Információk a K&H Bank fiókjairól

A K&H Bank bankfiókjai az egyik elsők között lettek digitális bankfiókok, amelyekben az ügyfelek papír és nyomtató használata nélkül tájékozódhatnak a bank konstrukcióiról, vagy akár digitálisan szerződhetnek is.

Mit mond szakértőnk?Bezár

A K&H Bank bankfiókjai az egyik elsők között lettek digitális bankfiókok, amelyekben az ügyfelek papír és nyomtató használata nélkül tájékozódhatnak a bank konstrukcióiról, vagy akár digitálisan szerződhetnek is.

A korszerű környezet régóta jellemzi a K&H Bank bankfiókjait, ennek szellemében újítják meg a régebbi fiókokat is. Mintegy 200 bankfiókjával a hitelintézet az átlagos lefedettségnél mintegy 2-3-szor nagyobb fiókhálózatot üzemeltet Magyarországon más bankokhoz képest.

Nem mindegyik bankfiókban van bankpénztár, ezeket a fiókokat ki lehet szűrni a K&H Bank fiókkeresőjében.

Olyan fiókok is megtalálhatók a K&H Bank hálózatában, melyek elsődlegesen időpont-egyeztetéssel vehetők igénybe. Ez azt jelenti, hogy míg alapesetben egy bankban az utcáról betérő ügyfelek kiszolgálása az alapszintű, így az egyeztetett időpontokra érkezett ügyfelek esetleg várhatnak is, addig az elsődlegesen időpont-egyeztetéssel működő bankfiókok pont fordítva működnek: ha az utcáról betérsz, ki kell várnod a sorodat az időpont-egyeztetésre érkezett ügyfelek között, esetleg után.

A fiókok mintegy háromnegyede akadálymentesen is megközelíthető, továbbá akadálymentesen is használható.

 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2023. december 29.
 • promóció

A K&H Bank a bankfiókok tekintetében eléggé széles körű lefedettséggel rendelkezik Magyarországon. A bankfiókokban korszerű, digitális, azaz papírmentes ügyintézés várja az ügyfeleket, továbbá sok fiók bankpénztár nélkül üzemel. Ezekben a fiókokban ATM-es befizetés és kifizetés segíti az ügyfeleket, ahogy egyébként a bankpénztárral rendelkező fiókokban is. A fiókok zöme akadálymentesen is megközelíthető.

A K&H Bank egy belga tulajdonú hitelintézet, mely a KBC Bank tulajdonában van. Magyarországon az egykori Kereskedelmi és Hitelbankot vásárolták meg 1997-ben, majd több tulajdonosváltást követően a KBC megszerezte a bank tulajdonának 100 százalékát. A bankfiókokban időközben bevezették a biztosítási szolgáltatásokat, így lett a szlogenjük a "bank és biztosítás". A K&H Bankot már a 90-es években is jellemezte az innováció más bankokhoz képest és sok szolgáltatás tekintetében ma is piacelsők.

Összefoglaló a K&H Bank fiókjairól: erre figyelj!

A K&H bankfiókokban a legtöbb esetben nem találsz bankpénztárat, csak személyes tanácsadókat. Ezért készpénzes tranzakciókat csak a fióki ATM-ekkel tudsz intézni a készpénzfelvétel mellett, beleértve a befizetéseket is a bankszámlára vagy más K&H Bank-os ügyfél bankszámlájára is.

A pénztármentes bankfiókokban csak akkor tudsz készpénzt befizetni, ha a K&H Bank ügyfele vagy.

A fiókok egy része elsődlegesen időpont-egyeztetéssel működő fiók, ami azt jelenti, hogy hasznos lehet időpontot foglalnod a bankfiókba az interneten, ha garantáltan te akarsz lenni az első a sorban az érkezéskor, és nem akarod, hogy az utcáról betérve megelőzzenek az időpontosok.

Milyen szolgáltatásokat találsz a K&H Bank fiókjaiban?

A legtöbb fiókban nincs bankpénztár, így nagyobb készpénzfelvételi igényhez egy kiválasztott, bankpénztáras fiókot használhatsz csak. A bankszámládra és más K&H Bank-os bankszámlára befizetni ezekben a fiókokban ATM-mel tudsz, ha a K&H Bank ügyfele vagy.

A K&H Bank számos fiókja elsősorban időpont-egyeztetéssel működő fiók, ami azt jelenti, hogy célszerű időpontot foglalnod előre, hacsak nem akarsz sokáig várni a banki tanácsadóra.

A fiókok bő 10 százalékában találsz csak széfszolgáltatást. A kiemelt ügyfelek a fiókhálózat mintegy kétharmadában találnak kiemelt ügyfélkezelést.

A fiókok nagy részét meg tudod közelíteni akadálymentesen is, és szinte minden fióknál találsz parkolóhelyet is, ha autóval érkezel.

Nyitva tartással kapcsolatos kivételek

A K&H Bank fiókhálózatában nincs egységes nyitva tartás. De általában a bevásárlóközpontokban hosszabban, egyes napokon akár estig is nyitva tartó bankfiókokat találsz. Ezeket a fiókokat akár szombat délelőtt is nyitva találhatod.

A K&H Banknál nincs egyetlen kijelölt nap a hosszabb nyitva tartásra, van, ahol hétfőn, és van, ahol például szerdán tartanak hosszabban nyitva a bankfiókok. De olyan is előfordul, hogy a nyitva tartás minden nap egységes. Szintén általános a pénteki rövidített nyitva tartás. Érdemes lehet tehát előre felkészülni egy-egy fiók nyitva tartására, ha biztosan oda akarsz érni a zárásig.

Ha a fiókban van bankpénztár, az előbb zár, mint maga a bankfiók, ráadásul egyórás ebédszünetet is tart napközben. Ha nem akarsz ilyen akadályokba belefutni, a bankpénztárat mindig a délelőtti időszakban keresd fel!

Figyelj arra is, hogy 2 millió forint felett előzetesen be kell jelenteni a készpénzfelvételi igényt!

KH ügyfelek házat formálnak a kezükkel

Valutaműveletek

Valutaműveletekre a bankpénztárral rendelkező fiókokban van lehetőség.

Ha nem a leggyakoribb valuták valamelyikét vinnéd, akkor célszerű előzetes bejelentést tenni a készpénzfelvételről. A bankpénztárral rendelkező fiókok megtalálhatók a K&H Bank fiókkeresőjében is.

Készpénz befizetése

A K&H Bank fiókjainak zöme nem üzemeltet bankpénztárat, így csak K&H-s bankkártyával tudsz befizetni a saját vagy más K&H Bank-os ügyfél bankszámlájára.

Ha nem vagy a K&H Bank ügyfele, vagy otthon felejted a kártyádat, akkor K&H Bank-os bankszámlára nem is tudsz befizetni ezekben a fiókokban.

Készpénzbefizetős ATM minden K&H bankfiókban megtalálható.

Széfszolgáltatás

Széfszolgáltatást csak néhány bankfiókban vehetsz igénybe országszerte.

Budapesten például mindössze 2 ilyen fiók található.

Kiemelt ügyfélkezelés

Ha kiemelt ügyfél vagy, akkor nem találsz minden K&H Bank fiókban kiemelt ügyfélkezelést.

A bank fiókkeresőjével azonban kiszűrheted ezeket a fiókokat.

A bankfiókok nagyságrendileg kétharmadában találsz kiemelt ügyfélkezelést biztosító fiókot.

Parkolási lehetőség

Országszerte 1-2 fiók kivételével mindegyik fiókot meg tudod közelíteni autóval is, ami azt jelenti, hogy leparkolhatsz a fiók előtt.

Ezek egy része ráadásul ingyenes is (amely parkoló nem közterületen található).

Akadálymentes megközelítés

A bankfiókok mintegy háromnegyede akadálymentesen megközelíthető és használható.

A K&H Bank bankfiók lefedettsége országosan

Mintegy 200 fiókjával a K&H Bank Magyarország összes nagyobb településén jelen van. Beleértve természetesen a vármegyeszékhelyeket is.

A fővárosban mintegy 40 K&H bankfiók várja az ügyfeleket, vagyis a fiókok ötöde található Budapesten.

A K&H Bank bankfiók keresője

A K&H Bank bankfiók keresőjét itt találod.

A térkép felületének tetején, középen tudsz szűrni az egyes bankfiók tulajdonságokra, úgymint pénztári szolgáltatás, akadálymentesített, jelenleg nyitva van, kiemelt ügyfélkezelésben lévő fiók, készpénzbefizetős ATM, parkolási lehetőség, széfszolgáltatás.

Egyszerre több tulajdonságra is szűrhetsz.

A szűrés előtt beállíthatod a tartózkodás vagy a lekérdezés helyét, illetve engedélyezheted a helymeghatározást is a böngésződben.

Banki ügyintézés időpontfoglalással

Időpontfoglalást egy K&H bankfiókba az alábbi oldalról kiindulva tudsz végezni. Egy kicsit sok kérdésre kell választ adni a térképes kereső betöltődése előtt, de így már minden szükséges információval rendelkezni fog a bankfióki tanácsadó, mielőtt elkezdi a kiszolgálásodat, sőt, fel is tud rá készülni.

Az időpontfoglalás sok K&H bankfiókba különösen célszerű, mert csak ekkor élvezel előnyt az utcáról betérőkkel szemben. Ezek a bankfiókok "elsősorban időpontfoglalással működő" megjelöléssel rendelkeznek.

Azt javasoljuk, hogy hacsak teheted, foglalj időpontot a bankfiókba! Ekkor több emlékeztetőt is kapsz a banktól, illetve megkapod a sorszámodat is, melyet érkezésedkor be kell ütnöd a sorszámhúzóba.

Ezt ne felejtsd majd el!

A K&H Bank fiókok előnyei és hátrányai

 • jelentős fiókhálózati lefedettség országosan
 • az ügyintézés digitálisan zajlik a K&H bankfiókokban
 • a legtöbb fióknál van parkolási lehetőség, sok helyen ingyenes is
 • online időpontfoglalási lehetőség áll rendelkezésedre bármelyik K&H bankfiókba
 • a fiókok kisebb részében van csak bankpénztár, a többi fiókban csak ATM használható a ki- és befizetésre
 • nincs egységes nyitva tartás a fiókok között és eltérés van a pénztári nyitva tartás és a fiók nyitva tartása között is
 • sok fiók elsődlegesen időpontfoglalással működik
 • kevés fiókban van széfszolgáltatás

Maradtak kérdéseid?

 • Mit tegyek, ha más K&H Bank-os ügyfél számlájára kell befizetnem és nincs bankpénztár a fiókban?

  Használd erre a célra az ATM-et! Be tudsz vele fizetni más K&H Bank-os számlára is vagy – külön díjért - át is utalhatod a számládra befizetett pénzt.

 • Mit tegyek, ha én nem vagyok K&H Bank-os ügyfél, de K&H Bank-os számlára kell befizetnem és nincs bankpénztár a fiókban?

  Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy keress egy pénztáras bankfiókot vagy utald át az összeget a számládról! Ha a pénz készpénzben van a kezedben, akkor utalás előtt fizesd be a számládra a bankodnál!

 • Mit tegyek, ha nincs bankpénztár a K&H bankfiókban?

  A K&H Bank fiókjaiban akkor is használhatod az ATM-et, ha nincs bankpénztár a fiókban. A befizetéssel valószínűleg nem lesz problémád, gond inkább akkor van, ha nem tudsz sok pénzt kivenni az ATM-ből. Ekkor ha lehet, utald át a pénzt a számládról készpénzfelvétel helyett, vagy keress egy bankpénztáras K&H bankfiókot!

 • A K&H-s ATM-eket használhatom okoseszközzel is?

  Igen, de jelenleg még nem tudod minden K&H-s ATM-et használni erre a célra, mivel az átállás fokozatosan zajlik. Ha egy K&H Bank-os ATM nem alkalmas okoseszközös használatra, akkor keress egy másik K&H Bank-os ATM-et, vagy olyan más banki ATM-et, mely érintéssel is használható. Ezek valószínűleg használhatók lesznek okostelefonnal, okosórával is.

Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.