Visa

A Visa egy Amerikai Egyesült Államokban megalakult és ott központtal rendelkező, de az egész világon - köztük Európában saját leánycéggel is - jelen lévő nemzetközi bankkártyatársaság. Magyarországon is képviseltetik magukat.

A Visa kártyamárkái a Plus, a Visa Electron és a Visa.

A Visa más módon működik, mint a Mastercard. Míg a Mastercard nyereségérdekelt, addig a Visa a tagbankjaik által befizetett tagsági díjból él és nonprofit módon működik. Ennek köszönhetően a tagbankok év végén visszakapják a befizetett tagdíj fel nem használt részét, ha ilyen keletkezik.

A Visa is ugyanúgy működik, mint a konkurenciái, így fizetési műveleteket hangol össze, márkát épít, fejlesztéseket végez, csalásfigyelő rendszert üzemeltet és részt vesz szabályok, szabványok, eljárások kidolgozásában, illetve összehangolja tagbankjai bankkártyás fejlődését, együttműködését.

Ezek is érdekelhetnek

 • Szemüveges üzletember a devizaszámla egyenlegét nézi monitoron
  Bankszámla

  Devizaszámla: ezt érdemes tudnod róla 2023-ban

  Manapság újra virágoznak a devizaszámlák, noha sosem voltak igazából olyan elterjedtek, mint a forintszámlák. A lakosság döntő többsége ugyanis forintban kapja és idehaza forintban is költi el a fizetését, ezért a devizára és az ahhoz kapcsolódó bankszámlára nincs igazából szüksége. Legfeljebb csak akkor, ha külföldre megy nyaralni vagy abban tartja a megtakarításait. Vagy akkor, ha... Nos, lássuk, mire is jó még egy devizaszámla!

  frissítve: 2023. május 15.
 • MBH Bank (volt Takarékbank) számlacsomagok 2023
  Bankszámla

  MBH Bank (volt Takarékbank) számlacsomagok 2023

  Habár az MBH (volt Takarékbank) bankszámlák nem a legolcsóbbak, mi megmutatjuk a havi költségeket és megismerheted a bankszámláikat. A mobilbankjuk pár funkcióját is képekkel megmutatjuk. Ha fontos, hogy minél több fiókja legyen a bankodnak, akkor talán pont őket fogod választani.

  frissítve: 2023. július 16.
 • Fal előtt nyil
  Bankszámla

  Egy új szolgáltatást fejlesztenek a bankok tömegesen

  Nap mint nap rengetegszer kézbe vesszük a mobiltelefonunkat, akár szórakozásból, akár ügyes-bajos dolgainkat intézzük vele. Emellett a pénzügyeinket is. Talán nem mindenki tudja, de kizárólag internetbankból vagy okostelefonon küldve megy át a pénz egyik magyar bankszámláról egy másikra 5 másodperc alatt, még éjjel és hétvégén is. A bő 800 000 magyar regisztráltat nyilvántartó Revolut is teljes körűen eleve csak okostelefonon használható, még laptopon sem. A mobilra épülő szolgáltatások gyors fejlődése arra ösztönzött minket, hogy górcső alá vegyük a hazai banki mobilappokat.

  frissítve: 2023. augusztus 4.