VCC)
  • egészségpénztári kártyák
  • közlekedési fizetőkártyák
  • letét típusú fizetés
  • pénzküldés családtagoknak és ismerősöknek
  • a Google-nak Magyarországon nincs még közvetlen vasúti és autóbuszjegy értékesítési kapcsolata sem
  • Google Play - ajándékutalványok és - promóciós kódok sem használhatók idehaza a Google Wallettel

  Mi az, ami nem változik a Google Wallettel továbbra sem?

  A Google Wallet nem dolgozza fel és nem engedélyezi a bankkártyás fizetési tranzakciókat továbbra sem. Ez változatlanul a bankod feladata marad.

  A Google Wallet csupán a tranzakciók gyors és biztonságos engedélyezésében segít a legmodernebb technológia, köztük az úgynevezett tokenizáció alkalmazásával.

  Fizetéskor sem az adott eszköz, sem a Google szerverei nem tárolják a teljes kártyaszámot, sőt, a kereskedőkkel sem osztják meg azt.

  Milyen magyar vonatkozású fejlesztések várhatók a Google Wallet funkcióiban?

  A Google megszerzett európai uniós engedélyei birtokában előbb-utóbb Magyarországon is várható, hogy az online vásárlások, illetve a bolti érintéses mobilfizetések során bankkártya helyett a bankszámládat is használhatod majd a fizetések során. Erre egyébként a Google-től függetlenül Magyarországon is van törekvés, a 2020. március 2-án elindult azonnali fizetési rendszerre alapozva.

  A google-os fizetési profilodhoz ettől kezdve a bankszámlás fizetési mód is hozzáadható lesz.

  A későbbiekben várható, hogy a Google Wallethez csatlakoznak majd a hazai bankok éppúgy, ahogy azt az Apple Pay esetében is tették. Ezáltal a hazai nagybankok szinte mindegyike kínálni fogja majd a Google Wallet fizetési módot, mely a 2020-as években meghatározó internetes és bolti érintéses mobilfizetési móddá nőheti ki magát.

  Google Pay és Google Wallet

  2022. júliusában újra életre kelt a Google Wallet. A keresőóriás abból a megfontolásból keltette újra életre a Google Walletet hárommal megelőző ősét (az eggyel korábbi Google Pay linkje az eredeti wallet nevet tartalmazta a pay helyett), hogy manapság már sok mást is tárolunk a pénztárcánkban a pénzen kívül. Ezek pedig nem integrálhatók a jelenlegi kialakítás szerinti Google Walletbe.

  Ez azonban nem jelenti azt, hogy teljesen megszűnt a kapcsolat a Google Wallet és a Google Pay közt, hiszen a Walletben tárolt digitális azonosítókkal kapcsolatos fizetéseket továbbra is a Pay-jel lehet intézni.

  A koncepció szerint a Google Wallet inkább egyfajta továbbfejlesztése a Google Paynek, amely már képes digitális azonosító kártyáknak, például jogosítványoknak, digitális igazolványoknak, belépőkártyáknak, repülőtéri beszállókártyáknak, kulturális és sportesemények digitális belépőjegyeinek, közösségi közlekedési kártyáknak, szállodai kulcsoknak és egyéb digitális azonosítóknak a tárolására.

  A megvásárolt jegyeidet tehát itt tárolhatod el.

  A jegyvásárlási szolgáltatás azonban csak fokozatosan épül ki.

  Maradtak kérdéseid?

  • Használhatom-e a bankom céges bankkártyáit is a Google Walletben?

   Általánosságban igen, de erről a bankod dönt. Ezáltal előfordulhat, hogy nem fogod tudni használni, de ez nem a Google Wallet hatásköre. Minden olyan kártyát használhatsz a Google Walletben, melyet a bankod engedélyezett, függetlenül attól, hogy az lakossági vagy céges kártya.

  • Használhatom-e minden Google szolgáltatás kifizetésére a Google Walletet?

   Általában igen, de a Google Wallet nem használható a Google üzleti termékeinél. Ilyen például az AdWords, a Cloud vagy a G Suite.

  • Honnan tudhatom, hogy a bankom csatlakozott-e a Google Wallethez?

   Erre a bankod a honlapján, ismertetőiben, közleményeiben általában felhívja a figyelmet, úgyhogy a legegyszerűbb rákeresned a Google-ben. A bankod mobilalkalmazásának bankkártyakezelési menüpontjában is találhatsz egy gombot, amivel hozzá tudod adni a kártyád a Google Wallethez.

   Ha semmilyen információ nem áll rendelkezésedre, úgy célszerű megpróbálni a bankkártya regisztrációját a Google Walletbe.

  • Használhatom-e párhuzamosan a bankom mobilappját és a Google Wallet mobilapplikációt?

   Igen. A kettő nincs hatással egymásra. A Google Walletben csak a vele elvégzett tranzakciókat láthatod, a bankod mobilalkalmazásában pedig mindegyiket, kivéve, ha az applikáció csak a bolti érintéses mobilfizetésre készült. Utóbbi esetben ott is csak az applikációval végzett tranzakciókat láthatod. Más szempontból nincs különbség abban, hogy melyiket használod.

  • Biztonságban vannak-e a kártyaadataim a Google Walletben?

   Igen. A Google a legmodernebb biztonsági megoldásokat alkalmazza, így például nem tárol és nem küld kártyaadatokat, ezáltal nem lehet megszerezni azokat rajta keresztül.

  Homa Péter
  Homa Péter bankszámlaszakértő
  LinkedinE-mail
  Homa Péter bankszámlaszakértő

  Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.