Az MBH Bank ATM szolgáltatásai és ATM hálózata

Az MBH Bank a korábbi Budapest Bankból, MKB Bankból és Takarékbankból 2023-ban összeállt magyar állami bank, melynek ATM-jei széles körű pénzügyi kényelmet kínálnak Magyarországon.

Mit mond szakértőnk?Bezár

Az MBH Bank a korábbi Budapest Bankból, MKB Bankból és Takarékbankból 2023-ban összeállt magyar állami bank, melynek ATM-jei széles körű pénzügyi kényelmet kínálnak Magyarországon.

Az MBH Bank ATM-hálózata országszerte – méghozzá jelentős lefedettség mellett – biztosítja az ügyfelek számára, hogy bármikor és bárhol hozzáférjenek a pénzükhöz. Az automaták használata gyors és egyszerű, biztosítva ezáltal a befizetés, készpénzfelvétel és más szolgáltatásokat.

Ezenkívül az MBH Bank rendszeresen frissíti és fejleszti az ATM-hálózatát, miután két korábbi elődje is innovatív szolgáltatásairól volt ismert, főleg a bankkártya szolgáltatások terén. Ha az MBH Banknál bankolsz, akkor számíthatsz arra, hogy egy tőkeerős bank ügyfeleként lépést tartasz majd a pénzügyi technológia fejlődésével.

Az MBH Bank ugyanakkor a három elődbankjától megörökölt hatalmas ATM hálózatot csak fokozatosan tudja egységesíteni, ezért számítanod kell arra, hogy a kártyáddal nem tudsz minden ATM-nél minden bankkártya szolgáltatást igénybe venni. Készpénzfelvételre természetesen mindegyik ATM alkalmas, ráadásul ez a hatalmas hálózat saját banki díjjal használható!

 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2023. december 18.
 • promóció

Az MBH Bank, vagyis a 2023-ban az egykori Budapest Bankból, MKB Bankból és Takarékbankból egyesült magyar állami hitelintézet megörökölte a három korábbi ATM hálózatot, amelyben nyilván voltak átfedések. A bankra ráadásul ugyanúgy vonatkozik a később hatályba lépő MNB rendelkezés az ATM-ek lefedettségéről, ezáltal az ATM hálózat egészen biztosan sokat fog még alakulni, mire elnyeri végső szerkezetét. Addig a szolgáltatások sem egységesek minden bankautomatánál, a készpénzfelvétel persze igen. Az biztos, hogy ez a hatalmas bankautomata hálózat saját ATM díjjal lesz használható a számodra, bárhol is jársz az országban. De vajon milyen most az MBH Bank ATM lefedettsége és melyek a szolgáltatásai? Következzenek a részletek!

Összefoglaló az MBH Bank ATM-ekről: erre figyelj!

Az MBH Bank megörökölt hálózatában a készpénzfelvétel egységes szolgáltatás, de a befizetésben vagy más szolgáltatásokban már előfordulhat olyan, hogy a teljes egységesítésig nem minden ATM-nél tudsz minden olyan műveletet elvégezni, amely egyébként képes lenne rá.

A bank teljes ATM hálózatának egységesítése várhatóan hosszabb ideig is eltarthat, de utána minden MBH Bank-os kártyával minden ATM szolgáltatás elérhető lesz majd, amire az ATM egyébként képes.

Addig azonban figyelned kell arra, hogy az ATM használat a te MBH-s bankkártyáddal milyen sajátosságok szerint használható. Erről részletesen olvashatsz az útmutatónkban.

A törvényi ingyenes havi legfeljebb 2 darab, összesen legfeljebb havi 150 000 forintos ingyenes készpénzfelvétel viszont minden MBH Bank-os ATM-en biztosan elérhető.

Milyen funkciói vannak az MBH ATM-eknek?

Az MBH Bank ATM-jei egyenleg-lekérdezésre, készpénzfelvételre, PIN kód módosításra és egyes ATM-ek befizetésre is alkalmasak lehetnek.

Ezen kívül a korábbi bankoktól megörökölt egyes ATM hálózatok képesek további szolgáltatásokra is, melyekről lejjebb részletesen olvashatsz.

 • A 409360, 510019, 525642, 557704 kezdetű kártyaszámmal az MBH Bank vagy a korábban Budapest Bank által kibocsátott bankkártyákra a továbbiakban "korábban BB" kártyaként,
 • az 533418, 540719, 540720, 542436, 547425 vagy 547337 kezdetű kártyaszámmal az MBH Bank vagy korábban MKB Bank által kibocsátott bankkártyákra a továbbiakban "korábban MKB" kártyaként,
 • a 400260, 428312, 504347, 519006, 519627, 520918, 550069, 551977, 558438, 676337 kezdetű kártyaszámmal az MBH Bank vagy korábban Takarékbank által kibocsátott bankkártyákra a továbbiakban "korábban Takarék" kártyaként hivatkozunk.

Ugyanígy, az ATM-eknél is a "korábban BB", "korábban MKB", "korábban Takarék" ATM-ként hivatkozunk a korábbi üzemeltető bankjaik után.

A 2023. május 1-től kibocsátott MBH bankkártyák, illetve az ettől az időponttól telepített MBH ATM-ek "korábban BB" besorolásba tartoznak.

Férfi készpénzt vesz fel MBH ATM-nél

Készpénzfelvétel

Készpénzfelvételre minden MBH Bank által kibocsátott bankkártyával minden MBH Bank-os ATM alkalmas.

Egyenleglekérdezés

Egyenleglekérdezésre a "korábban BB" és "korábban Takarék" kártyákkal minden MBH ATM alkalmas, a "korábban MKB" kártyákkal viszont csak a "korábban MKB" ATM-ek.

Készpénz befizetés

A "korábban BB" kártyákkal "korábban BB" ATM-eknél, a "korábban MKB" kártyákkal "korábban MKB" ATM-eknél lehet készpénzt befizetni. A "korábban Takarék" kártyákkal nem lehet befizetni.

PIN-kód módosítás

A "korábban BB" kártyákkal "korábban BB" ATM-eknél, a "korábban MKB" kártyákkal "korábban MKB" ATM-eknél, a "korábban Takarék" kártyákkal "korábban Takarék" ATM-eknél lehet PIN-kódot módosítani.

PIN-kód feloldás

A "korábban BB" kártyákkal ez a szolgáltatás nem érhető el, a "korábban MKB" kártyákkal "korábban MKB" ATM-eknél, a "korábban Takarék" kártyákkal "korábban Takarék" ATM-eknél lehet PIN-kód blokkolást feloldani.

Bankkártya aktiválás

Bankkártya aktiválásra minden MBH Bank által kibocsátott bankkártyával minden MBH Bank-os ATM alkalmas bármilyen PIN-kód köteles tranzakcióval.

A "korábban MKB" kártyával a "korábban MKB" ATM-eken, a "korábban Takarék" kártyákkal a "korábban Takarék" ATM-eken külön menüpont is rendelkezésre áll a kártyaaktiváláshoz.

Címletválasztás

Címletválasztásra minden MBH Bank-os bankkártya alkalmas minden "korábban MKB" ATM-en.

Kedvenc összeg

Kedvenc összeg beállítására vagy módosítására, mely a gyors készpénzfelvételi menüből azt követően elérhetővé válik, minden MBH Bank-os bankkártya alkalmas minden "korábban MKB" ATM-en.

Mobilegyenleg feltöltés

Mobil egyenleg feltöltésére minden MBH Bank-os bankkártyával a "korábban BB" és "korábban Takarékbank" ATM-ek alkalmasak.

Az MBH Bank ATM lefedettsége országosan

Az egyik legnagyobb ATM hálózatot az MBH Bank üzemelteti Magyarországon, több mint 1 000 ATM-mel.

Ennél több ATM-et csak az OTP Bank üzemeltet hazánkban (közel 2 000 ATM-et).

Az MBH Bank bő 1 000 ATM-ből álló hálózata olyan bőséges, hogy szinte az ország legtöbb települését lefedi. Nem szabad elfelejteni, hogy a Takarékbankban egyesült korábbi takarékszövetkezetek elsősorban vidéken, sokszor a kisvárosokban, falvakban működtek, így a legkevésbé centralizált hálózata most az MBH Banknak van Magyarországon.

Ez azt jelenti, hogy az OTP Banknak hiába van közel dupla annyi ATM-je, mint az MBH Banknak, azok elsősorban a sűrűbben lakott övezetekre összepontosítanak, így a hazai falvakban országszerte jobban megtalálod az MBH Bank ATM-jeit, mint más bankét vagy az Euronet ATM-eket.

Az MBH Bank korábbi bankjai közül a Budapest Bank és az MKB Bank azonban inkább hagyományosan a sűrűbben lakott övezetekre és az idegenforgalmi központokra koncentrált az ATM-ek fejlesztése terén, így

az MBH Banknál egyaránt komfortosan érezheted magad a hazai városokban éppúgy, mint a hazai kis falvakban.

Ilyen ideális szerkezetű saját ATM hálózatot csak az MBH Banknál találhatsz hazánkban.

MBH ATM képernyője és gombjai

Az MBH Bank ATM keresője

Az MBH Bank ATM keresője itt található.

A térképes keresőben külön tudsz szűrni a korábbi Budapest Bank-os, MKB Bank-os vagy takarékbankos ATM-ekre, azok eltérő ügyfélkiszolgálása miatt (az egységesítés átmeneti időszaka alatt).

A keresés azzal kezdődik, hogy meg kell adnod a tartózkodási helyed, vagy azt a helyet, amelynek környékén ATM-et keresel. Ezt követően a szűrés gombbal előjön egy olyan lehetőség, hogy csúszkával vagy szám beírásával szűrhetsz egy beállított kilométer körsugarú körre a tartózkodási helyedhez képest. Ez csak a tartózkodási helyeddel kombinálva működik, a szabad beírás során nem.

Ha a szabad szavas beírást választod, akkor célszerű a gépelésre megjelenő listaelemek közül választani, különben lehet, hogy üres marad a térkép.

Emellett tudsz szűrni a befizetés funkcióra, a fizikailag akadálymentes megközelíthetőségre, valamint arra, hogy 0-24 órában elérhető-e az adott ATM.

Ha szeretnéd, akkor listaszerűen is elő tudod hívni az ATM-eket a jobb felső sarokban történő gombváltással, de ekkor nem tudsz szűrni azokra, vagy előfordulhat, hogy a szűréskor egyetlen ATM sem jelenik meg a listában.

Okoseszközös ATM használat az MBH Banknál

Okoseszközökkel, egész pontosan a Google Pay és Apple Pay rendszert használó okostelefonokkal és okosórákkal jelenleg minden olyan MBH Bank-os ATM használható minden MBH Bank vagy más bank által kibocsátott, mobiltelefonba vagy okosórába digitalizált bankkártyával, amelyen az érintéses használat logója szerepel a berendezésen.

Ez alól kivételt képeznek a "korábbi BB" ATM-ek, melyek az Apple Pay-jel nem működnek együtt.

Az MBH Bank ATM-ek előnyei és hátrányai

 • hatalmas, több mint 1 000 ATM-ből álló belföldi ATM hálózata van
 • mindegyik ATM saját díjjal használható
 • okoseszközökkel is használhatók az erre hardveresen alkalmas ATM-ek
 • címletválasztás és kedvenc összeg minden bankkártyával beállítható a "korábbi MKB" ATM-eken
 • átmeneti ideig nem minden bankautomata használható minden funkcióra minden MBH Bank-os kártyával, akkor sem, ha amúgy alkalmas lenne rá
 • elég nehézkes tájékozódni az ATM-ek egységesítéséig az egyes ATM-eken igénybe vehető szolgáltatásokról

Maradtak kérdéseid?

 • A három korábbi bank ATM hálózatának egységesítése alatt is saját díjas már minden MBH Bank-os ATM?

  Igen.
 • Minden MBH Bank-os ATM-re biztosan vonatkozik a törvényi ingyenes 150 000 forintos ATM készpénzfelvétel?

  Igen. Már csak azért is, mert ez minden belföldi forint ATM-re egyaránt érvényes.

 • Honnan tudom, hogy a kártyámmal tudok-e befizetni az ATM hálózat egységesítése alatt, ha az ATM egyébként alkalmas befizetésre?

  Ha már az MBH Bankkal kötöttél szerződést, akkor a korábbi Budapest Bank-os ATM-eket biztosan használhatod.

  Ha a korábbi Budapest Bank-os kártyákkal a korábbi Budapest Bank-os ATM-ek, a korábbi MKB Bank-os kártyákkal a korábbi MKB Bank-os ATM-ek használhatók befizetésre.

  A korábbi takarékbankos kártyákkal nem lehet befizetni. Az ATM-ek egységesítése folyamatban van, így ez idővel változhat.

 • Az ATM-ekről előre lehet tudni, hogy korábban Budapest Bank-os, MKB Bank-os vagy takarékbankos volt, vagy csak akkor derül ki, amikor odaértem hozzá?

  Előre is meg tudod nézni ezt az MBH Bank ATM keresőjében, ahol ki is tudod szűrni egyik vagy másik korábbi ATM hálózat gépeit.

Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.