Az OTP mobilbank egy mobiltelefonos alkalmazás, melyről sok olyat összegyűjtöttünk, ami megkönnyíti a használatát. Régebben azonban évtizedekig mobilbanknak hívták a banki SMS szolgáltatást is, így ennek használatára is kitérünk, hátha ezt keresed. Lépésről lépésre megmutatunk mindent az OTP Bank két elektronikus szolgáltatásáról. Vágjunk is bele!

OTP MobilBank - a lényeg, röviden

Új internet- és mobilbank szolgáltatásnak hívja az OTP Bank a hosszú nyilvános tesztelés után 2022-ben megújított internetbankos és mobilapplikációs szolgáltatását. Utóbbi neve az OTP MobilBank lett (régen OTP SmartBanknak hívták).

A mobilalkalmazás egy új regisztrációt is megkíván, melynek neve Digitális Szolgáltatási Szerződés. Ennek megkötésével egy egységes OTP-s digitális fiók jön létre, melyben minden számlád egyszerre látszik, más bankok applikációihoz hasonlóan.

Ha még nem szerződtél át a Digitális Szolgáltatási Szerződésre, akkor minél hamarabb tedd meg, mert a régi szolgáltatások meg fognak szűnni, miután az új szolgáltatások minden funkciót átvettek a régiből.

A funkciók átköltöztetése jelenleg folyamatosan zajlik a régiből az újba. Ennek kapcsán fontos lehet tudnod, hogy az OTP Bank fokozatosan kivezetik a régi internetbankot, melyet OTPdirekt internetes szolgáltatásnak hív. A régi internetbankban 2024. január 24. óta legfeljebb napi 1 millió forint összegű átutalást lehet indítani, de a saját számlák közötti átvezetés egyelőre korlátlan marad. Ha a régi internetbankot használod és 1 millió forintnál nagyobb összeget szeretnél utalni egy napon belül, akkor regisztrálj az új OTP InternetBankba vagy az OTP Bank mobilapplikációjába, mert ott nincs ilyen korlátozás. Ezeket ma már mintegy 2 millió ügyfél használja.

Az új Internet- és MobilBank pár olyan szolgáltatással is rendelkezik, amelyek a régiben nem voltak benne. Az egyik ilyen a kiadásfigyelő, mely a költéseidet automatikusan kategóriákba sorolja, segítve a könnyebb áttekintést. Te magad is létrehozhatsz új kategóriákat.

Egy másik új funkció az adományozás. Ha elmentett partnereidnek utalsz, támogathatsz egy számodra fontos ügyet 100, 200 vagy 500 forinttal (ilyenek például a leégett házak újjáépítése, egy oktatási központ fejlesztése vagy a beteg gyerekek támogatása).

Az új OTP MobilBank ún. OpenBank funkcióval is rendelkezik. Ennek keretében láthatod más banknál vezetett számláid egyenlegét is, illetve később további szolgáltatásokra is számíthatsz ezen a területen.

Férfi mobiltelefonról az otp mobilbank applikációról utal

Az OTP MobilBank emellett olyan klasszikus funkciókkal is rendelkezik, mint például a rendszeres és azonnali utalások, kártyaletiltás, aktiválás, limitmódosítás, gyorsegyenleg belépés nélkül, megtakarítási portfólió áttekintés, internetes biztonsági kód lekérdezés és módosítás, QR-kódos postai csekkfizetés, állampapír vásárlás, vásárlási kedvezményprogram kezelése, push üzenetek.

Mint már utaltunk rá, a MobilBank az internetbankkal együtt folyamatosan bővül, fokozatosan kerülnek bele az újabb és újabb funkciók.

Az OTP MobilBank használatához szükséged lesz egy OTP bankszámlára. Ha már OTP-s vagy, akkor évente akár tízezreket is megspórolhatsz egy olcsóbb OTP-s számlával úgy, hogy a számlaszámod sem változik és az eddig megszokott netbankot, mobilbankot használhatod továbbra is. Megmutatjuk a mostani kedvező, felnőtteknek szóló számlájukat!

Bezár
Havonta
számlára érkező jövedelemmel és az általad beállított tranzakciókkal kalkuláltunk.
Részletes kalkuláció
Bezár
Életkorod
év

Elektronikus utalások bankon kívülre havonta

Utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Automatikus beszedések
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Rendszeres utalások
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvétel és bankkártyás vásárlás havonta

Kp felvétel a bank saját ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Kp felvétel másik bank ATM-jéből
Hány darab?
db
Összesen
Ft
Bankkártyás vásárlás
Hány darab?
db
Összesen
Ft

Csak ezektől a bankoktól szeretnék bankszámlákat látni


					
Bezár

Azon dolgozunk, hogy a rengeteg bankszámla közül megtalálhasd a legjobbat.

Most kalkuláljuk a(z)
  bankszámláit...
  Mit szeretnél mobilról elintézni?
  Rendezés:
  • Smart számlacsomag - Alap csomaggal
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 450 Ft Kezdetben 304 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  • Bázis számla Prémium Next szolgáltatással
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Mi ez?
   Havi összköltség 10 000 Ft Kezdetben 9 238 Ft
   Számlanyitási akció 0 Ft
   Mobilbanki ügyintézés
   5,0
   Megnézem
   a bank oldalán
   Részletek
  2 / 2 találat

  A megjelenített adatok nem minősülnek ajánlatnak vagy ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást, azok kizárólag informatív jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget nem jelentenek. Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátorban szereplő banki ajánlatok nem feltétlenül objektív összehasonlítás alapján jelennek meg. A banki ajánlatok sorrendjét befolyásolhatja a kattintások gyakorisága, a bankokkal kötött promóciós szerződés tartalma (így különösen: a promóciós díj összege, illetve a megrendelt kattintási szám mennyisége), valamint az ajánlatok megjelenésének időben történő egyenletes eloszlása miatti egyedi ütemezési célú informatikai megoldások. A kiválasztott hitelintézet által adott ajánlat eltérhet a fent megadott adatoktól, amely vonatkozásában felelősségünket kizárjuk. További részletek az Ügyféltájékoztatónkban (ITT), valamint a hitelintézetek weboldalán vagy azok ügyfélszolgálatain tekinthetők meg.
  Ezeknek a bankoknak a termékeit nem jelenítjük meg a kalkulátorainkban: Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Duna Takarék Bank, ING, KDB Bank, Merkantil Bank, Oberbank, Polgári Bank.

  További szöveg megjelenítése

  Most pedig következzenek a részletek. Kezdjük a regisztrációval!

  Regisztrálj az OTP MobilBankba!

  Meglévő régi internetbankos szolgáltatásoddal (neve: OTPdirekt internetes szolgáltatás) csak egy gyors regisztráció szükséges, melyet elindíthatsz az OTPdirekt internetbankból bejelentkezés előtt a belépési oldalon, bejelentkezés után az Új internetbank regisztráció menüpontban, vagy az új OTP InternetBank bejelentkező oldalán, de az új OTP MobilBank letöltését követően is.

  A regisztráció lépései egyszerűek, de az alábbi videó még jobban segít az OTP mobilbank regisztrációban.

  Az OTP MobilBank és az internetbank használatához szükséged lesz egy kellően erős jelszóra. Ennek legalább 8 karakter hosszúnak kell lennie és tartalmaznia kell kis- és nagybetűket, valamint számot egyaránt.

  Miután végigmentél a regisztrációs folyamaton, kapsz egy e-mailt arra a címre, amit a regisztrációkor adtál meg „Digitális fiók – regisztráció megerősítése” tárggyal. A regisztrációd megerősítéséhez és befejezéséhez 24 órán belül rá kell kattintanod a „Megerősítem” gombra. Fontos, hogy 24 órán belül meg kell erősítened a regisztrációdat e-mailben. Ha nem erősíted meg, elölről kell kezdened a regisztrációt.

  Ha nem kapod meg a regisztrációs levelet, 24 órán belül újra tudod magadnak küldeni, úgy hogy belépsz az Új InternetBankba a regisztrációkor megadott adataiddal, vagy újraindítod a regisztrációs folyamatot.

  A regisztráció véglegesítéshez az összes dokumentum elfogadása szükséges. Ehhez görgess bele a dokumentumokba, majd fogadd el őket az oldal alján lévő gombra kattintva (a szerződést később is bármikor elolvashatod az internetbankon belül).

  Ezzel a regisztrációval megkötöd az új InternetBank és az új MobilBank használatához szükséges új Digitális Szolgáltatási Szerződést is. Utána már be tudsz lépni az új InternetBankba és letöltheted az új MobilBankot is.

  Már csak az alkalmazást kell letöltened

  Az OTP MobilBank mobilalkalmazást innen tudod letölteni: Google Play, Apple Store. Az új Mobilbank használatához Android rendszerű készülékeken minimum 7.0, iOS esetén pedig minimum 12.0 operációs rendszer szükséges. Módosított (jailbreakelt, rootolt) operációs rendszerrel rendelkező készülékek esetében az új OTP MobilBank alkalmazás nem használható.

  Az új MobilBanki alkalmazás elindítása után egy rövid, egyszerű regisztráció szükséges. Ha már van e-mailes azonosítód, akkor válaszd ezt a lehetőséget. Add meg az e-mail-címet és a hozzá tartozó jelszót:

  1. Add meg azt a megerősítő kódot, amelyet a Mobil Aláíráshoz használt telefonszámodra kapsz SMS-ben.
  2. Hozz létre egy 6 jegyű PIN-kódot
  3. Ha a mobilkészüléked alkalmas rá, és szeretnéd ujjlenyomattal / FaceID-val azonosítani magad a későbbiekben, akkor a következő képernyőn lehetőséged van ezt aktiválni.
  4. Ha szeretnél push értesítéseket kapni a tranzakcióidról, kártyás vásárlásaidról, lehetőséged van engedélyezni.

  Az OTP MobilBank teljes körű használatához és a QR-alapú jóváhagyáshoz aktiválnod kell a Mobilbanki regisztrációdat egy SMS-kóddal. Ezt legkorábban 24 órával a regisztrációd után teheted meg, amelyre egy push üzenettel is emlékeztet az OTP Bank.

  Többféleképpen is aktiválhatod a regisztrációdat. Az egyik lehetőség, hogy rákattintasz a push értesítésre, amit a regisztráció megerősítéséről kaptál és megadod azt a megerősítő kódot, ami a Mobil Aláíráshoz használt telefonszámodra érkezik. A másik lehetőség, hogy indítasz egy olyan tranzakciót, amit SMS-ben hagysz jóvá, illetve lehetőséged van a Beállítások / Aktiváció menüpontból aktiválni a regisztrációd.

  A legfőbb különbség a régi és az új OTP mobilbank és internetbank között, hogy lehetőséged van e-mail-címmel azonosítanod magad. Így az internetbanki belépéshez nem kell megadnod a számlaszámodat vagy a HAZ-azonosítódat. A másik fontos különbség, hogy létrejön egy saját felhasználói profilod, mivel az új rendszer ügyfélalapon kezeli a szerződéseket (természetes személyek esetén).

  Na most, hogy már a technikai dolgokon túlvagyunk, nézzük meg, hogy használható az új OTP Mobilbank!

  Férfi örül, hogy megtanulta az új otp mobilbankot használni

  Így használhatod az OTP MobilBankot

  Bejelentkezni ezen az oldalon tudsz. A belépő blokkban add meg a korábban regisztrált e-mail-címedet és a hozzá tartozó jelszót, majd erősítsd meg a bejelentkezésed. Ezt háromféleképpen is megteheted. Ha már aktiváltad a mobilbankot és engedélyezted a push értesítések fogadását, akkor a megjelenő push üzenet segítségével, vagy a megjelenő QR-kód beolvasásával, ha pedig még nem aktiváltad a mobilbankot, lehetőséged van egy egyszer használatos SMS-kódot is kérni.

  A kiadásfigyelő sokaknak segít tisztán látni

  A kezdőoldalon egyből látni fogod az új Kiadásfigyelőt, mely egy automata költéskategorizáló. Ez segít áttekinthetőbbé tenni, tervezni és rendezni a havi költéseidet. A rendszer automatikusan felismeri a tételeket és a megfelelő költési kategóriába sorolja azokat.

  Ha nem találod megfelelőnek a besorolt kategóriát, akkor átkategorizálhatod egyszer vagy tartósan is. Utóbbi esetben lehetőséged van a korábbi hasonló tételeket is kijelölni és az újonnan választott kategóriába átsorolni.

  A költési ábrán az elmúlt három hónap átlagos havi költéseidet láthatod, emellett azt is nyomon követheted, hogy a jelenlegi havi költésed hol tart az átlagos költéshez képest.

  OTP mobilbank költési részletező képernyp

  Beállíthatod a kimutatásokba bevont számlákat, illetve a kimutatás időszakát is szabadon változtathatod. A kimutatások beállítására és a tételek átkategorizálására a mobilbankon keresztül van lehetőség, de a beállításokat az internetbank is figyelembe veszi.

  Végre vannak már ingyenes push üzenetek

  Egy másik új szolgáltatás a push üzenet, mely felugró szöveggel tájékoztat egy tranzakcióról vagy engedélyezésről, akár használod éppen az OTP MobilBankot, akár nem. Ezek az üzenetek az SMS-ek utódainak számítanak és ingyenesek. A tranzakciók vagy a belépések jóváhagyásánál is push üzenet érkezik a korábbi SMS-jóváhagyáshoz képest. Ez egy gyorsabb és kényelmesebb megoldás.

  A legegyszerűbben úgy tudod jóváhagyni az internetes vásárlásaidat is, hogy a telefonodra érkező push üzenetre kattintasz. A vásárlás jóváhagyására 10 perc áll rendelkezésedre. Internetes vásárlást úgy is jóvá tudsz hagyni az OTP MobilBankban, hogy nem a push üzenetre kattintasz, hanem megnyitod az alkalmazást és belépsz az applikációba.

  A push üzenetek fogadásához elengedhetetlen, hogy a beállításokban engedélyezd az értesítések fogadását.

  Az utalások is egyszerűbbé váltak

  További változás, hogy az új Internet- és MobilBankban már nem átutalási űrlapokat, hanem partnereket kezelhetsz, akiknek rögzítheted a számlaszámát, mobiltelefonszámát és e-mail-címét is. A partnernek küldött korábbi tranzakciók közleményeit és összegeit is újból felhasználhatod az utalás során a „Korábbi utalások a partnernek” lehetőséget kiválasztva.

  Az OTP MobilBank számtalan további funkcióval rendelkezik, melyek részletes ismertetése meghaladná ennek a cikknek a kereteit. De erre nincs is szükség, hiszen az OTP Bank - tematizálva - rengeteg segítő információt tett közzé az alábbi témákban: átutalások, profilok kezelése, kiadásfigyelő funkció, bankkártyák kezelése, számlabefizetés, rezsi, minden számla egy helyen, bankfióki kapcsolat és árfolyamok.

  Ha a videós segítséget szereted jobban az OTP internetbank és OTP MobilBank használatáról, akkor ezek a YouTube videók is segítenek.

  Ha több banknál is van bankszámlád és szeretnéd néha egy helyen látni ezeknek az egyenlegét, akkor a következő rész neked szól.

  OpenBank szolgáltatás az OTP MobilBankban

  Az egyik legfigyelemreméltóbb újdonság és leginkább jövőbemutató szolgáltatás az OTP MobilBankban az OpenBank szolgáltatás.

  Ezzel más bankoknál vezetett számláid egyenlegét is megtekintheted, így egyetlen felületen kontrollálhatod pénzügyeidet.

  Ehhez elég csak az OTP internetbankba vagy mobilalkalmazásba bejelentkezned, és máris láthatod más bankszámlád egyenlegét. Az OTP Bank felületein jelenleg a következő bankoknál vezetett számlák egyenlegét tudod megtekinteni: CIB Bank, Erste Bank, GRÁNIT Bank, K&H Bank, MBH Bank, Revolut Bank, Takarékbank. A szolgáltatásban együttműködő pénzintézetek listája bővülni fog.

  A hozzáférési engedélyek banktól függően egy idő után lejárnak, ekkor meg kell őket újítanod. Az engedély megújítása hasonlóan egyszerű folyamat, mint a számla hozzáadása volt: a számla oldalon kattints a Megújítás gombra, ha szükséges, add meg a másik banki ügyfél-azonosítódat, fogadd el a nyilatkozatot, majd a kiválasztott bank felületére történt átirányítás után engedélyezd a hozzáférést, amire 15 perc áll rendelkezésedre.

  Jelenleg csak egyenleginformációkat láthatsz, számlatörténetet nem és átutalást sem indíthatsz egyelőre a másik banknál vezetett számládról az OTP MobilBankban, de az OpenBank szolgáltatást fejleszteni fogják.

  A más bankszámlához adott hozzáférési engedélyt a Számláim oldalon, vagy a másik bankod online felületén bármikor törölheted.

  Férfi mobiltelefonján az otp mobilbank segítség menüpontját keresi

  Ha segítségre van szükséged

  Ha elfelejtetted a bejelentkezéshez használt emailcímedet vagy jelszavadat, e-mail cím esetén ennek módosítása OTP Bankfiókban vagy az OTP Internetbankban elérhető Chat szolgáltatás használatával vagy telefonos ügyfélszolgálaton keresztül lehetséges.

  Ha a jelszóval van problémád, új kezdeti jelszó megadása kezdeményezhető az internetbanki bejelentkező képernyőn az „Elfelejtettem a jelszavam” funkció használatával, vagy bankfióki ügyintézés keretében ideiglenes jelszót kérhetsz.

  Ha megváltozott az OTPdirektből automatikusan átvett azonosító mobiltelefon számod, azt bankfiókban van lehetőséged módosítani. Ha még a régi internetbankot is használod, akkor külön-külön kell módosítani a régiben és az újban, mert a kettő nincs hatással egymásra.

  Beállítási tippek, ha elakadnál ezekben

  Ha a regisztráció során nem aktiváltad a push értesítéseket, a Beállítások – Értesítések menüpontban bármikor testreszabhatod, hogy mely számládról szeretnél értesítéseket és milyen összeghatár felett.

  Ha a regisztrációkor nem állítottál be biometrikus azonosítást, ezt bármikor megteheted a mobilbank Beállítások/Biometrikus azonosítás menüpontjában.

  Gyorsegyenleget is beállíthatsz azokhoz a számláidhoz a Beállítások/Gyorsegyenleg menüpontban, amelyek egyenlegét az alkalmazás megnyitása után egyből látni szeretnéd.

  A Beállítások/Téma menüpontban sötét módot is kiválaszthatsz, mely az éjszakai használat során jobban kíméli a szemet.

  Van egy fontos funkció a beállítások között, amelyről külön is érdemes tudnod. Ha kitudódnak a belépési adataid a netbankba vagy mobilappba és úgy gondolod, hogy ellophatják a pénzedet vagy az adataidat, akkor letilthatod a belépést a Beállítások közt. Ekkor te sem fogsz tudni belépni, de te visszaállíthatod ezt telefonon vagy bármely OTP bankfiókban.

  Jobb, ha mindig a legújabb verziót használod

  Az OTP MobilBank folyamatosan kínál frissítéseket. Ezeket mindig fogadd el, hogy a mobilbank legoptimálisabb verzióját használhasd. Automatikus frissítést is beállíthatsz az alkalmazásáruházban, így még kényelmesebben hozzáférhetsz a legújabb funkciókhoz.

  Ha az új InternetBank vagy MobilBank nem működik megfelelően, vagy bármilyen észrevételed van, az informacio@otpbank.hu e-mail címen vagy a +36 1 366 6388 telefonszámon jelezheted. Az alábbi adatokat add meg a hatékony segítség érdekében:

  • neved
  • az OTP MobilBank szolgáltatáshoz használt e-mail címed
  • a kapott hibaüzenet vagy a tapasztaltak minél pontosabb leírása
  • esetleg a hiba reprodukálásához szükséges lépések, képernyőképek

  Ha már nem használsz egy mobilkészüléket, akkor nem elég csak az OTP MobilBank alkalmazást törölni a készülékedről, hanem magát az eszközregisztrációt is törölnöd kell. Ezt megteheted az applikáció Beállítások menüpontjában, a „Regisztráció törlése” gombra kattintva, vagy az internetbank Beállítások / Eszközök áttekintése, letiltása menüpontban.

  Férfi sms-t akar írni moniltelefonon az otp mobilbankban tollal

  OTP mobilbank - a klasszikus SMS szolgáltatás

  Hivatalos nevén OTPdirekt mobiltelefonos szolgáltatásnak hívja az OTP Bank azokat a szolgáltatásokat, melyekről SMS-t küld ki az alábbi hazai szolgáltatók mobilhálózatába: Magyar Telekom Nyrt., Telenor Yettel Magyarország Zrt., Vodafone Magyarország Zrt.

  Külföldi mobilszolgáltatók közül csak azok telefonszámával lehet regisztrálni az OTP mobilbank szolgáltatására, amelyekkel a Magyar Telekom SMS roaming szolgáltatást biztosít. A szolgáltatás előfizetéses és kártyás csomaggal is igénybe vehető.

  A szolgáltatást az alábbi funkciókra tudod használni:

  • automatikus reggeli egyenlegértesítő üzenet (Junior bankszámlások csak heti két alkalommal, hétfőn és csütörtökön kapnak ilyen üzenetet),
  • Kontroll üzenetek (KártyaKontroll, illetve SzámlaKontroll a bankkártyával végzett, illetve a bankszámláról indított vagy oda érkező tranzakciókról küld SMS-t, beleértve a visszautasított tranzakciókat is, a Beszedés Kontroll pedig lehetővé teszi, hogy a csoportos beszedés terhelése előtt SMS-ben engedélyezd vagy visszautasítsd azt, ezzel kivédve a véletlen vagy túlszámlázásokat.)
  • Mobil Aláírás üzenetek (az interneten keresztül megadott tranzakciók jóváhagyásához szükséges)
  • árfolyamriasztás üzenetek (az általad megadott részvény előre meghatározott szintű árfolyam elmozdulása esetén, egyszeri alkalommal vagy egy meghatározott időtartam végéig)
  • Interaktív üzenetküldés (részletes tájékoztatás a következő fejezetben)

  Az automatikusan kiküldött üzenetek - számlacsomagonként eltérő összegű - SMS-enkénti díjakba esetleg átalánydíjba kerülnek. Vannak olyan díjcsomagok, ahol nem kell érte külön fizetni, mert a csomagdíj már tartalmazza. Illetve egyes számlacsomagokhoz kiválthatók ilyen egyedi csomagok is.

  OTP mobilbank interaktív üzenetküldés

  Az SMS szolgáltatást küldő OTP mobilbank egyik fontos funkciója az, hogy az általad küldött SMS parancsokra választ küld. Ez a szolgáltatás már az internet elterjedése előtt is működött, így sokszor alapvetően fontos információkban segítette az ügyfeleket. Ma is működik, de szerepe már elhalványult, mivel ezek az információk ma már elérhetők az interneten is.

  Az interaktív szolgáltatások köre számlainformációkra, általános banki információkra, valamint a forint bankkártya limit lekérdezésére és időkorlátos limit beállítására terjed ki.

  A szolgáltatás csak OTPdirekt mobiltelefonos szolgáltatásra vonatkozó szerződés esetén használható.

  Az OTP mobilbank SMS szolgáltatás minden nap 0-24 között működik.

  Az SMS-t a +36 20 940 0700, +36 30 940 0700 vagy +36 70 940 0700 számra kell küldeni, attól függően, hogy melyik hazai mobilszolgáltató hálózatát használod. Az OTP által kiküldött SMS-ek pénzbe kerülnek, még akkor is, ha átalánydíjas SMS csomagod van. Az OTP Bank a bankszámládat terheli meg ezekkel a díjakkal.

  A díjak számlacsomagonként eltérőek, ha szeretnéd használni, akkor érdemes érdeklődnöd ennek díjairól.

  Boldog férfi otp mobilbankot használ interaktív üzenetküldésre

  A kódok, melyeket a fenti számra kell küldened, az alábbiak:

  • EGY: tárgynapi látra szóló-, lekötött betét, valamint megtakarítás egyenleg:
  • LEK: tárgynapi lekötött betétek, megtakarítás részletezve:
  • Jxx: jóváírások, ahol az xx helyére a kért dátumot kell megadni két numerikus karakterrel, egy hónapra visszamenőleg
  • Txx: terhelések, ahol az xx helyére a kért dátumot kell megadni két numerikus karakterrel, egy hónapra visszamenőleg
  • Fxx: teljes napi forgalom, ahol az xx helyére a kért dátumot kell megadni két numerikus karakterrel, egy hónapra visszamenőleg
  • USD: amerikai dollár OTP deviza és valuta napi eladási és vételi árfolyamok
  • EUR: euró OTP deviza és valuta napi eladási és vételi árfolyamok GBP: angol font OTP deviza és valuta napi eladási és vételi árfolyamok
  • CAD: kanadai dollár OTP deviza és valuta napi eladási és vételi árfolyamok SKK: szlovák korona OTP deviza és valuta napi eladási és vételi árfolyamok
  • CZK: cseh korona OTP deviza és valuta napi eladási és vételi árfolyamok
  • SEK: svéd korona OTP deviza és valuta napi eladási és vételi árfolyamok NOK: norvég korona OTP deviza és valuta napi eladási és vételi árfolyamok
  • AUD: ausztrál dollár OTP deviza és valuta napi eladási és vételi árfolyamok
  • JPY: japán jen OTP deviza és valuta napi eladási és vételi árfolyamok
  • DKK: dán korona OTP deviza és valuta napi eladási és vételi árfolyamok
  • CHF: svájci frank OTP deviza és valuta napi eladási és vételi árfolyamok HRK: horvát kuna OTP deviza és valuta napi eladási és vételi árfolyamok
  • PLN: lengyel zloty OTP deviza és valuta napi eladási és vételi árfolyamok
  • OMA: OTP OPTIMA nyíltvégű befektetési jegyek napi adás-vételi árfolyamai
  • QUA: OTP QUALITY nyíltvégű befektetési jegyek napi adás-vételi árfolyamai
  • PAL: OTP PALETTA nyíltvégű befektetési jegyek napi adás-vételi árfolyamai
  • UBS: UBS ALAPOK ALAPJA nyíltvégű befektetési jegyek napi adás-vételi árfolyamai
  • MXM: OTP MAXIMA nyíltvégű befektetési jegyek napi adás-vételi árfolyamai
  • PPA: OTP Tőkegarantált PÉNZPIACI ALAP nyíltvégű befektetési jegyek napi adás-vételi árfolyamai
  • IBA: OTP INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP nyíltvégű befektetési jegyek napi adás-vételi árfolyamai
  • EKA: OTP EURÓ KÖTVÉNY nyíltvégű befektetési jegyek napi adás-vételi árfolyamai
  • DKA: OTP DOLLÁR KÖTVÉNY nyíltvégű befektetési jegyek napi adás-vételi árfolyamai MAT: MAGYAR TELEKOM Nyrt. tőzsdei részvény információk
  • MOL: MOL Nyrt. tőzsdei részvény információk
  • OTP: OTP Bank Nyrt. tőzsdei részvény információk
  • RIC: RICHTER GEDEON Nyrt. tőzsdei részvény információk
  • SZL: közli a számlainformációk lekérdező SMS kódjait
  • ARF: közli az árfolyamok lekérdező SMS kódjait
  • BJK: közli a befektetési jegyek lekérdező SMS kódjait
  • TOZ: közli a tőzsdei információk lekérdező SMS kódjait
  • TILT: megszünteti az interaktív SMS szolgáltatást
  • VLM?xxxxxxxxxx: a megadott bankkártya aktuális napi vásárlási limitét közli, ahol az xxxxxxxxxx a forint bankkártya számának utolsó 10 számjegye (xxxxxxxxxx nélkül is működik)
  • ATM?xxxxxxxxxx: a megadott bankkártya aktuális napi ATM készpénzfelvételi limitét közli, ahol az xxxxxxxxxx a forint bankkártya számának utolsó 10 számjegye (xxxxxxxxxx nélkül is működik)
  • VLMxxxxxxxxxx#yyyyyyyyy#z: a bankkártya időkorlátos napi vásárlási limitének a módosítása, ahol xxxxxxxxxx : a forint bankkártya számának utolsó 10 jegye, yyyyyyyyy: a vásárlási limit összege
  • ATMxxxxxxxxxx#yyyyyyyyy#z: a bankkártya időkorlátos napi ATM készpénzfelvételi limitének a módosítása, ahol xxxxxxxxxx : a forint bankkártya számának utolsó 10 jegye, yyyyyyyyy: az ATM limit összege

  A tőzsdei részvény árfolyamok a tőzsdei kereskedés ideje alatt, a 15 perccel késleltetve kérhetők le, tartalmazzák a napi változást százalékos arányban, az adott napi nyitó, minimum, maximum és előző záró árfolyamokat. A tőzsdei kereskedés végétől a következő tőzsdenyitásig pedig az utolsó kereskedési napon kialakult utolsó kötésár, napi változás százaléka, nyitó, minimum, maximum és előző záró árfolyam érkezik.

  A limitbeállításoknál az yyyyyyyyy 5-9 karakter hosszú lehet, külön feltöltő jel (nulla, szóköz, pont, stb.) nélkül, legalább 50 000 forint, legfeljebb 999999999 forint lehet. Ha nem szeretnéd korlátozni a forint bankkártyád vásárlási limitét, a 999999999 értéket küldd el. A megadott limitek nem lehetnek nagyobbak, mint amit az OTP Bank maximális limitként az adott bankkártyára megjelölt a hirdetményben.

  A limitbeállításoknál a ”z” betű jelentése: az időintervallum, ameddig a beállítás érvényben van, értéke 1 órától 9 óráig adható meg egész órákban.

  SMS szolgáltatása lemondása OTP mobilbankban az utcán sétálva

  OTP SMS lemondás

  Az SMS-szolgáltatás - vagyis az OTPdirekt KártyaKontroll szolgáltatás - segítségével SMS-ben értesülhetsz a bankszámládhoz kapcsolódó kártyás tranzakcióról, amelyeket ATM-en, POS terminálon történt vásárlással és internetes vásárlással végeztél. A szolgáltatást akkor tudod igénybe venni, ha rendelkezel OTPdirekt szerződéssel.

  Ez a szolgáltatás segít neked abban, hogy értesülj a számládon történt tranzakcióidról. Emellett abban is segít, hogy az esetleges visszaélésekről is időben értesülj és le tudd tiltani a bankkártyádat.

  Amikor ezt a szolgáltatást kitalálták, egy színvonalas, innovatív szolgáltatásnak számított. Az okostelefonos applikációk korának eljövetelével azonban nagyot változott a világ és elkezdtek terjedni azok az applikációk, melyek az interneten keresztül állandó kapcsolatban vannak a bankkal és ezen a csatornán keresztül felbukkanó (idegen szóval ún. push) üzenetek segítségével tájékoztatnak ugyanarról, mint amiről az SMS értesítés.

  Ezért célszerű lemondanod az SMS szolgáltatást, ha még azt használsz push üzenet helyett, és áttérned a felbukkanó értesítésekre. Miközben ugyanis az SMS-ek után darabdíjat fizetsz, a push üzenetek ingyenesek.

  OTP Persely pénzátvezetés

  Más bankok hasonló konstrukciói után az OTP Bank is kijött egy olyan lehetőséggel, hogy csak az internet- és mobilbankban előre meghatározott pénzügyi cél, elérendő összeg és határidő kijelölésével takarékoskodhatsz a Persely számlán. Egyszerre akár 5 ilyen "perselyed" is lehet, öt különböző céllal, összeggel és határidővel. A befizetések és a kifizetések is ingyenesek a főszámlád és a Persely közt- ellentétben a többi OTP-s megtakarítási számlával - és a számlavezetés is.

  OTP MobilBank előnyök-hátrányok

  • egy helyen láthatod az összes OTP számládat
  • más bankban vezetett számládat is láthatod
  • az OTP MobilBank korszerű szolgáltatásokkal rendelkezik, mint pl. kiadásfigyelő, push üzenet, stb.
  • figyelned kell arra, hogy az OTP MobilBankban melyik számládon állsz, különben nem a várt számládról megy el egy átutalás vagy történik egyéb tranzakció
  • nincs még meg minden szolgáltatás az új OTP MobilBankban, ami a régiben megvolt - a fejlesztés és a funkciók átköltöztetése folyamatosan zajlik
  • új szerződést kell kötnöd az OTP-nél az OTP MobilBank használatához, a régi mobilalkalmazáshoz használt szerződés nem lesz megfelelő

  Összefoglaló az OTP Mobilbankról

  Az OTP MobilBank szolgáltatás az OTP Bank 2022-ben megújult mobiltelefonos szolgáltatása. Előnyei közé tartozik, hogy egyetlen regisztrációval az összes OTP bankszámládat látod, sőt az OpenBank funkció használatával más bankszámláidba is betekintést nyerhetsz.

  Olyan új szolgáltatásokkal használhatod az OTP MobilBankot, mint pl. kiadásfigyelés, vagy push üzenetek. A kiadásfigyelés abban segít, hogy jobban kategorizálhasd és átláthasd a költéseidet, a push üzenet pedig az SMS-t helyettesíti. Ezentúl nem kell fizetned a bankszámlán vagy bankkártyával történt tranzakciókról érkező figyelmeztető üzenet után, hiszen a push üzenetek díjmentesek, míg az SMS-ek nem.

  Az OTP MobilBank használatához át kell szerződnöd az OTP Banknál, amit otthonról is megtehetsz. Eddig hiába volt szerződésed az internetbank és a mobilalkalmazás használatára, az az új alkalmazásokra nem érvényes. A régi mobilalkalmazás szolgáltatás már megszűnt, az internetbank pedig hamarosan meg fog szűnni, így érdemes minél hamarabb átszerződnöd.

  A funkciók köre még nem teljes körű az új internetbankban a régi internetbankhoz képest. A szolgáltatások köre folyamatosan bővül.

  Maradtak kérdéseid?

  • Használhatom egyszerre a régi OTP mobilbank és az új OTP mobilbank szolgáltatásokat?

   A mobilalkalmazás esetén már nem, az internetbank esetében viszont - annak megszüntetéséig - igen.

  • Miért kell áttérjek az OTP MobilBank és internetbank használatára?

   A régi szolgáltatás a mobiltelefonon már megszűnt, így ha csak arra szólt a szerződésed, mobiltelefonon már nem tudsz bankolni az OTP Banknál. Internetbanknál azért kell áttérned, mert a régi szolgáltatás meg fog szűnni.

  • Mikorra várható a régi internetbank szolgáltatás megszűnése?

   Az OTP Bank eleinte 2022. december 31-i időpontot közölt, de a teljes áttérés csak a 2023-as évben fejeződik be várhatóan.

  Gergely Péter
  Gergely Péter pénzügyi szakértő
  Linkedin
  Gergely Péter pénzügyi szakértő

  Hiszek abban, hogy stresszmentesebb és jobb életünk lehetne, ha átgondolt pénzügyi döntéseket hoznánk. Ebben szeretnék segíteni. Folyamatosan keresem a megoldást azokra a problémákra, amiket a legtöbben nehezen tudnak maguktól megoldani, és ahol egy jó döntésnek komoly hatása van. Úgy gondolom, hogy a pénzügyek világa az, amiben a legtöbbet tudok segíteni. 2010 óta azon dolgozom, hogy segítsek tudatos és biztos döntéseket hozni a BiztosDöntés.hu-n. Előtte a BankRáció.hu alapítója és ügyvezetője voltam.