A legfontosabb információ mindig az, hogy mennyi pénzem van. A készpénzt viszonylag könnyű áttekinteni, hiszen csak elő kell venni a pénztárcánkat, de a bankszámla áttekintése már bonyolultabb dolog, hiszen a pénztárcánk nem ad rá választ. Szerencsére ma már elég sok lehetőség van az OTP egyenleg áttekintésére. Az alábbiakban bemutatjuk ezeket.

A jó egyenleghez jó számlacsomag vezet

Ha azt látod, hogy folyamatosan csökken az egyenleged anélkül, hogy hozzányúlnál a bankszámládhoz, vagy ha használod a bankkártyádat, de a vártnál jobban csökken a számlád egyenlege, az egy vészjelzés arra, hogy váltanod kell.

Akár OTP-s vagy, akár nem, az OTP Banknál ma már egyre olcsóbb számlacsomagok közül választhatsz, melyekre nyugodtan átválthatsz. Akár ingyenes számlavezetés, olcsó tranzakciók, átalánydíjas csomagok is várnak a Smart számlacsomagban és a Bázis Számla esetében.

Akár máshol bankolsz, akár az OTP-nél vagy benne egy régi számlacsomagban, mindenképpen érdemes egy kis figyelmet fordítanod a túlságosan egyenlegcsökkentő számlakonstrukcióból történő kimenekülésre.

Ehhez az alábbi felületen ki tudod választani a téged érdeklő számlacsomagot, az OTP Bank honlapján vagy mobilalkalmazásában pedig időpontot is foglalhatsz mindehhez.

Vissza
Havonta
számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár

A kalkulációhoz állítsd be az alábbi értékeket és nyomd meg a bankszámlák keresése gombot!

Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 450 Ft Kezdetben 304 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Bázis számla Prémium Next szolgáltatással
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 10 000 Ft Kezdetben 9 238 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  2 / 2 találat

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Most pedig lássuk, hogy ha OTP-s vagy, akkor milyen egyenleglekérdezési lehetőségeid vannak!

  OTP egyenleglekérdezés okostelefonon Gyors egyenleg funkcióval vagy mobilalkalmazással

  A legegyszerűbb az OTP MobilBank alkalmazása (ennek a legérdekesebb funkcióit itt mutatjuk be képekkel). Egyrészt ez mindig a zsebedben lévő mobilon fut, másrészt van egy olyan funkciója, amellyel könnyen elérheted az egyenleged lekérdezését. Tulajdonképpen ez, a Gyors egyenleg a legkönnyebben elérhető egyenleglekérdezési funkció.

  A mobilalkalmazással beállíthatod, hogy mely számlád egyenlegét szeretnéd látni a mobilalkalmazás kezdőképernyőjén, még azelőtt, hogy belépnél.

  Ezt bármikor visszavonhatod, vagy bármikor újra szabályozhatod, hogy melyik számlád egyenlegét lásd. Legfeljebb 5 számlára állíthatsz be gyors egyenleget, melyek között jobbra-balra tudsz lapozni.

  OTP egyenleglekérdezés mobilbanki nyitóképernyőn

  Végül, természetesen a klasszikus egyenleglekérdezés is könnyen használható, melyet a belépést követően láthatsz. Ehhez azonban minden esetben be kell azonosítanod magadat.

  Mobilon OTP egyenleglekérdezés képernyő

  A kutatások szerint nagyon szeretjük a mobilbankunkat és az egyenleglekérdezés az egyik leggyakrabban használt funkció.

  OTP egyenleglekérdezés internetbankban

  Ezen az oldalon belépve is lekérdezhető az egyenleg az OTP internetbankban. A szolgáltatáshoz OTPdirekt előfizetés szükséges, de maga az egyenleglekérdezés ingyenes.

  Mobiltelefonról böngészővel fellépve erre az oldalra a mobiltelefonra optimalizált verzióval találkozol, így a mobil képernyőjén is kényelmesen le tudod olvasni az egyenlegedet. Ehhez azonban minden alkalommal be kell lépni, míg a mobilalkalmazás esetében erre nincs feltétlenül szükség.

  OTP egyenleglekérdezés SMS-ben

  Az OTPdirekt szolgáltatáson belül előfizethetsz automatikus reggeli egyenlegértesítő üzenetre. Ekkor az OTP Bank minden reggel kiküld egy SMS-t neked, amely tartalmazza az egyenlegedet. Ez a szolgáltatás - üzenetenkénti díjfizetés ellenében - teljesen automatikus.

  Ugyanannyiba kerül üzenetenként az interaktív üzenet is, amihez szintén szükséges az OTPdirekt előfizetés. Tehát ha nem szeretnél naponta SMS-t kapni, hanem inkább te döntenéd el, hogy mikor kérdezed le az egyenleget, akkor egy EGY szövegű üzenetet kell küldeni a 20/30/70 940 0700 telefonszámra, vagyis a mobilszolgáltatód körzetszáma szerinti 940 0700 számra.

  A bank válaszul az aznapi látra szóló, lekötött betéti, valamint megtakarítási egyenleget küldi el SMS-ben.

  Interaktív üzenetben részletezhető is a tárgynapi lekötött betétek, illetve megtakarítás a LEK kóddal.

  Ennek a módszernek az előnye, hogy csak a lekérdezésért számít fel díjat a bank, nem pedig naponta, mint az automatikus reggeli egyenlegértesítő üzenet esetében. A módszer hátránya ugyanakkor, hogy küldeni is kell egy SMS-t, amiért pedig a mobilszolgáltatód számíthat fel díjat.

  OTP egyenleglekérdezés bankautomata használatával

  OTP egyenleglekérdezés bankautomatánál

  Ez is egy klasszikus módszer. Fogod a bankkártyádat és egy OTP ATM-en a menüből kiválaszthatod az egyenleglekérdezést is.

  Ilyenkor vagy képernyőn vagy bizonylatra nyomtatva megkapod a látra szóló egyenlegedet. A szolgáltatás pénzbe kerül.

  OTP egyenleglekérdezés telefonon

  Ez a hagyományos, jól bevált módszer. Amikor még nem volt internet, vagy annak elérése gyerekcipőben járt, akkor az ügyfelek számára jelentős előny volt, hogy telefonon le tudták kérdezni az egyenlegüket.

  Főleg azért, mert a klasszikus átutalási betétszámlán a kilencvenes évek elejéig egyenleget csak OTP bankfiókban tudtak mondani, ott is csak 10 naponkénti egyenleget.

  Most, a korlátlan díjcsomagok elterjedésével az emberek visszatértek a telefonos egyenleglekérdezéshez, hiszen egyszerűbb lehet egy szám felhívása, mint akár a mobilalkalmazások használata.

  Főleg, hogy a telefonos egyenleglekérdezés tényleg egyetlen gombnyomásos is lehet, a beazonosításhoz szükséges számokat és kódot ugyanis eltárolhatod a telefon memóriájában ún. DTMF kódként. A számok közé szünetet is iktathatsz, ekkor a kódok beütése közben is hallod, hogy jó helyen jársz-e a menüben.

  A telefonos automata minden fontos körzetből elérhető, így a budapesti vezetékes hálózatból a 06 1, a Yettel, Telekom vagy Vodafone hálózatából pedig a 06 20/30/70 előtárcsázásával egyaránt hívhatod a 366 6666 telefonszámot.

  Az egyenleglekérdezés az 1-es menüből kérhető. Itt a 10 számjegyű azonosító és 3 jegyű telekód a bankkártyaszámod jobbról utolsó 10 számjegyéből (balról olvasva) és a bankszámlaszámod utolsó 3 számjegyéből áll össze. Utóbbi kódot megváltoztathatod, ezzel titkossá teheted. Ezek beütésével az automata beolvassa a számlád egyenlegét.

  A szolgáltatáshoz OTPdirekt előfizetés nem szükséges.

  Maradtak kérdéseid?

  • Hogyan lehet legegyszerűbben lekérdezni az egyenleget?

   A legegyszerűbb egyenlegelérés valószínűleg a gyors egyenleg, mely a mobilalkalmazás használatával érhető el. Itt be lehet állítani legfeljebb 5 számlát, amelynek az egyenlegét már belépés előtt látni akarod az alkalmazás kezdőképernyőjén. Megmutatjuk képekkel is.
  • Kell OTPdirekt szerződés a telefonos automata egyenleglekérdezéshez?

   Nem. Itt elegendő a kártyaszámod jobbról utolsó 10 számjegyét és a számlaszámod utolsó 3 jegyét beütnöd és máris megismerheted az egyenlegedet. Minden más, telefonról elérhető egyenleglekérdezéshez viszont már kell OTPdirekt szerződés.
  • Mikor kell fizetni azért az információért, hogy mennyi az egyenlegem?

   Az ATM-es lekérdezés és mindenféle SMS alapú lekérdezés biztosan pénzbe kerül. A mobilalkalmazás és az internetbank használata pedig díjcsomagtól függően havidíjas lehet.
  Homa Péter
  Homa Péter bankszámlaszakértő
  Linkedin
  Homa Péter bankszámlaszakértő

  Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.