Munkáltatói kölcsön – minden, amit tudni akarsz róla 2024-ben

Tudtad, hogy a munkáltatódtól akár kölcsönt is vehetsz fel? Létezik olyan munkáltatói lakáshitel, amelynek keretében legfeljebb 10 millió forintot kaphatsz kedvezményes kamat mellett. Tudj meg róla többet az útmutatónkból!

Mit mond szakértőnk?Bezár

Tudtad, hogy a munkáltatódtól akár kölcsönt is vehetsz fel? Létezik olyan munkáltatói lakáshitel, amelynek keretében legfeljebb 10 millió forintot kaphatsz kedvezményes kamat mellett. Tudj meg róla többet az útmutatónkból!

A kétszámjegyű hitelkamatok világában, de egyébként is okos dolog megvizsgálni, hogy hogyan juthatsz minél olcsóbban hitelhez. Az olcsóság mellett persze számos más szempont is van, így nem biztos, hogy a legolcsóbb hitel a legjobb neked, de mindenképpen egy döntési pont. Ezért is szoktuk azt tanácsolni, hogy ne rohanj be a számlavezető bankodhoz, és ott vedd fel az első szembejövő hitelt, mert milliókat spórolhatsz, ha a többi bank ajánlatát is megnézed.

Ha hitelfelvételt tervezel, ez legyen a sorrend: először vizsgáld, meg, hogy jogosult vagy-e bármilyen, a célodnak megfelelő támogatott hitelre vagy támogatásra. Ezután nézz utána, hogy van-e a munkahelyeden lehetőség kedvezményes munkáltatói kölcsönt felvenni, és ha igen, milyen feltételekkel. Biztos, hogy jól jársz, ha a munkáltatód kínál kedvezményes, legfeljebb 10 millió forintos lakáshitelt adómentes kamatkedezménnyel. Ezzel nemcsak a kedvezményes kamat miatt járhatsz jól, hanem mert lehetséges, hogy egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb maga a hitelbírálati folyamat is.

Végül pedig, ha még mindig szükséged van pénzre, nézd meg a piaci lakáshiteleket. Könnyebben találod meg a számodra legmegfelelőbb hitelt, ha hitelkalkulátort használsz.

Görgess lejjebb az útmutatóhoz!

Ha hitelre van szükséged, valószínűleg először te is a bankok ajánlatait kezded el böngészni. Ezzel nincs is semmi gond, de jó, ha tudod, hogy akár a munkáltatódtól is kaphatsz lakáscélú kölcsönt. Ez a munkáltatói vagy munkavállalói hitel, és ha a te munkahelyeden is van, akkor nagyon jól járhatsz vele. Ebben az útmutatóban megtudhatod, milyen kölcsönöket igényelhetsz a munkaadódtól és milyen feltételekkel igényelhetsz hitelt.

A munkáltatóm is adhat kölcsönt?

Ha lakáshitelre gondolsz, akkor a munkáltatód, mint hitelnyújtó nem valószínű, hogy a top három ötletedben benne lesz. Kicsit régmúlt időket idéz, ha a munkáltatói kölcsönre gondolsz, és sokan nem is tudják, hogy ez a lehetőség még létezik. Ha viszont elhessegetted magadtól a Szomszédok c. teleregény ide passzoló jeleneteit, érdemes komolyan is körbejárni a témát.

A munkáltatód bizony adhat neked kölcsönt, méghozzá többféle hitelcélra is.

Általában lakásvásárlásra, felújításra, építésre, a gyerekek iskoláztatására vagy más szociális célra adnak kölcsönt a vállalatok a dolgozóiknak.

Nem muszáj, így nem biztos, hogy a te munkahelyeden is elérhető, de a munkavállalóknak adott kölcsön egy lehetőség a munkáltatók számára. Ez ugyanis nekik is jó lehet, például növelhetik vele a munkavállalóik elkötelezettségét, akik egyfajta jutalomként fogják fel a kedvezményes hitelt.

Ahol van munkáltatói kölcsön, ott a belső szabályzatokban rögzíteni kell, hogy ki igényelheti, és milyen feltételekkel. Lehet, hogy a cég kiköti, hogy csak a legalább 5 éve ott dolgozó munkavállalók kaphatják, vagy vállalnod kell, hogy még valahány évig ott dolgozol a szerződéskötés után, és köthetik a teljesítményedhez is.

A hitel kamatát és futamidejét és egyéb feltételeit a munkáltató határozhatja meg, illetve közösen egyezhettek meg ezekben. Ez a kölcsön nagyon hasonlít a bankok által kínált hitelekhez, csak ezt a munkahelyedtől veszed fel, és neki is kell törlesztened.

Adásvételi szerződést ír alá ez a pár aki munkáltatói kölcsönt vett fel

Lakáscélú munkáltatói kölcsön

Érdemes külön megemlíteni a munkavállalótól felvett lakáshiteleket. Ezek is hasonlóan működnek, mint a banki lakáshitelek.

A lakáshitel egy jelzáloghitel, tehát az általad vásárolt, épített, felújított vagy korszerűsített lakásra rákerül a bank zálogjoga, ami addig rajta is marad, amíg teljes mértékben vissza nem fizetted a hiteled. És még ekkor is neked kell kérned a zálogjog törlését.

A munkáltatói kölcsönnél a cég zálogjoga kerül rá az ingatlanodra. Ha tehát valami okból végképp nem tudod fizetni a hiteled törlesztőrészleteit, akkor nem a bank, hanem a munkáltatód viheti a lakásod.

Talán azon gondolkodsz, miért éri ez meg, ha ugyanolyan, mint a banki hitel?

Azért, mert a munkáltatók kedvezményes hitelt is adhatnak, erre mindjárt visszatérünk. További előny, hogy itt nem kell átmenned a banki hitelbírálati folyamaton. Hitelbírálat itt is van, de könnyen lehet, hogy nem olyan bonyolult és hosszadalmas. Ráadásul komolyabb kezdeti költségekkel sem kell számolnod, ami egy jelzáloghitel esetében több százezer forint is lehet.

Mekkora a munkáltatói kölcsön kamata?

A normál banki kölcsönök után – hacsak nem támogatott hitelről van szó – kamatot kell fizetned.

A munkáltató megteheti, hogy kamatmentesen ad hitelt neked, vagy kevesebb kamatot számít fel, mint az általában szokásos piaci kamat.

Ha a szerződésben nem köt ki kamatot a munkáltató (bár erre valószínűleg nem fogsz példát látni), akkor a jegybanki alapkamat mértékének megfelelő kamatot kell fizetned.

Bár a munkáltató nem bank, neki is be kell tartania bizonyos szabályokat, például nem számíthat fel túl magas, úgynevezett uzsorakamatot.

De jó, ha tudod:

Ha a szokásos piaci kamatot, vagy a jegybanki alapkamat 5 százalékkal növelt összegét fizeted kamatként, akkor a kölcsön adómentes. Azért vagy-vagy, mert a szokásos piaci kamat lehet alacsonyabb is, mint a jegybanki alapkamat + 5 százalék, ezt a munkáltatónak igazolnia is kell.

Vegyük példának a 2024. februári állapotot. A jegybanki alapkamat 10 százalék, a lakáshitelek kamata pedig 7 százalék körül van. Itt tehát a szokásos kamatnál jóval magasabb lenne a jegybanki alapkamat 5 százalékkal növelt értéke. A 15 százalékos munkáltatói lakáskölcsön senkinek sem lenne vonzó. Korábban viszont 0,6 százalék is volt a jegybanki alapkamat, így lehet olyan helyzet, amikor inkább így érdemes kamatot meghatározni.

Ha a vállalat a szokásos piaci kamatnál, vagy a jegybanki alapkamat 5 százalékkal növelt értékénél alacsonyabb kamatot számít fel neked a munkáltatói lakáshitelre, akkor adóköteles jövedelem keletkezik.

Ez a jövedelem a szokásos piaci kamat, vagy jegybanki alapkamat 5 százalékkal növelt értéke és a te kamatod különbsége.

Ennek a kamatkülönbözetből adódó jövedelemnek a 1,18-szorosára számított 15 százalék személyi jövedelemadót és a szochót kell megfizetni.

Van viszont kivétel is!

Házak 2023-ban

Munkáltatói lakáscélú kölcsön, vagy munkáltatói támogatás

Van egy, a munkavállaló számára sokkal kedvezőbb lehetőség is.

A munkáltató adhat neked kedvezményes kamat mellett, vagy kedvezményesen is lakáshitelt, legfeljebb 10 millió forintig.

Ennek a hitelnek kötött lakáscélja van. Csak saját lakás építéséhez, vásárlásához, bővítéshez, korszerűsítéshez és akadálymentesítéshez, illetve az ezekhez a célokhoz korábban banktól vagy korábbi munkáltatótól felvett hitelek kiváltásához vagy törlesztéséhez adhatja a munkáltató.

A felújítás itt nem szerepel a lehetséges hitelcélok között, így felújításra ezt az adómentes hitelt nem tudod kérni. Csak akkor, ha a felújítás egyben korszerűsítés is.

A kölcsön összege legfeljebb 10 millió forint lehet az elmúlt 4 évre összesen.

Azaz 4 éven belül maximum összesen 10 millió forint munkáltatói hitelt vehetsz fel adómentesen. Az e felett igényelt összeg kamatkedvezménye már adóköteles.

Fontos feltétel, hogy ezt a kölcsönt a munkáltató csak egy hitelintézeten vagy a Magyar Államkincstáron (MÁK) keresztül utalhatja neked. A hitel csak így lehet adómentes.

A hitel futamidejét és a törlesztőrészlet nagyságát itt is a munkáltató határozhatja meg.

Ez nem munkabérelőleg

Mivel mindkettőt a munkáltató adja, érdemes megkülönböztetni egymástól a munkabérelőleget és a munkáltatói kölcsönt, mert lényeges különbség van közöttük.

A munkabérelőleg olyan pénz, amit még nem kerestél meg, de a jövőben meg fogsz. Ezt, ha a munkahelyed belső szabályzata megengedi, akkor az ott meghatározott feltételeknek megfelelően előre felveheted a munkáltatódtól.

Ez lényegében egy szociális jellegű kölcsön, amit a munkáltatód egyedi elbírálás alapján adhat neked, ha szükséged van rá. A munkabérelőleget a későbbi fizetésedből a munkáltatód levonja. Ez a levonás automatikus, a te engedélyed nem szükséges hozzá.

A bérelőleg is adóköteles jövedelem, de itt is van kivétel. Nem kell adót fizetni utána, ha a bérelőleget legfeljebb 6 hónap alatt visszafizeted, és ha az összege nem haladja meg a folyósítás napján érvényes havi minimálbér összegének ötszörösét. Ez az összeg 2023-ban 1 160 000 forint.

E feletti összeg, illetve más feltételek mellett adóköteles a jövedelem.

Fontos különbség még a munkáltatói kölcsönhöz képest, hogy a munkabérelőleg valójában nem a cég pénze. A te fizetésed, amit, ha a munkaviszonyod fennáll, meg fogsz keresni.

A munkáltatói kölcsön viszont a cég pénze, a vállalati vagyon része, és ha nem adná neked kölcsönbe, akkor te azért nem dolgoznál meg. Ezért a bérelőleg technikailag nem kölcsön, így kamatot nem kell rá fizetned.

Munkáltatóval tárgyalás a munkáltatói kölcsön elengedéséről

Mi történik, ha a munkáltató elengedi a fennálló tartozásom?

A munkáltató megteheti, hogy az általa nyújtott munkáltatói kölcsönt, vagy annak egy részét elengedi. Ilyenkor a törlesztőrészleteket nem kell tovább fizetned, és az ingatlanodról lekerülhet a zálogjog. Ez utóbbit neked kell kérned.

Arra figyelj, hogy ez az elengedett hitel is lehet személyi jövedelemadó köteles. Ha viszont olyan munkáltatói kölcsönt vettél fel, amely megfelel az adómentesség feltételeinek, akkor az elengedett tartozás után sem kell szja-t fizetned.

Mi lesz a munkáltatói kölcsönömmel, ha felmondok?

A munkáltató a belső szabályzatában meghatározhatja, hogy mi történhet ilyen esetben, de általában törleszted tovább a hitelt, ahogy a felmondásod előtt tetted. A kölcsönt ingatlanfedezet is védi, és elvileg nem feltétel, hogy a futamidő alatt végig ott dolgozz.

Ha szeretnéd, akkor a kölcsönt visszafizetheted egy összegben, azaz végtörlesztheted, de van lehetőség arra is, hogy a következő munkahelyed átvállalja a tartozásod. Ha az új munkahelyeden is elérhető munkáltatói kölcsön, akkor megteheted, hogy ezzel kiváltod a korábbi munkáltatódtól felvett hitelt. Így is törlesztesz tovább, de az új munkahelyednek.

A banki lakáshiteleknél ilyen kamatokra számíthatsz

Megmutatjuk, hogy most a bankok milyen lakáshiteleket kínálnak, ha mégis tőlük igényelnél hitelt.

Bezár
Hitelösszeg
Futamidő
Havi nettó jövedelmetek
Meglévő gyermekek
Vállaltok további gyermeket?
1. gyerek születési idő
2. gyerek születési idő
3. gyerek születési idő
További beállítások
Bezár

Ha tudod előre, hogy hamarabb vissza tudod fizetni, állítsd be, hány év múlva, hogy még kedvezőbb lakáshiteleket tudjunk mutatni.

Csak ilyen kamatperiódusú hiteleket szeretnék látni:

Csak ezektől a bankoktól szeretnék lakáshiteleket látni


				
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg lakáshitel közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  lakáshiteleket...
  Rendezés:
  Válassz a kiemelt hitelek közül!
  További hitelek
  • Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
   Törlesztő 113 520 Ft Kamatperiódus: 10 év
   THM 6,90% Kamat: 6,69%
   Visszafizetendő 27 244 836 Ft
   Részletek
   átirányítunk partnerünk oldalára
   Futamidő: 132-300 hó • THM: 7,01% • Hitel teljes díja: 12 244 836 Ft • Ebből kamat: 12 244 836 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 6,69%
  • Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel (üzleti feltételekkel)
   Törlesztő 113 520 Ft Kamatperiódus: 5 év
   THM 7,02% Kamat: 6,69%
   Visszafizetendő 27 387 516 Ft
   Részletek
   átirányítunk partnerünk oldalára
   Futamidő: 60-360 hó • THM: 6,91% - 8,80% • Hitel teljes díja: 12 387 516 Ft • Ebből kamat: 12 244 836 Ft • Kezdeti díj: 58 320 Ft • Kamatperiódus: 5 év • Kamat: 6,69%
  • Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
   Törlesztő 113 965 Ft Kamatperiódus: 10 év
   THM 7,01% Kamat: 6,74%
   Visszafizetendő 27 364 305 Ft
   Részletek
   átirányítunk partnerünk oldalára
   Futamidő: 120-360 hó • THM: 6,90% - 7,83% • Hitel teljes díja: 12 364 305 Ft • Ebből kamat: 12 351 705 Ft • Kezdeti díj: 58 600 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 6,74%
  • Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
   Törlesztő 116 937 FtAz első hónapban 88 082 Ft
   THM 7,33% Kamat: 6,95%
   Visszafizetendő 28 051 708 Ft
   Részletek
   átirányítunk partnerünk oldalára
   Futamidő: 120-360 hó • THM: 7,29% - 8,79% • Hitel teljes díja: 13 051 708 Ft • Ebből kamat: 13 036 108 Ft • Kezdeti díj: 60 050 Ft • Kamatperiódus: 10 év • Kamat: 6,95%
  • 1x1 Lakáshitel
   Törlesztő 124 046 Ft Fix kamat
   THM 8,22% Kamat: 7,74%
   Visszafizetendő 29 771 070 Ft
   Részletek
   átirányítunk partnerünk oldalára
   Futamidő: 72-360 hó • THM: 8,20% - 8,37% • Hitel teljes díja: 14 771 070 Ft • Ebből kamat: 14 771 070 Ft • Kezdeti díj: 0 Ft • Kamatperiódus: Fix kamat • Kamat: 7,74%

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplő, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg a hitelintézet döntésétől függően. A törlesztőrészletek számítása az aktuálisan meghirdetett kamatokkal történt, amelyeket a hitelintézetek módosíthatnak. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Tájékoztatunk, hogy kalkulátorunk nem számol a megvásárolni kívánt vagyonbiztosításának díjával, mivel az ingatlan hitelbiztosítéki értéke nem ismert. Előzőek miatt az általunk megjelenített THM összege a vagyonbiztosítás díját nem tartalmazza. Felhívjuk figyelmedet, hogy a bankok többsége kötelezően előírja a vagyonbiztosítás megkötését és fenntartását a teljes futamidő vonatkozásában, ezért a rendszeres havi kiadásokhoz az ingatlan vagyonbiztosításának összege hozzászámítandó.
  A vagyonbiztosítás díját figyelembe kell venni a THM plafon számításánál. A THM plafon jelenleg az alapkamat 24 százalékponttal növelt összege. A THM plafon értékének átlépése esetén nem adható ajánlat a hitelt igénylő részére, így kölcsön sem nyújtható számára.
  A vagyonbiztosítás pontos díjáról javasoljuk, hogy előzetesen tájékozódj.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Munkáltatói kölcsön és jelzáloghitel-elengedés

  A jelzáloghitel-elengedés a családtámogatási program egyik eleme. A 2. gyermeküket vállaló párok fennálló lakáscélú hiteléből az állam elenged 1 millió forintot.

  Ha 3. gyermek is érkezik a családba, akkor rá való tekintettel további 4 millió forinttal csökken a fennálló lakáshitel tartozásotok, és minden további gyermeknél 1-1 millió forintot elengednek a lakáshiteletekből.

  A támogatást akár több lakáshitelre is kiterjeszthetitek, ha egy hitelt végtörlesztettetek a támogatás segítségével, de nem használtátok fel hozzá a teljes támogatási összeget, és van további lakáscélú jelzáloghiteletek, akkor a maradék támogatást arra tovább tudjátok vinni.

  Felmerül tehát a kérdés, hogy a munkáltatói kölcsönre is megkaphatjátok-e a jelzáloghitel-elengedés támogatást.

  Teljesen biztosat nem tudunk állítani, mivel vannak jogértelmezésbeli eltérések, de úgy tűnik, hogy a jelzáloghitel-elengedés nem alkalmazható a munkáltatói kölcsönre. A támogatás ugyanis olyan jelzáloghitelekre érvényes, amelyeket hitelintézet ad, és ezért a Hitelintézeti törvény (Hpt.) hatálya alá tartoznak. A munkáltatói kölcsönt akkor is a munkáltató nyújtja, ha egy bankon keresztül utalja és ezekre a kölcsönökre a Polgári törvénykönyv (Ptk.) szabályai vonatkoznak.

  A munkáltatói kölcsönre így nem kérhetitek a jelzáloghitel-elengedés támogatást.

  Ezzel együtt a munkáltatói kölcsön egy remek lehetőség, ha olcsóbb hitelt szeretnél felvenni. Ha támogatást vagy támogatott hitelt is igényelsz, akkor ezzel tovább növelheted a hiteledben a kedvezmények arányát, és sokat spórolhatsz. Vedd viszont figyelembe, hogy ez nem teljesen ugyanolyan, mint egy bankhitel. Ez pedig néhol hátrány, de máshol előny lehet.

  Maradtak kérdéseid?

  • Minden munkáltatónál kaphatok munkáltatói kölcsönt?

   Nem. A munkáltató számára ez egy lehetőség, ha akar, nyújthat kölcsönt a munkavállalói számára, de ha nem akar, akkor nem köteles rá.

  • Mi a helyzet, ha felmondok?

   Ezt a munkáltató a belső szabályzatában szabályozza, de alapesetben a kölcsönt törleszted tovább akkor is, ha már felmondtál. A következő munkahelyed átvállalhatja a tartozásod, vagy kifizetheted egy összegben is.

  • Kérhetek jelzáloghitel-elengedést a munkáltatói kölcsönömre?

   Elvileg nem. A jelzáloghitel-elengedés támogatást bank által folyósított lakáscélú jelzáloghitelekre kérheted, a munkáltatói kölcsön pedig nem ilyen. Ezt a munkáltatód folyósítja, még akkor is, ha a bankon keresztül utalja neked.

  • A munkavállalói kölcsön más, mint a munkáltatói kölcsön?

   Nem, ez a kettő rendszerint ugyanazt a hiteltípust takarja, csak az elnevezésben van különbség.
  Simondán Eszter
  Simondán Eszter Pénzügyi szakértő
  Linkedin
  Simondán Eszter Pénzügyi szakértő

  Bár közgazdasági szakközépiskolában érettségiztem, később a humán tárgyak felé fordultam. Szerettem az irodalmat, műveket elemezni, kritikákat írni. Angol szakon végeztem, a diplomamunkámat amerikai drámákból írtam. Az egyetem után egy nagy cégnél helyezkedtem el, ahol visszacsöppentem a pénzügyek világába. Annyira beszippantott, hogy visszaültem az iskolapadba, és közgazdász lettem. Az írás szeretetét és a banki világ iránti érdeklődésemet végül a gazdasági tartalmak írásában sikerült egyesítenem. Szívesen mélyedek el egy-egy témában, és mutatom meg az olvasónak, hogy pénzügyi témákról olvasni nemcsak hasznos vagy szükséges, de érdekes is lehet. Szabadidőmben szívesen olvasok és szeretem a reneszánsz táncokat.

  Legfrissebb útmutatóink lakáshitel témában

  • 20 millió forint szabad felhasználású hitelt legegyszerűbb jelzáloghitelként igényelni
   Lakáshitel

   20 millió forint szabad felhasználású hitelre lenne szükséged? Ezek a lehetőségeid

   20 millió forintra lenne szükséged, amit bármire felhasználhatsz? Ekkora összeget jelzáloghitel formájában kaphatsz, és a jelzáloghitelnek is van szabad felhasználású formája. Útmutatónkból megtudhatod, milyen feltételekkel igényelhetsz 20 millió forint hitelt, és milyen formában juthatsz nagy összeghez.

   frissítve: 2024. július 4.
  • Ez a férfi örül, mert megkapta az igényelt hitelt
   Lakáshitel

   Hiteligénylés vállalkozóként – mikor melyiket igényeljem?

   Ha magánjellegű céljaidat – például költözés, korszerűsítés, autóvásárlás, nagyobb családi esemény lebonyolítása – szeretnéd megvalósítani, akkor többféle lakossági hitel közül választhatsz még akkor is, ha saját vállalkozásodban dolgozol. A választékban nincs ugyan különbség, de mikor melyik hitel a megfelelő, és miben más ezeket vállalkozóként igényelni?

   frissítve: 2024. március 18.
  • Ez a nő azon tűnődik, vajon milyen előnyökkel és kockázatokkal járna, ha lakáshitelt venne fel
   Lakáshitel

   A hitelfelvétel előnyei és kockázatai

   Sokakat tölt el aggodalommal, ha hitelt kell felvenniük. És bár az óvatosság indokolt, a hitelfelvétel remek lehetőséget biztosít arra, hogy segítsen az utadon, és ha okosan csinálod, gyarapodhatsz is általa.

   frissítve: 2024. március 18.