Információk a Raiffeisen Bank fiókjairól

A Raiffeisen Bank Magyarországon mintegy 100 bankfiókkal rendelkezik, ami elegendő fiókszám ahhoz, hogy ott legyenek a nagyobb hazai városokban és a megyeszékhelyeken. Budapesten több mint 30 fiókjuk van.

Mit mond szakértőnk?Bezár

A Raiffeisen Bank Magyarországon mintegy 100 bankfiókkal rendelkezik, ami elegendő fiókszám ahhoz, hogy ott legyenek a nagyobb hazai városokban és a megyeszékhelyeken. Budapesten több mint 30 fiókjuk van.

A bankfiókokban kényelmesen elintézhetsz mindent, de természetesen a Raiffeisen Bank fiókok is haladnak a korral, így digitális csatornáikon, önkiszolgáló módon is sok mindent megoldhatsz a pénzügyeidből, továbbá van telefonos ügyfélszolgálat is.

A Raiffeisen Bank egyes bankfiókjai bankpénztár nélkül üzemelnek. Ezekben a bankfiókokban készpénzt csak ATM-mel tudsz befizetni a számládra, amiből az is következik, hogy ha nincs bankkártyád a Raiffeisen Banknál, akkor ezekben a fiókokban sajnos nem tudsz befizetni saját vagy más Raiffeisen bankszámlára.

Sok Raiffeisen bankfiók akadálymentesített a mozgáskorlátozottak számára, így könnyen megközelíthető és használható a fogyatékkal élőknek is.

Szintén vannak bankfiókok, melyeknél van gyereksarok.

A készpénzmentes, akadálymentesített, gyereksarokkal rendelkező bankfiókokra tudsz szűrni a fiókkeresőben.

 • Írta: Homa Péter
 • frissítve: 2024. január 15.
 • promóció

A Raiffeisen Bank eléggé jelentős fiókhálózattal rendelkezik országszerte, még akkor is, ha a fiókok mintegy harmada Budapesten található. A bankfiókokban lakossági, vállalati, sőt önkormányzati ügyeket is intézhetsz és előre foglalhatsz időpontot is a sorban állás elkerülésére. Mutatjuk, milyen szolgáltatásokat vehetsz igénybe a Raiffeisen Bank fiókjaiban.

Egyedi sárga színével szinte kiemelkedik a bankok mezőnyéből az osztrák hátterű Raiffeisen Bank. A hitelintézet magyar leánybankja egyidős a hazai kétszintű bankrendszerrel, így az itthoni bankpiacon 1986 óta van jelen. A bank mára a pénzügyi piac egyik meghatározó, univerzális szolgáltatásokat nyújtó szereplőjévé vált idehaza, számos modern, digitális pénzügyi megoldást kínálva. A Raiffeisen Bank Magyarországon mintegy 2 000 főt foglalkoztat és országszerte mintegy 100 fiókkal áll a rendelkezésedre.

Összefoglaló a Raiffeisen Bank fiókjairól: erre figyelj!

A Raiffeisen Bank fiókjai a banki ügyintézés szempontjából univerzálisak. Ez azt jelenti, hogy bármely ügyedet bármely lakossági fiókban el tudod intézni, tehát mindegy, hogy melyik Raiffeisen lakossági bankfiókba mész be, ha valamilyen elintéznivalód akad. Nem szükséges tehát minden esetben a számlavezető fiókodat felkeresned, erre csak a komolyabb konstrukciók, például hitelek esetében lehet szükség.

Ugyanakkor viszonylag sok olyan Raiffeisen fiók is van, amelynél nincs lakossági ügyintézés, csak prémium vagy nagyvállalati kiszolgálás. A Raiffeisen fiókok mintegy harmada ilyen. Ezekben a fiókokban sajnos nem tudsz hozzáférni a számládhoz, ezért egy másik Raiffeisen fiókot kell keresned, ahol van lakossági ügyintézés.

Amire még figyelned kell, az az, hogy nem minden bankfiókban van bankpénztár. Ezek a fiókok túlnyomó többségükben nem lakossági ügyfelek kiszolgálására szólnak, de 1-2 ilyen is található köztük. A lakossági pénztármentes fiókoknál mindig találsz azonban ATM-et, melyen keresztül tudsz befizetni a Raiffeisen Bank-os számládra.

Fontos még tudnod, hogy a Raiffeisen bankfiókok egységes nyitvatartási renddel üzemelnek, de a fővárosi bevásárlóközpontokban ettől eltérő nyitvatartási renddel találkozhatsz.

Raiffeisen ügyfélszolgálatos kezébe veszi a telefont

Milyen szolgáltatásokat nyújtanak a Raiffeisen Bank fiókjai?

A Raiffeisen Bank fiókjaiban ügyfélszegmens szerint tudsz ügyeket intézni, mint lakossági ügyfél, prémium ügyfél, önkormányzati ügyfél, nagyvállalati ügyfél, kisvállalati ügyfél.

Lakossági ügyet nem tudsz minden Raiffeisen fiókban intézni, csak a fiókok mintegy kétharmadában.

Néhány fiók bankpénztár nélkül üzemel, a lakossági profilt is kezelő fiókok közül ugyanakkor csak néhány ilyen fiók van.

Sok Raiffeisen bankfiókban használhat a kisgyermeked valamilyen játékot, vagy rajzolgathat a gyereksarokban, amíg bankolsz. A gyereksarokkal rendelkező fiókok szűrhetőek a Raiffeisen Bank fiókkeresőjében.

Egy Raiffeisen fiókban találkozhatsz széfszolgáltatással is. Ezt szintén szűrheted a fiókkeresőben.

A Raiffeisen fiókokba tudsz időpontot is foglalni az interneten, így kikerülheted a sorban állást.

Sok Raiffeisen fiók mozgáskorlátozottak számára akadálymentesített.

Nyitvatartási idők a Raiffeisen bankfiókokban

A Raiffeisen Bank legtöbb fiókja egységes nyitvatartási renddel üzemel. Eszerint hétfőn 17 óráig, keddtől csütörtökig 16 óráig, míg pénteken 15 óráig tartanak nyitva.

Az ettől eltérő nyitvatartású fiókokat a bevásárlóközpontokban találhatod meg. Ezek vagy 10 és 18 óra között vannak nyitva, vagy az általános nyitvatartási időtől egy órával hosszabb ideig. A minden nap 18 óráig nyitva tartó fiókok csak a legnagyobb fővárosi bevásárlóközpontokban találhatók meg.

A bankpénztárak a fióki nyitva tartás teljes idejében elérhetők, kivéve egy félórás ebédszünetet 12:30-tól.

Pénztármentes bankfiókok

Mintegy 15 fiók bankpénztár nélkül üzemel. Ezek közül azonban a legtöbb fiókban nem tudsz lakossági ügyet intézni.

A lakossági ügyintézésre alkalmas, pénztár nélküli fiókok mind Budapesten találhatóak, méghozzá az alábbiak: a MOM Parkban, az Aréna Plázában lévő, a Széna téri és a Szent István körúti fiók. Ezek mindegyikében van azonban ATM berendezés, amellyel tudsz készpénzhez jutni vagy készpénzt befizetni.

A maradék több mint 10 pénztármentes bankfiók Budapest mellett Szegeden, Nyíregyházán, Debrecenben és Miskolcon található, de ezekben nincs lakossági ügyintézés, csak vállalati vagy privát banki.

Akadálymentes megközelítés

A Raiffeisen bankfiókok országosan mintegy kétharmada akadálymentesen megközelíthető és használható. Ezek a fiókok szűrhetőek a Raiffeisen Bank fiókkeresőjében.

A lakossági profilt kezelő bankfiókok több mint 70 százaléka akadálymentesített.

Gyerekbarát fiókok

Sok lakossági profilú Raiffeisen bankfiókban van gyereksarok, ahol kisgyermeked játékkal, rajzolgatással elfoglalhatja magát, amíg a bankügyeidet intézed.

Ezek a fiókok szűrhetőek a Raiffeisen Bank fiókkeresőjében.

Széfszolgáltatás

Széfszolgáltatás csak a Budapest, XIII. kerületi Váci út 116–118. fiókban áll a rendelkezésedre a Raiffeisen Bank fiókhálózatában, ahová előzetesen elektronikusan foglalhatsz időpontot.

Laptopról időpontot foglal egy nő a Raiffeisen bankfiókba

Így kerülheted ki a sorban állást a Raiffeisen bankfiókokban

Az alábbi oldalon tudsz időpontot foglalni a Raiffeisen Bank fiókjaiba. Itt meg kell adnod a választott szolgáltatást, Raiffeisen ügyfél esetén a bankszámlaszámod is, továbbá a neved, e-mail címed és a telefonszámod is.

A választott szolgáltatás és a bankfiók kiválasztása után feljönnek a szabad időpontok, melyekre foglalást adhatsz le.

A foglaláshoz legfeljebb 2 000 karakteres megjegyzést is fűzhetsz, továbbá e-mail visszaigazolást is kérhetsz, sőt, SMS emlékeztetőt is.

Az időpontfoglalás nagy előnye, hogy ha torlódás, zsúfoltság alakul ki a felkeresni kívánt bankfiókban, akkor nem kell beállnod a hosszú sor végére, hanem az első, az adott ügytípust kezelő ügyintéző felszabadulásakor egyből sorra kerülhetsz a lefoglalt időpontban történő érkezésedet követően.

A Raiffeisen Bank bankfiók lefedettsége országosan

A Raiffeisen Bank mintegy 100, de a lakossági ügyfélprofilt tekintve mintegy 70 fiókkal rendelkezik országosan. Ezzel minden nagyobb magyarországi városban képviseltetik magukat.

A fővárosban a Raiffeisen bankfiókok mintegy harmada található meg, a többi vidéki fiók. A lakossági ügyfélprofilt kezelő fiókok közül kevesebb mint 30 található Budapesten.

A Raiffeisen Bank bankfiók-keresője

A Raiffeisen Bank fiókkeresőjében az alábbi ügyfélprofilokra, illetve kiegészítő fióki szolgáltatásokra tudsz szűrni:

 • Prémium
 • Lakossági
 • Önkormányzati
 • Széfszolgáltatás
 • Nagyvállalati
 • Privát
 • Kisvállalati
 • Pénztár nélküli fiók
 • Gyereksarok
 • Rendelkezik ATM-mel
 • Mozgáskorlátozottak számára akadálymentesített

A fiókkereső a térképes elrendezés alatt listázza is a kiválasztott fiókokat. Listázható a teljes magyarországi fiókhálózat, de az egyes városok külön is. Budapesten csak kerületenkénti szűrés lehetséges. Az országos listában sincsenek azonban egy tömbben a fővárosi fiókok.

A listaelemek a fiókok ügyfélprofilját és legfontosabb szolgáltatásait (ATM, akadálymentes megközelítés) tartalmazzák. További részletekért és a nyitvatartási időért a kiválasztott bankfiók sorában a RÉSZLETEK gombra kell kattintani.

A fióklistában a fiókban lévő ATM elérhetősége és szolgáltatásai is látszanak.

A fiókoknak nincs külön telefon- és faxszáma, csak a központi számokat tünteti fel a hitelintézet.

A Raiffeisen Bank fiókok előnyei és hátrányai

 • megfelelő lefedettség a fővárosban és a nagyobb hazai városokban
 • majdnem minden bankfiókban van pénztár
 • egységes nyitvatartási rend
 • egyes forgalmas fővárosi plázákban minden hétköznap este 6-ig nyitva vannak a fiókok
 • nem tudsz lakossági ügyet intézni a fiókok mintegy harmadában
 • bár nem sok, de van pénztármentes bankfiók a Raiffeisen bankfiókok között
 • a lakossági profilú fiókok között nem fordul elő, de sok pénztármentes fióknál nincs ATM
 • országosan csak egyetlen fiókban van széfszolgáltatás

Maradtak kérdéseid?

 • Mit tegyek, ha pénztármentes fiókkal találkozom?

  Ilyenkor használd a Raiffeisen bankkártyádat a fióki ATM-nél és azzal vegyél fel vagy fizess be készpénzt! Ha nincs Raiffeisen bankkártyád, akkor keress másik Raiffeisen fiókot, ahol van bankpénztár. Szerencsére a fiókok túlnyomó többségében van bankpénztár, főleg amelyek lakossági ügyfeleket is kezelnek.

 • Honnan tudhatom, hogy melyek a minden munkanap 18 óráig nyitva tartó bankfiókok?

  Kettő ilyen van, az Örs vezér téri Árkádban és a Nyugati pályaudvar melletti West-Endben lévő Raiffeisen bankfiók.

 • Hol találok széfszolgáltatást a Raiffeisen Banknál?

  Kizárólag az 1133 Budapest XIII. kerület, Váci út 116–118. szám alatti fiók biztosít széfet. A fiók az egységes nyitvatartási rend szerint üzemel (tehát hétfőn 17 óráig, keddtől csütörtökig 16 óráig, pénteken 15 óráig tart nyitva).

 • Honnan tudhatom, hogy mely fiókokban nincs lakossági ügyintézés?

  Legegyszerűbben a bank fiókkeresőjéből. Ott tudsz szűrni a lakossági ügyfélprofilt kezelő fiókokra, a Szolgáltatás gombra kattintva a térkép felett.

Homa Péter
Homa Péter bankszámlaszakértő
Linkedin
Homa Péter bankszámlaszakértő

Kisgyerekkoromban a golyós számológépen szocializálódva fogtam bele a pénzügyekbe, amiből végül merő véletlenségből egy közgazdász diploma lett. Közben rájöttem, hogy a bankkártya nem csak levélbontásra alkalmas, hanem ha ATM-be dugjuk, az el is nyelheti. Ebből a felismerésből született meg több ezer szakmai cikk többféle pénzügyi-gazdasági portálon, immáron harmadik évtizede. Eretnek nézeteim tálalására végre megtaláltam végleges helyemet a BiztosDöntésnél, ahol célom, hogy közérthetően hozzam el neked mindazt, amivel megtalálod a helyed a napi pénzügyekben.

Legfrissebb útmutatóink bankszámla témában

 • 18 év alatt a diákszámlához is tartozhat bankkártya
  Bankszámla

  Bankkártya gyerekeknek - Ilyen bankkártyák elérhetők 18 év alatt

  Már az általános iskolai kor kezdetétől igényelhető bankkártya a gyerkekeknek, de a számlanyitáshoz jelen kell lennie a szülőnek is, hiszen jogilag csak nagykorú személy nyithat számlát. Ebből az útmutatóból megtudhatod, hogy milyen választék áll ma rendelkezésedre, ha bankkártyát szeretnél a gyermekednek.

  frissítve: 2024. június 9.
 • Diáklány szemüvegben és az iskolai cuccaival
  Bankszámla

  Ezért fontos a gyermeknek a diákszámla

  Már gyermekkorban is érdemes bankszámlát nyitni, mert sok mindenben képes segíteni a gyermekeknek is a mindennapokban. A pénzügyi tudatosság és a pénz kezelésének fejlesztése, önfejlesztése kulcsfontosságú lesz majd később a gyermekek felnőtt élete során. Egy diákszámla ráadásul még olcsó is, ami segít könnyebben begyakorolni a felnőtt korban amúgy is elkövetkező napi pénzügyeket.

  frissítve: 2024. június 7.
 • A kedvezményes devizaváltással sokat spórolhatsz
  Bankszámla

  Devizaváltás olcsóbban - így spórolhatsz rajta 2024-ben

  A devizaváltás kérdésköre a nyaralásokon szokott elsősorban előkerülni. Pedig hasznos lehet akkor is, ha rendszeresen vásárolsz külföldi webáruházakban vagy akkor is, ha devizában szeretnél takarékoskodni. Azt mi sem tudjuk megmondani neked, hogy mikor tudsz a legkedvezőbben devizát váltani, de azt igen, hogy pillanatnyilag hogyan tudsz a legjobb feltételekkel devizához jutni. Olvasd el ezt az útmutatót, és kezdj el sokat spórolni a devizaváltáson!

  frissítve: 2024. július 12.